Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

China nieuws berichten

7.811 Posts
Pagina: «« 1 ... 314 315 316 317 318 ... 391 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 14 september 2021 06:40
    Tencent blokkeert niet langer internetlinks naar concurrenten - media

    Door ABM Financial News op maandag 13 september 2021
    Views: 4.256

    (ABM FN-Dow Jones) Tencent zal niet langer doorverwijzingen naar websites van concurrenten blokkeren en geeft daarmee gehoor aan een oproep van het Chinese ministerie voor Industrie en Informatie Technologie. Dit meldde de Chinese krant The South China Morning Post maandag.

    Het afbreken van deze 'muren' op het internet, die grote techbedrijven gebruiken om hun ecosystemen te beschermen, is een belangrijke doelstelling van het ministerie.

    Bedrijven die geen gehoor geven aan de oproep van het ministerie kunnen een boete verwachten.

    Al langere tijd neemt Beijing grote Chinese internetbedrijven op de korrel.

    Bron: ABM Financial News
  2. forum rang 10 voda 14 september 2021 10:07
    India to Impose AD Duty on Aluminium Imports from China

    Strategic Research Institute
    Published on :
    14 Sep, 2021, 6:30 am

    India’s Commerce Ministry's Directorate General of Trade Remedies has concluded in its probe that the dumped imports of Certain Flat-Rolled Products of Aluminium from China have impacted the domestic industry. DGTR said “The material injury suffered by the domestic industry has been caused by the dumped imports. The Authority, therefore, considers it necessary to recommend imposition of the definitive anti-dumping duty on all imports of the subject goods originating in or exported from China.”

    The DGTR has recommended USD 65 per tonne and USD 449 per tonne on imports.

    The finance ministry takes the final decision to impose the duty.
  3. forum rang 10 DeZwarteRidder 14 september 2021 10:15
    China's grootste projectontwikkelaar zoekt wanhopig naar cash, koers zakt 11%
    Lennart Zandbergen 13 sept 18:26

    In het kort

    De Chinese vastgoedontwikkelaar Evergrande staat op omvallen.
    Het bedrijf kan zijn schuldenlast niet meer dragen.
    Vooral buitenlandse investeerders lijken te moeten bloeden.

    Investeerders raken er meer en meer van doordrongen dat vastgoedontwikkelaar Evergrande zijn gigantische schuldenlast niet meer kan dragen. Als het bedrijf omvalt kan dat de hele Chinese vastgoedmarkt hard raken, maar ook banken en huizenkopers. De afgelopen dagen werd de handel in de schuldpapieren van het vastgoedbedrijf meerdere keren stilgelegd.

    Het aandeel Evergrande is sinds begin vorig jaar al 85% minder waard geworden. Maandag ging er nog eens 7% van het aandeel af. Daarmee is er nog maar €4,9 mrd van de beurswaarde over bij het bedrijf, dat in 234 Chinese steden vastgoedprojecten heeft. In totaal gaat het om 798 projecten door het hele land, waarvan veel nog ontwikkeld moeten worden. Die staan samen voor €300 mrd in de boeken.

    Om daar allemaal voor te betalen sloot Evergrande enorme leningen af, vaak tegen erg hoge rentepercentages. Volgens de jongste cijfers die het bedrijf naar buiten bracht bedragen de schulden omgerekend €258 mrd.
    Huren aangepast

    Die zijn alleen terug te betalen door veel winst te maken, maar dat doet Evergrande niet. De vastgoeddivisie leed in het eerste halfjaar van 2021 een verlies van €524 mln. Het bedrijf hoopte meer huurders en daarmee inkomsten te vinden door de huren stevig te verlagen, tot wel een kwart, maar dat hielp maar deels. Tegelijkertijd boekte de divisie voor elektrische auto's — die met Tesla zou moeten concurreren — in zes maanden tijd ook een enorm verlies van €629 mln.

