Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD PSE:URW.FR, FR0013326246

  • 76,900 24 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 76,240 - 77,100
  • 330.946 Gem. (3M) 376,4K

Unibail-Rodamco-Westfield - 2021

6.809 Posts
Pagina: «« 1 ... 265 266 267 268 269 ... 341 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 zalwel 11 oktober 2021 20:25
    quote:

    Wezienhetwel schreef op 11 oktober 2021 20:08:

    Even een “domme” vraag die me te binnen schiet met de overname geruchten: omdat het dividend was bevroren, heb ik een tijdje geleden calls december 23 gekocht. (Uitoefenprijs 70 en 80). Mijn idee was dat tzt met zicht op dividendherstel dit nieuwe kopers zou aantrekken.

    Wat gebeurt er met calls als in de looptijd een bedrijf van de beurs wordt gehaald of een (vijandig) bod wordt uitgebracht?
    Dan zal er een formule worden losgelaten op de lopende opties om zo een prijs te kunnen berekenen.
    Kijk maar op internet.
    Succes.

  2. Firehair 11 oktober 2021 20:37
    quote:

    Branco P schreef op 11 oktober 2021 20:17:

    Dan kun je je opties verkopen of ze uitoefenen. Je kunt opties op ieder moment verkopen of uitoefenen
    Dat is volgens mij niet helemaal waar. Maakt namelijk uit welk type optie je hebt:

    De meest gangbare stijlen zijn de Amerikaanse en Europese stijl-opties. Het koop- of verkooprecht van een optie Amerikaanse stijl kan gedurende de gehele looptijd worden uitgeoefend door de houder van de optie. Zodoende kan de houder van de optie al voor de expiratiedatum zijn of haar recht uitoefenen om aandelen op te vragen.
    en
    Een Europese stijloptie kan uitsluitend aan het einde van de looptijd, op de expiratiedatum, worden uitgeoefend door de houder van de optie. Gedurende de looptijd kunnen zowel de koper als de verkoper van een Europese stijl-optie hun positie sluiten.

    Optie URW die ik laatste had gekocht en verkocht: NLEN02763972 (degiro) is een EU Europese stijl-optie.

    www.binck.nl/kennis/begrippenlijst/eu...
  3. forum rang 5 QueSera 11 oktober 2021 21:07
    quote:

    Lamsrust schreef op 11 oktober 2021 14:27:

    [...]

    Eens inzake de cycliciteit van de vastgoedmarkt en dat er nu een instappunt is voor retailvastgoed. Dus in plaats van te klagen over de koersdruk moet je ervan profiteren door mee te kopen met Niel rond de E 60.

    Inzake Niel. Alhoewel het erop lijkt dat Niel URW voor 100% wil gaan overnemen denk ik toch dat hij dat niet gaat doen, omdat hij aan de macht is gekomen met hulp van o.a. ABP/APG en een Noors pensioenfonds en vele vermogende Franse particulieren en fondsen waaronder het fonds van Bressler. Deze hebben veelal een GAK die ver boven de E 100 ligt en hij zal hen niet de opportuniteit willen ontnemen om hun inleg terug te verdienen. Temeer omdat deze aandeelhouders hem in het zadel hebben geholpen. Tenzij hij ruzie wil met de haute finance in Frankrijk, maar dat denk ik zeker niet.

    Een aantal scenario's kan zich voordoen:

    1. Niel komt boven de 30% doch brengt geen bod uit op de overige aandelen URW. Hij kan hier echter door de Ondernemingskamer toe verplicht worden indien de doelvennootschap URW dan wel aandeelhouders hierom vragen. Dus indien geen aandeelhouders hierom vragen komt er geen bod. Als ze er wel om vragen moet Niel minimaal een bod uitbrengen ter grootte van het hoogste bedrag dat hij voor een aandeel heeft betaald dan wel een hoger bedrag indien de Ondernemingskamer dat op verzoek vaststelt.

