Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Eurocommercial Properties AEX:ECMPA.NL, NL0015000K93

  • 21,050 24 apr 2024 17:35
  • -0,300 (-1,41%) Dagrange 20,950 - 21,350
  • 36.975 Gem. (3M) 43,4K

Eurocommercial Properties 2021 jaardraadje

4.276 Posts
Pagina: «« 1 ... 152 153 154 155 156 ... 214 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Branco P 17 september 2021 14:12
    Ik zag vanochtend op het nieuws dat Italië per 15 oktober een vaccinatieplicht invoert voor alle werknemers. Kortom, de vaccinatiegraad in Italië gaat nog iets verder omhoog. Gunstig wat mij betreft omdat het de kans op het oplopen van de besmettingen en nieuwe lockdowns verder verkleint. Italië is de belangrijkste markt voor ECP.

    In Frankrijk en België heeft men ook relatief hoge vaccinatiegraden bereikt en in Zweden zie ik nooit lockdowns ingevoerd worden. Vaccinatiegraad in Zweden is evenwel wel relatief laag. Al met al ben ik voor wat dit onderwerp wel gunstig gestemd op het moment.
  2. Harry wissink 17 september 2021 17:15
    quote:

    Branco P schreef op 17 september 2021 14:12:

    Ik zag vanochtend op het nieuws dat Italië per 15 oktober een vaccinatieplicht invoert voor alle werknemers. Kortom, de vaccinatiegraad in Italië gaat nog iets verder omhoog. Gunstig wat mij betreft omdat het de kans op het oplopen van de besmettingen en nieuwe lockdowns verder verkleint. Italië is de belangrijkste markt voor ECP.

    In Frankrijk en België heeft men ook relatief hoge vaccinatiegraden bereikt en in Zweden zie ik nooit lockdowns ingevoerd worden. Vaccinatiegraad in Zweden is evenwel wel relatief laag. Al met al ben ik voor wat dit onderwerp wel gunstig gestemd op het moment.
    Knettergek! Maar goed .. uiteindelijk stort het financiële systeem in elkaar ( dan hebben wij vastgoed :-)
  3. mike65537 19 september 2021 08:57
    Dit lees ik op divideninfo.nl:

    In het pre-coronatijdperk keerde Eurocommercial Properties nagenoeg 100 % van het directe beleggingsresultaat uit in de vorm van een cash dividend. Daar kwam begin 2020 een einde aan. Het interim dividend werd overgeslagen en het totale dividend over het (toen nog) gebroken boekjaar 2019 - 2020 kende een verlaagde payout ratio. Ook voor de komende jaren gaat dividendinfo.nl uit van een verlaagd uitkeringspercentage van zo'n 50 % van de winst per aandeel (direct resultaat per aandeel).

    Raden ze maar wat of is dit gebaseerd op uitlatingen management?
  4. forum rang 6 !@#$!@! 19 september 2021 12:27
    Ze raden maar wat. Het management moet nog een beslissing nemen over het toekomstige dividend beleid.

    Branco denkt nog een keer 0,50+stock om zo de ltv verder te verlagen.

    Mijn visie is dat het afhangt van de geëiste yields en of er dus een verdere waardedaling te verwachten is. Als die nml niet meer te verwachten is dan is dat misschien niet meer nodig. Met een uitkerings percentage van 90% kom je er dan ook. Plus ECP heeft in het verleden heel vaak deze hoogte van een ltv gehad en toen vonden ze dat ook geen enkel probleem.
  5. forum rang 8 Branco P 19 september 2021 18:50
    Eerste indruk is dat het een goed plan is, zonder evenwel een spectaculaire grote nieuwe huurder in de orde van grootte van Primark.

