Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BREAKING news

2.913 Posts
Pagina: «« 1 ... 141 142 143 144 145 146 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. @d Lips 30 september 2021 08:47
    quote:

    D'ieteren schreef op 29 september 2021 17:18:

    29/09/21
    Bpost stelt Active Ants voor, een magazijn waar 50 robots pakjes van webwinkels inpakken.
    "Bpost wil de meest duurzame logistieke speler van Europa worden"
    Bpost wil de e-commerce logistieke activiteiten in België uitbreiden
    trends.knack.be/economie/bedrijven/bp...

    bpost is zeer goed bezig. vertrouwen van beleggers moet nog volgen.
  2. D'ieteren 30 september 2021 09:28
    quote:

    @d Lips schreef op 30 september 2021 08:47:

    [...]

    bpost is zeer goed bezig. vertrouwen van beleggers moet nog volgen.
    Komt goed !
    De TIJD Belgie : Bpost opent logistiek centrum voor 4 miljoen pakjes en 14 werknemers.
    29 september 2021 19:55
    In Willebroek doen de robots het zware werk. De eerste Belgische vestiging van Bpost-dochter Active Ants kan jaarlijks meer dan 4 miljoen pakjes verwerken met 14 werknemers.
    www.tijd.be/ondernemen/logistiek/bpos...

  3. forum rang 10 voda 4 oktober 2021 07:12
    Handel aandelen Evergrande stilgelegd op beurs Hongkong

    De handel in aandelen van China Evergrande Group en zijn onroerendgoeddivisie is maandagochtend stilgelegd op de beurs van Hongkong. Een reden voor die beslissing werd niet direct gegeven. Het komt volgens experts echter op een moment dat het financieel geplaagde Chinese bedrijf opnieuw een betalingsdeadline voor een obligatielening heeft gemist.

    Economieredactie 04-10-21, 04:13 Laatste update: 07:08

    Evergrande gaat gebukt onder een schuld van omgerekend 260 miljard euro. De dreiging van een faillissement van Evergrande houdt investeerders wereldwijd al geruime tijd in de ban. Al krijgen de problemen van Evergrande, waaronder het eerdere missen van een betalingsdeadline voor een obligatielening twee weken geleden, nauwelijks aandacht in officiële Chinese media. Ook de regering in Beijing liet zich publiekelijk maar weinig uit over de situatie.

    Lees ook
    Crisis bij Chinese vastgoedreus dreunt door tot in Apeldoorn: dochterbedrijf e-Traction te koop

    De handel in aandelen van de autoproductietak van de China Evergrande Group ging maandagochtend wel gewoon door op de beurs in Hongkong.

    www.ad.nl/economie/handel-aandelen-ev...
  4. forum rang 6 haas 4 oktober 2021 21:18
    quote:

    voda schreef op 4 oktober 2021 07:12:

    Handel aandelen Evergrande stilgelegd op beurs Hongkong

    De handel in aandelen van China Evergrande Group en zijn onroerendgoeddivisie is maandagochtend stilgelegd op de beurs van Hongkong. Een reden voor die beslissing werd niet direct gegeven. Het komt volgens experts echter op een moment dat het financieel geplaagde Chinese bedrijf opnieuw een betalingsdeadline voor een obligatielening heeft gemist.

    www.ad.nl/economie/handel-aandelen-ev...
    China heeft 3 feestdagen: Chinese beurzen dicht: ....dus even tijd om van "alles"te regelen daar ?
  5. forum rang 10 voda 24 november 2021 12:39
    Datum: 24 november 2021 | Deutsche Börse Cash Market
    Börse Frankfurt verlengt handelsuren voor aandelen, ETF's/ETN's en beleggingsfondsen

    Vanaf 29 november kunnen beleggers tot 22:00 uur in aandelen, ETF's/ETN's en beleggingsfondsen handelen op de Frankfurt Stock Exchange. Door de handelsuren te verlengen, kunnen beleggers onder meer 's avonds laat reageren op gebeurtenissen op de Amerikaanse markten en profiteren van de handel op de beurs.

    Dit wordt mogelijk gemaakt door het nieuwe effectenclearingplatform " C7 SCS " dat in september 2021 door Eurex Clearing is geïntroduceerd . Voor het eerst in Duitsland is late handel in aandelen, ETF's / ETP's en beleggingsfondsen met een centrale tegenpartij mogelijk tot 22:00 uur.

    Meer dan 1,4 miljoen effecten kunnen worden verhandeld op de Frankfurt Stock Exchange, waaronder aandelen, obligaties, ETF's, ETC's, ETN's, fondsen, evenals warrants en certificaten.

