Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slotcall: Vandaag is rood

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Niels Koerts

Niels Koerts is beleggingsanalist. Enkele van zijn specialiteiten zijn dividendaandelen en beursgenoteerde inverstingsmaatschappijen. Koerts is daarnaast vaste co-host van de populaire IEX Beleggerspodcast.

Meer over Niels Koerts

Recente analyses van Niels Koerts

  1. 15 nov Winstsprong Tencent helpt Prosus flink vooruit
  2. 14 nov Basic-Fit: high risk, high reward
  3. 13 nov Betekent dit de definitieve draai van Alfen?

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 6 oktober 2021 20:04
    Bam!!,heel mijn weekwinst naar de haaien, naast de feiten die Niels noemde, ging ook nog eens de dollar stevig omhoog, daar schrikken grondstof en energie aandelen, altijd heftig van, kijk naar de metalen, die een extra zet krijgen door zwaar tegenvallende autoverkoop in Duitsland, rem op de valpartij, was de meevallende banengroei bij Uncle Sam!!
    Shelletje had last van Poetin, die beloofde de gasprijs in de hand te houden, dit gevoegd bij de sterke dollar, duwde gas meer dan 9% naar beneden, paniek??, nee, meestal stijgt de boel weer gauw na een dollar topje!!
    Bij ing viel de schade ook mee, doordat de poolse staatsbank, de rente naar + tilde, misschien komt er spoedig een einde aan de zeer zieke situatie, dat je geld op je kapitaal toe moet leggen!!
    Niks positiefs??,ja toch wel, Dalm en envipco en mijn speler renewi profiteren van de sterkere dollar en vergeet niet; ook het shell dividend wordt hierdoor hoger!!
  2. [verwijderd] 7 oktober 2021 11:30
    Hee Niels, ik heb een vraag die je wellicht in je podcast kunt behandelen. Zie jij aanwijzingen waarom Samsung het dit jaar zo slecht doet op de beurs? Qua waarderingen (K/W van 15) zijn ze een stuk goedkoper dan Apple bijvoorbeeld. Daarbij geven ze een mooi dividendrendement, marktleider voor smartphones, halen ze veel winsten uit de populaire chipindustrie, en zijn ze ook hard groeiende met name door die chips. Toch blijft de beurs achter. Heb jij of je collega Arend Jan een verklaring?
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links