Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fiscale optimalisatie

14.262 Posts
Pagina: «« 1 ... 389 390 391 392 393 ... 714 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 9 josti5 25 september 2021 11:44
    Ach, dat is toch sinds jaar en dag al zo...

    Jaren geleden schreef ik hier al over de multinationals, waar ik gewerkt heb.
    Prima omzetten, mooie winsten internationaal, maar nationaal (bij wijze van spreken) nooit een cent winst, tot grote irritatie van de belastingdienst.

    En het is zo eenvoudig: het geheim zit-em in de 'cost of goods', naast de 'dealing rooms', waarover ik onlangs een boekje opendeed.

    De Nederlandse (en iedere buitenlandse) vestiging betaalt aan het (in dit geval) Amerikaanse moederbedrijf een hoge prijs voor de geleverde goederen, vaak een enorm veelvoud van de productiekosten.

    En van het verschil tussen de cost of goods en de vergoedingsprijs moet de lokale vestiging z'n eigen broek ophouden: kantoorhuur, personeel, etc.

    Ter illustratie: productiekosten product X bedroegen 100 dollar per kilo, cost of goods 3000 dollar per kilo, vergoedingsprijs 4000 dollar per kilo - zó dus, ongeveer...

    En de Egyptenaren betaalden voor hetzelfde product, in dezelfde fabriek geproduceerd voor 120 landen... 400 dollar per kilo...
  2. forum rang 7 ffff 25 september 2021 13:52
    Nog een aardig verhaal, omdat het weekend is:

    Heerlijk verhaal voor de pulp-media, want het gaat over de scheiding van Brad Pitt en Angelina Jolie. Wat een mooie vrouw, trouwens, als ik de foto op mijn gemak bekijk....

    Maar goed, dat wereldberoemde koppel uit de filmwereld gaat scheiden en verschijnt afgelopen week, uiteraard middels hun advocaten, voor.........de Luxemburgse Rechtbank. Hoe komen die daar in godsnaam terecht?

    Dit is het draadje " Fiscale optimalisatie", dus je voelt hem al komen: Brad en Jolie hebben in gelukkiger en verliefder tijden een Chateau in Zuid-Frankrijk gekocht, die volgens de pulpmedia de lieve som van 164 MILJOEN dollar waard zou zijn. Dat lijkt mij wat veel, maar daarvoor zijn het sensatiejournalisten.

    Dat Chateau heet officieel Chateau de Miravel en hebben de slimme advocaten van Brad en Jolie niet op hun eigen Amerikaanse naam laten zetten, maar in een.....LUXEMBURGSE..vennootschap. Blijft altijd smullen als je zoiets leest, want dat doen die universitair hoog opgeleide fiscale juristen echt niet voor niets: DAT moet voordeliger uitkomen.

    De constructie wordt in het artikel ( Société Nouvel voor Jolie en Société Mondo Bongo voor Brad ) uit de doeken gedaan, maar dat ga ik niet allemaal zitten overtikken. Waar het mij om gaat is alweer die fiscale optimalisatie als je bezig bent met pandjes en landgoederen van 164 miljoen dollar.

    Leuk is de aanklacht van lastige Brad tegen zijn voormalige beeldschone Jolie: Het dondersteentje probeert of probeerde het eigendom te verkopen en haar voormalige mooie echtgenoot te passeren. Ze beschuldigen elkaar niet aan de belangen van de Sociétés gedacht te hebben en dat al voor de periode van vier lange jaren . Er is " een systematische obstructie" van elkaars belangen. Kortom, de ingrediënten van een echte vechtscheiding, uitgevochten door peperdure advocaten voor de Rechtbank in Luxemburg, want.....DAAR..... staan die twee sociétés geregistreerd.

    Ach, beste lezer, fiscale optimalisatie is mooi en aardig en je houdt wat centen op zak, maar bij echtscheiding geeft het weer een hoop gelzer.

    Ben wel benieuwd hoe dit nu gaat uitpakken...... Zouden de rechters net zo smullen als ik of puur juridisch naar die twee Sociétés kijken en hun oordeel vellen? Als het goed is, het laatste, maar dat zal wel, want in Luxemburg zitten de allerhoogste Gerechtshoven van Europa......

    Peter
  3. forum rang 7 ffff 26 september 2021 17:23
    Simi,

    Ik ben blij toe, dat jij nooit zo'n trekhaak gezien heeft, al kun je er gif op innemen dat de aanhangwagen richting Overheid gaat. Lijkenpikkerij noem ik dat altijd oneerbiedig, maar wel duidelijk....
    Zo'n fiscale constructie verhindert zoiets...... En dan is het gewoon een keuze.....

