Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Landschaps analyse

42 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 11 september 2021 17:04
    Keltner Center Of Gravity Kanaal ( KeltCOG )
    www.tradingview.com/script/vnpB6Jmq-K...
    Ik probeer een ‘landschap’ te maken dat de gebruiker in staat stelt om de ‘stemming’ van de effectenbeurzen m.b.t. de prijs van een instrument te peilen, door eenvoudigweg te kijken waar de candles gevormd worden. Een koers is een eenvoudig fenomeen, het wordt hoger, lager of blijft hetzelfde. Dit wordt voor de korte termijn prachtig weergegeven met een candle. Het is een goed idee om candle patronen te bestuderen. Prijzen fluctueren niet alleen met worden ook langzamerhand hoger, lager of bewegen zijwaarts, dat is in het Engels uptrend, downtrend of ranging. De gebruiker kan dit het beste analyseren door met behulp van de historische data van de terugkijk periode de COG vast te stellen (Center Of Gravity, in het Nederlands evenwichtspunt) en daaraan de ‘normale’ range voor de huidige candle toe te voegen.
    Als COG wordt vaak de centrale lijn van een Donchian Channel gebruikt. Echter ben ik van mening dat een COG een zone zou moeten zijn, in dit kanaal gebruik ik de grijze zone van mijn Fibonacci Kanaal ( www.tradingview.com/script/FDTcR7e9-F... ). De ‘normale’ range geef ik weer met een lijn op een afstand van een bepaald aantal ATR (Average True Range) van de referentielijn naar het voorbeeld van het Keltner Kanaal. Het combineren hiervan kan een beetje bizar resultaat geven, zoals blijkt uit mijn eerdere poging hiertoe ( www.tradingview.com/script/FRIwcnsE-K... ) In dit KeltCOG kanaal los ik dit op door maar twee Fibonacci niveau’s te gebruiken en te profiteren van het feit dat de COG-lijnen horizontale gedeeltes hebben. Dan maak ik de Keltner lijnen ook horizontaal, alleen als de COG van positie verandert, worden de Keltner lijnen herrekend. Op deze manier krijgt dit kanaal een tamelijk regelmatige vorm met drie heldere zones.

    Interpretatie van een grafiek met behulp van het KeltCOG kanaal.
    Overbought: als de candles in het gebied boven de blauwe zone gevormd worden, dan is de markt hyper enthousiast, zodat een overbought situatie ontstaat. Dit wordt vaak gevolgd door het opzoeken van de COG.
    www.tradingview.com/x/qw2Zvo7c/

    Uptrend: als de candles in de blauwe zone gevormd worden, is de markt enthousiast en bereid om meer te betalen.
    www.tradingview.com/x/KcM6UTLL/

    Hoopvol: als de candles in of nabij de bovenste ongekleurde zone ontstaan, dan is de markt hoopvol gestemd en men denkt na of men hogere prijzen accepteert. Soms gaan de koersen een beetje omhoog.
    www.tradingview.com/x/FLjAtcEy/

    Tevreden ( content ): als de candles in de grijze zone ontstaan, die de COG representeert, dan heeft de beurs geen probleem met de huidige koers en gaat het zijwaarts.
    www.tradingview.com/x/kHgl6yeB/

    Teleurgesteld ( disappointed ): als de candles in of nabij de lagere ongekleurde zone gemaakt worden, dan is de markt teleurgesteld en overweegt om minder te betalen. Soms gaan de koersen een beetje omlaag.
    www.tradingview.com/x/19pw1nrS/

    Downtrend: als de candles in de rode zone ontstaan, dan heeft de markt een afkeer van dit instrument, men wil er alleen maar minder voor betalen.
    www.tradingview.com/x/VfLcpifU/

    Oversold: als de candles in het gebied onder de rode zone worden gevormd, dan overdrijft de markt met zijn walging, waardoor de oversold situatie ontstaat. Dit wordt vaak gevolgd door het opzoeken van de ( hoger gelegen ) GOG.
    www.tradingview.com/x/if7XcKwc/
  2. [verwijderd] 24 september 2021 21:51
    Een gedeeltelijk geslaagde voorspelling mbv de KeltCOG
    Ik doe mee met een spelletje om de kenmerkende waarden van de candle van de volgende dag van de AEX te voorspellen, d.i. Open, Laag, Hoog, Slot. Van het groepje dat meedoet ben ik meestal de eerste die een voorspelling afgeeft, omdat velen van de rest vroeg opstaan om aan de hand van de futurekoersen de Open te voorspellen. Maar ik ben niet zo matineus, dus ik gebruik s’-avonds de uurgrafiek en kwartiergrafiek met de KeltCOG.
    Nu zag ik donderdag op de uurgrafiek dat de AEX overbought was, de KeltCOG toont dit doordat de candles boven de blauwe band lopen, dat wordt meestal gevolgd door een downdag. Ook op de kwartiergrafiek waren enkele candles in het overbought gebied. In de KeltCOG kun je dan verwachten dat de koers Opent aan de bovenkant van de groene zone (796.1 en eindigt aan de onderkant van de grijze zone. Na middeling met overeenkomstige niveaus in de kwartiergrafiek kwam ik op de voorspelling Open: 797.5, Laag: 784.2, Hoog: 797.5, Slot 784.2. Ik voorspelde dus een flinke rode candle omdat ik overbought had gezien, gebruikmakend van de waarden van de kleurenbanden van de KeltCOG.
    In het groepje spelers was ik de enige die een daling voorspelde. De uitkomst van die dag was: Open: 797.76, Laag: 790.63, Hoog: 798.19, Slot: 791.45, een wat kortere rode dagcandle waarbij in de uurgrafiek bij lange na niet de onderkant van de grijze zone werd geraakt. Omdat het kanaal omhoog krult, staat het echter nu toch aan de onderkant van deze zone.
    In de daggrafiek krijgen we twee op daling wijzende candlepatronen namelijkeen evening doji star en een falling three methods. Voor het vervolg liggen dus dalingen voor de hand.

    Dagcandles www.tradingview.com/x/moeAf4X2/

    Uurcandles www.tradingview.com/x/a9icj6mB/

42 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,35 0,00%
EUR/USD 1,0683 +0,12%
FTSE 100 7.847,99 0,00%
Germany40^ 17.842,80 +0,41%
Gold spot 2.377,52 +0,70%
NY-Nasdaq Composite 15.683,37 -1,15%

Stijgers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Dalers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links