    Het plan bestaat inderdaad uit twee lagen parkeren, daarboven twee lagen winkels waarvan de onderste laag direct aansluit op de ondergrondse Metro (en aan de andere zijde aan de parkeergarage). Daarbovenop 95 appartementen. Er vervalt een ingang van de parkeergarage en daarvoor in de plaats komt er op een andere, betere, plek een nieuwe ingang bij. Dat resulteert (zoals ik het zie) voor minder verkeersoverlast voor de buren en minder overlast voor het OV-knooppunt

    De ZARA gaat schat ik ca. 50% vergroot worden (wordt kennelijk 2.808m2) . En verder tel ik 8 nieuwe units voor horeca en 26 nieuwe units voor "commercie". Voor het vergroten van de ZARA moeten echter wel 9 bestaande winkels verplaatst worden naar het nieuwe deel dus per saldo zoekt men dan nog dus 25 nieuwe huurders waarvan 8 horecahuurders en 17 winkeliers/dienstverleners (met hopelijk flink wat food). Dat is goed te overzien. Er is ook een unit van 1.028m2 ingetekend (op de kop van de nieuwe passage, verdeeld over twee verdiepingen). Dat zou iets kunnen zijn voor Bershka, New Yorker of een Sportzaak. Ik zie ook nog een unit van 680m2. Ik neem wel aan dat de precieze indeling (en de grootte van de units) nog grotendeels flexibel is, maar hetgeen ze ingetekend hebben zal ook niet zomaar uit de lucht zijn komen vallen. De horeca zit verdeeld tussen alle andere units dus geen specifieke food-court o.i.d. Hoeft ook niet.

    Het is wel duidelijk op alle vlakken een verbetering voor het huidige winkelcentrum! Ben benieuwd! Hopen dat er geen bezwaren komen.
  6. forum rang 8 Branco P 19 september 2021 19:00
    quote:

    Branco P schreef op 19 september 2021 17:37:

    Plannen voor uitbreiding Woluwe nu (sinds 15.09) ter inzage:

    openpermits.brussels/nl/_18/PFD/1732263
    De nieuwe plannen vind je overigens vanaf het 25ste PDF Bestand

    De PDF's met aan het einde in de bestandsnaam de nummer 14 t/m 21 zijn wel de beste om te bekijken.
  7. forum rang 8 Branco P 20 september 2021 10:12
    quote:

    Geldwelp schreef op 20 september 2021 09:21:

    @Branco P, heb zelf geen positie in ECP maar lees altijd met veel genoegen dit forum.
    Denk jij dat het Evergrande-verhaal de vastgoedfondsen in Nederland gaat raken?
    over Evergrande (van Wikipedia):

    The firm has developed projects in over 170 cities in China. It is one of the 10 largest real estate developers in Mainland China, and one of the five largest real estate developers in Guangdong Province—the other four being Country Garden, Guangzhou R&F Properties, Hopson Development, and Agile Property.

    Evergrande Group currently owns 45.8 million square metres of development land and real estate projects in 22 cities, including Guangzhou, Tianjin, Shenyang, Wuhan, Kunming, Chengdu, Chongqing, Nanjing, Zhengzhou, Luoyang, Changsha, Nanning, Xian, Taiyuan, and Guiyang. in Mainland China, which ranks second among the Mainland real estate developers, just after Country Garden.[22]

    Alibaba CEO Jack Ma has a minority share of the company.[citation needed] Alibaba also has a 50% stake in the football club.[23]

    In 2016, founder and chairman Xu Jiayin was the eighth-richest person in China, worth $4.9 billion.[24] As of June 2019, his net worth was reported as US$30.4 billion, making him the third-richest person in China.[25]