    2.
    Niel komt boven de 30% en doet wel een verplicht bod van zeg EUR 85 dat hij gestand zal doen indien bijvoorbeeld minimaal 60% van de aandeelhouders zich aanmeldt. Dan biedt hij de aandeelhouders die niet mee willen doen de mogelijkheid om in de toekomst mee te liften op de waardestijging van URW omdat die hun aandelen gewoon behouden. Hij wordt dan als het ware een grote meerderheidsaandeelhouder in URW, doch de beursnotering blijft in stand. Vergelijk Hunter Douglas.

    3.
    Er kan altijd een vijandig bod komen van zeg E 100 per aandeel (of nog hoger), welk bod alleen zal slagen indien Niel hieraan meerwerkt. Dat zal hij alleen doen indien hij denkt dat de echte waarde van URW niet heel veel meer is dan E 100 c.q. het bod dat wordt uitgebracht. Indien hij denkt dat dit bijvoorbeeld E 140 is zal hij hierop niet ingaan.

    Conclusie: mijns inziens gaat URW alleen volledig van de beurs tegen een hoge prijs en niet tegen een fooi. Dus ophouden met zeuren en bij Niel op de bagagedrager gaan zitten en rustig afwachten.
    Mee eens.
    Een kleine aanvulling:
    Ik meen me te herinneren dat Norges voor de claimemmissie heeft gestemd, maar wel ook voor Niel en co in de RvC. Dus een mixed bag.
    Duidelijker in hun stemgedrag waren ABP en een aantal vooraanstaande Amerikaanse pensioenfondsen, waaronder CalPers. Die hebben ook gestemd tegen de claimemissie gestemd (en uiteraard voor Niel en co in de RvC). Ik denk dat het verstandig is van Niel om al die pensioenfondsen te vriend te houden. Die willen misschien ook nog wel in een JV met een af te stoten winkelcentrum in de VS, waarvan URW het beheer blijft doen. Win/win situatie voor beide….
  4. common sense 11 oktober 2021 21:25
    quote:

    AVM (Altijd Verkeerde Moment) schreef op 11 oktober 2021 16:01:

    [...]

    Ha common sense, dank voor je reactie! Ik ben nog maar net (afgelopen maand) begonnen met het schrijven van opties als middel om toch extra cashflow te genereren op aandelen die wel volatiel zijn, maar voorlopig "nergens naartoe gaan". Ik heb niet echt op mijn margin gelet, wel op de "roodstand". Die roodstand is niet gewijzigd, dus ik leen in die zin geen extra geld (ben er geen rente aan kwijt). Misschien is het wel ten koste gegaan van mijn "vrije ruimte" (afname van die vrije ruimte is de margin-verplichting die ik ben aangegaan?). Zo lang ik de aandelen niet daadwerkelijk geleverd heb gekregen, ben ik in mijn sheetje echter alleen aan het kijken naar de URW aandelen die ik heb en de cashflows die ik erop ontvang.

    Anderhalf jaar gelden was URW nog één van mijn 5 "founding fathers" van mij allereerste echte "mix", maar tegenwoordig is URW slechts nog maar één van de 20 vastgoedposities in mijn mix (URW behoort daarin weer tot de 5 kleinere). Omdat ik daardoor nog maar 80 stuks heb (zeg ca €5000) en ik weet dat het dividend nog een hele tijd op zich kan laten wachten, dacht ik door opties te schrijven een soort "kunstmatig dividend" of beter gezegd "cashflows uit optiepremies" te creëren. Ik heb nu 2 premies ontvangen van in totaal €256 (48+208). Dat deel ik dan door die 5000. Uiteraard, als de koers in de komende dagen tot 15 oktober duikelt naar <60 en tot 19 november <58, dan heb ik er over 2 maanden 280 stuks, zeg ca €16.000 en dan is het cashflow rendement nog maar 1.6% (in 2 maanden), en daarboven op heb ik dan ook een ongerealiseerd koersverlies (die ik dan maar even negeer).