    De enige reden dat Evergrande onder de streep geen verlies maakte, was omdat het verschillende dochterbedrijven. waaronder een bank en een eigen mineraalwaterbedrijf, verkocht. Dat is een methode die niet eindeloos werkt.

    Dat zien ook investeerders. Een deel van de schulden van Evergrande staan in obligaties met een rente van boven de 10%.

    Tot nu toe heeft Evergrande zijn schulden altijd terugbetaald, maar het is de vraag of dat zo blijft. Dit jaar moet het bedrijf in totaal €44 mrd aflossen. Evergrande zegt daar druk mee bezig te zijn, maar volgens TS Lombard-analist Andrew Lawrence doet het dat vooral door van leveranciers te lenen op manieren die niet direct onder het kopje schulden vallen bij de cijfers die Evergrande rapporteert. Zo daalt het schuldcijfer dan wel, maar blijven de totale verplichtingen die het vastgoedbedrijf heeft uitstaan hoog. 'Het model is niet houdbaar', stelde Lawrence eerder.
    Steun van Peking

    Dat veel buitenlandse beleggers de Evergrande-obligaties toch kochten, is omdat zij denken dat de Chinese regering het bedrijf altijd zal redden. De ondergang van Evergrande zou de Chinese economie immers flink kunnen raken. Niet alleen banken, leveranciers en obligatiehouders zouden klappen krijgen, ook consumenten die wachten op de oplevering van een appartement zouden in de knoop komen.

    Dat zou de Chinese overheid nooit laten gebeuren, was de gedachte. Zeker ook omdat vastgoed het belangrijkste bezit is van Chinese huishoudens, en omdat lokale overheden 30% van hun geld uit de verkoop van land halen. Maar Beijing lijkt bang te zijn dat de huizenmarkt oververhit raakt en dringt daarom aan op het terugdringen van schulden bij ontwikkelaars.

    Tegelijkertijd trekt de Chinese overheid zijn handen wat meer af van de vrije markt. Beleggers in vastgoedontwikkelaar China Fortune Land Development ontdekten dat aan den lijve, toen het bedrijf afgelopen voorjaar zijn schulden niet meer kon betalen. Dat zorgde voor een flinke vertrouwenscrisis op de markt voor Chinees schuldpapier.
    Projecten stilgelegd

    Wat ook meespeelt is dat bouwbedrijven veel projecten van Evergrande hebben stilgelegd door alle onzekerheid. Het bedrijf waarschuwde bij de publicatie van de halfjaarcijfers al dat zij die snel weer moeten opstarten. Als dat niet gebeurt kost dat het bedrijf inkomsten. Daarbovenop zou Evergrande dan moeten gaan afwaarderen op zijn bezittingen, wat de kredietwaardigheid nog eens een klap kan geven.

    Dat Evergrande zijn schulden moet gaan herstructureren — oftewel een deel niet meer betalen — lijkt daarmee onafwendbaar. De kans is groot dat dan vooral de houders van de kleine €18 mrd aan in dollars genoteerde schulden te laten bloeden. Zij zijn vooral buiten China gevestigd en kunnen het bedrijf daarmee weinig maken. Beleggers lijken zich dat te realiseren. De grootste dollarobligatie van Evergrande, goed voor in totaal $4,7 mrd, handelt momenteel op slechts een derde van zijn nominale waarde.

    Lees het volledige artikel: fd.nl/financiele-markten/1412529/chin...
  4. forum rang 10 voda 15 september 2021 06:57
    Chinese detailhandelsverkopen stijgen minder hard
    Toename van 2,5 procent in augustus.

    (ABM FN-Dow Jones) De detailhandelsverkopen in China zijn in augustus minder hard gestegen dan in juli. Dit bleek woensdag uit overheidscijfers.

    De verkopen stegen in augustus met 2,5 procent op jaarbasis. De eerste maanden van dit jaar lieten stijgingen van ruim 30 procent zien, waarna in april de stijging terugzakte naar 17,7 procent. In juni ging het nog om een plus van 12,1 procent en in juli om 8,5 procent.

