Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Coronavirus echt gevaar?

59.685 Posts
Pagina: «« 1 ... 2050 2051 2052 2053 2054 ... 2985 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 27 september 2021 23:20
    Een intensivist, die in het artikel net als zijn collega’s anoniem wordt geciteerd, zegt dat hij geen begrip meer kan opbrengen voor mensen die bedden bezetten omdat ze het vaccin hebben geweigerd. “Daardoor komt onze capaciteit om andere patiënten te verzorgen in het gedrang. We hadden het gevoel dat de vaccinaties de werkdruk op intensieve zouden beëindigen. Maar door het gedrag van sommige mensen kunnen we het hier niet rustiger aan doen.”

    -----

    Hear hear.
  2. forum rang 10 luchtschip 28 september 2021 07:01


    70% of long Covid sufferers develop damage to at least one vital organ like the heart or liver, a new U.K. study found

    video 1:35 minuut

    twitter.com/Quicktake/status/14425553...

    Organ damage seen in Long COVID patients
    About 30 % of adult COVID 19 patients develop long term symptoms, a new UK study finds
    Although COVID is a respiratory disease, researchers are studying the long term effects on other organs like the liver
    70 % of patients had damage in at least one organ, trials found

    A decent number of people who have had COVID, not necessarily in the acute phase, go on to develop multi system inflammation affecting a variety of organs.
    These patients are severely debilitated ( verzwakt ) and can suffer from fatigue, brain fog, heart disease and lung disease.

    video 1:35 minuut

    twitter.com/Quicktake/status/14425553...
  3. [verwijderd] 28 september 2021 07:09
    www.parool.nl/nederland/live-utrechts...

    Ik kijk al bijna niet meer, alleen maar vechtpartijen, rechtzaken, BOA aanvallen, controle poortjes, ID plicht, app toestanden, protesten, sper gebieden, sper tijden, spontane sluitingen.

    Diverse landen(ook vandaag weer twee) zijn alweer helemaal back to normal, Denemarken als template waar covida geschiedenis is geworden?

    Die app zal ons landje nog jarenlang achtervolgen, wel zo handig!
    Maar bij installatie app komt de spreuk "deze app wordt niet gebruikt voor locatie bepaling" voorbij? inderdaad!

    Maar de instelling die de QR codes scant, ook met een app van de overheid, doet dat specifiek wel, ook hier is de cirkel weer rond.

    Het volk mag best een beetje kritiek hebben, dat is goed voor het maximaal beleven van een democratie.
  4. forum rang 10 voda 28 september 2021 07:58
    Ruim 232 miljoen coronabesmettingen wereldwijd
    Meer dan 6,1 miljard prikken gezet.

    (ABM FN-Dow Jones) Het aantal geregistreerde Covid-19 besmettingen wereldwijd is opgelopen tot iets meer dan 232,3 miljoen. Dit blijkt dinsdag uit actuele data verzameld door Johns Hopkins CSSE.

    In de Verenigde Staten zijn nog de meeste Covid-19 gevallen geregistreerd, met ruim 43,1 miljoen. Het aantal sterfgevallen ligt hier nu op 690.426.

    Het totaal aantal officiële besmettingen in India ligt nu op bijna 33,7 miljoen. Het aantal sterfgevallen staat officieel op 447.194.

    Brazilië is het derde land wereldwijd qua besmettingen met bijna 21,4 miljoen gevallen en 594.653 overledenen.

    In West-Europa heeft het Verenigd Koninkrijk het hoogste aantal besmettingen bijna 7,74 miljoen. Frankrijk zit op bijna 7,09 miljoen gevallen. Spanje telt ruim 4,95 miljoen besmettingen, Italië op meer dan 4,66 miljoen en Duitsland zit rond de 4,21 miljoen.

    In Nederland staat het aantal officiële besmettingen nu op 2.035.980 tegen 2.034.519 maandagochtend. In België staat het aantal gevallen momenteel op 1.238.358 ten opzichte van 1.233.746 gisteren.

    In China, eind 2019 het eerste land dat coronagevallen meldde, zijn nu 108.344 besmettingsgevallen geregistreerd. Dat waren er gisteren 108.309.

    Volgens de data van Johns Hopkins zijn er wereldwijd inmiddels ruim 4,75 miljoen mensen aan het virus overleden. Er zijn verder meer dan 6,12 miljard vaccinaties toegediend.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 28 september 2021 08:02
    Huisarts onder vuur na oproep tot vaccineren voor ‘buitenlanders’: ‘Waar haalt hij dit vandaan?’

