Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Fugro AEX:FUR.NL, NL00150003E1

  • 23,140 19 apr 2024 17:38
  • -1,040 (-4,30%) Dagrange 23,140 - 23,900
  • 402.519 Gem. (3M) 383,2K

Fugro - 2021 jaardraadje (voor iedereen)

17.762 Posts
Pagina: «« 1 ... 694 695 696 697 698 ... 889 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Gadus morhua 9 oktober 2021 20:12
    quote:

    ff_relativeren schreef op 9 oktober 2021 19:56:

    [...]

    Hoi @ Gadus morhua,

    Sinds 2013 schrijf ik op IEX. Persoonlijk vind ik de Nederlandse aandelenbeurs te klein , en te gevoelig voor grootkapitalistische shorters. Immers, zij kunnen met hun geldbuidels gezamenlijk makkelijk 7x tot 11x het normale daghandels-volume opbouwen in short posities. Daar kunnen de Long spelers -zelfs de institutionelen- niet tegenop.

    Daarom heb ik al eens een pleidooi gehouden voor een Europa-brede nieuwe Wet op het shorten ; "Laat shorten met geleende aandelen voortaan verboden zijn. Ongeacht of de shorter binnen of van buiten de Europese grenzen acteert op de Europese beurzen. Shorten mag, maar alleen met aandelen in Eigen Bezit van de shorter."

    @ Gadus morhua, terwijl ik de Europese beurzen , en ook aan de andere kant van de oceaan, in de gaten houdt, vind ik het interessant om mee te denken en mee te schrijven op Neerlands grootste beleggersforum. Je kunt je indenken, dat ik sinds 2013 al over aardig wat beursgenoteerde bedrijven heb geschreven. Zie de bijlage bij deze posting.

    Enkele van die bedrijven bestaan inmiddels niet meer. Waaronder Xcite. Dat was 1 van de eerste bedrijven waar volop reuring over was. (enkele subdraadjes van het Fugro forum) Die reuring bleef echter beperkt tot IEX en dat was jammer, want de onderneming was gedoemd om failliet te gaan. En dat ging 'ie dus ook.

    In die jaren zijn er heel wat lelijke woorden gevallen in de discussies tussen overtuigde Long'ers en ondergetekende. Alle hoop ten spijt, lieten de kille cijfers zien dat het hopeloos was. Even later werd de reuring overgenomen door uiteraard Imtech. Ook daar bijna 2 jaar van waarschuwen wat er ging komen, en ook daar werd het me niet in dank afgenomen. Behalve dan het drieluik over Maggy66. Dat gaf jolijt en ontspanning.

    Maar ik schreef zeker niet alleen over bedrijven die het moeilijk hadden. Ik schrijf net zo graag over bedrijven waar het goed mee gaat. Eén van de mooiste momenten op IEX was de bekroning van mijn pleidooi voor de meest recente (december 2020) herfinanciering van Fugro. Het bedrijf deed nagenoeg exact waar ik hier maanden voor had gepleit. Zelfs in dezelfde verdeling. Ik denk, dat iedereen het daarvoor doet als je zelf ergens geen aandelen in hebt.

    Dat geeft een heel ander sentiment dan wanneer je gelijk krijgt in dossiers zoals Xcite en Imtech. En inderdaad, in je bovenstaande posting heb je helemaal gelijk : Niemand hoeft het met me eens te zijn. Dat is het mooie van beleggers-fora ; Alle kanten en zienswijzen mogen belicht worden.

    Met het wegtikken van de afgelopen jaren ben ik wel sceptischer geworden over roze brillen en hoop-om-het-hopen. Ongeacht of het om een oude-techniek-bedrijf gaat of over een high-tech bedrijf.

    Fijn weekend (en zie de bijlage hieronder over de bedrijven waar ik over geschreven heb op IEX).

    En het siert je dat je zo kritisch bent!
    En als je zelf veel belegd hebt in een aandeel dan ben je meestal minder objectief.
    Ik neem aan dat je ook wel beleggingen hebt als je er vaak over schrijft.
  2. forum rang 7 ff_relativeren 9 oktober 2021 20:16

    Dag Sahr, dat is een terechte vraag, en het antwoord -als je jouw vraag iets her-formuleert, is "JA".
    Ik zat er bijvoorbeeld naast bij Altice USA waar ik geen hype en onverantwoord hoge aandeel-inkopen had verwacht.
    Heel die hype heb ik gemist. 1 troost : De hype is voorbij en het aandeel is weer volledig afgestort.