    Peter
  4. forum rang 10 voda 4 oktober 2021 08:20
    Pandora Papers leggen de offshoreconstructies van wereldleiders bloot

    De Britse ex-premier Tony Blair en zijn echtgenote Cherie. ©Phil Lewis/WENN.com
    LARS BOVÉ
    03 oktober 2021 18:30

    Zeker 35 huidige en voormalige wereldleiders, onder wie de Britse oud-premier Tony Blair en koning Abdoellah van Jordanië, blijken constructies te gebruiken in notoire belastingparadijzen zoals de Britse Maagdeneilanden. Dat onthullen de Pandora Papers, miljoenen gelekte documenten. Ook wereldbekende sterren zoals Elton John en Ringo Starr komen erin voor.

    Samen met zijn vrouw Cherie kocht de voormalige Britse premier Tony Blair in 2017 van een minister in Bahrein een gebouw in Londen. Het echtpaar kocht evenwel niet het Victoriaanse gebouw van 8,8 miljoen dollar zelf, maar de aandelen van een postbusvennootschap op de Britse Maagdeneilanden die er eigenaar van was. Op die manier ontweek het koppel zo’n 312.000 Britse pond aan belastingen. Cherie Blair, die nu haar advocatenkantoor in het gebouw heeft, zegt dat haar man niet betrokken was bij de deal. Zij wilde evenmin eigenaar worden van een postbusvennootschap op de Maagdeneilanden, zegt ze, en ‘die is nu opgedoekt’.

    Het is maar een voorbeeld van de schimmige constructies die de Pandora Papers onthullen van 35 (ex-) staats- en regeringsleiders en meer dan 330 politici en topambtenaren in ruim 90 landen.

    De Tsjechische premier Andrej Babiš blijkt via postbusvennootschappen in Monaco een kasteel van ruim 19 miljoen euro te hebben gekocht aan de Franse Riviera, dat hij als overheidsfunctionaris nooit aangaf.
    Via postbusvennootschappen op de Britse Maagdeneilanden kocht ook koning Abdoellah van Jordanië, een van de armste landen in het Midden-Oosten, 14 luxewoningen in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, onder andere aan de kust van Miami. Samen zijn ze 106 miljoen dollar waard. Ook de presidenten van Oekraïne, Kenia en Ecuador duiken op in de Pandora Papers. De Tsjechische premier Andrej Babiš blijkt via postbusvennootschappen in Monaco een kasteel van ruim 19 miljoen euro te hebben gekocht aan de Franse Riviera, dat hij als overheidsfunctionaris nooit aangaf. De president van Ecuador Guillermo Lasso hield bankrekeningen verborgen via een schimmige stichting in Panama.

    Wopke Hoekstra. ©EPA
    Ook Wopke Hoekstra, minister van Financiën in de ontslagnemende Nederlandse regering, duikt op in de Pandora Papers. Vanaf 2009 kocht hij aandelen van Candace Management Limited op de Britse Maagdeneilanden. Die postbusvennootschap gebruikte een Nederlander, Jeroen Harderwijk, voor zijn safariparken in Afrika. Tijdens een crisisperiode zou Harderwijk sympathisanten zoals Hoekstra gevraagd hebben aandelen van hem te kopen.

    Hoekstra zegt dat hij niet wist dat de vennootschap op de Britse Maagdeneilanden gevestigd was en dat hij de aandelen verkocht in oktober 2017, vlak voor hij minister van Financiën werd. Als senator van 2011 tot 2017 gaf hij de participatie niet aan, maar dat zou geen verplichting zijn geweest. Hij zou slechts voor 26.500 euro aandelen hebben gekocht, waarop hij 4.800 euro winst maakte.

    Ringo en Gomorrah

    De Britse poplegende Elton John. ©AFP

    Ook wereldbekende sterren zoals de poplegende Elton John, het supermodel Claudia Schiffer, The Beatles-drummer Ringo Starr, de Spaanse zanger Julio Iglesias en de Colombiaanse popdiva Shakira komen in de gelekte documenten voor. Allemaal gebruiken ze postbusvennootschappen in oorden zoals de Britse Maagdeneilanden, waar je geen belastingen betaalt en waar je schermconstructies kan opzetten.

    De 81-jarige Ringo Starr gebruikte een constructie op de Bahama's om vastgoed te kopen. Hij heeft ook trusts in Panama, onder andere voor zijn erfenis en inkomsten uit royalty's en optredens. Claudia Schiffer (51) heeft verschillende postbusvennootschappen op de Britse Maagdeneilanden. Maar het supermodel beweert al haar belastingverplichtingen na te komen in het Verenigd Koninkrijk, waar ze woont.

    De Colombiaanse Shakira kwam al in 2018 in opspraak voor belastingontduiking. Een Spaanse rechter oordeelde in juli dat er voldoende aanwijzingen zijn dat Shakira tussen 2012 en 2014 ruim 14 miljoen euro aan belastingen heeft ontdoken. Toch zette ze volgens de gelekte documenten in 2019 nog nieuwe offshoreconstructies op.