    Mocht de koers inderdaad dalen, en de 200 stuks geleverd worden, dan ga ik elke maand (gedekte) call opties schrijven (met strikes > 60). Ervan uitgaande dat de koers daarna weer kunnen stijgen, dan ben ik die 200 stuks op gegeven moment (als die call-strikekoersen worden aangetikt) weer kwijt. Stel dat dat dan na een jaartje is gebeurd, dan zou ik weer eindigen met die 80 stuks + ontvangen optiepremies + 200*(verschil call en put). Ik besef dat het delen op die €5000 (80 stuks) in feite niet zo relevant is (het hadden er ook nul kunnen zijn), en dat zeker bij het schrijven van gedekte call opties ik eigenlijk moet delen op de 280 stuks. Is dat een beetje hetzelfde als delen door de marginverplichting?

    Overigens ben ik niet bezig om anderen over te halen om hetzelfde te doen. Ik wil vooral mijn eerste optie-stappen delen, ervan leren als het misschien wel misloopt... en hopelijk ook leren van commentaar van forumleden als ik dingen verkeerd zie en doe ;-)
    Ben zelf eerlijk gezegd niet zo'n voorstander van opties schrijven, tenzij onderdeel van een strategie. Als je premie wilt pakken zonder al te veel risico, naar boven of beneden, kun je een OTM bear call spread of bull put spread overwegen. De margin hiervoor is aanzienlijk! lager en het risico beperkt tot het verschil tussen de uitoefenprijzen minus je ontvangen premie. Ben je ook niet ineens al je aandelen kwijt als URW omhoog schiet op overname geruchten :-)
  5. forum rang 6 Lamsrust 11 oktober 2021 22:42
    quote:

    QueSera schreef op 11 oktober 2021 21:07:

    [...]

    Mee eens.
    Een kleine aanvulling:
    Ik meen me te herinneren dat Norges voor de claimemmissie heeft gestemd, maar wel ook voor Niel en co in de RvC. Dus een mixed bag.
    Duidelijker in hun stemgedrag waren ABP en een aantal vooraanstaande Amerikaanse pensioenfondsen, waaronder CalPers. Die hebben ook gestemd tegen de claimemissie gestemd (en uiteraard voor Niel en co in de RvC). Ik denk dat het verstandig is van Niel om al die pensioenfondsen te vriend te houden. Die willen misschien ook nog wel in een JV met een af te stoten winkelcentrum in de VS, waarvan URW het beheer blijft doen. Win/win situatie voor beide….

    Je herinnering is correct. Niel haat deze pensioenfondsen niet uitroken in een overnameprocedure, dan wordt hij overladen met juridische claims. Ten tijde van de refocus campagne werd, als ik het me goed herinner, aan aandeelhouders een strategische wijziging van de bestuursvisie voorgespiegeld door Niel cs zodra zij benoemd zouden zijn, i.e. in het belang van de aandeelhouders die hen op de juiste stoel brachten. Dan kun je niet later - als je er eenmaal zit - de aandeelhouders die ervoor gezorgd hebben dat jij er zit, het vel over de neus halen door voor een laag bod URW van de beurs te halen.

    Niel is slim genoeg om geen acties te nemen die tot een voortuin vol advocaten leiden.
  6. forum rang 4 Mr.J.bonds 11 oktober 2021 23:31
    quote:

    Mr.J.bonds schreef op 11 oktober 2021 13:00:

    [...]

    Eens, de vastgoed markt, beweegt zich net als de rentemarkt, cyclisch..
    soms mis ik gewoon visie bij beleggers, men kan niet verder als 3 tot 6 maanden kijken. En bij URW spelen er nu helaas andere krachten een rol die niets meer te maken hebben met de waardeontwikkeling van de vastgoedmarkten..

    De banken manipuleren de handel, en dat speelt Xavier Niel in de kaart. Of dat is afgesproken werk en Niel heeft ze de overnameprocedure in ruil voor het koersdrukken belooft. En het van de beurs halen van een beursgenoteerd bedrijf zoals URW levert vele tientallen miljoenen op voor de begeleidende banken..

    Of ze doen het op eigen beweging om Niel en de zijnen te pesten en aan short gaan de miljoenen te pakken die ze voelen te zijn misgelopen met de afgeblazen claimemissie..