    Geen reden voor mij om op het altice forum te gaan roepen "Zie je nu wel .." . Alleen de nuchtere grafieken -recent nog 1 geplaatst.

    Iets anders waar ik volledig de boot gemist heb door geen interesse te hebben in de Nederlandse aandelen, is de geweldige opleving van ASML , ASMi en BE Semiconductor. Uiteraard bekruipt me wel eens het gevoel van "Had ik nu maar ... "

    Ook dat hoort er bij. Je kunt niet alles, op alle beurzen, in heel de breedte doorgronden. Iemand die daar wel heel goed in was, was @ Coldplay. Als IEX ooit de schrijvende leden op IEX betrekt bij de uitreiking van de Gouden Stier, dan hoop ik dat er een categorie is voor postume toekenning van een Gouden Stier. Want @ Coldplay heeft veel betekent op IEX. Ik hoop dat zijn vrouw die prijs dan in ontvangst zal willen nemen. (als het er ooit van komt)
  3. forum rang 7 Jalen 9 oktober 2021 20:18
    Idd. Leuk die successen die ff naar zichzelf toe trekt, maar mij staat nog helder bij dat bij het einde van de lock up periode de bangmakerij van ff dat dit zou leiden tot grote dump van aandelen niet van de lucht was. Daar werd behoorlijk op door gehamerd. Uiteindelijk kwam daar helemaal niets van terecht. Er werd niet afgebouwd door de steunpilaren. Zulk soort voorbeelden van missers mis ik even in het weinig bescheiden IEX-autobio.
  4. forum rang 7 ff_relativeren 9 oktober 2021 20:30

    Hoi @ Jalen, de Cornerstone leden zijn idd niet door een meldingsgrens gezakt. Goed opgemerkt.
    Volgens mij heb ik inderdaad herhaald gewezen op het risico dat ze aandelen zouden gaan verkopen.
    We zullen het er dan maar op houden dat het gehele koersverlies van het aandeel Fugro niet vanuit de institutionele beleggers komt, maar alleen vanuit de particuliere beleggers en de shorters ?
  5. forum rang 7 Jalen 9 oktober 2021 20:36
    quote:

    ff_relativeren schreef op 9 oktober 2021 20:30:

    Hoi @ Jalen, de Cornerstone leden zijn idd niet door een meldingsgrens gezakt. Goed opgemerkt.
    Volgens mij heb ik inderdaad herhaald gewezen op het risico dat ze aandelen zouden gaan verkopen.
    We zullen het er dan maar op houden dat het gehele koersverlies van het aandeel Fugro niet vanuit de institutionele beleggers komt, maar alleen vanuit de particuliere beleggers en de shorters ?
    Leuk de afleidingsmanoeuvre ff, maar koersverlies was geheel niet het punt. Eerder dat je een beeld presenteert dat je op belangrijke thema’s het telkens bij het juiste eind hebt en dat men dus maar beter naar je kan luisteren, dit terwijl je heel vaak - in mijn optiek niet zelden ten onrechte - voor een gitzwart scenario kiest voor Fugro.

    Met andere woorden, het was eerder een oproep voor wat meer bescheidenheid, en nadrukkelijk niet om via een omweg toch weer wat onbescheidenheid te tonen door te wijzen op een koersverlies dat links- of rechtsom een uitkomst was van jouw aandelendump-bij-einde-lockdown-scenario.
  6. forum rang 7 ff_relativeren 9 oktober 2021 20:54
    Beste Jalen, dan breng ik graag in herinnering dat ik regelmatig heb aangegeven, ook in aanloop naar de herfinanciering van december 2020, dat het bedrijf het wel zal redden, maar dat in dat traject het bedrijfsbelang anders ligt dan het aandeelhoudersbelang. Als voorbeeld de claim-emissie. Verwateren is niet prettig, en de jaren geparkeerd staan tot aan het eind van de turn-around is ook niet fijn als je in het aandeel zit.