    Wat er in mijn ogen aan de hand is, is dat de communistische partij een appeltje te schillen heeft met Xu Jiayin (en ook nog steeds wel met Jack Ma. Ik weet niet of die miljardairs zelf uit het gareel zijn geraakt of dat ze simpelweg te irijk en nvloedrijk zijn geworden, maar de communistische partij is al een tijd geleden begonnen om die invloed te reduceren. De hoofdactiviteit van het bedrijf Evergrande is vastgoedontwikkeling en het bedrijf heeft 345 miljard dollar aan assets, dus denk naast 50 miljoen m2 aan land ook aan duizenden verkregen bouwvergunningen (hebben ook waarde) en half afgebouwde projecten en nagenoeg afgebouwde projecten. Dus misschien dat bij een faillissement uiteindelijk 100 miljard dollar verdampt, maar alle projecten gaan uiteraard rechtstreeks, of indirect via de banken die leningen hadden verstrekt, naar andere projectontwikkelaars in China. Als de communistische partij zo'n bedrijf neer wil halen dan geven ze gewoon ze instructie aan alle banken om geen nieuwe leningen te verstrekken en de bouwbedrijven die voor Evergrande bouwen krijgen de instructie om het werk neer te leggen. En dan opeens is er een liquiditeitsprobleem dat niet meer kan worden opgelost. 80.000 Chinezen zouden een aanbetaling gedaan hebben op een woning. Laat dat nou eens 20.000 dollar zijn per geval, dan gaat er in eerste instantie 1.6 miljard dollar verloren, maar die Chinezen hebben wel een aanspraak op het bedrijf en als bij een faillissement de projecten worden doorgestart dan denk ik dat dit op een zodanige manier wordt gedaan dat die Chinezen alsnog hun woningen geleverd krijgen (mits ze t.z.t. de resterende koopsom betalen natuurlijk). Bij 80.000 Chinezen moet je (om het te vergelijken) denken aan circa 1000 Nederlanders die iets aanbetaald hebben aan (bijvoorbeeld) BAM. Om het in perspectief te zetten. En 100 miljard dollar die verdampt... dat zou naar Nederlandse maatstaven ca. 10 miljard Euro zijn. Dat is natuurlijk een peulenschilletje.

    Dus ja, ik denk dat het de bedoeling is dat de waarde van de aandelen van de grootaandeelhouders van Evergrande naar nul gaat en alle kleine beleggertjes in Evergrande moeten maken dat ze wegwezen uit dat aandeel. Dan krijgen we de komende weken een georkestreerd faillissement waarbij ultrasnel alle bedrijfsactiviteiten een doorstart gaan maken en worden verdeeld over alle andere industriëlen die wel netjes in het gareel van de communistische partij zitten. Een kleine kans nog dat Xu Jiayin maximaal door de knieën gaat de komende dagen (hoe precies weet ik niet) en dat een faillissement uitblijft, maar mij lijkt het logischer wanneer de buit verdeeld gaat worden.

    Hoe dit precies over kan waaien naar ons. Hangt er vanaf of financiële instellingen in de VS/Europa zijn die (als onderdeel van consortia) leningen hebben uitstaan bij Evergrande. Ik neem aan dat we dat dan wel te horen hadden gekregen en verder denk ik ook dat dit wel zal meevallen. Waarom nu precies de vergelijking met Lehman Brothers gemaakt wordt, begrijp ik niet. Het probleem in de VS was namelijk niet Lehman Brothers, het probleem was dat er op grote schaal hypotheken verstrekt waren in de VS aan mensen die die hypotheken niet konden betalen en vervolgens waren die hypotheken opgeknipt en herverpakt waarbij extreem risicovolle hypotheekproducten als AAA belegging verhandeld werden, en verkocht werden aan banken en verzekeraars over de hele wereld. Volgens mij is dat heel iets anders.

    Je zou kunnen beargumenteren dat wellicht alle projectontwikkelaars in China wellicht op omvallen staan en dat dus alle financiers van die bedrijven in de problemen kunnen gaan komen... ja dan zou het de wereldeconomie gaan infecteren natuurlijk, zoals dat ook destijds met de subprime hypotheken gebeurde... maar dat is hier m.i. niet aan de hand. Het is een gerichte actie tegen Evergrande m.i. en de Chinese communistische partij heeft m.i. geen enkel belang bij het omvallen van de hele Chinese bouwsector.
  8. forum rang 7 wiegveld 20 september 2021 12:24
    Ben wel benieuwd hoe jullie het risico van faillissementen van winkels, horeca wegen in jullie afweging.
    Per oktober stoppen noodregelingen, belastingclaims liggen er voor veel winkels etc.
    Afgelopen periode nauwelijks faillissementen geweest door suikerinfuus overheden, maar dat is zo over.
    Ben beetje huivering dat vastgoed kind van de rekening wordt, nu consumenten ook niet echt breed aan het uitgeven zijn geslagen.
    Toch kopen of komt de klap nog en is dit in een vallend mes duiken?
  9. forum rang 8 Branco P 20 september 2021 13:05
    quote:

    wiegveld schreef op 20 september 2021 12:24:

