Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel INPOST AEX:INPST.NL, LU2290522684

  • 15,130 19 apr 2024 09:35
  • -0,380 (-2,45%) Dagrange 15,130 - 15,340
  • 17.664 Gem. (3M) 435,8K

Forum InPost geopend

4.994 Posts
Pagina: «« 1 ... 43 44 45 46 47 ... 250 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Sam B 12 oktober 2021 21:03
    quote:

    groene appel schreef op 11 oktober 2021 14:24:

    Verdachte InPost
    Gepubliceerd op: 10-11-2021 | Categorieën: Economie, Journalistiek

    Bekeken: 185

    Sinds enkele dagen valt "Gazeta Wyborcza" Rafal Brzoska, de eigenaar van InPost, aan, beschuldigt hem van belastingfraude en neemt geld mee naar Cyprus. InPost zou geld lenen aan zijn bedrijf in Cyprus en vervolgens de lening opzeggen. Contant geld van Cyprus ging naar Rusland, waar het werd geïnvesteerd in de ontwikkeling van pakketkluisjes. Helaas lukte het niet in Rusland, vandaar dat de lening die de ontwikkeling financierde werd geannuleerd. Een verhaal zo simpel als de bouw van een cepa, beschreven in de jaarrekening van het bedrijf, maar niet voor journalisten die naar verluidt enkele maanden aan het onderwerp hebben gewerkt.

    Ik wil er meteen op wijzen dat als zou blijken dat Brzoska belasting ontwijkt, ik hem daarmee zou feliciteren, omdat het een maatschappelijk nuttige activiteit is. Hoe minder geld een bedrijf aan politici geeft om te verspillen, hoe sneller het kan groeien. Helaas was er hier geen sprake van belastingoptimalisatie en journalisten die beweren enkele maanden onderzoek te hebben gedaan naar de zaak hebben bewezen dat ze eerder bezig moeten zijn met het opsporen van plengoffers op het plein.

    Kameraad Zandberg werd ook actief, die begon te kwijlen bij het zien van andermans geld, onmiddellijk zijn handen uit iemands zakken haalde, ze bij de microfoon greep op een persconferentie en verontwaardigd begon te eisen van het ministerie van Financiën acties en uitleg over wat ze eraan gingen doen. Hoe komt dat? Voor een kapitalist om kapitaal te verhandelen, wie heeft dat gehoord? Tja, hoe durft hij! Het is beter voor hem om papieren van poep naar stapel te vertalen als een eerlijke ambtenaar.

    Ik haast me te antwoorden op wat het ministerie van Financiën met Brzosce kan doen. Welnu, hij kan naar Brzosce springen waar Zandberg hem in vier letters kan kussen.

    Een paar jaar geleden was CIT in Polen voor de bereidwilligen, net zoals vanaf volgend jaar de solidariteitsheffing en de gezondheidsbijdrage ook voor de bereidwilligen zijn, maar voorlopig stilletjes sza!, de onwilligen weten waar ze mij moeten zoeken. Hoe is het zo, voor de bereidwilligen? Welnu, ik geef toe dat iemand op het ministerie van Financiën onlangs begon te denken dat er ergens in de kazematten van het gebouw aan de Swietokrzyska-straat een anti-bolsjewistische reactie was. Ik hoop dat ze ze niet snel ontdekken. Hang uit jongens!

    Terug naar de hoofdplot. Ondernemers die niet bereid waren cit te betalen, gebruikten Cyprus, maar ook Malta. Geld zou op een miljoen manieren naar Cyprus kunnen worden gebracht, maar zonder daar een lening te verstrekken! Een lening is geen kostenpost. Leningaflossing genereert ook geen kosten, bovendien genereert de lening rente waarover u belasting moet betalen. Als iemand de belasting in Polen wilde verlagen, leende hij geld uit het buitenland en creëerde hij kosten met rente. Voorbeeld: deze moderne kantoorgebouwen in Warschau werden gemaakt voor leningen van bedrijven in Luxemburg, waarvan de rente dicht bij de winstgevendheid van onroerend goed lag, zodat hun eigenaren geen belasting hoefden te betalen in Polen.