    Shakira zegt intussen in orde te zijn met haar belastingen.
    Ook de Spaanse zanger Julio Iglesias (78) blijkt schuil te gaan achter een hele reeks constructies op de Britse Maagdeneilanden. Hetzelfde geldt voor de 74-jarige Elton John. Ook hij ontkent dat die om belastingredenen zijn opgericht.

    Naast die bekende namen vonden we in dezelfde belastingparadijzen ook criminelen, gaande van wapenhandelaars tot een Italiaanse maffioso zoals Raffaele Amato, die gelinkt wordt aan talloze moorden en die een inspiratiebron was voor de film ‘Gomorrah’. De maffioso, die een celstraf van 20 jaar uitzit, gebruikte een schermvennootschap om grond in Spanje te kopen.

    Minnares van Poetin
    Ook 133 miljardairs uit 45 landen, onder wie 46 Russische oligarchen, duiken op in de Pandora Papers. Zoals twee Amerikaanse technologiemiljardairs, Robert Smith en Robert Brockman, die eerder in opspraak kwamen voor een van de grootste belastingfraudes in de Amerikaanse geschiedenis.

    In de Pandora Papers vinden we opvallend veel Russen, goed voor 14 procent van alle postbusvennootschappen waarover gegevens zijn gelekt. Hoewel de Russische president Vladimir Poetin al openlijk heeft gefulmineerd tegen het gebruik van zulke offshores door Russische zakenlui blijken ook zijn vertrouwelingen er duchtig gebruik van te maken om zichzelf te verrijken. Een vermeende minnares van Poetin, die mogelijk zelfs een dochter met hem heeft, kreeg in de herfst van 2003 een appartement in Monaco van 3,6 miljoen euro toegestopt via zo’n postbusvennootschap.

    De openingsceremonie van de Olympische Spelen in Sochi.

    Poetins belangrijkste propagandist, Konstantin Ernst, kreeg via een constructie op de Britse Maagdeneilanden een aandeel van 23 procent in een Russische vastgoedprivatiseringsdeal van een miljard dollar. Dat gebeurde op de dag dat Ernst begin 2014 de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Sochi tot een goed einde bracht. Hij kreeg daarvoor ook een schimmige lening via een bank in Cyprus die gelinkt is aan de VTB, een bank die onder de controle staat van het Kremlin.

    Fraudeurs en corrupte figuren
    De Pandora Papers leggen bloot hoe anno 2021 nog altijd duchtig constructies in belastingparadijzen worden gebruikt. De gelekte documenten dateren voornamelijk van 1996 tot en met 2020. Ze gaan over meer dan 29.000 begunstigden van postbusconstructies, die tot in 2018 werden opgericht. Het gaat om mensen uit meer dan 200 landen, onder wie 1.217 Belgen of mensen die hier wonen.
  5. forum rang 10 voda 4 oktober 2021 08:20
    Deel 2:

    Fraudeurs en corrupte figuren
    De Pandora Papers leggen bloot hoe anno 2021 nog altijd duchtig constructies in belastingparadijzen worden gebruikt. De gelekte documenten dateren voornamelijk van 1996 tot en met 2020. Ze gaan over meer dan 29.000 begunstigden van postbusconstructies, die tot in 2018 werden opgericht. Het gaat om mensen uit meer dan 200 landen, onder wie 1.217 Belgen of mensen die hier wonen.

    LEES MEER
    Pandora Papers: Ruim 1.200 Belgen hebben constructies in belastingparadijzen

    Ze leggen een offshorewereld bloot waarin volgens de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) nog altijd minstens 10 biljoen euro omgaat. Onder andere het grootste advocatenkantoor in de VS, Baker McKenzie, blijft het offshoresysteem draaiend houden, en helpt daarbij ook fraudeurs en corrupte figuren, zoals een Oekraïense oligarch die 5,5 miljard dollar zou hebben witgewassen of de gevluchte Maleisische zakenman Jho Low, die miljarden zou hebben verduisterd in het 1MDB-schandaal.

    De ‘offshores’ blijken allerlei zaken te verbergen, van bankrekeningen tot privéjets, luxejachten, villa’s en kunstwerken van Picasso tot Banksy.
    Via beruchte belastingparadijzen zoals de Britse Maagdeneilanden worden vennootschappen en andere juridische constructie opgezet die alleen op papier bestaan. Samen met ettelijke andere klanten gebruiken ze hetzelfde postbusadres van een plaatselijk trust-, advocaten- of ander advieskantoor. Die ‘offshores’ blijken allerlei zaken te verbergen, van bankrekeningen tot privéjets, luxejachten, villa’s en kunstwerken van Picasso tot Banksy. Ze zijn ook gebruikt om de dubieuze oorsprong van gestolen antieke stukken toe te dekken.