    Maar ze spelen dus Niel hiermee in de kaart, want die kan lekker goedkoop URW sprokkelen om zo zijn benodigde belang van eerst 30% bij elkaar te krijgen, hij hoeft nog maar 6.5%.. En dan kan vanwege de gedrukte koers Niel een mooi laag bod uitbrengen van een Euro of €80 en heeft hij heel URW met een discount van 120% te pakken..
    Maar dit is wel 100% zeker wat er op de rol staat nu bij URW..! Hier kun je je ogen niet meer voor sluiten..

    En in elk scenario staat de (particuliere) aandeelhouder buiten spel. Zeg maar dat het niet zo is. Niel heeft feitelijk zijn belang uitgebreid naar 23.4% en de koers zwalkt al tijden op een onrealistische manier op en neer.. Het koersverloop dat duidelijk manipulatie laat zien. 3% eraf zonder nieuws en 3% erbij zonder nieuws..

    www.afm.nl/nl-nl/consumenten/themas/k...
    veb.nl/particulier-zakelijk/veb-kwali...

    En toch zie ik wel verbanden..
    Morgan Stanley trader Rajpal moves to Marshall Wace - AsiaHedge
    online.hfm.global/asiahedge/news/morg...
    Morgan Stanley is de bank die een koersdoel van 35 afgeeft voor URW
    Marshall Wace is een hedgefund dat short is gegaan op URW..

    Is een klein vies wereldje..

    Maar goed, zelfs de shorters worden er dus nu uitgeblazen. dus de rattestreekjes zullen nu ook wel snel over zijn op wat te gebeuren staat met URW..
  7. forum rang 5 QueSera 11 oktober 2021 23:56
    quote:

    Lamsrust schreef op 11 oktober 2021 22:42:

    [...]

    Je herinnering is correct. Niel haat deze pensioenfondsen niet uitroken in een overnameprocedure, dan wordt hij overladen met juridische claims. Ten tijde van de refocus campagne werd, als ik het me goed herinner, aan aandeelhouders een strategische wijziging van de bestuursvisie voorgespiegeld door Niel cs zodra zij benoemd zouden zijn, i.e. in het belang van de aandeelhouders die hen op de juiste stoel brachten. Dan kun je niet later - als je er eenmaal zit - de aandeelhouders die ervoor gezorgd hebben dat jij er zit, het vel over de neus halen door voor een laag bod URW van de beurs te halen.

    Niel is slim genoeg om geen acties te nemen die tot een voortuin vol advocaten leiden.
    Ik zie dat net zo. Ik heb me een beetje verdiept in de man. Hij heeft niet de reputatie om mensen het vel over de oren te halen. Bij Iliad heb ik ook niemand horen klagen over het overnamebod. Idem dat filmbedrijf dat hij van de beurs gehaald heeft. De Refocus campagne heeft heel uitdrukkelijk creatie van aandeelhouderswaarde beloofd door een gewijzigde strategie. Als je dat nu aan je laars lapt heb je je voor de hele wereld te kijk gezet als een misselijke klootzak. Niel doet er juist alles aan om door de gesloten bastions van de Franse elite geaccepteerd te worden. Dat viel niet mee voor een jongen van eenvoudige komaf uit de banlieue. Ze hebben een tijdje een smeercampagne gevoerd om hem in discrediet te brengen, maar echt met iets op de proppen zijn ze niet gekomen, ondanks al dat graven. De man is volgens mij redelijk rechtaan rechttoe en niet zo van de geniepige spelletjes. Hij werpt zich graag op als verdediger van Frans cultuurgoed (zie dat filmbedrijf dat Franse films moet maken). Unibail wordt volgens mij gezien in Frankrijk als onderdeel van het tafelzilver. Vergeet niet dat er veel Franse particulieren in Unibail zitten. Als Niel in Frankrijk niet meer over straat wil kunnen en volledig uitgekotst wil worden, dan moet hij die belazeren en terugkomen op een belofte. Hij heeft ook nog een dochter van 9 die moet ook nog naar school kunnen.
    Waarom zou hij dat doen? De man heeft geld genoeg. Dat is wat hij ook steeds zegt. Ik heb genoeg geld, wat moet ik met nog veel meer?
  8. [verwijderd] 12 oktober 2021 00:21
    quote:

    QueSera schreef op 11 oktober 2021 23:56:

    [...]

