Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Van Binck naar Saxo?

7.884 Posts
Pagina: «« 1 ... 115 116 117 118 119 ... 395 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Zeus 14 oktober 2021 13:57
    quote:

    Lu. schreef op 14 oktober 2021 13:43:

    Als ik in Tradergo onder tabblad Beleggen de opties wil scrollen, springen ze steeds terug naar de opties rondom de huidige koers. Opties die wat verder ITM of OTM zijn, kun je dus niet ter zien krijgen.
    En ook bij 'uitoefenprijzen' een beetje hoog getal invoeren.
  2. forum rang 5 maci 14 oktober 2021 14:09
    Als het niet zo triest is zou ik er om gaan lachen.
    Net kreeg ik dit mailbericht van Saxo:


    "Veel succes met SaxoInvestor

    Beste heer ...

    Sinds vorige week is uw rekening verhuisd naar het gloednieuwe, gebruiksvriendelijke handelsplatform, SaxoInvestor. Hopelijk heeft u inmiddels al kennis gemaakt met het platform en bent u tevreden over de functionaliteiten en nieuwe mogelijkheden die SaxoInvestor u biedt.

    Ondanks alle inspanningen rondom de verhuizing kan het toch gebeuren dat er zaken zijn die niet zoals verwacht verlopen. Mocht dit het geval zijn, dan werken we er hard aan om het op te lossen. Via onderstaande knop vindt u een overzicht van eventuele problemen die bij ons bekend zijn.

    We wensen u veel succes met SaxoInvestor!

    Naar de website <-- Knop (link)"

    ===========================

    Op de site beland lees ik dit:

    De overgang van uw rekening naar het platform van Saxo Bank – De bij ons bekende problemen, die we voor u aan het oplossen zijn.
    Bijgewerkt 29 april 2021 09:04
    Momenteel verhuizen we duizenden rekeningen naar het plartform van Saxo Bank. We weten dat een dergelijke grote verandering waarschijnlijk vele vragen bij u oproept. Die beantwoorden zoveel mogelijk in ons helpcenter.

    Ondanks alle inspanningen om de overgang zo soepel mogelijk voor u te laten verlopen, kan het toch gebeuren dat er zaken zijn die niet zoals verwacht verlopen. Onze excuses daarvoor. We zijn ervan op de hoogte wat er wel en niet goed gaat. En natuurlijk werken we er hard aan om de bekende problemen zo snel mogelijk op te lossen.

    In het geval van ernstige problemen of verstoringen krijgt u uiteraard direct bericht. Voor de overige bekende problemen leest u hieronder wat de status is en wanneer wij verwachten het probleem te hebben verholpen.

    Probleem
    Omschrijving Status
    SMS vanaf +45 41 99 24 54 Dit is het telefoonnummer van SaxoBank en is te vertrouwen. Wij werken eraan om dit in de toekomst makkelijker herkenbaar te maken.

    Heeft u een probleem, maar staat dit hier niet tussen? Lees hier hoe u contact met ons op kan nemen.

    Was dit artikel nuttig?

    Ja Nee
    ==========================

    Ik was in de waan dat ik een giga lijst van problemen zou zien met de mededeling dat daar hard aan wordt gewerkt om deze op te lossen.

    Helaas weer een illusie armer :-(


  3. forum rang 7 A3aan 14 oktober 2021 14:21
    Om eens te kijken hoe het morgen gaat een aantal puts RD okt/20,50 geschreven. Bij Binck wilde ik er op de dag voor of de expiratiedag wel 50 schrijven, maar dat heb ik nu maar niet gedaan. Dat gaat niet meer met de nieuwe voorschriften van Saxo. Maar daardoor loop ik wel een paar honderd euro mis die ik meestal maandelijks wel binnen haalde, mits de koers onder de 20,50 bleef, zoals nu bij mijn voorbeeld..
  4. forum rang 7 A3aan 14 oktober 2021 14:30
    quote:

    Jantje__belegger schreef op 14 oktober 2021 14:12:

    Stuitend is dat Saxo al bij de migraties eerder dit jaar tegen de vele problemen aangelopen is. Desondanks zet men coûte que coûte de migratie van de resterende klanten door.
    Gewoon de Chinese methode. Gewoon doen en niet luisteren naar het publiek. Wij bepalen voor u. Saxo is dan wel Deens, maar reken er maar op dat de Chinezen(60% eigenaar van de aandelen) achter de schermen de paplepel volledig in de hand hebben. Hier in Nederland kregen de Chinezen geen toestemming om een bank met bankgarantie te beginnen. Ik denk dan ook dat de belangrijkste factor is dat ze nu via de achterdeur toch een bank hebben in Nederland. Het begin van ook doordringen in de financiële wereld in Europa en elders, net zoals overal grondstoffen gaan beheren, havens opkopen enz. De nieuwe zogenaamde zijderoute. Het gaat langzaam, maar de DPR Chinees is geduldig en neemt er de tijd voor.
  5. forum rang 4 Jantje__belegger 14 oktober 2021 14:34
    quote:

    A3aan schreef op 14 oktober 2021 14:30:

    [...]

