Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

  • 33,465 19 apr 2024 17:37
  • -0,005 (-0,01%) Dagrange 32,920 - 33,550
  • 9.995.595 Gem. (3M) 7,6M

Uitstappen? Is het echt never sell Shell?

200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 6939 6940 6941 6942 6943 ... 10002 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 bp5ah 5 oktober 2021 13:03
    quote:

    SMV01 schreef op 5 oktober 2021 12:54:

    [...]
    Al ingestapt BP?
    Nee, te vroeg eruit en niet snel genoeg er weerin , en ik wacht op een pullback, en als die niet komt pech gehad.

    Das 2 * beetje dom, nu maar afwachten of dit nu dom is of snugger ;), denk 't eerste ;)

    Brent day high nu 82.09

  2. forum rang 4 Onder de regenboog 5 oktober 2021 13:03
    quote:

    Daan 008 schreef op 5 oktober 2021 10:26:

    [...]

    Een ding ben ik het niet met je eens, namelijk dat Shell gaat verkleinen.
    De olie gaat verminderen maar het totale energie aanbod/behoefte van de mensen gaat stijgen.
    Waarom dit volgens mij is.
    Mensen moeten hun woningen, volgens de milieu normen, tocht dicht maken of met andere woorden de woningen moeten over een constant 24/24 uur en dit 7/7 dagen elektrisch draaiend ventilatiesysteem beschikken. Laat staan dat het airco systeem de uitgaande lucht gebruikt om de ingaande lucht te conditioneren, het meest rendabele, dan nog gaan mensen in de winter moeten bijverwarmen maar bovendien in de zomer en ook op de meer zonnige dagen tijdens de tussen seizoen extra gaan koelen. Kortom je gaat 24/24 uur en 7/7 dagen constant energie verbruiken.
    Kijk zelfs naar de fietsers buiten ---> omzeggens allemaal elektrisch en op een jaar tijd hoeveel kWh hebben zij verbruikt. Mensen fietsen meer en leggen met hun elektrische fiets veel grotere afstanden af. Stopt hun auto gebruik, neen in tegendeel, veel mensen gebruiken de auto om elders de omgeving te gaan verkennen met hun fietsen

    Laat ik het anders formuleren dan:

    Dit zeg ik als transitie belegger ( groepje ) en als man die dicht bij het vuur zit ;-)

    En in zeer eenvoudig Nederlands voor de overige die niet in de olie zitten.....

    Het "vinden" van olie velden zijn zeer veel mensen nodig, heel erg veel.
    Het onttrekken van olie per platvorm zijn zeer veel mensen nodig
    Het opslaan en het bewerken van olie naar zeg maar benzine en diesel zeer veel mensen ( heb het niet over plastic etc.)

    Het is een zeer duur proces waar veel werknemers bij nodig zijn, maar olie is een lucratief product dus het is mogelijk en levert behoorlijk veel op.

    Maar wat nu?

    Het aanbrengen en aanleggen van windmolens ( voor waterstof ) zijn in beginsel alleen nodig het aanbrengen van de fundering, leidingen kabels en de palen (SIF Rotterdam , ga daar echt eens kijken naar de grootste windmolen ter wereld , die draait daar proef zie link onder ) en de aandrijving opwekking elektra etcetra. Daarna zijn windmolens zoals ze nu zijn met weinig mensen te onderhouden. Veel, veel, veel, minder dan bij olie.

    Stroom gaat naar een eiland, waar alle landen en parken/ Elektra) bij elkaar komen , vandaar gaat het transport naar de waterstof fabriek die Shell aan het bouwen is op nu nog twee plekken.

    Het proces van waterstof zijn in verhouding tot olie productie 60% minder mensen nodig.

    Vanuit daar gaat het ( doel van Shell om de klant te binden aan zijn product ) naar fabrieken ( de groot afnemer , TATA en Dow etc ) en vervolgens zal het in ons gasnet gepompt worden voor de al bestaande aangepaste CV ketel. Proef is geslaagd in een wijk in Nederland dus uitrol is landelijk zeer waarschijnlijk. Shell heeft het gasnet getest en moet erg vreemd lopen als dit landelijk geen vervolg krijgt.