    Zwitserland
    De miljoenen documenten zijn gelekt bij 14 kantoren met vestigingen die zich uitstrekken van de Caraïbische en de Perzische Golf tot aan de Zuid-Chinese Zee. Het gaat om TridentTrust, Alcogal, Asiaciti Trust, Alpha Consulting, Cititrust, DAD Law, Fidelity, GDG, OMC, Il Shin, SFM, AABOL, CCSL en Commence BVI. Voor enkele honderden of duizenden euro’s kunnen ze voor u al een trust of een andere postbusconstructie opzetten.

    De miljoenen documenten zijn gelekt bij 14 kantoren met vestigingen die zich uitstrekken van de Caraïbische en de Perzische Golf tot aan de Zuid-Chinese Zee.
    Meer dan 90 adviseurs in Zwitserland spelen een cruciale rol. Ze wijzen hun internationale klanten de weg naar kantoren in belastingparadijzen. De Zwitserse adviseurs moeten minder strikte regels volgen dan banken bij het screenen van klanten en de risico’s op witwassen. De gelekte documenten tonen aan dat tussen 2005 en 2016 zeker 26 Zwitserse kantoren klanten hebben geholpen die later in opspraak kwamen voor witwassen of financiële criminaliteit.

    De Pandora Papers bewijzen ook de hypocriete houding van de Verenigde Staten. Amerikaanse staten zoals Delaware, Alaska en South Dakota ontpoppen zich al langer als nieuwe toevluchtsoorden voor schermconstructies. Ze nemen de rol over van de exotische oorden zoals de Bahama’s of de Kaaimaneilanden, die al jaren onder vuur liggen. Volgens de gelekte documenten zijn honderden miljoenen dollars verhuisd van de notoire belastingparadijzen naar South Dakota. Onder anderen de vroegere vicepresident van de Dominicaanse Republiek, Carlos Morales, verhuisde discreet vermogen van de Bahama’s naar South Dakota.

    De Tijd bericht een hele week over de belangrijkste en opmerkelijkste Belgische verhalen in de Pandora Papers.

    Pandora Papers
    In de Pandora Papers zijn documenten gelekt van 14 kantoren die constructies in belastingparadijzen opzetten. Ze openen een doos van Pandora, met meer dan 11,9 miljoen bestanden over postbusvennootschappen in beruchte belastingparadijzen. Het gaat om 2,94 terabyte aan vertrouwelijke gegevens. De Panama Papers, waarbij de onthullingen beperkt bleven tot één advocatenkantoor in Panama, leidden vijf jaar geleden tot een stortvloed aan financiële schandalen over de hele wereld.

    Samen met het consortium van onderzoeksjournalisten ICIJ en ruim 600 journalisten van 150 media over de hele wereld onderzocht De Tijd maandenlang de documenten van de Pandora Papers. Het is de grootste samenwerking in de journalistieke geschiedenis. Met de hulp van Knack en Le Soir doorploegden we meer dan 33.700 bestanden die naar België verwezen. Zo kwamen we 1.217 Belgen of inwoners van ons land op het spoor, die in totaal 1.215 postbusvennootschappen en trusts lieten oprichten in belastingparadijzen.

    www.tijd.be/dossiers/pandora-papers/p...
  6. forum rang 7 ffff 4 oktober 2021 16:52
    Hans,

    Bedankt dat je het uitgebreid gepost hebt. Het hoort echt in dit draadje dat inmiddels ook al weer meer dan tien jaar meegaat en de DERDE versie was die ik heb opgestart omdat twee eerdere versies vakkundig door tegenstanders van mij de vernieling in werd geholpen.

    Tja, de Journaals hebben het er allemaal over. In IEDER West-Europees land zijn ze er druk mee en ieder land zit gniffelend te wachten welke personen uit hun land aan de schandpal genageld worden.

    Het zijn de vijfde of zesde " Papers" en " Ze", de onderzoeksjournalisten zijn er al zo'n tien jaar druk mee, want dat soort artikelen leest lekker weg als man en paard genoemd worden.

    Steeds opvallend: Van hoog tot laag uit het maatschappelijk leven is er bij betrokken en wat ik al zo vaak in de KK postte: Je kunt wel gaan straffen, maar de sluipwegen, de vluchtwegen veranderen gewoon van het ene land naar het andere land. Afgelopen 15 jaar zo duidelijk waargenomen: we hadden het er laatst nog over in de KK van IEX: Al die mogelijkheden die Arabische Staten bieden: U vraagt en zij draaien.......

    En het is steeds hetzelfde liedje; Grote, grote schande....Maar nooit die simpele vraag: waarom bestaat deze internationale, zeer hoog opgeleide industrie met eminente fiscale juristen, accountants, notarissen en uiteraard de bankiers? Waarom bestaan ze en doen ze hun dure, maar desondanks veel geld opleverende werk?

