Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel D'IETEREN GROUP BRU:DIE.BL, BE0974259880

  • 203,800 19 apr 2024 17:35
  • -1,800 (-0,88%) Dagrange 200,400 - 205,400
  • 38.937 Gem. (3M) 42,2K

D'ieteren 2019

117 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 2 september 2021 17:53
    Advies van KBC Securities over DIeteren
    Beurshuis KBC Securities
    Aandeel D'Ieteren
    Datum 02 september 2021
    Advies Kopen
    Koersdoel 190,00 EUR

    Detail advies
    BRUSSEL (Trivano.com) - Op 2 september 2021 hebben de analisten van KBC Securities hun beleggingsadvies voor D'Ieteren (DIE; ISIN: BE0974259880) herhaald. Het advies van KBC Securities voor D'Ieteren blijft "kopen".

    De analisten behouden hun koersdoel van 190,00 EUR.

    Op 8 maart 2021 publiceerde D'Ieteren zijn jaarresultaten.
  2. forum rang 10 voda 3 september 2021 09:07
    Advies van Degroof Petercam over DIeteren
    Beurshuis Degroof Petercam
    Aandeel D'Ieteren
    Datum 02 september 2021
    Advies Kopen
    Koersdoel 207,00 EUR

    Detail advies
    BRUSSEL (Trivano.com) - Op 2 september 2021 hebben de analisten van Degroof Petercam hun beleggingsadvies voor D'Ieteren (DIE; ISIN: BE0974259880) herhaald. Het advies van Degroof Petercam voor D'Ieteren blijft "kopen".

    Het koersdoel wordt door de analisten verhoogd van 187,00 EUR naar 207,00 EUR.

    Op 8 maart 2021 publiceerde D'Ieteren zijn jaarresultaten.
  3. DrkBlg 3 september 2021 13:20
    spijtig van staking.

    De werknemers van de D'Ieteren-garages voeren actie tegen een nieuw plan van de directie om de loon- en arbeidsvoorwaarden terug te schroeven.

    Bij de garages van de groep D'Ieteren DIE-2,64%
    , die de merken van de Volkswagen-goep invoert in België, werken ongeveer 400 mensen. De spontane staking brak uit na een aankondiging van de directie dat ze de loon- en arbeidsvoorwaarden van de werknemers wil terugschroeven, meldt de socialistische vakbond ABVV-MWB.

    In juni maakte de directie volgens de vakbond haar strategische visie voor de garages bekend. Deze week werd duidelijk dat die 'drastische besparingen bevat op verworvenheden van de werknemers waarover in het verleden is onderhandeld'. Volgens vakbondsman Jean-Paul Sellekaerts werd het werk door de mensen onmiddellijk spontaan en voor onbepaalde duur neergelegd.
  4. CGCDLR 3 september 2021 21:00
    Altijd hetzelfde met vakbonden,ze beseffen nooit dat ze de tak waarop ze zitten aan het afzagen zijn.Later deze maand gaan ze nog eens betogen, weer om 0,099€/ uur meer te verdienen.Op 29 maart hebben ze ook de boel stil gelegd,ik ben nog altijd aan het werken om die lumineuze ingeving terug te verdienen.De vakbonden zijn zichzelf aan' t opblazen.
  5. forum rang 10 voda 27 september 2021 12:06
    Familie D'Ieteren koopt voor 4,3 miljoen euro aandelen bij

    Van 10 tot 20 september heeft de familie D'Ieteren met haar vehikel SPDG in tien transacties voor in totaal 4,3 miljoen euro aandelen D'Ieteren bijgekocht. Dat leren nieuwe meldingen op de FSMA-website. De familie legde voor 32.000 aandelen gemiddeld 134,8 euro per aandeel op tafel.

    www.tijd.be/markten-live/live-blog/ko...
  6. forum rang 10 voda 4 oktober 2021 10:00
    Advies van KBC Securities over DIeteren
    Beurshuis KBC Securities
    Aandeel D'Ieteren
    Datum 04 oktober 2021
    Advies Kopen
    Koersdoel 190,00 EUR

    Detail advies
    BRUSSEL (Trivano.com) - Op 4 oktober 2021 hebben de analisten van KBC Securities hun beleggingsadvies voor D'Ieteren (DIE; ISIN: BE0974259880) herhaald. Het advies van KBC Securities voor D'Ieteren blijft "kopen".