    Overige waterstof gaat naar pompstations. is het doel ( mevrouw van Loon Directeur Shell heeft al jaren een prachtig waterstof wagen )

    Er waren afgelopen jaar al de volgende processen in gang gezet:

    Een ontslag golf bij Shell ruim 9000 mensen vertrokken waaronder veel van mijn vrienden
    Het opzetten bij het hoofdkantoor van een energie transitie kantoor met nieuwe mensen die zich richten op energie transitie
    Waarschijnlijk volgen op vrije uitloop er nog een 5000 mensen richting uitgang

    Kortom voor waterstof / Electra markt moet Shell kleiner worden (werknemers ) om de zelfde geldstroom op gang te krijgen

    A/ het opwekken van stroom
    B/ het maken van waterstof
    C/ het ontwikkelen van een markt ( Duitsland 400 waterstof stations en de deal met de auto markt de wagens te maken binnen een termijn van 4 jaar)
    Duitsland ligt allang vol met waterstof stations aangelegd door Shell. Het worden er landelijk zo'n 400 tot 600 station ( gewoon ff googelen en lezen )
    D/ Europa ook aan het waterstof krijgen ( auto markt)

    D/ Het leveren van energie aan de particulier wereldwijd dus het overnemen van bedrijven die energie leveren aan elektrische wagens en het leveren van energie tot aan uw voordeur.

    Shell zal kleiner en flexibel worden en breder gaan werken maar met minder werknemers en aan de andere kant wel meer bedrijven. ( die ze nu langzaam opkopen)

    Dus:

    De aandelen zullen ingekocht worden , minder aandelen in omloop/kleiner bedrijf ( werknemers )
    En de schulden worden eerst langzaam naar een niveau gebracht die in verhouding staan tot het aantal werknemers en geldstroom

    Shell zal meer bestaan uit meerder bedrijven om hun doel te halen. Het blijft denk ik de grootste speler in de transitie met zeer diepe zakken.

    Wie veel leest en breed denkt zonder eigen politieke voorkeur ( die heb ik ook), ziet wat ze aan het doen zijn.
    Nou spreek ik veel mensen en ken veel mensen van boorplatform tot kantoor, dit proces al zeer lang is uitgestippeld al jaren lang.

    Shell zal vergroenen maar op een zeer langzaam en zeer uitgebalanceerde manier, het proces zal ook steeds sneller gaan, maar Shell neemt zijn tijd en dat is denk ik ook wel zo verstandig.

    U krijgt waarschijnlijk een hoger dividend , maar ik denk ( wie ben ik ) dat het eerder "ook" in de vorm van een opkoop programma zal zijn. Dat zorgt ook voor een opstuwing van de prijs en het zorgt dat er minder aandelen in omloop zijn. Zal zeker niet de laatste keer zijn dat ze eigen aandelen inkopen.

    En wie even logies nadenkt, je gaat geen 7 miljard weggeven aan aandeelhouders, je koopt met die 7 miljard eigen aandelen in waardoor het bedrijf sterker is en het aandeel stijgt door de opkoop van 2 % van de aandelen. U blij en Shell blij, allemaal blij.
    We gaan het zien bij de cijfers van kwartaal 3 ? ;-)

    Mijn mening ;-)
    Ik (wij) blijf in ieder geval boven op mijn aandelen zitten tot ze de 25 Euro aantikken/ Natuurlijk kan de markt door China of wat dan ook kantelen, maar denk het niet. Het aandeel is gewoon veel te goedkoop, echt belachelijk goedkoop!
    www.deingenieur.nl/artikel/tno-test-i...
  3. forum rang 7 Pandjesbaas 5 oktober 2021 13:16
    quote:

    Onder de regenboog schreef op 5 oktober 2021 13:03:

    [...]De aandelen zullen ingekocht worden , minder aandelen in omloop/kleiner bedrijf ( werknemers )
    En de schulden worden eerst langzaam naar een niveau gebracht die in verhouding staan tot het aantal werknemers en geldstroom
    Het aantal werknemers lijkt mij nogal irrelevant. Waar het om gaat is hoeveel ze kunnen verdienen (nu en in de toekomst) met wat ze doen. Werknemers zijn natuurlijk een kostenpost, maar machines die hun taken zouden kunnen overnemen zijn dat ook, en ze kiezen wat het goedkoopste is. Als dat een bedrijf zonder werknemers oplevert, dan wordt het er echt niet minder waard van.
  4. forum rang 4 Ketelbinkie02 5 oktober 2021 13:16
    Mijn originele positie in Shell genomen net onder de € 10,- is de basis geweest van mijn enorme winst, sinds april 2020, hou alleen nog wat calls en een kleine pluk aandelen en de rest ben ik al gestaffeld in Arcelor Mittal aan het investeren, want ook daar verwacht ik zelfs op veel kortere termijn een jump van het aandeel de cijfers komen 11 november en dan staat MT denkelijk op minimaal € 36,- en hoger !!!
200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 6939 6940 6941 6942 6943 ... 10002 »» | Laatste |Omhoog ↑

Direct naar Forum

Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links