    Gewoon de Chinese methode. Gewoon doen en niet luisteren naar het publiek. Wij bepalen voor u. Saxo is dan wel Deens, maar reken er maar op dat de Chinezen(60% eigenaar van de aandelen) achter de schermen de paplepel volledig in de hand hebben. Hier in Nederland kregen de Chinezen geen toestemming om een bank met bankgarantie te beginnen. Ik denk dan ook dat de belangrijkste factor is dat ze nu via de achterdeur toch een bank hebben in Nederland. Het begin van ook doordringen in de financiële wereld in Europa en elders, net zoals overal grondstoffen gaan beheren, havens opkopen enz. De nieuwe zogenaamde zijderoute. Het gaat langzaam, maar de DPR Chinees is geduldig en neemt er de tijd voor.
    Ik vrees het ook en ben er niet gerust onder.
  6. forum rang 4 Jantje__belegger 14 oktober 2021 14:35
    quote:

    A3aan schreef op 14 oktober 2021 14:31:

    [...]

    Daar gok ik ook op! We gaan het zien.
    Laten we het hopen. Voor mij is de huidige koers te dicht bij de 20,50 om nog te schrijven voor morgen.

    Ik heb trouwens in een van je eerdere posts een overzicht van jou van 2020 gezien. Echt een heel mooie prestatie.
  7. forum rang 7 A3aan 14 oktober 2021 14:52
    quote:

    Jantje__belegger schreef op 14 oktober 2021 14:35:

    [...]

    Laten we het hopen. Voor mij is de huidige koers te dicht bij de 20,50 om nog te schrijven voor morgen.
    Ik beleg sinds 1972. Ooit begonnen met 10.000 gulden. Binnen twee jaar was dat een ton, omdat ik gebruik maakte van maximaal leningsmogelijkheden (zo verkocht de ABN-Amro bank dat toen aan mi)j. Mooie portefeuilles opgebouwd, maar ook twee keer bijna alles verloren. Dus het is niet altijd feest geweest. Maar door fouten leer je en word je voorzichtiger. Grootste klapper maakte ik in 1998 toen ik van de één op de andere dag mijn volledige portefeuille opruimde en contant een nieuwe vrijstaande woning kocht net grote tuin van 900m3 erbij. Mijn huidige broker Friesland Bank verklaarde mij voor gek om dat zo te doen. Zij boden een hypotheek aan voor 6%. Dat was in hun ogen veel slimmer, want ik maakte immers per jaar 10% of meer met de aandelenhandel. Mij niet over laten halen, mede door ervaring in het verleden van groot deel winst weer verspelen. In 2000 ging de beurs helemaal onderuit van AEX 706 naar 255. Daarna weer met wat geld begonnen en geen grote fouten meer gemaakt.
  8. Rees 14 oktober 2021 14:58
    quote:

    Jantje__belegger schreef op 14 oktober 2021 12:45:

    [...]

    Ik heb hier over geklaagd en aangegeven dat de bestaande overeenkomst op bepaalde punten (moet je wel benoemen) in jouw nadeel wordt gewijzigd.

    In eerste instantie klacht afgewezen.

    Daarna doorgezet naar Kifid.