    De analisten behouden hun koersdoel van 190,00 EUR.

    Op 8 maart 2021 publiceerde D'Ieteren zijn jaarresultaten.
  7. forum rang 10 voda 5 oktober 2021 06:33
    D'Ieteren stort zich op fietsverkoop

    De eerste fietsenwinkel komt in een leegstaand deel van een Audi-dealer op het hoofdkantoor van D'Ieteren in Elsene. ©Kristof Vadino
    BAS KURSTJENS
    Vandaag om 02:00

    De autodienstengroep D'Ieteren wil binnen vijf jaar een fietsenwinkelketen uit de grond stampen die in het hele land actief is. Tweewielers worden een aparte divisie in de Elsense holding.

    De eerste fietsenwinkel moet in maart of april zijn deuren openen in een leegstaand deel van het gelijkvloers van het hoofdkwartier van D’Ieteren in de chique Chatelain-buurt van Elsene. Het moet een van de grootste fietsenwinkels van Brussel worden. Dat schrijft de gespecialiseerde autosite Auto55 en wordt bevestigd door een woordvoerder van de holding.

    De eerst fietsenwinkel komt ook niet in de plaats van de resterende dealeractiviteiten van Volkswagen-merken op het hoofdkantoor. In september maakte D’Ieteren duidelijk dat het het twee Brusselse dealers, waaronder die op het hoofdkantoor, zal sluiten.

    Die beslissing werd genomen nadat een meerderheid van het personeel herhaaldelijk een bezuinigingsplan van de directie had afgeschoten. Door de bezuinigingen zou het personeel van de D’Ieteren Car Centers in het Brusselse een deel van zijn loon en arbeidsvoorwaarden moeten inleveren. Door de sluiting van de twee garages gaan 103 jobs verloren.

    Onderdelen D'Ieteren Holding
    D’Ieteren Automotive: import auto's Volkswagen-groep
    Belron: herstel autoruiten (aandeel van 54,9%)
    TVH Parts: verdeler onderdelen heftrucks (aandeel van 40%)
    Moleskine: agenda's
    D'Ieteren Immo: vastgoed
    D’Ieteren Bike: fietsenverkoop


    Na de eerste winkel in Elsene volgt snel een tweede in Antwerpen. 'We zien dat automerken steeds vaker wegtrekken uit stadscentra. Zulke stadsgarages zijn ideale fietswinkels. Er komt niet alleen een grote showroom. Er is ook plaats voor een indoor testbaan, een gescheiden ingang voor fietsonderhoud en veel stockageruimte', zegt Karl Lechat, die de fietsdivisie zal leiden, aan Auto55. Lechat was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

    De autodivisie van D'Ieteren is invoerder van alle Volkswagen-merken in ons land: VW, Audi, Skoda, Seat, Porsche, Bentley, Lamborghini en Bugatti. Daarmee heeft het concern bijna een kwart van de markt voor nieuwe auto's in handen.

    Die beslissing werd genomen nadat een meerderheid van het personeel herhaaldelijk een bezuinigingsplan van de directie had afgeschoten. Door de bezuinigingen zou het personeel van de D’Ieteren Car Centers in het Brusselse een deel van zijn loon en arbeidsvoorwaarden moeten inleveren. Door de sluiting van de twee garages gaan 103 jobs verloren.
  8. forum rang 10 voda 5 oktober 2021 06:33
    Deel 2:

    De afgelopen jaren werd het alsmaar duidelijker dat D'Ieteren steeds minder zwaar wil leunen op zijn traditionele autodivisie.
    Maar de afgelopen jaren werd het alsmaar duidelijker dat D'Ieteren steeds minder zwaar wil leunen op zijn traditionele autodivisie. Dat resulteerde onder meer in de oprichting van de start-upincubator Lab Box, waar allerlei kleine mobiliteitsbedrijven onderdak vinden. Onder meer het deelautobedrijf Poppy en de mobiliteitsapp Skipr zijn door D'Ieteren gefinancieerd.

    Het concern liet recent onderzoeken hoe de mobiliteit er na corona zal uitzien. Daaruit bleek vooral de enorme opmars van de fiets, waarbij de e-bike zeker op korte afstanden steeds nadrukkelijker een alternatief voor de auto is.