    Als de 100 miljoen Obligatie in 2022 vervroegd wordt afgeroepen -het risico was vorig jaar groter dan nu- , dan heeft Fugro het geld daarvoor niet op tijd op de tafel liggen. Opnieuw een voorbeeld waarin het bedrijf het wel zal overleven, maar niet ten faveure van de zittende aandeelhouder.

    Een gitzwart scenario ? Misschien mag je dat inderdaad zo zien. Ik besef dat het benoemen van risico's een schril contrast is met de positieve benaderingen van velen hier op het forum. En toch is het wegen van de risico's ook een factor in de beleggingswereld. Dat het niet populair is op IEX , dat moge bekend zijn.

    Misschien een stukje beroeps-deformatie van mijn kant. Als je daar een excuus voor verwacht, dan kun je lang wachten.
    Ja, het is oervervelend dat de beurskoers al jaren achtereen daalt en dat in diezelfde jaren een IEX-lid consequent wijst op de risico's die je mee moet wegen. De markt doet dat ook en de beurskoers bewijst dat, maar hier op IEX mag je uiteraard geïrriteerd raken dat die persoon maar blijft vertellen dat er nog steeds risico's zijn.

    Ik begrijp de emotie maar het verandert mijn beeld niet. Ik blijf zeggen dat het management alles doet wat het moet doen, maar dat het bedrijf er nog niet is. Net zoals ik blijf zeggen dat er geen worst-case scenario meer is voor Fugro. Ik meen, in alle onbescheidenheid, dat ik daarin behoorlijk verschil met bijvoorbeeld de inbreng van IQ en FugroFlop. Voor mij is het niet allemaal slecht nieuws. Het jammere is, dat ondanks dat ik die positieve signalen ook herhaaldelijk geef, dat die op een of andere manier niet blijven hangen. Ik blijf de meneer van de risico's ..

    Van mij mag het @ Jalen. Geen probleem. Goed weekend.
  7. forum rang 7 Jalen 9 oktober 2021 21:45
    Mijn punt, maar ik geloof dat je er heel bewust niet op in gaat ff, is dat je lang niet altijd gelijk hebt in je hypothesen, terwijl je vooraf niet zelden met veel overtuiging erop hamert dat de kans groot is dat bepaalde risico’s zich zullen materialiseren. Ik noemde al de cornerstone, ik zou ook de verkoop van Seabed kunnen noemen. Fugro had aangegeven dat ze deze mid 2021 zouden gaan verkopen. Toen de deadline dichterbij kwam achtte je de kans reeel dat ze het niet gingen redden en dat wanneer ze de deadline ook maar met enkele dagen zouden overschrijden, de financiële gevolgen groot zouden zijn. Nu, er was geen enkele aanleiding om te veronderstellen dat ze het niet gingen redden, toch plukte jij dit uit de lucht als een risico, met bovendien heel grote gevolgen. Uiteraard ging alles het boekje en bleven de voorgespiegelde catastrofes uit.

    We snappen allemaal dat risico’s onderkennen belangrijk is ff, maar naar mijn mening onderken jij dikwijls risico’s die er niet zijn en als ze er al zijn, dat schat je de kans dat deze zich daadwerkelijk zullen materialiseren vaak slecht in. Zonder hier vervolgens verantwoording voor af te leggen. En dat mag, het is een vrij land. Maar de loftrompet opsteken over die keren dat je vindt dat je gelijk had en de niet onbelangrijke missers vervolgens achterwege laten, nee, dat is me net even iets te gortig.

    Fijn weekend ff.
  8. forum rang 7 ff_relativeren 9 oktober 2021 22:24

    Goed dat je Seabed GeoSolutions ook even aanhaalt @ Jalen. Het risico dat ik hierbij benoemde, was dat de gevolgen indien niet tijdig afgerond, zich zouden uiten in kwartaal 3. Met als gevolg , dat Fugro geen zwarte jaarcijfers zou boeken over heel 2021.

    Ik blijf er nog steeds bij, dat we nog gevolgen kunnen zien van het afwikkelen van Seabed. Ik blijf er dus ook bij, dat er een mogelijkheid is dat Fugro over heel het jaar 2021 geen zwarte cijfers schrijft. Want Seabed is bij mijn weten nog niet afgewikkeld. De bruikbare assets uit Seabed zijn verkocht. Maar niet heel Seabed is verkocht. De liabilities en de schulden zijn achtergebleven bij Fugro.

