Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Accell Group AEX:ACCEL, NL0009767532

  • 57,550 19 aug 2022 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 0,000 - 0,000
  • 0

Accell 2021

257 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 ... 13 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 maci 24 augustus 2021 09:55
    Net zag ik dat Huppelk*tje de url plaatste van het artikel dat ik net las. Hij vergat dat de meesten hier het niet kunnen lezen?

    Deelcitaten:

    FD Gerben van der Marel:

    Duitse Groenen willen €1 mrd subsidie voor bakfietsen

    In het kort
    In de Duitse verkiezingsrace is de bakfiets het gesprek van de dag.
    De Groenen willen subsidies, net als voor de kopers van e-auto's.
    Het heeft de partij hoon en spot opgeleverd in het autoland.
    Dat fietsen veiliger en populairder moet worden vinden wel alle partijen.

    Nederlandse makers profiteren
    In het verkiezingsprogramma van de Groenen wordt het plan voor subsidies voor bakfietsen en bezorgfietsen ook al genoemd, maar zonder de bedragen. Voor de populaire Nederlandse makers van fietsen kan het interessant zijn dat de Groenen de fiets een ‘een enorm potentieel’ in de grote Duitse mobiliteitstransitie toedichten.

    ‘We willen van Duitsland een fietsland maken’, aldus het verkiezingsprogramma. Goede en veilige fietspaden ‘naar het Nederlandse model’ moeten de regel worden.

    Autopartij AfD
    Ook de sociaaldemocratische SPD belooft subsidiegeld voor meer fietspaden en de veiligheid van fietsers, maar zonder specifiek te worden. De CDU/CSU en de liberale FDP stellen geen subsidies voor fietsers in het vooruitzicht, maar ook zij beloven kiezers veilige en aansluitende fietspaden. Alleen in het programma van de AfD worden openbaar vervoer en fietsen niet genoemd.

    Fietsen steeds populairder
    Fietsen is de laatste jaren steeds populairder in Duitsland, met explosief stijgende verkopen. Maar volgens de Duitse Fietsersbond blijft Duitsland in internationale vergelijking achter.

    Duitsland heeft lang niet overal fietspaden. Van een naadloos netwerk is geen sprake. Fietsers moeten vaak naar de autoweg uitwijken. In veel steden zijn ze erg smal. Om de wegen geschikt te maken voor de bredere bakfietsen heeft Duitsland zeker nog veel werk te verrichten.

  2. forum rang 5 maci 16 september 2021 10:00
    Deelcitaten uit de Volkskrant:

    BLIKTEST
    De Sparta C-Grid is een no-nonsense instapmodel voor de beginnende e-fietser
    Blik test auto’s en fietsen, signaleert opvallende zaken en doet daarvan elke twee weken verslag. Vandaag de Sparta C-Grid.

    GEREDEN
    Sparta C-Grid

    Prijs € 2.499 - € 2.899

    Gewicht 28,8 kg

    Motor Bosch Active Line (Plus) middenmotor

    Vermogen 40-45 Nm

    Accu Bosch Power Tube 400-500 Wh

    Actieradius 70-140 km

    Het kan zijn dat je het hele artikel niet kan lezen. Voor degenen die dat wel kunnen is het te zien door deze: tinyurl.com/yea4wsag url te kopiëren.
  3. forum rang 10 voda 11 oktober 2021 15:05
    Pon koopt Amerikaanse fietsenreus Dorel Sports
    Omzet stijgt van 1,5 miljard naar 2,5 miljard euro.

    (ABM FN-Dow Jones) Pon Holdings heeft de Amerikaanse fietsenmaker Dorel Sports gekocht voor 810 miljoen dollar, en vergroot zo de omzet van het fietsenconglomeraat Pon.Bike met ongeveer een miljard euro tot 2,5 miljard euro. Dat maakte Pon maandag bekend.

    De transactie, die werd overeengekomen met Dorel Industries, zou aan het einde van het eerste kwartaal 2022 moeten worden afgerond.

    Dorel Sports heeft een omzet van 1,2 miljard dollar en is eigenaar van het wereldwijde fietsenmerk Cannondale, dat ook een sterk aanbod van e-fietsen heeft, en van de merken Schwinn uit Amerika en Caloi in Brazilië. Mongoose en GT uit Californië zijn bekende merken in de crossfiets-scene.

    Dorel Sports is echt complementair aan Poin.Bike en daarom is dit zo'n logische stap", zei CEO Janus Smalbraak van Pon Holdings in een toelichting.

    De overname past in de strategie van Pon om een brede portefeuille op te bouwen van dure en elektrische fietsmerken in alle categorieën. Het bedrijf geloof sterk dat er ruimte is voor een mondiale leider in deze groeiende branche.

    Pon Holdings begon met de overname van Gazelle in 2021 en voegde er later Kalkfhoff en Focus uit Duitsland, Cervélo en Santa Cruz uit Amerika en Urban Arrow en BBB Cycling uit Nederland aan toe, met een gezamenlijke omzet van 1,5 miljard euro. Daarvan komt 70 procent uit elektrische fietsen.

    In het verleden trachtte Pon ook de Nederlandse beursgenoteerde fietsengrootmacht Accell Group in te lijven, maar slaagde hier niet in.

    Eind 2020 verkocht Pon zijn laatste belang in Accell, dat onder meer bekend is van het merk Batavus.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  4. Joshua3 28 oktober 2021 08:12
    E-bikes
    D'Ieteren wil minder afhankelijk zijn van de automobielindustrie. De holding is daarom bezig om een fietsenwinkelketen in België op te zetten die in het gehele land operationeel is. Het management richt zich vooral op e-bikes, omdat zij denkt dat de elektrische fiets in de toekomst voor de korte afstanden steeds meer een alternatief wordt voor de auto.

    Het bedrijf verwacht dat in 2030 ruim twee derde van het aantal nieuwe fietsen is uitgerust met een elektromotor. Begin deze maand kocht het bedrijf zijn eerste fietsenwinkel. Binnen vijf jaar moet het bedrijf al een netwerk hebben over het gehele land.
257 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 ... 13 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links