    Ben wel benieuwd hoe jullie het risico van faillissementen van winkels, horeca wegen in jullie afweging.
    Per oktober stoppen noodregelingen, belastingclaims liggen er voor veel winkels etc.
    Afgelopen periode nauwelijks faillissementen geweest door suikerinfuus overheden, maar dat is zo over.
    Ben beetje huivering dat vastgoed kind van de rekening wordt, nu consumenten ook niet echt breed aan het uitgeven zijn geslagen.
    Toch kopen of komt de klap nog en is dit in een vallend mes duiken?
    Omzetten in de retail zijn in de afgelopen maanden toch duidelijk (10%) hoger geweest dan pre Corona (2019). Dat klinkt wellicht als weinig, maar dat zijn forse toenames. Kijk maar naar jezelf, jij gaat ook niet opeens 2x zo vaak naar restaurants of nu opeens 2x zo veel kleding kopen. Oktober-december is vervolgens veruit het beste seizoen voor de sector. Mits er geen bevoorradingsproblemen zijn dan betekent dat dus: extra veel omzet = cash in = in ieder geval op korte termijn geen faillissement meer. Belastingdienst gaat echt geen bedrijven omver trekken en de vraag is überhaupt hoe hoog eventuele claims nog kunnen zijn na het verliesgevende jaar 2020.

    De bedrijven die om konden vallen zijn in mijn ogen juist al omgevallen tijdens de eerste lockdown. Vanwege het acute liquiditeitsprobleem destijds. Je hoort wat economen hun zorgen uit over faillissementen maar iedereen weet dat economen precies helemaal niks weten.

  10. forum rang 6 !@#$!@! 20 september 2021 14:22
    quote:

    Branco P schreef op 20 september 2021 10:12:

    [...]

    80.000 Chinezen zouden een aanbetaling gedaan hebben op een woning. Laat dat nou eens 20.000 dollar zijn per geval, dan gaat er in eerste instantie 1.6 miljard dollar verloren, maar die Chinezen hebben wel een aanspraak op het bedrijf en als bij een faillissement de projecten worden doorgestart dan denk ik dat dit op een zodanige manier wordt gedaan dat die Chinezen alsnog hun woningen geleverd krijgen (mits ze t.z.t. de resterende koopsom betalen natuurlijk). Bij 80.000 Chinezen moet je (om het te vergelijken) denken aan circa 1000 Nederlanders die iets aanbetaald hebben aan (bijvoorbeeld) BAM. Om het in perspectief te zetten. En 100 miljard dollar die verdampt... dat zou naar Nederlandse maatstaven ca. 10 miljard Euro zijn. Dat is natuurlijk een peulenschilletje.

    Je zou kunnen beargumenteren dat wellicht alle projectontwikkelaars in China wellicht op omvallen staan en dat dus alle financiers van die bedrijven in de problemen kunnen gaan komen... ja dan zou het de wereldeconomie gaan infecteren natuurlijk, zoals dat ook destijds met de subprime hypotheken gebeurde... maar dat is hier m.i. niet aan de hand. Het is een gerichte actie tegen Evergrande m.i. en de Chinese communistische partij heeft m.i. geen enkel belang bij het omvallen van de hele Chinese bouwsector.

    Ik heb gelezen dat het gaat om 1,2 miljoen chinezen die hun huis volledig hebben aanbetaald. Wat kennelijk normaal is daar.
    Hoogstwaarschijnlijk worden deze projecten de verantwoordelijkheid van lokale overheden die de huizen dan alsnog moet opleveren voor deze mensen.

    Binnen de sector van vastgoedontwikkelaars is er idd sprake van besmetting, maar daarbuiten nog niet. Ook niet in China zelf. Dus daar maakt de markt zich geen zorgen om. Ook omdat de CCP natuurlijk zal ingrijpen om de boel gecontroleerd failliet te laten gaan.