    Ik zie dat net zo. Ik heb me een beetje verdiept in de man. Hij heeft niet de reputatie om mensen het vel over de oren te halen. Bij Iliad heb ik ook niemand horen klagen over het overnamebod. Idem dat filmbedrijf dat hij van de beurs gehaald heeft. De Refocus campagne heeft heel uitdrukkelijk creatie van aandeelhouderswaarde beloofd door een gewijzigde strategie. Als je dat nu aan je laars lapt heb je je voor de hele wereld te kijk gezet als een misselijke klootzak. Niel doet er juist alles aan om door de gesloten bastions van de Franse elite geaccepteerd te worden. Dat viel niet mee voor een jongen van eenvoudige komaf uit de banlieue. Ze hebben een tijdje een smeercampagne gevoerd om hem in discrediet te brengen, maar echt met iets op de proppen zijn ze niet gekomen, ondanks al dat graven. De man is volgens mij redelijk rechtaan rechttoe en niet zo van de geniepige spelletjes. Hij werpt zich graag op als verdediger van Frans cultuurgoed (zie dat filmbedrijf dat Franse films moet maken). Unibail wordt volgens mij gezien in Frankrijk als onderdeel van het tafelzilver. Vergeet niet dat er veel Franse particulieren in Unibail zitten. Als Niel in Frankrijk niet meer over straat wil kunnen en volledig uitgekotst wil worden, dan moet hij die belazeren en terugkomen op een belofte. Hij heeft ook nog een dochter van 9 die moet ook nog naar school kunnen.
    Waarom zou hij dat doen? De man heeft geld genoeg. Dat is wat hij ook steeds zegt. Ik heb genoeg geld, wat moet ik met nog veel meer?
    @QueSera en @Lamsrust

    Hebben jullie volledig gelijk in,

    Hij zegt het trouwens zelf:

    "ils n’ont pas l’intention de prendre le contrôle de la société UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD SE"

  9. forum rang 4 zalwel 12 oktober 2021 08:12
    quote:

    Travis Bickle schreef op 12 oktober 2021 07:40:

    Apart iedereen ziet dat er een overname scenario ontvouwd wordt, alleen is dit totaal niet terug te zien in de beurskoers, tja je ziet veel aparte zaken op de beurs dezer dagen.
    Is dat niet de bedoeling als je iets wil overnemen. Het zoiets als het uitlekken van een voornemen om een aandelenemissie te plaatsen. Wil je ook liever niet dat het uitlekt.
    Je ziet toch dat zijn belang in het bedrijf steeds groter wordt.
    Als de koers nu al omhoog zou schieten dan is de kans voor overname toch kleiner. Bij overname van Iliad door Niel wat deed de koers daar voordat hij een overname bod deed op 182. De koers ging van 150 naar 114 de maanden voorafgaand aan het bod van 182. Dus ????
  10. common sense 12 oktober 2021 09:33
    quote:

    A_E_Niks schreef op 12 oktober 2021 08:51:

    Meestal in de aanloop voor een overnamebod, wordt de koers omlaag gestuurd. Koers naar -> 55 -> bod 70 (iedereen blij:))
    Oorzaak en gevolg? Vaak wordt een overname pas interessant als de koers voldoende is gezakt...

    Ben er zo goed als van overtuigd dat het anderhalf jaar geleden niet Niels bedoeling was de tent over te nemen. Nu kan die Euro 1.4E9 per jaar verdienen onder de meest ongustige omstandigheden tegen een spotprijs van Euro 8.7E9. Ik zou het wel weten als ik het geld had:-)

    Als er geen overname bod komt, en daar geloof ik nog steeds in, dan is dat om de redenen boven al genoemd.
  11. forum rang 8 Branco P 12 oktober 2021 09:45
    quote:

    PhilipBe schreef op 12 oktober 2021 00:21:

    [...]
    @QueSera en @Lamsrust

    Hebben jullie volledig gelijk in,

    Hij zegt het trouwens zelf:

    "ils n’ont pas l’intention de prendre le contrôle de la société UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD SE"
    Als je het niet van plan bent, dan zeg je dat je het niet van plan bent

    Als je het wel van plan bent, dan zeg je ook dat je het niet van plan bent.