    Vorige week bij de beschouwingen in de Nederlandse Tweede Kamer de staatssecretaris ide aan de sector vraagt niets te doen, hetgeen ik vergeleek met aan een melkboer te vragen voortaan geen melk, kaas en boter te willen verkopen....

    Zolang de belastingdruk zo hoog is en het geld wordt uitgedeeld door sinterklaaspolitici, zolang zal er een bloeiende industrie zijn die de ene na de andere constructie bedenkt, waarop dan weer een mooie naam wordt geplakt.

    Overigens voor degenen die ECHT geïnteresseerd zijn: Enkele maanden geleden werd er ergens een balans opgemaakt wat de Paradise Papers nu eigenlijk concreet hadden opgeleverd.....Bitter weinig....

    Maar wel om te smullen, al die verhalen en het past zo goed in de derde versie van mijn meer dan tienjaarig bestaande draad, fiscale optimalisatie, met uiteraard enorme dank aan Hans/ Voda.

    Tenslotte nog een leuke en echt geen verzonnen afsluiter: Ik ben in het bezit van een e-mailadres met " Pandora" erin..... Ik vond dat eigenlijk wel grappig. En hij werkt nog steeds...

    Peter
  7. forum rang 8 Freemoneyforever 5 oktober 2021 07:00
    Alle genoemden in dit Pandora Paperschandaal doen gewoon aan Fiscale optimalisatie, zoals de titel van dit artikel luidt, en lezers hiervan interesseert... Wellicht nemen genoemden in de Papers deze draad goed door ;)

    Onze demissionaire minister van Financiën zegt: "Ik doe niets fout". Het is aan de kiezers daar iets van te vinden.
  8. forum rang 7 ffff 5 oktober 2021 13:42
    Vandaag was dan de grote onthulling, zoals er de komende dagen nog veel meer gaan komen....
    Je likt je vingers af bij de fantastische constructies die het puikje van de fiscale juristerij heeft uitgedacht en in de praktijk gebracht. Van de ene kant jeuken mijn vingers om wat prachtvoorbeelden over te typen, maar van de andere kant: Het is allemaal in geuren en kleuren, met naam en toenaam te lezen.

    Maar dan: VERDER denken: Waarom doen ze dat en vooral de onderzoeksbevinding dat na de Panam Papers de gebruikte offshorebdrijven .....of een andere naam kregen....of een net iets andere constructie....en VOORAL: de LOCATIE wordt verplaatst, met een opvallend belangrijke rol voor de Arabieren, waar ik in de KK van IEX al zo vaak op gewezen heb. Dus weg uit het besmette Panama en Maagden Eilanden, maar even zo vrolijk verder vanuit Singapore of Dubai....

    En dan de verdediging van de aangevallen personen: Die steekt verrekte goed in elkaar. Bij diverse aangevallen mensen was eigenlijk, puur juridisch niks op aan te merken. Maar het zint de onderzoeksjournalisten niet dat zij hun doen en laten verborgen houden en vanuit andere plekken in de wereld hun enorme vermogens beheren.

    En HOE ze dat doen...Het is toch echt genieten: Die inventiviteit van die juristen. Er is geen speld tussen te krijgen. Alleen maar bakken vol jaloezie. en pakken ze Panama aan.......nou dan in een ander concept naar een andere plek.

    De komende jaren verandert er niets! Er wordt gewoon geschoven met trusts, luisterrijke en fantasievolle namen en vrijwel alles beheerd vanuit een kantoor dichter bij huis, dat het kantoor in Dubai of Singapore aanstuurt......

    En zo betalen we geen cent dividendbelasting, geen cent hè en geen cent vermogensbelasting en als toetje: bij heel veel aankopen werkelijk geen cent BTW..... . Tel uit je winst bij de aankoop van privé-vliegtuigjes, zakenjets, landgoederen, estates..... Lees nogmaals de posting over dat scheidende filmkoppel hierboven, dat ik vorige week plaatste.

    Of zoals de geweldige overbekende Antwerpse diamantair van Indiase afkomst als " verklaring" gaf: De sharia-wetgeving omtrent erfenissen is voor mijn vermogen heel wat aantrekkelijker dan al die regelingen in West- Europa. Toch heerlijk om zoiets te lezen: De Moslim-wetgeving in de Arabische landen als goede reden om er je vermogen te stallen en te beheren voor jezelf en voor je kinderen....

    Peter
  9. forum rang 10 DeZwarteRidder 5 oktober 2021 13:55
    quote:

    ffff schreef op 5 oktober 2021 13:42:

    Vandaag was dan de grote onthulling, zoals er de komende dagen nog veel meer gaan komen....
    Je likt je vingers af bij de fantastische constructies die het puikje van de fiscale juristerij heeft uitgedacht en in de praktijk gebracht. Van de ene kant jeuken mijn vingers om wat prachtvoorbeelden over te typen, maar van de andere kant: Het is allemaal in geuren en kleuren, met naam en toenaam te lezen.

