Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,236 16 apr 2024 10:28
  • -0,024 (-1,90%) Dagrange 1,234 - 1,250
  • 478.416 Gem. (3M) 2,2M

Postnl 4de kwartaal - Oktober

2.747 Posts
Pagina: «« 1 ... 58 59 60 61 62 ... 138 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Lector 14 oktober 2021 12:46
    quote:

    MBW71 schreef op 14 oktober 2021 12:11:

    Wat gaat er nu verkeerd bij Post ?.
    Vertrouwen, vertrouwen, vertrouwen, althans het gebrek daaraan in het bedrijf PostNL.

    Natuurlijk zijn er diverse andere oorzaken en zijn er speculanten actief in het aandeel, maar dit is alleen maar mogelijk naar mijn mening vanwege een gebrek aan vertrouwen. Dit wordt veroorzaakt door gebrekkige communicatie vanuit PostNL en in het verleden niet nagekomen beloftes.
    Ook nu zijn de doelen tot aan 2024 erg hoog, maar tevens matig onderbouwd. Er gaan honderden miljoenen naar onduidelijke investeringen, ze geven wel aan waarin maar echt concreet worden ze niet. Dat geeft onzekerheid bij beleggers en daar houden beleggers niet van.
  2. hhhhh 14 oktober 2021 12:48
    Ik vind het echt super knap en slim gespeeld dat ze nog steeds mensen vinden die hun aandelen tegenbodem prijzen verkopen. Of misschien nog erger met flinke verliezen verkopen omdat ze alleen op de korte termijn denken. Al is dit natuurlijk niet het enige aandeel waar dit zo gaat kijk bij voorbeeld naar JET. Of naar cm.com al zit dit aandeel nu weer stevig in de plus daar hebben ze waarschijnlijk al weer genoeg slachtoffers gemaakt. Ik stap in een aandeel voor de lange termijn en het is wel vervelend dat je papieren winst daalt of verlies oploopt. Maar ja ieder zijn ding natuurlijk maar dat klagen over dat management helpt natuurlijk niets. Je had of je aandelen er op € 4,50 uit moeten gooien of wachten het kan ook snel weer omhoog gaan alleen de vraag is wanneer.
  3. Dicky 14 oktober 2021 12:51
    quote:

    prinszicht schreef op 14 oktober 2021 11:15:

    [...]

    Das helaas te simpel. Kretinsky koopt alsmaar bij. Ook van degene die dachten op 4,10 dankzij Kretinsky goedkoop in te slaan. En nu weer verkopen. Of dadelijk op 3,70 en 3,50 of net voor en na de cijfers. Dat is het verschil met de topbeleggers en het klootjesvolk. En hij pakt de winst met RM en geeft de fooi aan ons. Op dit moment is 5 euro bieden al bijna 30 procent. Met bijna 2 euro aan reservering voor investering. Wij moeten eigenlijk switchen naar rm.
    Mijn post was met een knipoog bedoeld. We weten gewoon niet hoever de koers nog daalt. Als Kretinsky de koers lager zet om nog bij te kopen, dan doet hij dat alleen, omdat hij gelooft in het bedrijf. Hij belegt om rendement te maken, dus gaat hij uit van een toekomstige stijging van de koers. Hij heeft op al zijn beleggingen fors rendement gemaakt, dus waarom niet ook bij Postnl? Fundamenteel gezien is de huidige koers veel te laag. Daarom belegt Kretinsky in dit aandeel en drukt de koers wellicht om goedkoop te kunnen kopen. Het herstel naar een realistischer waardering komt echt wel weer. Je belegt doorgaans voor de langere termijn. Dat doet Kretinsky ook.
  4. rlhk61 14 oktober 2021 12:57
    Langzamerhand ontstaat er toch wel een trieste situatie. Ooit speculeerden wij over een koers van 5+, nu moeten wij lijdzaam toezien hoe het aandeel wordt gesloopt. Als je er nog van overtuigd bent dat de koers een juiste afspiegeling is van de intrinsieke waarde en het toekomstperspectief, dan moet er in de bedrijfsvoering iets grondig mis zijn.
  5. [verwijderd] 14 oktober 2021 13:06
    quote:

    ebub schreef op 14 oktober 2021 11:59:

    [...] wat gaat er dan wel gebeuren?
    Ik heb geen glazen bol maar sommige beweringen durf ik wel te doen. Morgen geen sneeuw bijvoorbeeld. Dit jaar geen ex-dividend datum meer en geen overname (Postwet, demissionair etc.) zijn voorspellingen van dat kaliber.

    Dus wat er waarschijnlijk gaat gebeuren is wat er altijd gebeurt met shorten: onredelijk lage dagkoersen. Altijd als HV op cijferdag om 11:00 haar mond open doet heeft mijn porto een wegtrekker, dus Q3 zeker. Niemand heeft vertrouwen in een positieve verassing dus reken maar op 3 dagen rood! Ik weet dit niet als enige, de shorters weten het ook. Ze hebben zo al vaak resultaat geboekt.