    Het cijfer ligt ook beduidend onder de verwachting van analisten, die vooraf gemiddeld uitgingen van een stijging met 6,3 procent.

    Op maandbasis ging het in augustus om een toename van 0,17 procent na een min van 0,19 procent in juli.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  5. forum rang 10 voda 15 september 2021 07:00
    Chinese industriele productie stijgt ruim 5 procent
    Groeitempo in augustus tegenvallend.

    (ABM FN-Dow Jones) De Chinese industriële productie is in augustus wel gestegen, maar minder dan verwacht en ook minder dan een maand eerder. Dit bleek woensdag uit overheidscijfers.

    De productie steeg met 5,3 procent, na een plus van 6,4 procent in juli. In juni ging het nog om een toename met 8,3 procent en in mei om 8,8 procent.

    De productiestijging in augustus ligt onder dan de verwachtingen van economen, die uitgingen van een plus van 5,6 procent.

    Op maandbasis ging het in augustus om een productiestijging van 0,31 procent tegen een plus van 0,30 procent een maand eerder.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  6. forum rang 10 voda 15 september 2021 09:41
    Evergrande betaalt geen rente - media
    Grote banken ingelicht.

    (ABM FN-Dow Jones) Evergrande Group zal geen rentebetalingen doen aan het einde van deze maand. Deze boodschap heeft het Chinese ministerie van Huisvesting gegeven aan de grote Chinese banken, aldus bronnen van Bloomberg.

    Op 20 september zou er een betaling moeten plaatsvinden, maar die wordt overgeslagen.

    Evergrande is volgens Bloomberg nog altijd in gesprek met de banken om tot een oplossing te komen, bijvoorbeeld door leningen te verlengen of door te rollen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  7. forum rang 10 voda 15 september 2021 09:52
    China crackdown continues

    Chinese regulators continue to apply pressure on the country's biggest tech companies, this time reportedly looking to split up Alibaba (NYSE:BABA) founder Jack Ma's Alipay. Beijing is pushing for Alipay to create a separate app for its loan business.

    Chinese stocks are coming off a choppy week where the worries about government crackdowns were exacerbated, not least by the vagaries of the actions. Gaming stocks Tencent (OTCPK:TCEHY) and NetEase (NASDAQ:NTES) faced the brunt of the focus the last couple of weeks as Beijing imposed restrictions on online gaming hours for children. Last week, the stocks dropped sharply on a report from the South China Morning Post that regulators were halting approval of online games, only to bounce back some after the paper later clarified the government is just slowing approvals for now.

    Leader Xi Jinping is making these moves to address social inequality and "avoid an existential threat from an outsider of the Chinese Communist Party" that could challenge the hierarchy, Thanos Papasavvas, CIO at ABP Invest, said on Bloomberg TV earlier this month.

    Christopher Wood, global head of equities strategy at Jefferies, says that the moves simply look like Beijing wanting its gaming limit of three hours per week enforced, but that the market reaction shows increasing nervousness in the sector.

    "The problem remains that for many foreign equity investors, given the structuring of their portfolios, the internet sector is the private sector in China for all practical purposes," Wood writes in his latest "GREED & fear" note. (Emphasis added.)

    "In this respect, the issue remains that foreign investors’ recent experience in Chinese equities is very different from investors in the mainland market," he says. "This is because the portfolios of growth orientated foreign investors have traditionally been most exposed, in GREED & fear’s view, to the three sectors most at risk of continuing regulation. That is internet, education and healthcare."

    Tech makes up 38.7% of the MSCI China Index (NASDAQ:MCHI) and 13.6% of the MSCI Emerging Markets Index (NYSEARCA:EEM).

    Retail fervor: While the sector is mostly driven by institutional money, "there is also evidence of late of bargain hunting on the part of American retail investors," looking at the KraneShares CSI China Internet ETF (NYSEARCA:KWEB), tracking the CSI China Overseas Internet Index. "While the ETF’s price has declined by 50% from the peak reached in mid-February, its shares outstanding and market capitalization are up 222% and 64% over the same period to 149m shares and US$7.9bn respectively," Wood says.