    Maar dan: VERDER denken: Waarom doen ze dat en vooral de onderzoeksbevinding dat na de Panam Papers de gebruikte offshorebdrijven .....of een andere naam kregen....of een net iets andere constructie....en VOORAL: de LOCATIE wordt verplaatst, met een opvallend belangrijke rol voor de Arabieren, waar ik in de KK van IEX al zo vaak op gewezen heb. Dus weg uit het besmette Panama en Maagden Eilanden, maar even zo vrolijk verder vanuit Singapore of Dubai....

    En dan de verdediging van de aangevallen personen: Die steekt verrekte goed in elkaar. Bij diverse aangevallen mensen was eigenlijk, puur juridisch niks op aan te merken. Maar het zint de onderzoeksjournalisten niet dat zij hun doen en laten verborgen houden en vanuit andere plekken in de wereld hun enorme vermogens beheren.

    En HOE ze dat doen...Het is toch echt genieten: Die inventiviteit van die juristen. Er is geen speld tussen te krijgen. Alleen maar bakken vol jaloezie. en pakken ze Panama aan.......nou dan in een ander concept naar een andere plek.

    De komende jaren verandert er niets! Er wordt gewoon geschoven met trusts, luisterrijke en fantasievolle namen en vrijwel alles beheerd vanuit een kantoor dichter bij huis, dat het kantoor in Dubai of Singapore aanstuurt......

    En zo betalen we geen cent dividendbelasting, geen cent hè en geen cent vermogensbelasting en als toetje: bij heel veel aankopen werkelijk geen cent BTW..... . Tel uit je winst bij de aankoop van privé-vliegtuigjes, zakenjets, landgoederen, estates..... Lees nogmaals de posting over dat scheidende filmkoppel hierboven, dat ik vorige week plaatste.
    Of zoals de geweldige overbekende Antwerpse diamantair van Indiase afkomst als " verklaring" gaf: De sharia-wetgeving omtrent erfenissen is voor mijn vermogen heel wat aantrekkelijker dan al die regelingen in West- Europa. Toch heerlijk om zoiets te lezen: De Moslim-wetgeving in de Arabische landen als goede reden om er je vermogen te stallen en te beheren voor jezelf en voor je kinderen....
    Peter
    Ga dit maar eens lezen:

    fd.nl/samenleving/1414429/hoe-reismil...
  10. forum rang 9 josti5 5 oktober 2021 14:09
    Peter, de jacht van politici op 'belastingontduikers', 'belastingontwijkers' en 'zwart geld' blijkt steeds weer een hypocriete jacht te zijn, waarbij anderen regels worden opgelegd, die veelal op hen zélf niet van toepassing zijn...

    Daarom heb ik principieel geen enkele moeite, mij nét zo te gedragen als zij zelf doen, en dus fiscaal te optimaliseren, zo goedkoop mogelijk inkopen te doen, etc.

    Dit weekeinde was ik nog 'vlak' bij je, in Clervaux, gewóón om de tank lekker vol te gooien a 1,398, een paar sloffen sigaretten voor mijn vrouw in te laden, alsmede wat spiritualiën, die overigens best wel aan de prijs zijn geraakt.
    Maar al met al toch zo'n 250 euro in mijn zak gehouden, vergeleken met Nederland :-)

    't Is geen kapitaal, maar gewoon de sport, en alles bij elkaar opgeteld ieder jaar altijd weer een paar duizend euro, die ik voor mijn kleinkinderen heb verdiend, en die ik hen met extra plezier overhandig :-)
  11. forum rang 7 ffff 5 oktober 2021 14:40
    DZR,

    Wat een verhaal en wat een ontwikkelingen. Je moet er echt voor gaan zitten om te begrijpen hoe het allemaal in elkaar steekt. Blijft voor mij over: De Stichter, de echte eigenaar, wil toch in de bestuurscabine van zijn grote concern zelf aan het stuur zitten. En al de rest er rondomheen is om de belangen te beschermen. En daar heb je dan die juristen voor nodig. Een wellicht veel te vlugge inschatting en beoordeling van de zoon: ik denk toch dat hij, zolang zijn vader geen eigendommen heeft overgedragen, verdomd weinig kan inbrengen......
    Wel weer het zoveelste voorbeeld hoe vermogenden uit Nederland, barstensvol ondernemingszin, ook in deze constructies hun ondernemingszin ten toon spreiden. Tot aan hun dood....Het zit gewoon in hun genen.
    Wel mooi familiehistorie, DZR en bedankt daarvoor.