    Meer informatie vindt u op www.boerse-frankfurt.de/handelszeiten .
  6. forum rang 10 voda 21 februari 2022 16:07
    Betaalrekening in vijf jaar gemiddeld 42% duurder
    Marcel de Boer 12:56

    De stijging komt neer op een ruime 7% per jaar, wat beduidend meer is dan de jaarlijkse inflatie. De hogere tarieven ondermijnen dan ook de klanttevredenheid, stelt de consumentenorganisatie maandag. Klanten van de grootbanken ING, Rabobank en ABN Amro zijn het vaakst ontevreden over de prijs en de service die er tegenover staat.

    De Consumentenbond vergeleek bij acht banken met de voordeligste betaalrekeningen de huidige prijzen met die van 2017. De prijs van het goedkoopste betaalpakket met één betaalpas steeg in die periode met gemiddeld 51%. Een rekening op naam van twee personen met twee passen werd gemiddeld 32% duurder.

    Poortwachterswerk
    In een reactie stelt een woordvoerder van Betaalvereniging Nederland dat 'helaas alles duurder wordt'. De banken hebben te maken met flink hogere kosten om het betaalsysteem veilig te houden, zoals voor cyberaanvallen en fraude. Ook is er de grote druk van politiek, justitie en toezichthouders om scherp te controleren op witwassen en terrorismefinanciering. Zo gaf ABN Amro in de afgelopen drie jaar al €1 mrd uit om aan de poortwachterseisen te voldoen. Die kosten moeten ergens worden terugverdiend.

    Verder is er de negatieve rente die moet worden betaald om overtollig kasgeld bij de centrale bank te stallen. Dat kost de Nederlandse banken bruto al snel zo'n €1,4 mrd per jaar. En dat er veel vaker dan vroeger geld overgeboekt wordt speelt ook een rol. 'Dat is gratis voor de klant, maar er zitten wel degelijk kosten aan verbonden.'

    De zegsman van de Betaalvereniging benadrukt daarbij dat Nederlandse betaalrekeningen nog altijd tot goedkoopste in Europa behoren. 'Voor een doorsnee Italiaan loopt het al gauw op tot boven de €200 per jaar.'

    Lastig vergelijken
    De tarieven laten zich overigens lastig vergelijken. Of een bank voordelig is, hangt af van de diensten die een consument gebruikt. Zo rekenen banken verschillende tarieven voor rood staan, papieren afschriften ontvangen en geld opnemen buiten de EU. Bovendien moeten klanten van ABN Amro, ING en Rabobank betalen voor een vervangende betaalpas. Ook worden steeds vaker kosten gerekend voor het storten of opnemen van cash.

    Bij Triodos Bank stegen de prijzen volgens de Consumentenbond het hardst, namelijk van €28,20 in 2017 naar €60 nu, een plus van 113%. Klanten van Rabobank betalen voor hun DirectPakket nu €27 per jaar, nagenoeg driekwart meer dan vijf jaar geleden. ING verhoogde de prijs van het OranjePakket met één betaalpas met 62%, naar €28,20.

    Knab is de enige die de afgelopen vijf jaar niet duurder werd. De bank hield het tarief op €60. Daarvoor krijgen klanten wel gratis twee creditcards en een extra betaalpas.

    Ontevreden
    Uit een enquête onder ruim 12.000 panelleden blijkt dat ongeveer een derde van de klanten van ABN Amro, ING en Rabobank het prijskaartje van hun bank een onvoldoende geeft. Ook klanten van Triodos mopperen over de kosten, al blijft de algehele tevredenheid hoog, onder meer dankzij het duurzame investeringsbeleid van de bank.

    Lees het volledige artikel: fd.nl/bedrijfsleven/1430961/betaalrek...
  7. [verwijderd] 21 februari 2022 18:02
    Een bank als de Abnomro valuteert de maandkosten altijd op 3 dagen terug op de overzichten(bankafschrift/internet), je kijkt er dus altijd overheen, dit is de enige afschrijving waar dat zo werkt, ik moet er altijd om lachen, maar het zal natuurlijk wel een reden hebben!

    Sinds die failliete energie bedrijven weten we dat de automaat(=automatische incassos) tot een jaar terug gestorneerd kunnen worden, gewoon teruggedraaid kunnen worden dus(geld terug op de rekening), ik dacht altijd dat het tot maximaal een maand terug kon.

    Bovenstaande gegeven moet je de komende tijd goed in je achterhoofd houden, er gaan in de nabije toekomst momenten langskomen waar dat handig kan worden=ons monetair baksysteem is kapot.
  8. forum rang 10 voda 23 februari 2022 08:46
    Rusland waarschuwt voor verdubbeling gasrekening: zit Europa klem?
    Door THEO BESTEMAN EN PIETER VAN ERVEN DORENS

    Updated 53 min geleden
    2 uur geleden
    in FINANCIEEL

    AMSTERDAM - De olie- en gasprijzen schoten dinsdag verder omhoog door het wapengekletter in Oekraïne. Veel analisten schetsen een somber scenario. De Russische oud-president Dmitri Medvedev stelt Europeanen zelfs een verdubbeling van hun gasrekening in het vooruitzicht. Zit Europa klem?

