Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slimme beleggers of turbokanjers

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 marique 3 oktober 2021 12:41
    Slimme beleggers of turbokanjers

    Ik stuitte bij toeval op de competitie Slimste Belegger.
    www.slimstebelegger.nl/vtrader/Rankin...

    De competitie loopt dit jaar van 13 september tot 8 oktober. Dit is dus de laatste week om een fabelachtig hoge winst te boeken. Virtueel natuurlijk.
    Deze kortdurende competitie draait al meerdere jaren maar ik kan er geen afzonderlijk forum voor vinden. Dat verbaast me want ik zou verwachten dat met het grote aantal deelnemers er ook ook wel voer voor discussie zou zijn. Maar misschien hebben de deelnemers, driftig turbo-dealend met smartphone in de hand, geen tijd voor leuterpraat op een forum.

    Wat me ook verraste is het grote aantal deelnemers, bijna 4000.
    Dat is wel even wat meer dan bij de voormalige jaarlijkse competitie voor beleggen in Europese aandelen. Dat ging niet verder dan enkele tientallen deelnemers. Daar staat dan weer tegenover dat de aandelencompetitie elk jaar veel reacties/postings opleverde, ook van niet deelnemers. Dat was best wel leerzaam.

  2. forum rang 7 ffff 3 oktober 2021 16:34
    Marique,

    Leuk om eens op deze website te wijzen. Ik kende de website niet en keek er toch een beetje mijn ogen uit:

    Ik constateer dat je DUS met turbo's gigantische winsten kunt maken, maar evenzogoed gigantische verliezen. Uiteindelijk is dat de aantrekkingskracht voor heel wat beleggers: Het moet heel hard vooruitgaan en dan ontkom je niet aan turbo-kanjers?/gokkers?

    Het aardige is om bij de grote winnaars als bij de verliezers eens te kijken wat ze gedaan hebben. En, ik blijf daarbij, daar zit gewoon heel veel mazzel bij, mazzel van het moment, want volg je ze een jaar of langer dan zie je weer totaal andere uitslagen.

    Dat heeft mij het volgen van hedgefunds, al weer meer dan 20 jaar geleden geleerd: De resultatn konden ook alle kanten uitgaan.

    Tenslotte: Een heel bekende...De Heer Tostram....... Toch ook niet geweldig en dat publiceert uiteindelijk toch allemaal artikelen alsof ze de waarheid in pacht hebben en daarmee fortuinen gaan verdienen.

    Wel allemaal erg openhartig en overzichtelijk.

    Eigenlijk zouden ze eens een website moeten opzetten waarbij de eigenaar van een ECHTE effectenrekening toestemming geeft aan een financiele website om op hun rekeningen mee te mogen kijken.

    DAN zie je pas echt wat er in 3 weken, 3 maanden, 3 jaar of op een heel leven behaald wordt......

    Waarom bestaat zoiets eigenlijk niet?

    Peter
  3. cune 3 oktober 2021 17:32
    cune
    3 oktober 2021 17:28
    auteur info
    4xF schrijft; "Eigenlijk zouden ze eens een website moeten opzetten waarbij de eigenaar van een ECHTE effectenrekening toestemming geeft aan een financiele website om op hun rekeningen mee te mogen kijken.

    DAN zie je pas echt wat er in 3 weken, 3 maanden, 3 jaar of op een heel leven behaald wordt......

    Waarom bestaat zoiets eigenlijk niet? "

    Altijd ZE waarom start u hier niet zelf mee ?? U beweert dat uw portefeuille €100.000.000.,- berdraagt. Volg al vele jaren deze site en herinner mij dat er nog al dikwijls wat posters waren die openlijk twijfelden aan uw multimulti miljonairschap.maar u was slechts genegen om inzage te geven wanneer de twijfelaars eerst hfl. 10 mille op tafel gelegd had. Heb in mijn kennissenkring nogal wat zeer vermogenden maar je zal ze nimmer horen pochen over de pecunia die ze bezitten. Dat is niet alleen zeer ongebruikelijk maar ook heel erg dom. Zou zeggen , grijp nu uw kans , sluit een deal met de Iex zodat alleen betalende premiumleden inzage krijgen indien zij dit willen en u zult de vruchten plukken van de revenuen en loopt u werkelijk binnen waar u in principe weinig voor hoeft te doen. U zult zeker Voda gaan verslaan !
    Disclaimer: poster is niet geinteresserd in uw aandelenbezit en denkt dat "onze geneesheer " wel weer een uitvlucht zal weten te bedenken voor mijn aanlokkelijk voorstel.
  4. forum rang 7 ffff 3 oktober 2021 18:06
    Cune,