    The problem with passive: As big companies get bigger, their outsize influence on indexes could become a vulnerability. "The Chinese regulatory campaign against the internet sector, in terms of changing the rules of the game, is also a salutary reminder that the ultimate problem with passive investing, otherwise known as investor socialism, is that everybody owns the same thing; a trend further exacerbated by the boom in investing in index tracking ETFs," Wood asserts. And the problem isn't confined to China.

    "With the six Big Tech stocks now accounting for 24.7% of the S&P500 market capitalization, the risks are obvious if Washington ever summons the backbone to actually do something about Big Tech as opposed to just talking about it," he adds. The "new head of the Federal Trade Commission, Lina Khan, clearly wants to do something about. But it is quite another question whether she will be allowed to." (1 comment)

    Bron Seeking Alpha
  8. forum rang 10 voda 15 september 2021 16:53
    Xiaomi presenteert nieuwe smartphones
    Zeer snelle oplaadtijd voor Pro-model.

    (ABM FN-Dow Jones) Xiaomi heeft drie nieuwe smartphones gepresenteerd. Dat maakte het Chinese bedrijf woensdag bekend.

    De fotokwaliteit is verbeterd en de mogelijkheden om video's te monteren uitgebreid.

    De Xiaomi 11T Pro laadt in 17 minuten geheel op, mede dankzij twee batterijcellen, aldus de fabrikant.

    De smartphones zijn te koop vanaf 499 euro voor de Xiaomi 11 T, en 649 euro voor de Xiaomi 11T Pro. De extra dunne Xiaomi 11 Lite is te krijgen vanaf 369 euro.

    Xiaomi presenteert de nieuwe modellen een dag na de presentatie van een nieuwe serie iPhones van Apple.

    De nieuwe iPhone 13 zal minimaal 799 dollar kosten, zo onthulde Apple dinsdag, en de mini-uitvoering 699 dollar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  9. forum rang 10 DeZwarteRidder 16 september 2021 08:30
    Nieuw veiligheidspact Australië, VS en VK tegen groeiende Chinese invloed
    Van onze redacteur 08:17

    De Verenigde Staten hebben woensdag aangekondigd een nieuw veiligheidspact te sluiten met het Verenigd Koninkrijk en Australië. Het pact moet er mede voor zorgen dat Australië hulp van de VS krijgt voor het bouwen van acht kernonderzeeërs. Hoewel het land niet bij naam is genoemd, wordt de stap door alle analisten gezien als een poging de groeiende invloed van China in het Indo-Pacifische gebied in te dammen.

    De Amerikaanse president Joe Biden zei bij de bekendmaking dat de drie landen 'de noodzaak erkennen om vrede en stabiliteit in het Indo-Pacifische gebied op de lange termijn te waarborgen'. Volgens Biden is een 'vrij en open' Indo-Pacifisch gebied essentieel voor de toekomst van de drie landen en zelfs van de wereld.

    Volgens de Britse premier Boris Johnson maakt de keuze van Australië om kernonderzeeërs te gaan bouwen de wereld veiliger. Tot het Indo-Pacifisch gebied wordt veelal het noordelijke deel van de Indische Oceaan en het grootste deel van de Stille Oceaan gerekend. Daartoe behoort ook de Zuid-Chinese Zee, waar China steeds meer aanspraak op maakt.
    Taiwan koopt raketten

    Taiwan, dat net ten noorden ligt van de Zuid-Chinese Zee en door China als afvallige provincie wordt beschouwd, maakte donderdag bekend voor $9 mrd aan nieuwe wapens te willen kopen. Het betreft vooral raketsystemen. Het land zegt zich 'ernstig bedreigd' te voelen door buurland China.