    Fors hogere rekening voor ons gas, waarschuwen Russen. ANP/HH

    Op de Nederlandse gastermijnmarkt, die leidend is in Europa, stond de gasprijs dinsdag 9% hoger. De prijs van een vat Brent-olie schoot bijna 5% omhoog tot dichtbij $97. De olieprijs staat nu op het hoogste niveau in zeven jaar.

    Europa zit klem, doordat het steeds afhankelijker is geworden van Russische energie. Europa draait nu voor 38% op Russisch gas en voor een kwart op Russische olie, zo schatten onderzoekers van Moody’s.

    BEKIJK OOK:
    Sancties tegen Rusland? ’Kremlin is al jaren voorbereid’

    Nederland is voor eigen gebruik voor 15% afhankelijk van het gas uit Rusland. „Nederland wordt absoluut geraakt als Rusland gaat reageren op Europese sancties door zijn gastoevoer te stoppen”, zegt energie-expert René Peters van TNO.

    „Maar er zijn opties. Zo zijn er mogelijkheden om grote bedrijven tijdelijk van het gas af te schakelen. En in laatste instantie om het Groningen-veld, dat dicht moet in 2025, tijdelijk open te houden voor deze piekbelasting”, aldus Peters. „Als laatste redmiddel.”

    BEKIJK OOK:
    Bij uitbraak strijd in Oekraïne voelt ook BV Nederland pijn: vier vragen

    Een verstoring van de Russische gasleveringen is „waarschijnlijk”, denken analisten van de Eurasia Group. De rem op de Russische gasexport kan volgens hen veroorzaakt worden door schade aan pijpleidingen of doordat Rusland simpelweg stopt met pompen, zoals het land al sinds maanden Europa op een gas-rantsoen houdt.

    Nord Stream 2
    Duitsland schortte dinsdag de certificering van de belangrijke nieuwe Nord Stream 2- pijpleiding op, maar dat mes snijdt aan twee kanten. De Russische ex-president Medvedev, nu vicevoorzitter van de Russische Nationale veiligheidsraad, reageerde laconiek. „Welkom in de nieuwe wereld waarin Europeanen heel binnenkort €2000 gaan betalen voor 1000 kubieke meter gas”, zei hij. Op het ogenblik ligt die prijs op ongeveer €830.

    BEKIJK OOK:
    ’Inval Russen in Oekraïne drijft olieprijs snel boven $100’

    Ook analisten van Capital Economics houden rekening met scenario’s waarbij de gasprijs nog verder omhoog schiet en de olieprijs naar $140 per vat stijgt. Dat zou 2% bovenop de inflatie kunnen leggen, denken zij.

    Benzine wordt komende dagen waarschijnlijk nog duurder in Nederland door de oplopende spanningen rond Oekraïne. Marktdeskundige Paul van Selms van consumentencollectief UnitedConsumers denkt dat er per dag wel ongeveer een cent bij kan komen. Nu is de adviesprijs al op een recordhoogte met €2,19. Bij onbemande tankstations kan men tot wel dertig cent goedkoper terecht.

    BEKIJK OOK:
    LIVE | Satellietbeelden: extra militaire voertuigen en tenten in Belarus

    De Nederlandse Staat is vanouds wel de grootste prijsopdrijvende factor. Van een benzineprijs van €2,19 vloeit circa €1,19 in de staatskas aan accijns en btw.

    www.telegraaf.nl/financieel/191294430...
  9. forum rang 10 voda 24 februari 2022 06:36
    LIVE | Luchtalarm gaat af in Kiev, explosies gemeld in Oekraïense steden

    In de Oekraïense hoofdstad Kiev klinkt het luchtalarm, meldt persbureau AFP. Volgens journalisten van CNN ging het luchtalarm er rond 07.00 uur lokale tijd donderdagochtend af, er werden vooralsnog geen raketten waargenomen. Lokale media melden wel dat inwoners van de stad al naar de schuilkelders trekken. Tegelijkertijd klinken er explosies in verschillende steden in Oekraïne.Volg alle ontwikkelingen rondom de spanningen in Oekraïne in dit liveblog.

    Sebastiaan Quekel, Mari Meyer 24 feb. 2022 Laatste update: 06:31

    www.ad.nl/buitenland/live-luchtalarm-...
2.913 Posts
Pagina: «« 1 ... 141 142 143 144 145 146 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 873,25 -1,22%
EUR/USD 1,0617 -0,08%
FTSE 100 7.843,41 -1,53%
Germany40^ 17.782,40 -1,35%
Gold spot 2.369,38 -0,58%
NY-Nasdaq Composite 15.885,02 -1,79%

Stijgers

Avantium
+4,11%
AZERION
+1,28%
B&S Gr...
+1,09%
VIVORY...
+0,94%
Fagron
+0,23%

Dalers

Arcelo...
-6,27%
Aperam
-5,85%
SBM Of...
-5,59%
Accsys
-3,33%
ASMI
-3,18%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links