Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slotcall: Let op de rente!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Martin Crum

Martin Crum is senior beleggingsanalist met meer dan twintig jaar beroepsmatige ervaring op de financiële markten, bij bedrijven als Euronext, Optiver en AEK. Als fundamenteel analist ligt zijn focus en voorkeur bij solide bedrijven met een stevige kasstroom. Sinds 2013 levert hij met zijn eigen bedrijf Beagsh Research & Trad...

Meer over Martin Crum

Recente analyses van Martin Crum

  1. 15 apr Heeft schuldenvrij aandeel Holland Colours potentieel? 2
  2. 14 apr Vooruitblik: aftrap cijferseizoen, einde bankenfeestje en CVC naar het Damrak
  3. 12 apr Er breken gouden tijden aan voor Barrick Gold

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 27 september 2021 19:38
    Nou, heer Crum, je advies rond shelletje was toch wel erg mager, vind je ook niet??
    Vandaag gingen er bijna 25miljoen shelletjes over de toonbank, conclusie; zeer velen gaan inzien, dat shelletje onterecht veel te veel is afgestraft, wie de aktuele gasprijs bij de giro ziet, zal het kunnen begrijpen, dat het morgen weer feest wordt!!
    Helaas werd mijn giga winst op shell, voor een groot deel verpulverd door een mega verlies op besi, ze zeggen dat ze last hebben van de oplopende rente, maar besi heeft geen knaak schuld, ja sterker; er liggen daar giga veel knaken op de plank, ik niet begrijpen, waarom mijn secund topper zo verongelukt, ook rvs leverancier aperam moest het ontgelden, is de groen race op de beurs weer over??
  2. Martin-Jan Crum 27 september 2021 21:18
    @jan de vakman

    Fanmail, altijd welkom ;). Nu staat Shell al sinds maart van dit jaar (weer) op kopen. Mogelijk had u daar liever Strong Buy gehad, maar een koopadvies an sich zou ik niet als 'mager' willen betitelen. Ik vermoed dan ook dat u graag een hoger koersdoel op Shell had willen zien en dat u het huidige koersdoel als 'mager' ziet.

    Uiteraard valt een hoger koersdoel op dcf-basis prima te onderbouwen. Echter, zoals u weet hanteer ik een discount op het aandeel, onder andere met het oog op de energietransitie en de diverse benoemde overige risico's in de analyses.

    Full disclosure: geen positie in Shell
  3. mister_white 27 september 2021 21:37
    Heel jammer dat de oude m.iex.nl site niet meer bestaat. Het was een hele compacte en overzichtelijke site die heel goed geschikt was voor mobiele telefoons. Nu is het een overdreven site geworden waar je je wezenloos zoekt en scrollt. Idioot veel witregels en ruimte, niks compact en efficient meer, zoeken en scrollen pagina na pagina. Ontzettend teleurstellend dit.
  4. Martin-Jan Crum 27 september 2021 22:30
    @ jan de vakman

    Shell is inderdaad relatief goedkoop Jan, maar de huidige energietransitie waarbij fossiele brandstoffen in het verdomhoekje zijn aanbeland. Dat maakt het aandeel daarom ook tot een bovengemiddeld riskant fonds. En daar past mijns inziens een niet al te grote exposure bij.
  5. I need a dollar 27 september 2021 22:58
    quote:

    Martin-Jan Crum schreef op 27 september 2021 19:28:

    @MZW15

    Jammer dat u niet aangeeft waar voor u de issues liggen. Er wordt continue gewerkt aan verbetering, als u suggesties heeft: shoot!
    Zelfde ervaring hier, lijkt erop dat de site gemaakt is voor een grotere i-pad. De belettering van de aex te veel te groot, en je moet op hinderlijke wijze de 25 aandelen onder een advertentie door scrollen. Je ziet maar 8 aandelen tegelijk op je scherm, dat kan veel compacter.

    Vroeger was dat echt veel overzichtelijker op mobiel.
  6. Thommm 28 september 2021 13:18
    Wat inderdaad fijn zou zijn als je sneller even de index koersen kan zien, nu moet je ver naar onderen scrollen terwijl ik vaak graag even kijk hoe het in grote lijnen gaat. De nieuwsberichten zijn ook interessant, maar iets moeten scrollen om daar te komen had ik zelf liever gehad. Verder heb ik geen klachten overigens, ik vind het wel prima.
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links