    Voor de Taiwanese president Tsai Ing-wen heeft de modernisering van het leger en een groter defensiebudget een hoge prioriteit. Het Taiwanese ministerie van defensie wijst naar China als reden voor deze stappen. 'De Chinezen blijven zwaar investeren in hun defensiebegroting, waardoor hun militaire kracht is toegenomen. Ze hebben regelmatig vliegtuigen en schepen gestuurd om onze zeeën en ons luchtruim binnen te vallen', aldus het ministerie volgens persbureau Reuters.

    Lees het volledige artikel: fd.nl/politiek/1412900/nieuw-veilighe...
  10. forum rang 10 DeZwarteRidder 16 september 2021 14:06
    BlackRock's grote China blunder

    Miljardair en beleggingsgoeroe George Soros neemt 's werelds grootste assetmanager BlackRock, die zwaar inzet op de Chinese beleggingsmarkt, op de korrel.

    George Soros zet zijn kruistocht tegen Chinese aandelen voort. Een paar weken geleden maakte de Amerikaans-Hongaarse miljardair al bekend dat hij China helemaal de rug heeft toegekeerd vanwege Pekings reguleringsdrang.

    Nu haalt hij in een opiniestuk in de Wall Street Journal hard uit naar BlackRock, dat precies de tegenovergestelde positie inneemt. Soros heeft het over een blunder en zegt dat BlackRock vermoedelijk veel geld zal verliezen voor zijn klanten.

    Het besluit van 's werelds grootste vermogensbeheerder kan bovendien de nationale veiligheidsbelangen van de VS en andere democratieën schaden. “Nu miljarden dollars in China pompen is een tragische vergissing,” aldus Soros.

    Nieuwe verkoopmarkt

    Er zijn veel internationale vermogensbeheerders die een graantje willen meepikken van de snelgroeiende Chinese binnenlandse beleggersmarkt. Tot nu toe was dat echter moeilijk.

    BlackRock heeft die impasse doorbroken. Twee maanden na goedkeuring door de Chinese overheid is BlackRock als eerste volledig buitenlandse partij aan de slag gegaan met het lokaal van beleggingsproducten.

    Tegelijkertijd adviseert BlackRock zijn internationale beleggers om een groter deel van de portefeuille te steken in Chinese aandelen. Een paar weken geleden had BlackRock het over een verdrievoudiging van de Chinese weging.
    Private bedrijf bestaat niet

    Een van de fouten die BlackRock volgens Soros maakt, is dat ervan wordt uitgegaan dat er een verschil is tussen staatsbedrijven en particuliere bedrijven. Maar dat verschil is er niet meer sinds de Chinese president Xi (zie foto) het toezicht op de private sector heeft verhoogd en her en der belangen heeft genomen.

    Dat gaat overigens veel verder dan alleen toezicht op bedrijven. Ook in het onderwijs worden de touwtjes aangehaald. Zelfs in de huiskamer gelden meer regels. Zo wil de overheid het gamen door kinderen beperken tot maximaal drie uur per dag.
    Beurs in mineur

    De beurs heeft daarop gereageerd met grote koerscorrecties. Vooral technologieaandelen hadden het de laatste maanden moeilijk. Soros denkt dat dit nog maar het begin is. Vorige week waarschuwde hij in The Financial Times voor een nachtmerrie voor koopjesjagers.

    Soros denkt ook dat de onzekerheid wordt onderschat die gepaard gaat met de harde linie van president Xi Jinping. “Dit is een volstrekt nieuwe ervaring voor beleggers, zonder vergelijkingsmateriaal, want in de tijd van Mao waren er nog geen beurzen.”
    Verbod op Chinese aandelen?

    Soros pleit er tenslotte voor dat het Amerikaanse Congres met een verbod komt op het investeren van grote bedragen in Chinese aandelen. Dat alles vanwege een nationaal veiligheidsbelang.

    Soros staat niet alleen in zijn scepsis over de Chinese beurs. Maar hij is wel een van de meest uitgesproken beleggers. Een wat mildere positie neemt bijvoorbeeld J.P. Morgan in, dat onlangs aangaf Chinese aandelen zoveel mogelijk te mijden, en liever te kiezen voor obligaties. Maar dat is een tijdelijk advies.

