Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Zwaargewichten technisch in orde

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot

Recente analyses van Wouter Slot

  1. 01 apr Amerikaanse beurzen zijn niet te stoppen: kan Nasdaq naar 20.000 punten? 10
  2. 25 mrt Opmars Nederlandse beurs steeds wat breder gedragen 34
  3. 11 mrt Kan de vastgoedsector bouwen aan verder herstel? 79

Reacties

176 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 9 | Laatste | Omlaag ↓
  1. Knarf 23 september 2021 21:27
    Voor degenen die nog short willen op een individueel aandeel. Kijk eens naar Carvana. Verkoop van tweedehands auto's. Stonden een jaar geleden op 40 en nu boven 300. Maken amper winst, insiders verkopen op grote schaal. Het zaakje stinkt. Pas op: wel langlopende puts kopen out of the money. De markt kan nog even irrationeel blijven maar zodra het zakt, zakt het erg hard.
  2. Knarf 23 september 2021 21:59
    quote:

    easy56 schreef op 23 september 2021 21:46:

    [...]wat niet?

    beurzen,obligaties,junkbonds

    en niet alleen in china
    Helemaal mee eens.... Veel gebakken lucht. Maar een bedrijf als Himax technologies is een prima LT belegging ipv een Doordash met een waardering waar de honden geen brood van lusten.
  3. forum rang 4 Stock123 23 september 2021 22:50
    Morgen m’n 800 petje gewoon weer op hoor!
    Vorige week vrijdag was erg tegenvallend en een deceptie. Oké eerlijke toegegeven voor m’n berenmaat beginnendebelegger: die SL voor de AEX long die ik vanaf 796 had is er idd uit geklapt (-1700 euro). Maarrrr de rest staat nog en is ready voor 900! Met ware kampioenen zoals ASML en Adyen zijn we als bulls er klaar voor en hebben er zin in!
  4. forum rang 6 ttroo 24 september 2021 00:21
    Yields waren vandaag lekker aan het rocken. Is dat geen crash waarschuwing? We gaan het binnen kort zien of dit tot crashen gaat leiden. Bank of Ukkie is het kwijt. Over de rode lijn heen geknald. Dag Ukkie Beurs. Dat gaat pijn doen daar. Duitse yield op -0.25, daarmee komen ze wat dichterbij de rode lijn, maar ze zijn er nog niet overheen geknald. Daar voor moeteh hogere Duitse yields te voor schijn komen. De rode lijn ligt vlak bij de -0.10. Naderen. Amerikaanse yield boven de 1.4. La la la. Hoe gaan we de al die rente betalen? Dit gaat pijn doen. ECB en FED lijken steeds meer de controle te verliezen. De AU bank (Australische Centrale Bank bedoel ik daarmee) - die zijn de weg kwijt en de controle. De BRAB is allang de controle en de weg kwijt. BOB? Aha u herkent het niet, Braziliaanse (Centrale) Bank. Brab is niet de echte afkorting. AU bank ook niet. Bank of Canada. Nee die is ook de weg en de controle kwijt. Net als de bank van Mexico. We gaan klappen krijgen van uit de yield kant. Centrale Banken zijn niet meer in control. Yields zijn aan het stijgen. En u wist het - naarmate het einde van dit jaar dichterbij komt - wat kregen we dan? Juist. Stijgende yields!

    Beurzen gaan zich op aanpassen. Negatief reageren. Eerst de rebound laten afkoelen en dan meteen de beurzen flink laten dalen met een -10% tot een -20%. Centrale Banken gaan dit proces van hogere yields niet meer kunnen stoppen.
    Inflatie cijfers zijn dramatisch en daar komen nog eens loonsverhogingen over heen. En die 2% die Centrale Banken najagen, is in realiteit veel hoger, 4 a 5% en soms nog hoger. En dan roepen, komt goed. Goed met nog hogere yields bedoelen ze. Crash Waarschuwing is op de plaats.

    Verrassing van de dag: Rockende yields.
  5. forum rang 6 ttroo 24 september 2021 00:29
    Mooie titel op de ena meest gelezen site na de IEX:

    Evergrande Selective Default: Offshore Bondholders "Run Out Of Hope" For Coupon Payment.

    Lees: Evergrande Run Out of Money. Tja. Als bondhouders nog steeds hoop hebben op coupon payment, dan zijn ze helaas de weg kwijt. Evergrande heeft een naamswijziging onder gaan in Nevergrande. Of ben ik iets te voorbarig?
    En als Offshore bondholders geen hoop meer hebben, dan wordt het voor aandeelhouders in Nevergrande helemaal lastig, want dan komt er een mega debt for equity deal aan (als die komt) dat betekent dat u als zittende aandeelhouders out of hope moet zijn. U kent ze wel met Hollandse bedrijven. Soms hadden zittende aandeelhouders 10% a 20% maximaal overgehouden. Nevergrande. Ze waren die N er voor vergeten te zetten. Foutje. Kan gebeuren.
  6. forum rang 5 an12 24 september 2021 00:58
    quote:

    Terminal velocity schreef op 23 september 2021 20:28:

    [...]

    Deze laatste stijging gaat er bij mij gewoon niet in. TA: parabolisch en onder verzwakkende indicatoren.

    Lijkt op een soort 'famous last words' koopgolf van de markten.

    Vooral marktgevoelsmatig van mijn kant, dat dan weer wel.

    Met verwachting op snelle hervatting van een grotere daling dan afgelopen keer.

    Doet u ermee wat u ermee wilt doen.
    Waar is dit op gebaseerd dan?
    Gevoel?
176 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 9 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links