    Cyprus werd ook gebruikt om holdings op te richten en dividendbelasting te ontwijken. Het werd gebruikt om kosten te maken met licenties of handelsmerken. Maar niet door leningen te verstrekken aan Cyprus. Zo werkt het niet. Als kameraad Zandberg kameraad Pola Matysiak 20 zloty's voor de trein leent en haar vervolgens vertelt dat ze ze niet aan hem terug moet geven, zal hij er geen belasting op besparen en kameraad Pola zal belasting moeten betalen over de overgemaakte 20 zloty.' Na het toevoegen van een paar nullen aan de lening blijven de fiscale gevolgen hetzelfde.

    En dit is duidelijk voor iedereen die ooit te maken heeft gehad met belastingen op een hoger niveau dan het invullen van PIT in april. Daarom spreekt een anonieme expert namens Wyborcza. Economen hebben al lang bewezen dat ze elke domheid voor geld zullen zeggen, het is geen toeval dat na het aftreden van Szumowski alleen de econoom Niedzielski ermee instemde om de volgende minister van Volksgezondheid te worden. Desondanks stemde niemand onder de naam ermee in om deze onzin te ondertekenen, die wordt uitgesproken door een anonieme belastingdeskundige van Wyborcza.

    Dus waarom brzosce dit Cyprus? Omdat hij in Rusland wilde investeren, en dit gebeurt het gemakkelijkst via Cyprus, dankzij zeer gunstige overeenkomsten met Rusland voor investeerders. Dat is het, het einde van het verhaal. Er was hier geen optimalisatie, omdat het niet kon.

    En je vastklampen aan een man die met succes een Pools bedrijf in Europa ontwikkelt, belastingen betaalt in Polen, die PIT dit jaar alleen al heeft betaald, waarschijnlijk meer dan PLN 20 miljoen, wiens bedrijf tot nu toe alleen voor 2021 meer dan PLN 100 miljoen CIT heeft betaald, dat hij geen belastingen betaalt, is gewoon schaamte. Je kunt net zo goed aan Wyborcza vastklampen dat ze niet genoeg liegt en Zandberg dat zijn 75% belasting een te liberale benadering van ondernemers is.

    Auteur: Slawomir Mentzen
    Bron: ProKapitalizm.pl
    www.pb.pl/inpost-odzdzieal-konkurencj...
  2. forum rang 6 groene appel 21 oktober 2021 10:12
    We hebben al 15.000 pakketkluisjes!
    20 oktober 2021


    We houden niet van opscheppen, maar… het gebeurt in InPost! We hebben al 15.000 pakjesautomaten in heel Polen! Dit keer werd de jubileumpakketkluis geplaatst in het hart van de Poolse Bieszczady - in de stad Czarna Górna.

    Wat dacht je van alles laten vallen en vertrekken... Je weet waar je heen moet! ?? Deze keer viel het op het pittoreske Bieszczady-gebergte - hier stond de Paczkomat met trots het nummer 15.000. Een andere machine stelt ons in staat om het ecologische leveringsnetwerk uit te breiden en nog dichter bij u te zijn!

    We worden sterker en onze klanten hebben nog meer keuze! U kunt uw pakketten gemakkelijk en snel verzenden, ophalen of retourneren in een van de 15.000 pakketautomaten door het hele land. Wij letten op het bereiken van zowel grote steden als kleinere steden en dorpen! We willen dat jullie allemaal je favoriete pakketkluis altijd onderweg hebben - of het nu naar je werk, winkel of op je favoriete wandelroute is.

    “ De uitbreiding van het Paczkomaty-netwerk, dat we dit jaar op grote schaal implementeren, gaat hand in hand met de ontwikkeling van onze diensten en investeringen in ecologische technologieën. Geen wonder dat 77% van de online shoppers kiest voor InPost pakketautomaten. We willen dat alle Polen - of het nu inwoners zijn van grote steden, dorpen of steden zoals Czarna Górna, hun eigen pakjesautomaat zo dicht mogelijk bij de hand hebben ", zegt Rafal Brzoska, president van InPost.

    De afbeeldingen op het jubileum Paczkomaty verwijzen naar de rijke fauna en flora van Bieszczady en naar de eindeloze groene weiden. We houden ervan dat het groen en milieuvriendelijk is! Vergeet niet dat Paczkomaty de meest ecologische vorm van pakketbezorging is. Eén pakjesautomaat kan maar liefst 52 kg CO2 per dag besparen, wat neerkomt op een besparing van maar liefst 14 ton CO2 per jaar!