    Ik zie nog steeds een risico dat de afwikkeling ervan langer duurt -en daarmee dat Fugro mogelijk niet over heel het boekjaar zwarte cijfers kan laten zien-. Ga ik ongelijk krijgen ? Prima en gefeliciteerd bij voorbaat. Wil je de argumentatiewinst nu alvast binnen halen omdat de opbrengst van de Seabed assets de tegenvallers genoeg zou compenseren ? Uitstekend. Pak de argumentatiewinst voor nu.

    Maar vergeet niet, dat de opbrengst mee is genomen in Q2. Terwijl de afwikkeling (waarvoor die opbrengst nodig was) niet tegelijk weg is geboekt. Ik kan het helemaal fout hebben, maar volgens mij betekent het dat die compensatie van de verkoop die geboekt is in Q2 , niet meer compenseert voor de afwikkeling in Q3.

    Even voor de hypothese ; Stel dat het Fugro voor de wind is gegaan (letterlijk met de wind business) en dat Fugro de eenmalige inkomsten uit Q2 niet nodig heeft om in Q3 wederom zwarte cijfers te boeken .. Oke helemaal prima, want dan heeft het risico zich niet gematerialiseerd. Helemaal fijn en dat gun ik iedereen van harte.

    Betekent die hypothese dat ik er fout aan deed om het risico te duiden ? Ik vind van niet.
    Betekent die hypothese dat jullie er goed aan doen om het risico te negeren ? Ik vind van niet.

    Betekent het dat risico's niet besproken moeten worden op een beleggersforum ? Ik weet dat het niet lekker bekt met die risico's. Maar eerlijk gezegd kan me dat niet boeien @ Jalen. Ik schrijf hier niet om populair te zijn. Dat heeft voor mij nooit mee gewogen.

    Ja ik wijs op de risico's die andere forumdeelnemers liever niet vernoemen. Dat doe ik al net zo lang als dat de beurskoers van Fugro zich laat meeslepen in het dalende trendkanaal. Betekent dat, dat ik een negatieve storende zender ben alhier ? En betekent het, dat de positivo' s ondanks alles het gelijk aan hun kant hebben -behalve het gat in hun beleggingsporto ?

    Fugro is er nog niet beste Jalen. Hoe zeer ik het je ook gun. En neem me gerust kwalijk dat ik sceptisch blijf.
  9. forum rang 6 Bergonzi_deleted 9 oktober 2021 23:57
    quote:

    Jalen schreef op 9 oktober 2021 21:45:

    Mijn punt, maar ik geloof dat je er heel bewust niet op in gaat ff, is dat je lang niet altijd gelijk hebt in je hypothesen, terwijl je vooraf niet zelden met veel overtuiging erop hamert dat de kans groot is dat bepaalde risico’s zich zullen materialiseren. Ik noemde al de cornerstone, ik zou ook de verkoop van Seabed kunnen noemen. Fugro had aangegeven dat ze deze mid 2021 zouden gaan verkopen. Toen de deadline dichterbij kwam achtte je de kans reeel dat ze het niet gingen redden en dat wanneer ze de deadline ook maar met enkele dagen zouden overschrijden, de financiële gevolgen groot zouden zijn. Nu, er was geen enkele aanleiding om te veronderstellen dat ze het niet gingen redden, toch plukte jij dit uit de lucht als een risico, met bovendien heel grote gevolgen. Uiteraard ging alles het boekje en bleven de voorgespiegelde catastrofes uit.

    We snappen allemaal dat risico’s onderkennen belangrijk is ff, maar naar mijn mening onderken jij dikwijls risico’s die er niet zijn en als ze er al zijn, dat schat je de kans dat deze zich daadwerkelijk zullen materialiseren vaak slecht in. Zonder hier vervolgens verantwoording voor af te leggen. En dat mag, het is een vrij land. Maar de loftrompet opsteken over die keren dat je vindt dat je gelijk had en de niet onbelangrijke missers vervolgens achterwege laten, nee, dat is me net even iets te gortig.