    Dus: Neil is het niet van plan.
  12. kees5555 12 oktober 2021 09:47
    quote:

    Wezienhetwel schreef op 11 oktober 2021 20:08:

    Even een “domme” vraag die me te binnen schiet met de overname geruchten: omdat het dividend was bevroren, heb ik een tijdje geleden calls december 23 gekocht. (Uitoefenprijs 70 en 80). Mijn idee was dat tzt met zicht op dividendherstel dit nieuwe kopers zou aantrekken.

    Wat gebeurt er met calls als in de looptijd een bedrijf van de beurs wordt gehaald of een (vijandig) bod wordt uitgebracht?
    Stel dat de uitoefenprijs 80 zou zijn, en er een bod 65 komt eind 2021, dan krijg je (volgens mij) de tijdswaarde die er theoretisch inzit uitbetaald, oftwel: voor die waarde kun je ze verkopen. Iets in die geest. IK had hiermee te maken met geschreven calls op een aandeel dat voor een lagere koers dan mijn uitoefenprijs vd beurs gehaald werd (ik weet niet meer welk aandeel). IK dacht dat die opties waardeloos zouden aflopen... maar helaas. Dus je kunt ze verkopen voor de prijs die ze waard zouden zijn als er geen bod zou zijn uitgebracht.
    Dus: volgens mij gaat het ongeveer zo, maar wie weet vergis ik mij.
  13. forum rang 5 Jason Voorhees 12 oktober 2021 09:53
    Tja, zit wat in we dirigeren de koers met behulp van wat shorters naar beneden en doen dan een bod.
    Lijkt een beetje op Kretinsky bij PostNL, alhoewel de bedrijven totaal niet te vergelijken zijn.
    Ben benieuwd, links of rechtsom veel meer dan 80 euro gaat er niet uitkomen.
  14. forum rang 5 AVM (Altijd Verkeerde Moment) 12 oktober 2021 10:10
    Het lijkt nu net alsof die zogenaamde snode plannen van Niel een breed gedragen idee op dit forum zijn, maar als ik de boel nog eens teruglees, dan is het een heel kleine minderheid (1 héél vocaal aanwezig en met misschien 1 of hooguit 2 andere forumleden die heel voorzichtig een klein beetje meegaan in de mogelijkheid dat etc.). Vooral die ene die er zelfs 2 verschillende topics voor aanmaakt slaat wel heel erg hard op de trommel, inclusief complottheorieën, aanklachten via de VEB en wat nog meer.

    Nu moet iedereen vooral doen wat die niet laten kan, maar op een gegeven moment wordt het gewoon een beetje vermoeiend om pagina's vol met precies dezelfde theorieën te lezen als de koers (god verbiede het) weer een keertje naar beneden zwiept. Iedereen die daar dan op ingaat krijgt om de oren geslingerd dat die ziende blind is etc. Alle goede bedoelingen ten spijt, lijkt het daarmee inmiddels meer op een vergeefse poging tot een dialoog met iemand die midden in het dorp hardop roept dat het einde van de wereld nabij is. Een poging tot kalmeren, wordt dan waarschijnlijk ook niet in dank aangenomen en eerder begroet met een boze sneer, dan terugkeer tot wat aardsere inzichten.

    Op zich is dat allemaal niet zo erg en wordt er het beste bedoeld (ik las zelfs een blijde uitroep van de roepende dat die zo blij was dat er iemand anders was die ook "bullish" tegenover URW stond... maar ja die duivelse Niel...), maar door het volume en de hoeveelheid (notabene 2 aparte draadjes waar niemand op reageert) bekruipt me toch langzamerhand een heel klein beetje een gevoel van plaatsvervangende schaamte. Zeg maar alsof het imago van de forumleden in het algemeen en van dit URW subforum specifiek met geweld wordt gekaapt en omgevormd tot een URW-Wappies club die allemaal heel hard claimen dat Niel de duivel is met snode plannen voor URW, en dat iedereen die dat niet ziet zijn hersenpan in een soort corona-lockdown moet hebben gezet.