    We moedigen je aan om (niet per se) alles te laten vallen en naar het Bieszczady-gebergte te gaan. Ter gelegenheid van het bereiken van nieuwe hoogten en het leren kennen van lokale smaken, is het de moeite waard om Parcel Locker nr. 15.000 te bezoeken, waar u uw pakketten uitdrukkelijk verzendt zonder een label af te drukken of u kunt een pakket op afstand ophalen met de InPost Mobile-applicatie. Er wachten veel handige functionaliteiten op je in de app, waaronder de nieuwste - de Facilitated Access Zone, waarover je HIER kunt lezen .

    U kunt de InPost Mobile-applicatie gratis downloaden van de officiële Google Play- winkels , de App Store en de Huawei AppGallery .
  3. [verwijderd] 21 oktober 2021 15:58
    quote:

    groene appel schreef op 21 oktober 2021 10:12:

    We hebben al 15.000 pakketkluisjes!
    Nou van harte gefeliciteerd!

    Nog even een reminder: 500 miljoen aandelen, dus je hebt 33.333 aandelen nodig om de volledige winst van 1 pakketkluisje volledig ten goede van jou te laten komen.

    Bij een koers met gereduceerd tarief á €13 is dat dus nog altijd €433.333!

    Voor dat bedrag kan je vandaag beter 112.500 aandelen PostNL kopen (ook tegen gereduceerd tarief) met 40ct dividend per jaar. In dit voorbeeld zou dat €45.000 dividend zijn, dat zie ik die ene pakketautomaat van Inpost nog niet doen. Nooit, beter gezegd.

    Succes c.q. sterkte ermee!
  4. forum rang 6 groene appel 26 oktober 2021 00:20
    quote:

    Herna Nooitgewild schreef op 21 oktober 2021 15:58:

    [...]

    Nou van harte gefeliciteerd!

    Nog even een reminder: 500 miljoen aandelen, dus je hebt 33.333 aandelen nodig om de volledige winst van 1 pakketkluisje volledig ten goede van jou te laten komen.

    Bij een koers met gereduceerd tarief á €13 is dat dus nog altijd €433.333!

    Voor dat bedrag kan je vandaag beter 112.500 aandelen PostNL kopen (ook tegen gereduceerd tarief) met 40ct dividend per jaar. In dit voorbeeld zou dat €45.000 dividend zijn, dat zie ik die ene pakketautomaat van Inpost nog niet doen. Nooit, beter gezegd.

    Succes c.q. sterkte ermee!
    lol...appels met peren
  5. [verwijderd] 28 oktober 2021 11:57
    quote:

    groene appel schreef op 26 oktober 2021 00:20:

    [...]

    lol...appels met peren
    Ja groene appel ;-)
    Twee bedrijven vergelijken is altijd appels met peren vergelijken. Maar de vergelijking klopt wel toch? Of niet?
    Dan hoor ik het graag van je. Voor een wat diepere analyse duik ik in ieder geval niet weg. Om maar een voorbeeld te noemen heeft PostNL nog heel veel bezit, talloze vastgoedobjecten waar distributiecentra in zitten bijvoorbeeld, maar vlak ook alle lokale depots niet uit. En wat heeft InPost behalve wat kilo's ijzer op de openbare weg?

    Nee voor mij is het wel duidelijk wat de wijze investering is tussen deze twee. Je kan zeker ook wel koerswinst pakken op InPost, maar dat is meer speculeren dan beleggen.
  6. forum rang 8 beleggertje2020 2 november 2021 20:49
    quote:

    Profitmaker schreef op 8 maart 2021 14:29:

    [...]