    In het optimistische kamp zitten naast BlackRock onder meer Fidelity, Goldman Sachs en Pictet AM.
  11. [verwijderd] 16 september 2021 14:53
    (Yicai Global) July 12 -- A creditor of Tsinghua Unigroup has filed for the troubled Chinese semiconductor maker to go bankrupt.

    A creditor has applied for Tsinghua Unigroup to be restructured due to its insolvency, the Beijing-based chipmaker said on July 9 after being notified by the Beijing No. 1 Intermediate People's Court.

    Huishang Bank, a Hefei-based urban commercial bank that has assets exceeding CNY1 trillion (USD154.5 billion), was behind the move, according to the National Enterprise Bankruptcy Information Disclosure Platform.

    The semiconductor company will fully cooperate with the court in judicial review, actively promote debt risk resolution, and support the court in safeguarding the legal rights and interests of creditors in accordance with the law, it added.

    The application is still in the review stage and it is uncertain whether the court will give the green light to the company's reorganization, National Business Daily reported today, citing Xu Feng, chief partner of Jiucheng Law Firm in Shanghai.

    Established in 1988, Tsinghua Unigroup was investing heavily in memory chip manufacturing in recent years but its big purchases caused the firm to run up huge debts. Some of its listed units are Guoxin Micro and Unisplendour.

    The company has issued eight bonds since 2016 but six of them have defaulted as of June 30, resulting in bad debts of almost CNY6.9 billion (USD1.1 billion), according to financial data provider Wind. In December, another CNY1.3 billion bond is set to mature.

    In the first half of 2020, Tsinghua Unigroup's net losses were around CNY4.5 billion, up 23 percent from a year ago, according to its earnings report.

    Unit Guoxin Micro's stock price [SHE:002049] was 1.7 percent down at CNY167.40 (USD25.90) in the afternoon.
  12. forum rang 10 luchtschip 17 september 2021 01:00


    China legt de nadruk op "geciviliseerd" internet met de focus op " sociale waarden'
    China aims for 'civilised' internet with focus on 'socialist values'

    De regering gaat toezien op sociale media en moedigt hen aan de nadruk te leggen op de kernwaarden van de socialistische waarden.

    Cyberspace moet gebruikt worden om educatie te promoten omtrent de regerende Communistische Partij en zijn prestaties, zoals blijkt uit de richtlijnen van de State Council.

    A clear-cut stand should be taken against "historical nihilism", defined as any attempt to use the past to question the party's leading role or the "inevitability" of Chinese socialism, and good moral values should be promoted, such as by publicising cases involving model workers, it said.

    Behavioural norms in cyberspace should also be strengthened by cultivating ethics and rules that conform to socialist core values, it said, adding that efforts should be made to help young people use the internet "correctly" and "safely".

    Internet platforms will be required to improve self-discipline and governance over content platforms such as live streaming will be strengthened, with the public encouraged to participate in supervision.

    The formulation, revision and implementation of laws such as ones pertaining to cybercrime and the protection of minors would also be accelerated, Xinhua reported.

    taboolanews.com/article/2fd7e2c0-68b0...
  13. forum rang 10 voda 17 september 2021 07:45
    BASF en Chinese CATL werken aan duurzame waardeketen voor batterijen
    Geen financiële details gemeld.

    (ABM FN) BASF heeft de handen ineen geslagen met het Chinese Contemporary Amperex Technology, één van de grootste batterijproducenten ter wereld, voor de ontwikkeling van een duurzame waardeketen voor batterijen. Dit maakten beide partijen donderdag bekend, zonder financiële details te noemen.

    CATL zei dat beide partijen zich zullen richten op het recyclen van batterijen en op kathoden die worden gebruikt voor de productie van batterijen voor elektrische auto's.