    De bodem schat ik in bij €3,28. Dat shorten gaat niet eindeloos door en ik verwacht dat het in december aantrekt. Tegen die tijd puilen de ziekenhuizen ook weer uit met de usual suspects die een makkelijke prooi zijn voor de griep, of de coronagriep zo je wilt. Zorgcapaciteit uitbreiden gebeurt al 2 hele zware griepseizoenen niet dus gaat nu echt niet opeens toch wel gebeuren, resultaat veel mensen bestellen toch maar weer online want dat beviel best goed. Verder krijgt de hele bevolking weer post om ze aan te sporen een extra naaldje te zetten. April is het griepseizoen (zoals altijd) pas weer aan het eindigen en intussen staat de PostNL koers zo tussen bandbreedte 5,40 /5,85 voor ex-dividenddatum. Of nog hoger als er meer duidelijkheid is over overnames of op zijn minst hardnekkige fantasieën daarover.
  6. hhhhh 14 oktober 2021 13:11
    Ik kan het helaas niet meer terugvinden maar paar dagen geleden had iemand een artikel gepost en dat ging over de tactiek van het short gaan. Het klopt werkelijk helemaal ze laten de koers langzaam zakken steeds iets te weinig om alles te verkopen. En dit gaat dagen door en steeds meer mensen gaat twijfelen en dan toch maar verkopen. Vervolgens laten ze het iets oplopen een of twee dagen en dan gaat de daling weer door. Nog meer mensen gaan twijfelen en alle negatieve posten vliegen om je oren. En dan komt het moment ook jij gaat voor de bijl en gooit alles eruit. Een enorme opluchting en eindelijk rust je besluit om niet meer te kijken maar twee weken later kijk je toch even. En je hebt op de bodem verkocht en de koers staat weer flink hoger binnen een week kan het weer op top niveau staan. En de professionele shorters weten dat wij iedere dag kijken wat de koers doet soms meerdere malen dat is nu juist het spel dat er gespeeld wordt. Dus heb je het geld niet nodig blijf geduldig zitten.
  7. forum rang 6 Lector 14 oktober 2021 13:11
    quote:

    rlhk61 schreef op 14 oktober 2021 12:57:

    Langzamerhand ontstaat er toch wel een trieste situatie. Ooit speculeerden wij over een koers van 5+, nu moeten wij lijdzaam toezien hoe het aandeel wordt gesloopt. Als je er nog van overtuigd bent dat de koers een juiste afspiegeling is van de intrinsieke waarde en het toekomstperspectief, dan moet er in de bedrijfsvoering iets grondig mis zijn.
    Tja, een daadkrachtig bedrijf probeert tenminste om tegenwicht te bieden aan speculanten die proberen hun aandeel (en daarmee de grip op het bedrijf) over te nemen.

    Een slap bedrijf, waarbij het MT slechts op de winkel past, doet niets, communiceert niet en staat aan de zijlijn toe te kijken hoe hun aandeel (en daarmee het vertrouwen in de toko) steeds verder wordt afgebroken.
  8. forum rang 6 Boeren verstand 14 oktober 2021 13:32
    Tjeetje.... de shorters, miljardair, MT prutser conspiracies blijven maar worden herhaald....

    Ik zie bij alle post/pakket combinaties de volgende trend in de afgelopen 5 maanden... hoogtepunt in juni juli, en nu allemaal 20 tot 35% lager....

    PostNL van 4,95 naar nu 3,90
    BPost van 11 naar nu 7,60
    Deutsche Post van 60 naar 50
    Royal mail van 606 pence naar 408
    Post AG van 46,70 naar 36

    Zefls bij pakket partijen hetzelfde in de afgelopen 5 maanden
    Fedex van 3,14 naar 2,10
    UPS van 217 naar 176

    En zelfs bij luchtbubbel Inpost gaat koers in afgelopen 5 maanden van rond de 17 naar nu 13

    alle shorters werken wereld wijd samen om de postmarkt stuk te maken...
    alle milljardairs drukken de koersen van post aandelen wereldwijd (geen idee hoe)
    het MT van al die postbedrijven spreken wereldwijd met elkaar af er een zooitje van te maken,

    Offfff, ja nee, dat kan ook nog. De shorters en miljardairs en de MTs van al die postbedrijven spannen samen!
    Samen "drukken' ze de koersen van postbedrijven wereldwijd.... altijd hetzelfde....
    En wij zijn er weer de dupe van...

    Offf, oh jeeee, de beleggers hebben er gewoon even minder trek in....

2.747 Posts
Pagina: «« 1 ... 58 59 60 61 62 ... 138 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links