    Om te likkebaarduh deze koopkans!
    Nee hoor ! Het zit immer nog in een dalende trend . Die 5,5% stijging voor vandaag is m.i niet meer als een eendagsvlieg. Uiteindelijk willen steeds meer mensen hun pakket thuis aan de deur bezorgd hebben . Zolang ze daar niet mee aan komen , kunnen ze het m.i steeds meer en meer schudden !
  7. BaasBoes 4 november 2021 12:08
    quote:

    beleggertje2020 schreef op 2 november 2021 20:49:

    [...]
    Nee hoor ! Het zit immer nog in een dalende trend . Die 5,5% stijging voor vandaag is m.i niet meer als een eendagsvlieg. Uiteindelijk willen steeds meer mensen hun pakket thuis aan de deur bezorgd hebben . Zolang ze daar niet mee aan komen , kunnen ze het m.i steeds meer en meer schudden !
    Een éédagsvlieg die wel erg oud word lijkt te worden in ieder geval..
  8. forum rang 10 voda 10 november 2021 14:26
    Beursblik: Londen roept om InPost
    Denktank wil verkeersdrukte verlichten met pakketkluisjes.

    (ABM FN-Dow Jones) Een denktank in Londen heeft een oproep gedaan om 10.000 geautomatiseerde pakketkluizen, zogeheten APM's, te plaatsen om de luchtkwaliteit en de verkeersdrukte in de stad te verlichten, nu de 'boom' aan e-commerce onbeheersbaar dreigt te worden.

    Die ontwikkeling ondersteunt volgens zakenbank Jefferies de strategie van InPost om te groeien door uitbreiding van het netwerk van pakketmachines.

    De denktank wil een hogere btw invoeren voor bezorging aan huis, omdat de verkeersdrukte door de pakketbezorging te groot wordt. Tijdens de coronacrisis is het aantal nieuwe benzine- en dieselbusjes in de Britse stad bijna verdubbeld.

    InPost zal bij zijn aanstaande kwartaalcijfers waarschijnlijk een verdere verschuiving aankondigen van bezorging aan huis naar kluisjescentrales, denkt analist David Kerstens van Jefferies.

    Jefferies verwacht voor het derde kwartaal een 74 procent hoger EBITDA-resultaat van 408 miljoen Poolse zloty, dankzij een groei van 53 procent in Polen en een hogere marge door netwerk en schaaleffecten. Ook groei in het VK en de overname van Mondial Relay dragen bij aan de groei.

    InPost groeit in Polen twee keer zo snel als de markt, denkt Jefferies. Dit was drie keer zo snel in het tweede kwartaal, toen Amazon er als klant bij kwam.

    InPost heeft zelf een versnelling van de EBITDA-groei tot 90 procent voorspeld in het vierde kwartaal. Zonder de overname van Mondial Relay is dat 54 procent.

    Jefferies heeft een koopadvies op InPost met een koersdoel van 24,00 euro. Het aandeel noteert woensdagmiddag 2,5 procent lager op 13,96 euro.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  9. forum rang 10 voda 16 november 2021 11:49
    Beursblik: InPost profiteert van verschuiving naar kluisjesbezorging
    Flinke groei in thuismarkt Polen verwacht.

    (ABM FN-Dow Jones) InPost heeft in het derde kwartaal geprofiteerd van een verschuiving van thuisbezorging naar kluisjesbezorging in Polen. Dit stelde analist David Kerstens van Jefferies in aanloop naar de cijfers van het Poolse kluisjesbedrijf, dat een notering heeft op de beurs van Amsterdam op woensdag.

    InPost zal bij de kwartaalcijfers aanstaande woensdag waarschijnlijk een verdere verschuiving aankondigen van bezorging aan huis naar kluisjescentrales, denkt de analist van Jefferies.

    De zakenbank verwacht voor het derde kwartaal een 74 procent hoger EBITDA-resultaat van 408 miljoen Poolse zloty, dankzij een groei van 53 procent in Polen en een hogere marge door netwerk en schaaleffecten. Ook groei in het VK en de overname van Mondial Relay dragen bij aan de groei.

    InPost groeit in Polen twee keer zo snel als de markt, denkt Jefferies, dat een koopadvies op InPost heeft. Dit was drie keer zo snel in het tweede kwartaal, toen Amazon er als klant bij kwam.

    InPost heeft zelf een versnelling van de EBITDA-groei tot 90 procent voorspeld in het vierde kwartaal. Zonder de overname van Mondial Relay is dat 54 procent.