    John,

    Ik heb dezelfde opstelling als jij waarbij ik dan altijd veel scherper een onderscheid maak tussen pure belastingontduiking, die daardoor per definitie crimineel is, en belastingontwijking, die ik altijd omschrijf als het werk van pientere gasten. Heel wat constructies zijn puur belastingontwijking en roepen jaloezie op, maar strikt juridisch is er niets op aan te merken, zoals bij Wopke.

    Wordt wel genieten de komende week!

    Ennuh, voor wie OOK belangstelling heeft :

    Why have a Free Zone Company in Dubai?
    • Attractive price points for Dubai-based entity and residence visas
    • 100% Foreign Ownership and Capital Repatriation
    • Ability to conduct onshore business activities in the UAE, and internationally
    • Zero Personal and Corporate Income Tax
    • No Public Disclosure of corporate information
    • No Information Exchange
    • Flexible office and commercial real estate solutions
    • Wide variety of business activities
    Simple accounting requirements

    Groetjes, Rene !

  12. forum rang 9 objectief 5 oktober 2021 14:43
    quote:

    josti5 schreef op 5 oktober 2021 14:09:

    Dit weekeinde was ik nog 'vlak' bij je, in Clervaux, gewóón om de tank lekker vol te gooien a 1,398, een paar sloffen sigaretten voor mijn vrouw in te laden, alsmede wat spiritualiën, die overigens best wel aan de prijs zijn geraakt.
    Sigaretten roken, dan ben je wel een dief van je eigen portemonnee.
    Roken is een garantie voor enorme zorgkosten en zeer asociaal.
  13. forum rang 6 marique 5 oktober 2021 15:37
    quote:

    ffff schreef op 5 oktober 2021 13:42:

    (...)
    En zo betalen we geen cent dividendbelasting, geen cent hè en geen cent vermogensbelasting en als toetje: bij heel veel aankopen werkelijk geen cent BTW..... . Tel uit je winst bij de aankoop van privé-vliegtuigjes, zakenjets, landgoederen, estates..... Lees nogmaals de posting over dat scheidende filmkoppel hierboven, dat ik vorige week plaatste.
    (...)
    Ter geruststelling van het arme klootjesvolk: de rijkaards waken wel over hun geld maar laten niet alles verpieteren op de bankrekening. Naast belegging in aandelen en obligaties wordt er heel erg veel besteed aan luxe dingen. Daarom beleg ik het weinige geld wat ik heb in aandelen van bedrijven die luxe dingen verkopen.
    Komt er toch een heel klein beetje geld van die rijkaards mijn kant op. En omdat ik een brave belastingbetaler ben, komt daarvan ook weer een beetje terecht bij de overheid.

  14. forum rang 7 ffff 5 oktober 2021 19:17
    Ach Marique,
    Vanmiddag nog eens het vonnis nagelezen van Sarkozy: Hij heeft dus een jaar huisarrest aan zijn broek, gelukkig wel thuis uit te zitten bij zijn lieve vrouwtje en dat allemaal omdat de toen al flink dementerende Mevrouw Bettancourt hem koffers vol geld heeft gegeven voor zijn verkiezingcampagne. Prachtig om te lezen hoe zoiets nu gewoon in de dag-dagelijkse praktijk is gegaan..... D'r komt iemand lang om even het koffertje op te halen met een klein miljoen aan cash. Allemaal niet zo moeilijk doen.... En dat moet dus ook zwart geld geweest zijn, want het lijkt mij sterk dat ze het eind van het jaar tegen haar boekhouder heeft gezegd dat ze nog wat aftrekbare posten te melden had.....
    L' Oréal ben ik ook niet ontevreden van en heb je gezien, Marique hoe Vandevelde uit de doden is herrezen? Na verloop van tijd willen al die vrouwen toch weer een degelijk setje aan hun lijf hebben. Ik merk dat hier ook wel eens...
  15. forum rang 6 marique 5 oktober 2021 21:05
    ... Vandevelde uit de doden is herrezen ...

    Ja, was er voordat het dal werd opgezocht, uitgestapt. Af en toe kijk ik er naar uit nostalgie. Is een goed bedrijf, hoor, maar soms wat traag reagerend op ontwikkelingen in de markt. Houd het niet meer bij in mijn bestand, net zoals ik bijna alle small caps heb geschrapt. Dat is om praktische redenen. Ik beleg bijna alleen nog maar in large caps. En verder zoals eerder gezegd, hoofdzakelijk etf's.

  16. forum rang 7 ffff 6 oktober 2021 12:46
    Het is werkelijk ontzettend leerzaam, al die onthullingen.
    Vandaag dus de tweede resem artikelen waarbij alweer diverse grote ondernemers met naam en toenaam genoemd worden en hoe zij en hun fiscale adviseurs het allemaal keurig geregeld hebben. Abroad.......