    Fijn weekend ff.
    moedige poging Jalen, maar ff is een beetje als de 7-koppige draak ;-)

  10. forum rang 6 Gadus morhua 10 oktober 2021 08:46
    quote:

    Bergonzi schreef op 9 oktober 2021 23:57:

    [...]

    moedige poging Jalen, maar ff is een beetje als de 7-koppige draak ;-)

    Zou kunnen ja.
    Het is een van die vragen die ik me stel.
    Als je zo betrokken bent en over zoveel kennis beschikt, waarom zou je dan niet bijvoorbeeld een grote shortpositie hebben?
    'Excuse me, if I'm wrong'
  11. forum rang 4 JJJS 10 oktober 2021 11:35
    quote:

    ff_relativeren schreef op 9 oktober 2021 22:24:

    Goed dat je Seabed GeoSolutions ook even aanhaalt @ Jalen. Het risico dat ik hierbij benoemde, was dat de gevolgen indien niet tijdig afgerond, zich zouden uiten in kwartaal 3. Met als gevolg , dat Fugro geen zwarte jaarcijfers zou boeken over heel 2021.

    Ik blijf er nog steeds bij, dat we nog gevolgen kunnen zien van het afwikkelen van Seabed. Ik blijf er dus ook bij, dat er een mogelijkheid is dat Fugro over heel het jaar 2021 geen zwarte cijfers schrijft. Want Seabed is bij mijn weten nog niet afgewikkeld. De bruikbare assets uit Seabed zijn verkocht. Maar niet heel Seabed is verkocht. De liabilities en de schulden zijn achtergebleven bij Fugro.

    Ik zie nog steeds een risico dat de afwikkeling ervan langer duurt -en daarmee dat Fugro mogelijk niet over heel het boekjaar zwarte cijfers kan laten zien-. Ga ik ongelijk krijgen ? Prima en gefeliciteerd bij voorbaat. Wil je de argumentatiewinst nu alvast binnen halen omdat de opbrengst van de Seabed assets de tegenvallers genoeg zou compenseren ? Uitstekend. Pak de argumentatiewinst voor nu.

    Maar vergeet niet, dat de opbrengst mee is genomen in Q2. Terwijl de afwikkeling (waarvoor die opbrengst nodig was) niet tegelijk weg is geboekt. Ik kan het helemaal fout hebben, maar volgens mij betekent het dat die compensatie van de verkoop die geboekt is in Q2 , niet meer compenseert voor de afwikkeling in Q3.

    Even voor de hypothese ; Stel dat het Fugro voor de wind is gegaan (letterlijk met de wind business) en dat Fugro de eenmalige inkomsten uit Q2 niet nodig heeft om in Q3 wederom zwarte cijfers te boeken .. Oke helemaal prima, want dan heeft het risico zich niet gematerialiseerd. Helemaal fijn en dat gun ik iedereen van harte.

    Betekent die hypothese dat ik er fout aan deed om het risico te duiden ? Ik vind van niet.
    Betekent die hypothese dat jullie er goed aan doen om het risico te negeren ? Ik vind van niet.

    Betekent het dat risico's niet besproken moeten worden op een beleggersforum ? Ik weet dat het niet lekker bekt met die risico's. Maar eerlijk gezegd kan me dat niet boeien @ Jalen. Ik schrijf hier niet om populair te zijn. Dat heeft voor mij nooit mee gewogen.

    Ja ik wijs op de risico's die andere forumdeelnemers liever niet vernoemen. Dat doe ik al net zo lang als dat de beurskoers van Fugro zich laat meeslepen in het dalende trendkanaal. Betekent dat, dat ik een negatieve storende zender ben alhier ? En betekent het, dat de positivo' s ondanks alles het gelijk aan hun kant hebben -behalve het gat in hun beleggingsporto ?

    Fugro is er nog niet beste Jalen. Hoe zeer ik het je ook gun. En neem me gerust kwalijk dat ik sceptisch blijf.

    Natuurlijk kan je nog gevolgen zien uit de verkoop van Seabed. Dat risico is er altijd. Net zo goed als dat er nog 100 andere risico's zijn waar je mensen op kan wijzen. Maar hoe weeg je dat risico in the bigger scheme of things, daar gaat het om.