    Huisarts Bernard Berkhout uit Dordrecht maakt geen vrienden met de brief die sinds vorige week in zijn praktijk hangt. Daarin doet hij een oproep aan ‘buitenlanders’ om zich te laten vaccineren, omdat de ‘vaccinatiegraad daar ver onder het gemiddelde ligt’. ,,Ik zie hoe corona er erger inhakt bij Turkse mensen.’’
    Tesla van den Berg 28-09-21, 06:00

    De inbox van Enes Yigit van Denk Rotterdam stroomde vol nadat een foto van de brief op Twitter verscheen. Het gemeenteraadslid deelde de brief op zijn Facebookaccount en ook daar wordt huisarts Berkhout aan de schandpaal genageld. ‘Hoe durven ze, we moeten hier werk van maken. Stelletje racisten’, reageert iemand op Facebook. ‘Hij is de naam ‘huisarts’ niet waard’, roept een ander.

    Iemand anders begrijpt de heisa niet zo. ‘Ik lees niks racistisch, alleen een waarschuwing van een arts voor mensen die zich niet hebben gevaccineerd.’ Yigit zelf schrok bij het lezen van de brief. ,,Ik lees dingen die niet wetenschappelijk onderbouwd zijn. Waar haalt deze huisarts zijn informatie vandaan?’’ Ook de woordkeuze van de arts begrijpt het raadslid niet. ,,De term ‘buitenlanders’. Wat bedoelt hij daarmee? Ik voel me een Turkse Nederlander, dus wat ben ik dan?’’

    De Dordtse huisarts zegt een praktijk met ‘veel allochtonen’ te hebben. Berkhout: ,,En dan met name mensen van Turkse afkomst. Wij zien hier dat Covid er bij die mensen harder inhakt dan bij mensen van Nederlandse afkomst.’’ De brief hangt sinds begin vorige week in zijn wachtkamer. ,,Ik heb dit samen met Turkse mensen die in mijn praktijk komen opgesteld. We hebben een Nederlandse vertaling gemaakt en nu zorgt juist die versie voor de commotie.’’
    Geen wetenschappelijke bronnen, maar ervaring

    Yigit mist feiten in de brief, maar huisarts Berkhout zegt vanuit zijn eigen ervaring te spreken. ,,Er staat niets vaags in. Wij zitten hier bij het vuur en zien mensen lijden. Mensen zouden wel van mening veranderen als ze zouden zien wat wij zien.’’

    Ook heeft de huisarts contact met collega’s. ,,Van hen hoor ik ook dat op de intensive care een bepaald type mensen ligt. Mensen met overgewicht en rokers, maar ook een overtal aan allochtonen.’’

    Het zijn niet mijn woorden, maar ik krijg van alles over me heen
    Assistente van huisarts Berkhout

    De telefoon van praktijk Berkhout rinkelt sinds de brief online staat geregeld. ,,Het zijn nu met name Nederlandse mensen die mij bellen. Ze doen maar.’’

    De huisarts krijgt genoeg naar zijn hoofd geworpen, maar ook de assistentes krijgen het te verduren. ,,Het zijn niet mijn woorden, maar ik krijg van alles over me heen’’, zegt een van de assistentes van de praktijk. Berkhout: ,,Ze wisten van de komst van de brief, maar het is inderdaad mijn beslissing geweest; niet die van hen.’’
    Vakantie in Turkije

    De Dordtse huisarts is zelf volledig gevaccineerd en ‘gunt anderen dat gevoel ook’. ,,Ik ben honderd procent voor vaccineren en mensen die het niet doen vind ik enigszins asociaal. Ik kan eindelijk iedereen weer bezoeken en ontvangen in de praktijk.’’ Berkhout vindt dat ze het vaccineren in Turkije beter onder controle hebben. ,,Daar doen ze het écht veel beter met vaccineren. Veel mensen gaan op vakantie naar Turkije en komen gevaccineerd terug.’’
  6. forum rang 6 De Libertariër 28 september 2021 08:08
    Zo, de link-brigade is vannacht weer druk bezig geweest zie ik.

    Uiteraard zijn HUN verhalen de waarheid en belangrijk, maar de bijdragen van rationeel worden meteen naar de prullenbak gebonjoured en meteen afgedaan als fake, niet belangrijk whatever.

    We zijn de dag weer mooi gekleurd begonnen! Oogkleppen weer op en gaan!

  7. forum rang 9 josti5 28 september 2021 08:30
    quote:

    Turbo Mckwek schreef op 28 september 2021 08:08:

    Zo, de link-brigade is vannacht weer druk bezig geweest zie ik.

    Uiteraard zijn HUN verhalen de waarheid en belangrijk, maar de bijdragen van rationeel worden meteen naar de prullenbak gebonjoured en meteen afgedaan als fake, niet belangrijk whatever.

    We zijn de dag weer mooi gekleurd begonnen! Oogkleppen weer op en gaan!

    Einde quote.

    Erger nog:
    -----------------------------
    luchtschip
    27 september 2021 22:46
    auteur info
    quote:
    rationeel schreef op 27 september 2021 22:25:

    Denemarken en Noorwegen weer NORMAAL:)

    Alleen jij nog niet.
    4
    ------------------------

    Lekker niveau, met maar liefst 4 aanbevelingen...