    Wel maakt men zich druk om de chinese groei in het algemeen wat een druk kan zetten op de groei wereldwijd.
    Het verhaal evergrande is nu al meer dan 3 maanden aan de gang. Dat men nu opeens reageert is natuurlijk niet logisch.

    Echter ik lees over hoe electriciteitsbedrijven in UK failliet dreigen te gaan. Over levensverzekeringsmaatschappijen die in Duitsland op omvallen zouden staan. Tekorten in de productieketen die steeds erger worden. Een dreigende energiecrunch in Europa deze winter.

    Er is dus idd veeel meer aan de hand.

  11. forum rang 6 !@#$!@! 20 september 2021 14:35
    quote:

    Branco P schreef op 20 september 2021 12:02:

    heb zojuist mijn positie in IGD (300 stuks), KLEP (100 stuks) en CAR (100 stuks) nog wat uitgebreid.
    Helaas zit ik aan de andere kant. Ipv kopen op de dip, verkoop ik op de dip :-(
    Maar gezien alle berichten heb ik mijn leverage flink teruggebracht. Ik wil een eventuele correctie rustig uit kunnen zitten.

    Fundamenteel is er niks aan de hand. Maar de markt in zijn geheel is net als ik :-) flink geleveraged. Dus de markt kan een flinke dip maken puur door risico perspectief. Waarna de fundamenten kunnen veranderen en er alsnog een reden is voor lagere waarderingen.

    Maar moet bekennen dat ik het huidige moment juist als een koopmoment zie voor reits. Kan mij eerlijk gezegd niet voorstellen dat de waardering nog veel meer zullen zakken. Maar ja, ze staan nog altijd 115% boven mijn oorspronkelijke aankoopkoers. Dus het kan altijd gekker.
  12. forum rang 8 Branco P 20 september 2021 15:07
    quote:

    !@#$!@! schreef op 20 september 2021 14:22:

    [...]

    Ik heb gelezen dat het gaat om 1,2 miljoen chinezen die hun huis volledig hebben aanbetaald. Wat kennelijk normaal is daar.
    Hoogstwaarschijnlijk worden deze projecten de verantwoordelijkheid van lokale overheden die de huizen dan alsnog moet opleveren voor deze mensen.

    Binnen de sector van vastgoedontwikkelaars is er idd sprake van besmetting, maar daarbuiten nog niet. Ook niet in China zelf. Dus daar maakt de markt zich geen zorgen om. Ook omdat de CCP natuurlijk zal ingrijpen om de boel gecontroleerd failliet te laten gaan.

    Wel maakt men zich druk om de chinese groei in het algemeen wat een druk kan zetten op de groei wereldwijd.
    Het verhaal evergrande is nu al meer dan 3 maanden aan de gang. Dat men nu opeens reageert is natuurlijk niet logisch.

    Echter ik lees over hoe electriciteitsbedrijven in UK failliet dreigen te gaan. Over levensverzekeringsmaatschappijen die in Duitsland op omvallen zouden staan. Tekorten in de productieketen die steeds erger worden. Een dreigende energiecrunch in Europa deze winter.

    Er is dus idd veeel meer aan de hand.
    Nou, wat er aan de hand is, is volgens mij dat er heel wat berichten door de markt gaan die onwaar zijn. 1.2 mio Chinezen die hun huis volledig zouden hebben aanbetaald? Waarmee dan in hemelsnaam? Geen enkele bank gaat toch geld verstrekken zonder onderpand? Dat is dus niet zo. Er zijn uiteraard deeluitbetalingen gedaan, zoals dat bij iedere nieuwbouw gaat, maar daar staat dan ongetwijfeld al het eigendom van het perceel tegenover. Ik zie binnen de sector van vastgoedontwikkelaars ook geen besmetting tenzij de communistische partij van plan is om meerdere projectontwikkelaar-miljardairs aan te gaan pakken natuurlijk.

    Ik denk dat er een beetje paniek gecreëerd is en dat het nu met name particuliere shorters zijn die als katalysator optreden.

4.276 Posts
Pagina: «« 1 ... 152 153 154 155 156 ... 214 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Afwaardering bij Eurocommercial Properties

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links