    Ik heb U er al vaker op gewezen: Die haat die uit uw postings spreekt. U hebt dat hoogstwaarschijnlijk zelf niet door, maar jouw haat druipt er iedere keer vanaf.

    Eerst jouw voorstel: Als ik inzage geef in mijn echte portefeuille heb je slechts één deelnemer. Dat is nu juist niet interessant. Interessant is het de portefeuilles van honderden mensen te volgen zoals die puur fictieve portefeuilles op die website hierboven.

    Ik ken een paar honderd kapitalisten waarbij je DAGELIJKS hun vermogen kunt volgen. Je leest het goed cune, DAGELIJKS Je hoeft maar naar de beurskoers te kijken van enkele aandelen.

    Hoewel het pijn aan uw ogen doet, maar mijn vermogen is echt een pak meer dan 100 miljoen. Ik heb er ,
    enkele jaren geleden, heel lang over nagedacht of ik dit getal wel openbaar zou maken.

    De reden heb ik ook al diverse keren in de KK verteld: Het is een loodzware en keiharde ondersteuning van mijn zeer afwijzende houding van de Nederlandse belastingwetgeving. Als mensen iets beweren, zoals: de belastingen zijn veel te hoog, dan maakt dat nauwelijks indruk, maar als je constateert dat Mevrouw Ploumen IEDER UUR VAN DE DAG van mij 600 Euro wilt vangen, dan gaat zoiets heel erg sprekend worden.

    Dag en nacht, weekend, vakantie, werkdagen: Iedere dag 24 maal 600 Euro is 14.400 Euro per dag, dan gaat zoiets plots wel voor heel veel mensen spreken: Die Nederlandse belasting wetgeving is volledig doorgedraaid.

    Dus NOGMAALS cune, dat was de reden om toch eens getallen te noemen, om man en paard te noemen en aan te geven waarom een mens verhuist.

    De reden is dus niet, hetgeen jij denkt om te pochen, totaal niet zelfs, de reden is om aan te geven dat de Nederlandse belastingwetgeving volledig is doorgedraaid. Met cijfers, met getallen.

    Jouw voorstel is allerminst aanlokkelijk want IEX sluit simpelweg geen deal met mij. IEX weet eenvoudigweg hoe de zaken er bij mij voorstaan. IEX is allang blij dat ik hier mijn enorme kennis betreffende ruim 45 jaar beleggingen post en mijn gigantische ervaring met de afhandeling van dividenden in 7 verschillende Europese landen. Honderden waardevolle postings heb ik daarover gepost.

    DAAR hebben die turbobeleggers of toch turbogokkers allemaal nooit mee te maken, dus belicht ik al heel wat jaren, cune, de echte zaken van echt groot vermogensbeheer. Dat is een totaal andere wereld van fictief wat gokken.

    Tenslotte ga ik je even flink uitdagen: Je bent welkom bij mij in Luxemburg om.... een en ander op mijn computers in mijn werkkantoor te controleren. Mag je ook nog, gewoon voor de lol, een order van bijna 1 miljoen intikken. Heb je dat ook eens ooit in jouw leven gedaan. Moet toch iets bijzonders voor jou zijn.

    Uiteraard wel op een koers dat ik dan wel even bepaal, maar JIJ mag het intikken. Ben benieuwd wat jij met dit aanbod doet. Nu overtuigd of.... zoek je toch maar een uitvlucht en ging het er jou zoals altijd weer om om mensen aan te vallen. Dat deed je afgelopen anderhalf jaar namelijk enkele keren. Ik heb een ijzersterk geheugen. Ik denk dat JIJ een gladde uitvlucht gaat zoeken, gelardeerd met iets Grieks of Latijns sausje.....

    Peter

5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0654 +0,10%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,69%
Gold spot 2.388,57 +0,39%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links