Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel AMG Critical Materials N.V. AEX:AMG.NL, NL0000888691

  • 24,320 18 apr 2024 14:41
  • +0,160 (+0,66%) Dagrange 23,840 - 24,460
  • 75.483 Gem. (3M) 244,6K

AMG - derde kwartaal 2021

1.415 Posts
Pagina: «« 1 ... 66 67 68 69 70 71 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Dividend Collector 25 september 2021 11:23
    quote:

    MichaelJ schreef op 24 september 2021 19:20:

    [...]
    Daarom zit ik ook voor de langere termijn in AMG en al mij aandelen. Ik laat me nooit gek maken door koersbewegingen (up or down) maar trek mijn eigen plan.

    De koers manipuleren lukt zeker, maandenlang, jarenlang desnoods maar nooit voor eeuwig. Op een gegeven moment zorgen de fundamentals (zeker bij dividendaandelen) dat de koers komt waar die hoort. Als je daarop mikt, wordt je geen speelbal van de slimme jongens.
    Daar heb je op zich gelijk in, maar laat AMG nu net geen dividendaandeel zijn.
  2. Margin Call 25 september 2021 13:16
    The Solactive European Mergers & Acquisitions Index (the “Index”) is an Index of Solactive AG and is calculated and distributed by Solactive AG.

    The purpose of the Index is to track a publicly available list of potential European M&A targets as compiled by Finanzen Verlag GmbH.

    Ik zag dat AMG sinds 20/09 deel uitmaakt van deze index.
  3. forum rang 6 rene66 25 september 2021 19:43
    Lithium Miners News For The Month Of September 2021

    Sep. 25, 2021 9:44 AM ETALB, AMVMF, BATT...

    Summary

    Lithium prices were significantly higher the past month. Lithium prices surge in the Chinese domestic market as supply issues remain unsolved.
    Lithium market news - BMW orders up $24 billion of batteries as EV demand grows. U.S. is now offering $11.4 billion to fight climate change.

    seekingalpha.com/article/4457084-lith...
  4. gerrit graaier 26 september 2021 17:18
    quote:

    TegenBeterWetenIn schreef op 25 september 2021 17:13:

    Zal je dadelijk zien dat AMG exceptionele kosten voor haar energieverbruik moet rapporteren. Dat wordt natuurlijk weer gebruikt als argumentatie voor haar propositie. Ze is weliswaar geen staalproducent, dus niet al teveel zorgen hier.
    Ja joh, volgende excuus voor tegenvallende cijfers.
  5. forum rang 6 Krentenmenten 28 september 2021 13:49
    www.msn.com/nl-nl/auto/nieuws/de-elek...

    De elektrische tractoren, graafmachines en shovels komen eraan

    © Aangeboden door NU.nl
    Met de elektrische scooter naar het centrum van de stad, met de elektrische fiets over de Veluwe of met de elektrische auto naar kantoor. Voor veel Nederlanders is elektrisch vervoer al dagelijkse kost, zeker nu steeds meer stadsbussen ook elektrisch worden. Ondertussen zijn elektrische bestelauto's en vrachtwagens in opkomst. Zijn we er dan al? Nee, want volgende elektrische kandidaten dienen zich alweer aan: tractoren, graafmachines en shovels.

    Eerder dit jaar leverde de Californische start-up Solectrac zijn eerste volledig elektrische tractor af. Het exemplaar uit de compacte klasse heeft een accupakket van 22 kWh, waar de tractor afhankelijk van de gekozen werkzaamheden drie tot zes uur op kan teren. Inmiddels is ook een wat ruigere versie te reserveren, die met een accupakket van 28 kWh tevens langer uit de voeten kan.

    In de klasse van tractoren met ongeveer 70 pk biedt Solectrac de e70N. Deze tractor onderscheidt zich met een verwisselbaar accupakket, zodat je na een desnoods ruim een hele dag met het voertuig aan de slag kan. Dergelijke apparaten zijn dus alle behalve toekomstmuziek.

    Elektrische graafmachine vergt grote investering
    Hetzelfde geldt voor compacte graafmachines en zogeheten wielladers, beter bekend als shovels. Volvo presenteerde de modellen in 2020 en de Nederlandse importeur/dealer SMT leverde datzelfde jaar nog de eerste exemplaren af. Nederland behoort samen met Noorwegen, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk tot de eerste groep landen waar de elektrische graafmachine en shovel in de verkoop gingen.

    Gert Koets, manager compact dealer network bij SMT, is erg tevreden met hoe de ECR25 (de graafmachine) en de L25 Electric (de wiellader) van Volvo ontvangen zijn. De modellen zijn namelijk relatief duur.

    "Ten opzichte van de traditionele diesel versie vraagt elektrisch materieel een grotere investering. Toch modellen zijn erg in trek, vooral in de verhuur. Ze worden veel ingezet in de provincie Groningen, maar ook relatief veel in en rond Zandvoort, Amsterdam en Den Haag. Machinisten en bouwvakkers zijn er erg blij mee, want ze zijn lekker stil, trillingsarm en hebben geen uitstoot".