    Ook zullen beide bedrijven elkaar ondersteunen in het behalen van hun doelstellingen rond het terugbrengen van de CO2-uitstoot.

    De Chinese batterijleverancier van Tesla zette in 2019 eerste stappen in Europa met de bouw van een fabriek in Duitsland.

    Door: ABM Financial News.

    pers@abmfn.be

    Redactie: +32(0)78 486 481
  14. forum rang 10 voda 17 september 2021 09:33
    Chinese centrale bank pompt miljarden in systeem
    Omgerekend circa 13 miljard euro.

    (ABM FN) De People's Bank of China heeft vrijdag 100 miljard yuan, omgerekend ruim 13 miljard euro, in het financiële systeem gepompt.

    Tegelijk liepen leningen ter waarde van 10 miljard yuan af, waardoor er per saldo 90 miljard yuan in het systeem terecht kwam.

    Er zijn flinke zorgen over het Chinese financiële systeem vanwege de teloorgang van projectontwikkelaar Evergrande, die kampt met een immense schuld van ongeveer 300 miljard dollar.

    "De ineenstorting van Evergrande zou de grootste test zijn die het financiële systeem van China in jaren heeft ondergaan", waarschuwde Mark Williams, hoofdeconoom bij Capital Economics.

    Analisten vrezen voor een 'cross default', waarbij het niet nakomen van een betalingsverplichting door één partij, leidt tot een keten van betalingsachterstanden waardoor een vertrouwenscrisis ontstaat. Een dergelijke situatie lag aan de basis van de kredietcrisis.

    Door: ABM Financial News.

    pers@abmfn.be

    Redactie: +32(0)78 486 481
  15. [verwijderd] 19 september 2021 09:59
    LINE OF FIRE Furious China could NUKE Australia as sub pact with UK fuels chilling new arms race, claims state media

    CHINA has warned Australia will become a "potential target for a nuclear strike" amid fears a submarine pact with America and Britain will fuel a terrifying arms race.

    State-controlled media reported Chinese military experts fear the subs could be armed at short notice with nukes, despite assurances they will only carry conventional weapons.

    Australia announced plans yesterday to acquire nuclear-powered submarines as part of a new Indo-Pacific security alliance with the United States and Britain.

    Known as AUKUS, the pact will see Australia get the technology to deploy nuclear-powered submarines — but not armed with nukes — as part of an agreement intended to counter China's rising military might.

    Chinese Foreign Ministry spokesman Zhao Lijian condemned the alliance as "seriously damaging regional peace and stability, intensifying the arms race, and undermining the Treaty on the Non-Proliferation of Nuclear Weapons".

    But the Chinese Communist Party mouthpiece, the Global Times, went one step further and directly threatened Australia with nuclear destruction.

    The article cited an anonymous "senior Chinese military expert" that the new submarines could potentially be fitted with nuclear weapons provided by the US or UK.

    He said: "This would make Australia a potential target for a nuclear strike, because nuclear-armed states like China and Russia are directly facing the threat from Australia's nuclear submarines which serve US strategic demands."

    www.thesun.co.uk/news/16165811/china-...
  16. forum rang 10 DeZwarteRidder 19 september 2021 12:59
    Wankelend Evergrande betaalt investeerders terug met vastgoed in plaats van geld
    5 min geleden
    in FINANCIEEL

    PEKING (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De wankelende Chinese vastgoedontwikkelaar Evergrande betaalt schuldeisers terug met vastgoed. Het bedrijf meldt op de Chinese chatapp WeChat dat investeerders nu kunnen kiezen voor afgeprijsd onroerend goed in plaats van geld. Het zou gaan om appartementen, kantoren, winkelruimte of parkeergarages. Daarop zou Evergrande kortingen geven van tot wel 50%.

    Evergrande verkeert al geruime tijd in grote financiële problemen. Het bedrijf heeft voor meer dan €200 miljard aan schulden en eerder deze week werd duidelijk dat schuldeisers deze maand niet op rentebetalingen hoeven te rekenen. Ook lukt het al enige tijd niet om bezittingen van de hand te doen en liggen verschillende projecten van het bedrijf stil, waardoor Evergrande er ook niet aan kan verdienen.