    Volgens het onderzoek wordt tegen 2030 minstens 15 procent van de verplaatsingen met de fiets gedaan en stijgt de fietsverkoop van 522.000 exemplaren in 2019 naar bijna 700.000 in 2030. Tegen dan is naar verwachting minstens twee derde van de nieuwe fietsen met een ondersteunende elektromotor uitgerust.

    Pon
    Door de tweewielers een eigen divisie te gunnen gaat D'Ieteren de weg op die het Nederlandse Pon al enkele decennia geleden insloeg. Waar D'Ieteren groot werd met de import van Volkswagens in ons land, werd Pon dat met de VW-merken in Nederland. Pon is eigenaar van een tiental fietsmerken en verkoopt ondertussen meer dan 650.000 fietsen per jaar. Ook is Pon eigenaar van Swapfiets, de snel groeiende verhuurder van stadsfietsen met de herkenbare blauwe voorband.

    Lechat, die de fietsendivisie gaat leiden, maakte eerder bij D’Ieteren naam als hoofd van de import van Skoda, het budgetmerk uit de Volkswagen-divisie. Onder Lechat groeide Skoda van een nichespeler uit tot een vaste waarde in de top 10 van bestverkochte merken in ons land. Sinds mei staat hij aan het hoofd van het ‘Bycicle Project’ bij D’Ieteren.

    Het is nog niet bekend welk budget Lechat meekrijgt voor het uitbouwen van de fietsdivisie. Duidelijk is wel dat de holding zich met haar nationale fietsenketen in het vaarwater begeeft van de Colruyt-fietsenwinkel Bike Republic. De supermarktfamilie kocht in 2019 de zieltogende fietsenketen Fiets! van Hendrik Winkelmans.

    Transformatie
    De bijna 220 jaar oude familieholding is in volle transformatie. Eerder dit jaar deed ze haar langverwachte grote overname en kocht ze voor 1,17 miljard euro een minderheidsbelang van 40 procent in TVH Parts. Bij die Waregemse verdeler van onderdelen voor heftrucks en landbouwmachines komt D'Ieteren aan boord naast de uiterst discrete Pascal Vanhalst.

    Na het afronden van de aankoop van het belang van 40 procent in TVH Parts voor 1,17 miljard euro cash heeft D'Ieteren nog altijd een imposante cashberg van bijna 1 miljard euro. CEO Francis Deprez herhaalde bij de presentatie van de halfjaarcijfers begin september nog eens dat hij actief op zoek is naar nieuwe overnameprooien.

    www.tijd.be/ondernemen/retail/d-ieter...
  9. forum rang 10 voda 15 oktober 2021 14:37
    14:09
    D'Ieteren krijgt tussentijds dividend van Belron
    Belron keert zijn aandeelhouders een tussentijds dividend uit 'gezien de aanhoudend sterke kasstroomgenerering sinds het begin van het jaar' en 'zoals overeengekomen met zijn aandeelhouders vóór de intrede van H&F, GIC en BlackRock Private Equity Partners als nieuwe aandeelhouders'. Dat heeft een buitengewone algemene vergadering van de specialist in autobeglazing vrijdag beslist.

    Voor D'Ieteren Group
    DIE
    1,43%
    , dat 50,01 procent van Belron bezit, zal dit resulteren in een cash uitkering van 150 miljoen euro, laat de Brusselse holding weten in een persbericht. Belron keert het dividend uit in het vierde kwartaal.

    Wat D'Ieteren met deze middelen gaat doen, zegt het bedrijf niet.
  10. forum rang 10 voda 15 oktober 2021 14:37
    14:11
    D'Ieteren krijgt 150 miljoen euro van dochter Belron
    Belron, de autobeglazingsdochter van de beursgenoteerde groep D'Ieteren, gaat zijn aandeelhouders een tussentijds dividend uitkeren. Dat meldt D'Ieteren vrijdag, na een buitengewone algemene vergadering bij Belron.

    Het dividend levert D'Ieteren 150 mljoen euro op en wordt nog dit kwartaal uitgekeerd, aldus een kort persbericht van D'Ieteren. Het komt er 'gezien de aanhoudend sterke kasstroomgenerering sinds het begin van het jaar'. Bovendien werd het overeengekomen met de aandeelhouders voor de intrede van de nieuwe private-equityaandeelhouders eerder dit jaar (H&F, GIC en BlackRock) in het kapitaal van Belron.

    www.tijd.be/markten-live/live-blog/sc...
117 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Flinke koersdoelverhoging D'Ieteren

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links