    Dat de graafmachine en shovel relatief kostbaar zijn, is volgens Koets te verklaren doordat ze gebruikmaken van lithiumionaccu's. Bij auto's is dat al een aantal jaar gemeengoed, maar bij werkmachines zeker niet.

    Meer kans op klussen
    Er zijn volgens Koets twee duidelijke factoren die veel klanten over de streep trekken om toch tot aanschaf over te gaan, ondanks de meerprijs. De gebruikskosten liggen lager, net als de verwachten onderhoudskosten van de elektrische exemplaren.

    Ten tweede speelt het overheidsbeleid in Nederland een belangrijke rol. De overheid heeft het liefst dat bouwplaatsen zoveel emissieloos draaien. Bedrijven die bijvoorbeeld elektrische graafmachines hebben, scoren daarmee punten op de scoringskaart van een aanbesteding en maken zo meer kans om een project binnen te slepen.

    Koets merkt dat veel klanten zo in de wedstrijd zitten. Weer andere klanten doen het vooral omdat ze er vroeg bij willen zijn. Daarnaast is er een groep die oog wil hebben voor de mensen op de bouwplaats en de directe omgeving en daarom overgaat tot aanschaf van elektrische machines.

    Volgens Koets kun je ongeveer vier tot vijf uur onafgebroken werken met de machines. Dat is volgens hem vergelijkbaar met hoe dieselexemplaren ingezet worden. Voorwaarde is wel dat de de apparaten gebruikt waarvoor ze gemaakt zijn. Koest ziet nog wel eens dat de elektrische machines op projecten ingezet worden waar eigenlijk grotere machines thuishoren.

    Snel grote veranderingen
    Waar autofabrikanten de ene na het het andere volledig elektrische model presenteren, loopt het bij de machines zo'n vaart nog niet. Koets ziet in zijn bedrijfstak buiten Volvo om nog weinig beweging. "Bij het Nederlandse Giant kun je elektrische wielladers krijgen en JCB heeft net als Volvo elektrische graafmachines."

    Toch verwacht Koets dat daar snel verandering in zal komen. "Bij Volvo zal over een paar jaar het grootste gedeelte van de compacte machines elektrisch zijn." Bij SMT is ongeveer 10 procent van de verkoop van compact machines inmiddels volledig elektrisch.
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 28 september 2021 16:51
    quote:

    HaBe schreef op 28 september 2021 16:36:

    Als AMG niet profiteert van stijgende grondstofprijzen de afgelopen maanden dan zal het kennelijk ook geen last ondervinden als deze dalen. Volgens mij hebben ze een soort hedge met gegarandeerde minimum prijzen.
    De vanadiumprijzen dalen en de lithiumprijzen stijgen, dus per saldo weinig verandering.
  7. Gerard M. 28 september 2021 16:51
    quote:

    HaBe schreef op 28 september 2021 16:36:

    Als AMG niet profiteert van stijgende grondstofprijzen de afgelopen maanden dan zal het kennelijk ook geen last ondervinden als deze dalen. Volgens mij hebben ze een soort hedge met gegarandeerde minimum prijzen.
    Klopt. We zijn nog 3 maanden weg van de productieverdubbeling door Ohio 2, van wat ik heb begrepen zal er mogelijk al een gedeeltelijk opstart zijn in kwartaal 4. We weten waar de bodem lag met de pandemie en dat ze in staat waren om met de laagste vanadiumprijzen (eind 2020) al een kleine winst te boeken.

    Dit zijn de laatste maandjes voor de productieverdubbeling en je ziet een dalende vanadiumprijs, wat wil je nog meer als koper voor 2023?
  8. gerrit graaier 28 september 2021 18:32
    quote:

    ooievaar49 schreef op 28 september 2021 16:29:

    Bij een zakkende grondstofprijs zakt de koers maar wachten we nu op een weer stijgende grondstofprijs of zullen de cijfers voor een explosie zorgen?
    Er komt weer een of ander excuus, al hoop ik natuurlijk op klinkende cijfers…..
  9. Woody woodpecker 29 september 2021 00:15
    Alle grondstof inkopers van de grote verbruikers zijn de laatste dagen in paniek. China trekt recent aan de noodrem bij de grote energie verbruikers zoals Aluminium producenten, Magnesium etc. Een tekort van stroom/energie is op dit moment een grandioos probleem in China. Ik zie bij bijna alle grondstoffen tekorten ontstaan en verkopers die zich nu al op Force Majeure beroepen omdat ze onverwachts niet kunnen leveren. Of dit positief of negatieve invloed op AMG zal hebben is mij niet duidelijk, maar ik merk wel dat er de komende maanden grote problemen zullen ontstaan bij grote en kleine verbruikers. Iemand anders ook dergelijke signalen in de markt ? En wat zal dit betekenen voor AMG?
1.415 Posts
Pagina: «« 1 ... 66 67 68 69 70 71 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links