    En dit is blijkbaar dan weer dan weer géén 'persoonlijke aanval', want de drek staat er nog steeds...
  8. forum rang 6 De Libertariër 28 september 2021 08:34
    quote:

    rationeel schreef op 27 september 2021 21:20:

    twitter.com/i/status/1441529707049140226

    Maajid ??? ?????
    @MaajidNawaz
    · 25 sep.
    WARNING GRAPHIC resurfaced clip:

    This COWARDLY EXCUSE for a so-called Australian police officer should be IDENTIFIED, ARRESTED, CHARGED & hopefully CONVICTED for VIOLENT ASSAULT

    And I’m holding back on 99% of what I’m really feeling right now

    #RESIST Geheven vuist

    Australie...Wie had er ooit zulke beelden bij in het hoofd?

    Dat is wat machtsmisbuik heet. Veel mensen in machtsposities vervallen tot machtsmisbruik.

    Sta het niet toe.
    Helaas, de agent heeft "correct" gehandeld en de zaak wordt geseponeerd.

    Tja, je bent nou eenmaal een moordlustige crimineel als je geen mondkapje draagt en verdien je gewoon keihard aangepakt te worden!

    Dit hadden we 2 jaar geleden voor onmogelijk gehouden en is nu de normaalste zaak van de wereld.

    Mooie tijden!

    En dat gaat door de prikwappies zo meteen allemaal weer recht gepraat worden. Allemaal terecht enzo. Moet kunnen. Geen probleem etc.
    3....2...1...kom maar door!
  9. [verwijderd] 28 september 2021 08:36
    quote:

    Turbo Mckwek schreef op 28 september 2021 08:08:

    Zo, de link-brigade is vannacht weer druk bezig geweest zie ik.

    Uiteraard zijn HUN verhalen de waarheid en belangrijk, maar de bijdragen van rationeel worden meteen naar de prullenbak gebonjoured en meteen afgedaan als fake, niet belangrijk whatever.

    We zijn de dag weer mooi gekleurd begonnen! Oogkleppen weer op en gaan!

    Als ik een verhaal lees dat men nu verpleegkundigen uit het buitenland wil proberen te halen is het zeker fake als Baudet roept dat ze nu wel makkelijk aan IC personeel kunnen komen.
  10. forum rang 10 rationeel 28 september 2021 10:48
    quote:

    Turbo Mckwek schreef op 28 september 2021 08:34:

    [...]

    Helaas, de agent heeft "correct" gehandeld en de zaak wordt geseponeerd.

    Tja, je bent nou eenmaal een moordlustige crimineel als je geen mondkapje draagt en verdien je gewoon keihard aangepakt te worden!

    Dit hadden we 2 jaar geleden voor onmogelijk gehouden en is nu de normaalste zaak van de wereld.

    Mooie tijden!

    En dat gaat door de prikwappies zo meteen allemaal weer recht gepraat worden. Allemaal terecht enzo. Moet kunnen. Geen probleem etc.
    3....2...1...kom maar door!
    Vroeger zaten psychopaten in inrichtingen, evenals criminelen.

    Nu zijn ze geintegreerd;).
  11. forum rang 10 rationeel 28 september 2021 11:00
    quote:

    A Mao schreef op 27 september 2021 16:23:

    [...]

    Als jij moedwillig angst zaaien en de waarheid verdraaien gelijk stelt met broodnodige aandacht en bewustwording, tja dan houdt het op hè.
    Onder het mom van volksgezondheid mag opeens alles, en gooien we meteen maar alle vrijheden / waarheden overboord.
    T’s maar waar je principes liggen.
    Je kunt praten als Brugman, maar als het denken niet gevormd is, dan komt wat je zegt niet door.

    Waar moet je beginnen?

    Misschien met feit.

    Wat neem je aan als waar.

    Volksgezondheid? Wat versta je daar onder?

    Is dat wat bepaalde mensen zeggen wat het is?

    Of kijk je bijvoorbeeld naar de hoeveelheid zieken huis bedden per inwoner aantal, enz, zodat jij zelf de afweging kunt maken of er voldoende gedaan wordt aan de volksgezondheid.
59.685 Posts
Pagina: «« 1 ... 2050 2051 2052 2053 2054 ... 2985 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 880,57 +0,66%
EUR/USD 1,0690 -0,11%
FTSE 100 8.076,25 +0,39%
Germany40^ 18.187,00 +0,27%
Gold spot 2.313,31 -0,38%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

VIVORY...
+16,67%
ASMI
+10,01%
NX FIL...
+6,57%
RANDST...
+4,02%
BESI
+3,37%

Dalers

ALLFUN...
-9,52%
ING
-4,77%
Flow T...
-2,99%
AZERION
-2,24%
Avantium
-1,78%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links