    Bekijk ook:
    Vastgoedmagnaat Xu Jiayin in het nauw in China

    Bekijk ook:
    ’Faillissement Evergrande raakt ook Nederlandse tuinbouw’

    Sinds begin dit jaar is de beurswaarde van Evergrande, dat ruim 800 projecten in uitvoering heeft in 220 steden, met driekwart gekelderd. Beleggers zijn bang voor een faillissement, dat voor een domino-effect kan zorgen op de Chinese vastgoedmarkt. Net als Evergrande financieren veel bedrijven nieuwe projecten met de aanbetalingen van klanten. Daardoor blijft er weinig financiële armslag over als het misgaat.
  17. forum rang 10 voda 20 september 2021 07:22
    Beleggers vrezen besmettingsgevaar ondergang Evergrande
    Hang Seng index 4 procent lager.

    (ABM FN-Dow Jones) In Hongkong koerst het aandeel van vastgoedgigant Evergrande Group maandagochtend 17 procent lager. De projectontwikkelaar staat op omvallen en beleggers vrezen dat dit de aanzet zal zijn tot een nieuwe financiële crisis.

    Evergrande kampt met een immense schuld van ongeveer 300 miljard dollar, terwijl de overheid vooralsnog niet de reikende hand lijkt te willen bieden. Het concern heeft circa 200.000 mensen in dienst en indirect werken er bijna 4 miljoen voor het bedrijf.

    Honderden financiële instellingen hebben leningen uitstaan bij de vastgoedgigant en beleggers vrezen dat deze partijen samen met Evergrande ten onder kunnen gaan. De grote beursgenoteerde verzekeraars AIA en Ping AN Insurance noteren vanochtend respectievelijk 6 en 8 procent lager.

    Analisten waarschuwen voor een 'cross default' situatie, waarbij het niet nakomen van een betalingsverplichting door één partij, leidt tot een keten van betalingsachterstanden waardoor een vertrouwenscrisis ontstaat. Een dergelijke situatie lag aan de basis van de kredietcrisis.

    Ondanks de radiostilte van president Xi Jinping voorziet persbureau Bloomberg na een rondgang bij analisten en beleggers dat de Chinese autoriteiten wel zullen ingrijpen.

    "Beijing is niet in de stemming voor een Lehman-moment. In plaats van een chaotische ineenstorting met veel faillissementen, zullen de autoriteiten vermoedelijk een herstructurering doorvoeren van Evergrande's schulden [...] waardoor het systeemrisico tot een minimum wordt beperkt", aldus Bloomberg.

    Afgelopen weekend meldde Reuters dat Evergrande probeert zijn rentebetalingen in vastgoed te doen.

    Beleggers die bereid zijn om betaald te krijgen in vastgoed, worden door Evergrande opgeroepen zich te melden. Volgens Reuters kunnen deze beleggers tegen flinke kortingen appartementen, kantoren, winkels of parkeerplaatsen ontvangen als betaling.

    De Hang Seng index in Hongkong noteert vanochtend bijna 4 procent lager. In onder meer Tokio, Shanghai en Seoel zijn de beurzen vandaag gesloten vanwege een feestdag.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
7.811 Posts
Pagina: «« 1 ... 314 315 316 317 318 ... 391 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,02 -0,09%
EUR/USD 1,0702 +0,00%
FTSE 100 8.040,38 -0,06%
Germany40^ 18.090,60 -0,26%
Gold spot 2.319,43 -0,11%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

VIVORY...
+24,31%
ASMI
+10,99%
BESI
+4,08%
NX FIL...
+3,85%
TomTom
+3,80%

Dalers

ALLFUN...
-11,00%
ING
-5,96%
Flow T...
-2,94%
WDP
-2,89%
RELX
-2,04%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links