Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel BE Semiconductor Industries AEX:BESI.NL, NL0012866412

  • 137,250 25 apr 2024 16:53
  • -1,750 (-1,26%) Dagrange 127,300 - 140,600
  • 803.223 Gem. (3M) 488,5K

BE Semiconductor - jaardraadje 2021

5.236 Posts
Pagina: «« 1 ... 209 210 211 212 213 ... 262 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 9 nine_inch_nerd 7 oktober 2021 15:10
    Succes!

    Wall Street koerst af op hogere opening
    ABM donderdag, 7 oktober 2021 14:41
    De Amerikaanse beurzen stevenen donderdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,9 procent in het groen.

    De Amerikaanse aandelenmarkten zetten daarmee de woensdag tegen het einde van de handelsdag ingezette opwaartse trend voort, na een pas op de plaats van de tienjaarsrente.

    De markt haalt donderdag steun uit berichten dat de Democraten en Republikeinen dicht bij een akkoord zijn over verlenging van het schuldenplafond tot december.


    "Een intensivering van de risico's is afgewend", zei Mizuho Bank, die daarmee niet alleen refereert aan een mogelijk akkoord over een verlenging van het schuldenplafond in de VS, maar ook naar de verzekering van Rusland en Washington dat ze de energievoorziening kunnen garanderen om mondiale tekorten het hoofd te bieden, die de wereldwijde economische groei dreigt te vertragen.

    Volgens analist Frank Cappelleri van Instinet volgden de meest grote stijgingen op de aandelenmarkt dit jaar na een aanzienlijke daling. De analist zei dat het hem niet zou verbazen als we in het laatste kwartaal van dit jaar nog meer volatiliteit zullen zien.
  2. forum rang 7 Dividend Collector 7 oktober 2021 15:58
    Beetje vuurwerk omhoog mag nu wel weer. Er is meer dan genoeg lucht uit de koers. Ik heb naast een kleine positie in Besi vorige week ook een grotere positie in ASML genomen. De afgelopen maanden gezien dat ASMI en ASML meer in trek zijn bij beleggers. Daar ga ik nu maar eens van meeprofiteren bij het herstel. Qua bedrijfsperformance maakt het weinig uit. Het zijn alle drie toppers.
  3. forum rang 9 nine_inch_nerd 7 oktober 2021 17:43
    Goede impuls, zou ik zeggen. Eens kijken hoe DJ/Nasdaq daar verder op reageert en hoe wij morgen de week afsluiten.

    Democraten en Republikeinen bereiken tijdelijk akkoord over schuldenplafond
    17:40
    Het Amerikaanse schuldenplafond is tijdelijk verhoogd. De Democraten en Republikeinen hebben donderdag een akkoord gesloten om het plafond op te schorten tot begin december. Hiermee voorkomen ze dat de Amerikaanse overheid in betalingsproblemen komt.

    Het schuldenplafond wordt met deze overeenkomst verhoogd met $480 mrd. Vorige week donderdag was er al overeenstemming bereikt over de tijdelijke financiering van de Amerikaanse overheid. Hierdoor werd een sluiting van overheidsdiensten voorlopig afgewend.

    Gebakkelei

    De overeenkomst komt na een aantal weken van onderling gebakkelei tussen de grootste Amerikaanse partijen. Minister van financiën Janet Yellen had eerder al gewaarschuwd dat het schuldenplafond rond 18 oktober doorbroken zou worden.

    Overigens is de strijd over schulden nog niet afgelopen nu er een tijdelijke deal beklonken is. De Democraten willen hun infrastructuurplan door het congres halen, net als een groot belastingplan. Er is binnen de Democratische partij echter geen overeenstemming over deze plannen ter waarde van $4000 mrd.

    De berichtgeving over het tijdelijke akkoord droeg bij aan de stijging van de beurzen op Wall Street.
  4. forum rang 7 ff_relativeren 7 oktober 2021 17:55
    quote:

    ff_relativeren schreef op 5 oktober 2021 18:13:

    shorter Millennium International Management gaat van 0,51% naar 0,47% netto short, en verdwijnt daarmee onder de meldingsgrens.
    shorter Millennium International Management gaat (weer) van 0,47% naar 0,52% netto short. (daytraden met short posities)
  5. forum rang 9 nine_inch_nerd 7 oktober 2021 18:48
    Weer een signaal dat kan meehelpen...

    Rentes in de eurozone herstellen zich weer enigszins
    18:44

    Staatsobligaties in de eurozone herstelden zich donderdag wat na de verliezen van woensdag. De koersen kregen ruggensteun van dalende energieprijzen, waardoor ook de inflatieverwachtingen in de markt weer wat inzakten.

    Ook was er nieuws vanuit de Europese Centrale Bank waardoor obligaties weer wat lucht kregen. De ECB is aan het verkennen wat te doen met het reguliere opkoopprogramma — dat nu een omvang heeft van €20 mrd per maand — als het pandemie-steunprogramma stopt, zo meldde persbureau Bloomberg op basis van anonieme bronnen. Het steunprogramma zou in maart volgend jaar stoppen, al kan de centrale bank die termijn eventueel nog oprekken.

