Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Chinese muurbloempjes op haussefeest elders in de wereld

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:50 Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 1
  2. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59
  3. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79

Reacties

287 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 15 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 d' Aandelen ' 17 september 2021 10:15
    Over spread gesproken, de micro DAX futures zijn doorgerold naar 12/21 en ik zie momenteel een spread van tussen de 20 en 25 punten ten opzichte van de koers, genoeg ruimte voor handelaren te spelen met 10 punten ruimte en niet in jouw voordeel natuurlijk.

    Ik weet dat de spread groter wordt naarmate de expiratie verder weg ligt maar geeft mij te veel ruimte om mee te schuiven in eigen voordeel.
  2. [verwijderd] 17 september 2021 10:46
    quote:

    'd Aandelen schreef op 17 september 2021 10:15:

    Over spread gesproken, de micro DAX futures zijn doorgerold naar 12/21 en ik zie momenteel een spread van tussen de 20 en 25 punten ten opzichte van de koers, genoeg ruimte voor handelaren te spelen met 10 punten ruimte en niet in jouw voordeel natuurlijk.

    Ik weet dat de spread groter wordt naarmate de expiratie verder weg ligt maar geeft mij te veel ruimte om mee te schuiven in eigen voordeel.
    wie schrijft die blijft:-)
  3. forum rang 6 ttroo 17 september 2021 10:54
    Chinese muur bloempjes. Kan en gaat China nog veel lager?
    Tech fondsen - zijn abnormaal gezakt, maar is dat terecht of onterecht? Er gebeurt daar wat in China op Tech gebied. Die praten niet zoals de Western Debt & Drugs World.

    Mogen de gevaccineerden naar buiten. Ja hoor. Hebben we weer een klagende groep over ik moet een nieuwe smartphone kopen etc. Volgens mij zijn er drie uitsluitingen geweest. De eerste op basis van huidskleur, de tweede op geloof en de derde op vaccinatie gebied. En dan klagen over het kopen van een mogelijk nieuwe smartphone. Tja. Wel ongevaccineerden dwingen gelimiteerd te genieten van het leven en nu de gevaccineerden zelf tegen limieten aanloopt is het niet leuk. Zo wie zo zijn wij als gevaccineerden vaag bezig. We gaan weer massaal naar Zuid Europa waar de vaccinatie graad lager is dan in Nederland. Tja. Wel op vakantie willen naar ongevaccineerden. En de Isrealische norm is 6 maanden. Oftewel de early adopters van 17 maart zouden in Isreal morgen op de afwaardeer lijst staan.

    Naar de beurzen. Saai. We blijven replays uitvoeren. Groen openen en wegzakken. De oude toppers doen rood, Arcelor. Akzo. DSM. Shell doet ook rood, maar is geen topper. Heineken eindelijk in de rebound. Ze waren hard gezakt van ruim 100 euro naar zelfs onder de 90 euro. Hoppa dat is een echte 10% down. ASML index heeft geen invloed daarvan gehad. 803. En nu? Hogere yields helpen de financials. Maar te hoge yields gaan pijn doen. En uiteindelijk ook voor de banken. Eerst het positieve zien van hogere yields voor de banken. Interessante gevechten weer. Nasdaq future blijft te dicht op de 15.400 punten hangen. Een aantal fondsen liggen daar extreem hoog. Maar dat is geen reden om wat terrein aan de beren terug te geven. Steker nog - ze gaan hoger en hoger. Balooning is er niets bij. Het zijn soms verticale lijnen recht omhoog. Maar dat deed een Galapagos ook. En dat deed in het verleden een IJsland en een Griekenland ook. En die zijn er allemaal van terug gekomen en niet op een prettige manier. Vaak met grote puinhopen achterlatend. CACie doet niet veel. Nu net boven de 6 6 6 6. De future dan. Die lijken daarop vast geplakt. Zwitserse beurs eindelijk een rebound. Opletten daar of ze een hele rebound gaan doen of dat ze halverwege al stoppen en daarmee de korte termijn downtrend valide maken. Ukkie yields tegen de 0.83 aan en dus duidelijk voor de poorten van de rode lijn op 0.84. Applaus voor Ukkie yields! En ja ja. De Duitse yield hebben de -0.27 geraakt, maar ze konden dat nog niet houden. Amerikaanse yields doen het rustiger aan. Maar dat was gisteren ook en ze gingen later op dag steeds groener. Ook daar lijkt een replay vandaag op komst. Het wordt tijd voor de Amerikaanse yield om hoger en hoger te gaan. Voorlopig heeft het geen effect op de Nederlandse high tech fondsen, maar de Nasdaq lijkt duidelijk gestopt en dreigt zelfs met het breken van de mooie uptrend. Voorlopig zit ik weer in de kijker modus. Ik kan genoeg shorts bijkopen, maar qua risico vind ik dit mooi genoeg. Het beursverloop eerst afwachten. En eerst wat dumpen (als het kan). Tot nu toe zijn is het zeer rustig. Slechts 2 short orders zijn binnen gekomen.
  4. forum rang 6 In Holland stond een Huis... 17 september 2021 11:36
    quote:

    De verhapstukkende bekokstover schreef op 17 september 2021 11:23:

    Gisteravond die reclameborden tijdens de wedstrijd van PSV gezien van Swissquote trading? Vast wel. Da's pas MASSAcommunicatie! Reclame voor trading gericht op voetbalkijkers, dan zit je echt wel in de eindfase.
    Nee dát is niet waar..!

    Pas wanneer Binck Bank een Drive in Show opvoert bij Kleuter scholen..

    En Alex samen met Onn in Speeltuinen loopt te Flyeren en AEX Stickers uitdeelt..

    Dan pas wordt het linke Soep..! :)))
287 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 15 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links