    Hopelijk waait deze gure wind weer voorbij als de gevolgen van de pandemie voorbij zijn, de herstructurering van de balans een flink eind gevorderd, de beleggers het vertrouwen weer terugkrijgen in dit aandeel en de koers daardoor weer omhoog kruipt. Tot die tijd moet ik dit theater maar aanschouwen als een voorstelling met soms wat tenenkrommende momenten, opgevoerd door mensen met de beste bedoelingen...
  15. forum rang 8 Branco P 12 oktober 2021 10:33
    quote:

    kees5555 schreef op 12 oktober 2021 09:47:

    [...]

    Stel dat de uitoefenprijs 80 zou zijn, en er een bod 65 komt eind 2021, dan krijg je (volgens mij) de tijdswaarde die er theoretisch inzit uitbetaald, oftwel: voor die waarde kun je ze verkopen. Iets in die geest. IK had hiermee te maken met geschreven calls op een aandeel dat voor een lagere koers dan mijn uitoefenprijs vd beurs gehaald werd (ik weet niet meer welk aandeel). IK dacht dat die opties waardeloos zouden aflopen... maar helaas. Dus je kunt ze verkopen voor de prijs die ze waard zouden zijn als er geen bod zou zijn uitgebracht.
    Dus: volgens mij gaat het ongeveer zo, maar wie weet vergis ik mij.

    als jij van een aandeel X bij een koers van 100 een Call optie December 2022 100 hebt gekocht voor 10 euro en er komt een overnamebod op het bedrijf van 150 euro per aandeel, dan gaat de prijs van jouw Call optie gewoon naar (laten we zeggen circa) 50 euro.

    Je kunt dan je calloptie verkopen voor 50 euro of je kunt de aandelen op ieder willekeurig moment laten leveren voor 100 euro en later aanbieden aan de kopende partij.

    Als het bedrijf al over een paar maanden van de beurs verdwijnt en je hebt niet 1 van bovenstaande acties uitgevoerd, dan doet (volgens mij) jouw broker dat gewoon voor jou.
  16. forum rang 8 Branco P 12 oktober 2021 10:37
    Ik denk dat een koers van URW ergens rond 70 Euro op dit moment hetgeen is dat je maximaal op korte termijn kunt verwachten. URW heeft veel bezit in Frankrijk, Beursgebouwen en Airport-winkelcentra dus je gaat pas in de loop van 2022 weer betere resultaten zien van de assets me dunkt.
  17. common sense 12 oktober 2021 10:54
    quote:

    Branco P schreef op 12 oktober 2021 10:33:

    [...]

    als jij van een aandeel X bij een koers van 100 een Call optie December 2022 100 hebt gekocht voor 10 euro en er komt een overnamebod op het bedrijf van 150 euro per aandeel, dan gaat de prijs van jouw Call optie gewoon naar (laten we zeggen circa) 50 euro.

    Je kunt dan je calloptie verkopen voor 50 euro of je kunt de aandelen op ieder willekeurig moment laten leveren voor 100 euro en later aanbieden aan de kopende partij.

    Als het bedrijf al over een paar maanden van de beurs verdwijnt en je hebt niet 1 van bovenstaande acties uitgevoerd, dan doet (volgens mij) jouw broker dat gewoon voor jou.
    Eens. Handel houdt niet van de ene op de andere dag op bij een bod, maar ieder bod is anders en om niet voor verassingen te komen te staan kun je in Branco's voorbeeld gewoon je calls verkopen en CDEC22 140 terugkopen (of calls met een kortere looptijd). Pak je de winst als het onverhoopt toch fout gaat en profiteer je van een eventuele verdere stjging. Bij opties moet je altijd zelf het intiatief houden en doorhandelen. Uitoefenen van calls doe je eigenlijk nooit, of je moet tegen ex-dividend aanzitten.

    Bij de overname van Gemalto door Thales heb ik mijn opties gewoon voor de reguliere waarde kunnen verkopen. Tijdswaarde was er natuurlijk wel zo goed als uit.
6.809 Posts
Pagina: «« 1 ... 265 266 267 268 269 ... 341 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Unibail-Rodamco-Westfield keert weer dividend uit

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links