    Jefferies wees verder op een oproep van een denktank in Londen om 10.000 geautomatiseerde pakketkluizen, zogeheten APM's, te plaatsen om de luchtkwaliteit en de verkeersdrukte in de stad te verlichten, nu de 'boom' aan e-commerce onbeheersbaar dreigt te worden. Die ontwikkeling ondersteunt volgens zakenbank Jefferies de strategie van InPost om te groeien door uitbreiding van het netwerk van pakketmachines.

    "InPost groeit hard en zal dat moeten blijven doen om de waardering te rechtvaardigen", aldus analist Peter Schutte van IEX. "Als 'first mover' in Polen heeft InPost niettemin een goed uitgangspunt."

    Alles staat of valt volgens Schutte wel bij een succesvolle internationale expansie en de integratie van Mondial Relay, waar nog flink in geïnvesteerd zal moet worden. "Deze overname is volledig met schuld gefinancierd. Dat is een verhoogd risico."

    Outlook

    Voor heel 2021 mikt InPost op een verdere groei. De pakketvolumes worden ingeschat op 455 tot 485 miljoen stuks.

    Daarmee denkt InPost op een groepsomzet uit te komen van 3,7 tot 3,85 miljard zloty, een plus van 46 tot zelfs 52 procent. De aangepaste EBITDA-marge van InPost zal 41 tot 43 procent bedragen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  10. forum rang 10 voda 17 november 2021 07:29
    InPost negatiever gestemd
    Outlook 2021 neerwaarts bijgesteld.

    (ABM FN-Dow Jones) InPost heeft in het derde kwartaal van 2021 de resultaten opnieuw fors zien aantrekken, maar niet zo sterk als verwacht, waardoor de outlook voor heel 2021 neerwaarts werd bijgesteld. Dit bleek woensdagochtend uit cijfers van het Poolse bedrijf met een notering aan het Damrak.

    CEO Rafal Brzoska sprak opnieuw van een sterke groei op jaarbasis in alle markten waarin het bedrijf actief is. Wel waarschuwde de topman dat de onzekerheden rond de aanvoerketen en de koopdrang van consumenten een impact hebben op de groei van de e-commercemarkt op korte termijn.

    Door een minder dan verwachte groei in Polen, maar ook in andere markten, in de tweede helft van dit jaar, ziet Inpost zich genoodzaakt om de outlook voor heel het jaar te verlagen. De pakketvolumes worden nu ingeschat op 435 tot 440 miljoen, waar eerder nog werd gerekend op 455 tot 485 miljoen stuks.

    Daarmee denkt InPost op een groepsomzet uit te komen van 3,46 tot 3,56 miljard zloty, een plus van 37 tot 41 procent. Eerder werd nog gemikt op een omzet van 3,7 tot 3,85 miljard Poolse zloty, ofwel een stijging van 46 tot zelfs 52 procent. De aangepaste EBITDA-marge van InPost zal 42 tot 43 procent bedragen.

    In het afgelopen kwartaal steeg de omzet met liefst 111 procent ten opzichte van een jaar eerder tot 1,3 miljard Poolse zloty, wat overeenkomt met circa 279 miljoen euro. Op pro-forma basis steeg de omzet met 18 procent.

    De omzet in Polen kwam uit op 802 miljoen zloty en internationaal was dit 473 miljoen. Daarmee steeg de omzet uit de internationale activiteiten dankzij overnames fors, gezien dit een jaar eerder nog geen 4 miljoen zloty was.

    InPost profiteerde van een stijging van de pakketvolumes in Polen in het derde kwartaal met 35 procent tot 98,6 miljoen stuks.

    Het netwerk van pakketkluisjes groeide met 76 procent tot ruim 2,3 miljoen stuks.

    De aangepaste EBITDA trok in het derde kwartaal met 73 procent aan tot 408,7 miljoen zloty, terwijl de bijbehorende marge met 690 basispunten daalde tot 32,1 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  11. forum rang 10 voda 17 november 2021 08:13
    GIC meldt belang in InPost
    Kapitaalbelang van 5 procent.

    (ABM FN-Dow Jones) GIC Private Limited heeft voor het eerst een belang in InPost gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 11 november 2021.

    GIC meldde een kapitaalbelang van 5,01 procent met een dito stemrecht.

    Wet op het financieel toezicht

    De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
4.994 Posts
Pagina: «« 1 ... 43 44 45 46 47 ... 250 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Pools InPost groeit stevig door

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links