    Nieuw programma

    Een van de voorstellen die volgens Bloomberg op tafel ligt is dat beide programma's zouden worden vervangen door een nieuw programma. Dat programma zou als verzekering moeten dienen voor het geval obligaties van landen met grote schulden, zoals Italië, massaal in de verkoop zouden worden gedaan na het beëindigen van de noodsteun. Onder het nieuwe programma zouden selectief obligaties van landen kunnen worden gedaan. Daarmee zouden oplopende renteverschillen tussen de kern en de rest van de eurozone in de kiem moeten worden gesmoord.

    Het is maar een van de voorstellen die circuleren en het is niet gezegd dat de ECB het ook in de praktijk brengt. Zo'n plan zou te gevoelig liggen in een aantal eurolanden en daardoor ook vrijwel zeker worden voorgelegd aan het Duitse constitutionele hof in Karlsruhe, omdat er mogelijk sprake zou zijn van monetaire financiering van bepaalde landen. Dat is iets dat de ECB uitdrukkelijk verboden is in het Europese verdrag.

  6. forum rang 4 ischav2 8 oktober 2021 08:38

    Weer dubbelcijferige omzetgroei voor TSMC
    Beeld: TSMC
    (ABM FN-Dow Jones) Taiwan Semiconductor Manufacturing Company heeft in september meer omgezet. Dit maakte de Taiwanese fabrikant van halfgeleiders vrijdagochtend bekend.

    De omzet steeg op jaarbasis met 19,7 procent tot 152,7 miljard Taiwanese dollar, omgerekend ruim 4,5 miljard euro. Ten opzichte van augustus steeg de omzet met 11,1 procent.

    In augustus lag de omzet op jaarbasis 11,8 procent hoger.

    In januari tot en met september behaalde TSMC tot nog toe 17,5 procent meer omzet dan in dezelfde periode in 2020.

    TSMC is een afnemer van de Nederlandse chipmachinefabrikant ASML.
  7. forum rang 7 Dividend Collector 8 oktober 2021 10:00
    Jos Versteeg - vanochtend op RTLZ - maakt zich nog geen zorgen. De markt voor geheugenchips is iets afgezwakt en dat kan volgens hem een rol spelen bij de dalende koersen van de chippers. Maar, zo zegt hij, deze vraag herstelt volgend jaar weer dus die aandelen gewoon vasthouden.
  8. forum rang 7 Just lucky 8 oktober 2021 13:41
    quote:

    nine_inch_nerd schreef op 8 oktober 2021 10:57:

    [...]

    Heb je wel naar de goede grafiek gekeken?
    Hallelujah..
    Ik zou eens een keer een cursus begrijpend lezen volgen, misschien word je dan wat scherper. Besi is inderdaad al maanden niet vooruit te branden, sinds mei ligt de koers vlak binnen een bepaalde bandbreedte.
  9. [verwijderd] 8 oktober 2021 15:17
    quote:

    Just lucky schreef op 8 oktober 2021 13:41:

    [...]Ik zou eens een keer een cursus begrijpend lezen volgen, misschien word je dan wat scherper. Besi is inderdaad al maanden niet vooruit te branden, sinds mei ligt de koers vlak binnen een bepaalde bandbreedte.
    Bedankt, u zegt precies wat ik ook dacht.
    Maar ik vond hem het reageren niet waard, omdat hij PRECIES weet wat ik bedoel, maar zich een beetje aanstellerig en dom voor doet.

  10. forum rang 9 nine_inch_nerd 8 oktober 2021 15:55
    Hey jullie tweetjes. Ik heb inderdaad MAVO zonder bandbreedte rekenen en Nederlands (begrijpend lezen). Doe maar lekker uit de hoogte. "Nederland wordt steeds slimmer"

    Besi van €30 (januari) naar €80 (september). "niet vooruit te branden". Laat me niet lachen.
    Kijk eens om je heen waarom alles sinds twee weken onderuit gegaan is.

    Nogmaals:

    quote:

    nine_inch_nerd schreef op 8 oktober 2021 10:57:

    [...]
    Heb je wel naar de goede grafiek gekeken?
    Hallelujah..
    Amen
  11. forum rang 9 nine_inch_nerd 8 oktober 2021 16:08
    quote:

    boer schreef op 8 oktober 2021 14:41:

    De koers is niet omhoog te branden.
    Belangrijk is nu dat de bodem gevonden wordt na al de invloeden die van buitenaf spelen (rente, inflatie, china, energiekosten).
    Als we deze week zo sluiten en volgende week kunnen handhaven dan moet het met de chips weer goed komen (Besi en net zoals ASMi/ASML).
    Dus als het aandeel rond de €62-€64 blijft hangen, kan het betekenen dat de komende maanden opwaartse trend volgt.
5.236 Posts
Pagina: «« 1 ... 209 210 211 212 213 ... 262 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links