    Kreeg een telefoontje dat ik kosteloos mijn portfolio kan overdragen, met erbij het vriendelijke verzoek om de klacht bij Kifid in te trekken.
    Je zou mij en m'n oude heer heel blij maken als ik jouw mail mag inzien! Is dat te regelen?
  9. pukka 14 oktober 2021 15:04
    Het is tikje na tikje incasseren. Eerst het vervallen van gemaakte persoonlijke afspraken bij Binck, dan die overboek restricties ivm geschreven opties. Dan die fijne bronbelasting a 15% op alle us prefs omdat saxo het als dividend ziet en niet als rente (was bij binck 0 omdat die het wel als rente zag). Tevens nu opeens enkele “reduce only” fondsen welke ik bij binck langzaam aan het opbouwen was, ook voorbij. Mijn obligaties op euronext lux niet verhandelbaar via de app. Was dan wel mijn buy/hold gedeelte, maar toch. Bij navraag wel telefonisch te verhandelen.
    Toch een serieuze positieve poging gedaan deze week om mijn dagelijkse handel weer op te pakken. Helaas via de app, ik werk met ipad en iphone, geen volumes in het bied/laat orderboek bij opties. Met die oplopende tot 100% margin tegen expiratie durf ik ook geen volumes meer aan. Ik vrees dat die min. E500 aan commissies p/mnd hierdoor ook niet haalbaar is, kan ik ook nog een service fee gaan dokken…….
  10. forum rang 7 A3aan 14 oktober 2021 15:22
    Ik heb last van advertenties over mijn tekst. Pas bij verkleinen naar 80% is dat weg, maar dan zijn de lettertjes zo klein op mijn scherm dat het voor mij moeilijk te lezen is. Sinds kort geeft ik geen toestemming meer aan IEX om cookies te plaatsen. Zou dat de reden zijn om je te dwingen dat toch toe te staan?
  11. Lu. 14 oktober 2021 15:34
    Op expiratiedag is het voor mij altijd aanpoten vanwege het grote aantal opties dat moet worden doorgerold of gesloten. Omdat we aan het nieuwe platform moeten wennen, vrees ik dat dat morgen nog een graadje erger wordt. Daarom ben ik gisteren alvast maar begonnen met het doorrollen van diep ITM opties, omdat die nog maar weinig tijdswaarde hebben.
    Gisteren kreeg ik bericht dat ik 75% van mijn margin had overschreden. Enigszins tot mijn verassing, want onlangs was dat nog in de 50%. Niet veel later verscheen de melding dat ik 90,1% van mijn margin verbruikt had. Daarna kreeg ik om de paar minuten een melding over die margin al bleef dat rond die 90,1% schommelen. Later bleek ook mijn e-mail overstelpt met dergelijke berichten. Maar goed er bleef nog zo’n 10% over.
    Vanmorgen heb ik geen berichten meer ontvangen, maar toevallig zag ik op een gegeven moment dat ik op 99,8% zat. Oei! Ik heb gauw een paar posities gesloten. Dat gaf enige opluchting, maar niet veel. Daarna ben ik me gaan afvragen waar dat groeiende marginverbruik vandaan kwam. En ik denk dat ik het weet. Zolang een geschreven optie nog open staat, stelt Saxobank de verkregen premie nog niet ter beschikking. Binck deed dat wel. Bij het overhevelen van de portefeuille heeft Saxo die premie natuurlijk niet alsnog ongehouden, maar met de nieuw geschreven opties gebeurt dat wel.
    Ik heb nogal veel diep ITM callopties geschreven, die ik wil doorrollen. Maar ik ben nu al door de bechikbare margin heen. Ik kan margin vrijmaken door de calls die ik ter dekking in bezit heb, naar een hogere uitoefenprijs door te rollen, maar dan moet ik naast de intrinsieke waarde ook weer tijdswaarde gaan betalen en daar zit juist mijn winst in.
    Ik vrees dat ik mijn portefeuille behoorlijk moet inperken en mijn verdiensten naargelang zal zien afnemen. Een andere broker lijkt de oplossing. Maar over Lynx en Degiro ben ik ook niet zo tevreden, om maar te zwijgen over al die buitenlandse prijsvechters waar je meestal niet eens in opties kunt handelen.
    Hoe dan ook; Saxo levert op het niveau van die prijsvechters (of nog minder), maar vraagt op het niveau van de reguliere brokers. Ik ga afbouwen.
  12. forum rang 5 Baksteen 14 oktober 2021 15:49
    quote:

    A3aan schreef op 14 oktober 2021 14:21:

    Om eens te kijken hoe het morgen gaat een aantal puts RD okt/20,50 geschreven. Bij Binck wilde ik er op de dag voor of de expiratiedag wel 50 schrijven, maar dat heb ik nu maar niet gedaan. Dat gaat niet meer met de nieuwe voorschriften van Saxo. Maar daardoor loop ik wel een paar honderd euro mis die ik meestal maandelijks wel binnen haalde, mits de koers onder de 20,50 bleef, zoals nu bij mijn voorbeeld..
    Nadeel van Shell is dat je tegen de mm zit te vechten, en veel waarde zit er niet in, maar hou jij de aandelen? Of verkoop je ze?
    Ik verkoop ze be, maar is goed te doen met Shell.
    Ik ben benieuwd hoe het afloopt, hou ons op de hoogte
7.884 Posts
Pagina: «« 1 ... 115 116 117 118 119 ... 395 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,69%
Gold spot 2.392,50 +0,55%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links