    Leerzaam...? Waarom.....? Omdat er vandaag heel veel achtergrondinformatie gepubliceerd wordt van de praktijk van de door Europa ingestelde UBO. UBO is door Europa ingesteld om van iedere onderneming de Ultimate Beneficial Owner te kennen.

    Dat geeft sinds pakweg drie jaar een hoop administratief gelazer voor iedere eigenaar van een vennootschap. En het is zo leerzaam dat al die ondernemers die naar de fiscale vrijhavens verhuizen toch , wel degelijk, lastig gevallen worden dor hun zwaar onder druk staande bankiers, om....precies de UBO in te vullen. Prachtig om de e-mails te lezen hoe ze daar onderuit willen komen en vooral natuurlijk de heel grote ondernemers, klanten van BUITEN Europa, die niet weten wat hen plots overkomt, dat die Europeanen willen weten dat ook zij, NIET- Europese aandeelhouders van een vennootschap met de billen bloot moeten.

    Wat is het allemaal weer leerzaam vandaag en vooral ook hoe vrijwel iedereen zich " eruitlult" , dan wel, wat nog veel verstandiger is: Gewoon geen antwoord geven aan die onderzoeksjournalisten en ondertussen gewoon een nieuwe vennootschap/ trust oprichten in een nieuw land en vandaaruit weer gewoon verder gaan. Maar zonder die bemoeizuchtige Europeanen......

    Wel ook leerzaam hoeveel tijd en energie de banken in dit recherchewerk steken: Die banken zitten dus wel degelijk achter ontzettend veel transacties, willen sinds enkele jaren de oorsprong van het geld kennen , op straffe van boetes van honderden miljoenen, en zetten daarvoor alleen in Nederland 3000 bankmedewerkers aan het werk, maar Europees moeten dat er dus tienduizenden zijn.

    Dat klinkt hoopgevend voor de linkse kiezer, maar het is werkelijk naief, want ieder mens begrijpt, dat men dan gewoon andere banken opzoekt die bankieren en niet de belastingcontroleur uithangen... Zie mijn toevoeging gisteren hoe Arabische banken hun klanten lokken. Lees hun aanbod nog maar eens goed door.

    Tenslotte moet er natuurlijk een preek afgestoken worden in dit geval door de zeer linkse Prof Koen Schoors. Ongelooflijk om zijn puur tirannieke aanpak te lezen: Hij wil de serviceproviders van die fiscale oorden keihard aanpakken....... Hoe haal je het in je hoofd. Dat is zo ongeveer hetzelfde als stellen dat slagers op vrijdag geen vlees meer mogen verkopen , winkels op zaterdag nooit meer geopend mogen zijn, etc. etc.

    Het is pure wanhoop die uit zijn artikel vandaag blijkt en dus gaat hij over op zeer negatief stigmatiseren van de juridische en financiële industrie, wereldwijd, die zich hiermee bezig houden. Natuurlijk is dat een natte droom, want zolang hardwerkende, succesvolle mensen de keuze hebben tussen 100 verdienen en bijna 60 afstaan aan de fiscus danwel 100 verdienen en 10 afstaan aan de juristen en buitenlandse vennootschappenconstructies en 25 aan de fiscus is de keuze vlot gemaakt: Men houdt in het laatste geval, ondanks de kosten voor de juristen substantieel meer over en de fiscus vangt nog altijd 25 en heeft dus ook niet te klagen .

    Maar ja: Dan kunnen de sinterklaaspolitici niet nog meer herverdelen van andermans verdiensten.

    Al deze Offshore Leaks, Lux Leaks, Swiss Leaks, panama Papers , Paradise Papers en nu de Pandora Papers geven juist zo goed aan dat Democratie ook zijn contructiefouten heeft: Zij die niets inbrengen maken wel even uit wat vermogenden en veel verdienenden dan maar moeten afgeven. Volgens die democratische, weinig verdiendende meerderheid....... Tja, en dat pikt dus de halve wereld niet..... Hoeveel je ook foetert, Professor Schoors.... Misschien heeft Peter toch wel een beetje gelijk...: Wie betaalt, bepaalt.....

    Peter
  17. forum rang 7 ffff 6 oktober 2021 13:18
    Jowi,

    GISTEREN reageerde ik al in deze draad op dat artikel. Uiteindelijk komt het erop neer dat de grote ondernemer, de oude grijze ondernemer, de man die het gigantische vermogen bij elkaar verdiende, zich niet zomaar laat wegdrukken....... Hij maakt volop gebruik van constructies, maar....uieindelijk.....als het puntje bij het paaltje komt....blijft hij de baas. Blijft hij de bestuurder die achter het stuur van de onderneming zit en bepaalt hij de koers.

    Ik kan zulke mensen juist enorm waarderen.
14.262 Posts
Pagina: «« 1 ... 389 390 391 392 393 ... 714 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,13%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links