    Als je relativeert, zo heet je toch, dan zie ik dat ze een gigantische bleeder zijn kwijtgeraakt en dat die deal final is. En daar ben ik heel blij om.

    Normaliter heeft een bestuur - en dit geldt zeker voor Heine - geen zin in nadruppels. Dus alle downsides die ze ten tijde van de verkoop kunnen voorzien, nemen ze normaliter mee. Er is dan ook 8,6 mln apart gezet voor de afwikkeling van het voormalige Seabed. Onvoorziene zaken kunnen zich altijd voordoen, maar ik kan mij niet voorstellen dat dit materieel zou kunnen zijn - hadden ze het al lang moeten melden - en het blijven hoe dan ook one-offs. De bleeder is weg.

    Het aantrekken van de markten vind ik dan ook belangrijker nieuws dan dat er nog risico's in de verkoop van Seabed zouden zijn. En dat is niet omdat ik blind ben voor risico's - ik ben geen kind wat per se zijn gelijk wil hebben - maar deze op hun waarde tracht in te schatten.

  12. forum rang 6 IQ 10 oktober 2021 11:59
    Alles is mogelijk, wel of niet waar, maar zal het eenvoudig zeggen., Fugro is financieel heel erg zwak tegenover zijn concurrenten, veel winst maken op projecten zal daardoor steeds moeilijker worden.

    Vind het prachtig dat er zoveel woorden gebruikt wordt door Jalen en ff_relativeren, werkelijk een kunst zoals zij schrijven veel respect
  13. forum rang 5 RobS 10 oktober 2021 12:05
    JJJS me eens de bleeder is gestopt . En het management kan zich focussen op de andere zaken welke op de agenda staan.
    Verder noemt FF nog steeds de herfinanciering welke in mijn ogen geen probleem meer is zie pagina 25 van de half jaar presentatie :

    media.fugro.com/media/docs/default-so...
    In mijn optiek is deze ook vrij simpel:
    Open krediet lijn 389 miljoen (half jaarcijfers)
    Aftelossen 26 okt -59 miljoen
    Cash flow op jaar basis break even is plus 52 miljoen (management agenda)
    Totaal open krediet einde van het jaar ongeveer 380 miljoen.
    En voor 2022 wordt waarschijnlijk van de put optie van de converteerbare obligatie 2024 van 100 miljoen gebruik gemaakt is.
    Kredietlijn eind 2021 380 miljoen
    Aflossing 2022 door put optie 100 miljoen.
    Kredietlijn eind 2022 bij uitoefening putoptie en een cashflow van 0 280 miljoen
    Kredietlijn eind 2022 bij geen uitoefening van de putoptie en een cashflow van 0 380 miljoen

  14. forum rang 4 JJJS 10 oktober 2021 12:20
    quote:

    IQ schreef op 10 oktober 2021 11:59:

    Alles is mogelijk, wel of niet waar, maar zal het eenvoudig zeggen., Fugro is financieel heel erg zwak tegenover zijn concurrenten, veel winst maken op projecten zal daardoor steeds moeilijker worden.

    Vind het prachtig dat er zoveel woorden gebruikt wordt door Jalen en ff_relativeren, werkelijk een kunst zoals zij schrijven veel respect
    Met welke concurrenten vergelijk je Fugro dan, IQ, en hoe zien hun EV/VV ratio's eruit?

    Wat zou volgens jou een "normale" ratio zijn?
  15. forum rang 6 Bergonzi_deleted 10 oktober 2021 12:37
    quote:

    JJJS schreef op 10 oktober 2021 12:20:

    [...]

    Met welke concurrenten vergelijk je Fugro dan, IQ, en hoe zien hun EV/VV ratio's eruit?

    Wat zou volgens jou een "normale" ratio zijn?
    ik heb IQ ook wel eens om een nadere cijfermatige onderbouwing van zijn stellingen gevraagd, maar dan blijft het altijd stil .. hij gaf nog wel aan dat hij 'niets met cijfers heeft', wat natuurlijk niet helpt als je belegt in aandelen

    maar misschien is het nu anders.. dus IQ, kan je dit verder toelichten? ik ben ook wel benieuwd
17.762 Posts
Pagina: «« 1 ... 694 695 696 697 698 ... 889 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Fugro is het schoolvoorbeeld van een geslaagde turnaround

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links