Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

2021 : TOTAL ECONOMIC COLLAPSE / GLOBAL RESET / STOCK MARKET CRASH

64 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 23 mei 2021 15:10
    www.marketwatch.com/story/more-invest...

    Stierenmarkt
    1 dag geleden

    "Gezien het feit dat de helft van de mensen in mijn straat nu handelt terwijl een jaar geleden geen van hen zelfs maar wist wat een aandeel was of dat ik 35 jaar lang een professionele handelaar was, zou het me verbazen als het margebedrag niet was doorgekomen het dak. Toen de Techs in 1999 crashten, vroeg mijn Sons Principal, die nog nooit met me had gesproken, me nu om de marge uit te leggen, niet omdat ze wat wilde gebruiken, maar omdat ze alles was kwijtgeraakt en de makelaar meer geld wilde. Hoeveel andere mensen bevinden zich momenteel in die situatie en hebben absoluut geen idee hoe het werkt"

    Antwoord

    19

    *Een reactie onder het artikel.
  2. VERWIJDERD 11 juli 2021 17:38
    As I have said many times, I am forecasting an 70%-80% bear market that is likely steeper & faster than 2008/09. Most or all of than decline could occur in less than six months time. It won't be gradual but it won't happen in three weeks either. twitter.com/DaveHcontrarian/status/14...
  3. forum rang 7 hirshi 11 juli 2021 18:19
    quote:

    Moneyman2020 schreef op 11 juli 2021 17:38:

    As I have said many times, I am forecasting an 70%-80% bear market that is likely steeper & faster than 2008/09. Most or all of than decline could occur in less than six months time. It won't be gradual but it won't happen in three weeks either. twitter.com/DaveHcontrarian/status/14...
    Tikje overdreven.

    Maar toch....voordat de credietcrisis uitbrak ook een uitbundige en irrationele prijsontwikkeling in vooral aandelen, obligaties , olie en vastgoed.

    Om wat verder terug te gaan:
    De pechvogel die in 1928 belegde verloor tot 1933 circa 80% van zijn bezit en het duurde twintig jaar om dat verlies goed te maken. Het vertrouwen in het bankensysteem was in die jaren volledig weg.

    Gelijkenis met de 17-eeuwse tulpenrally, 19 -eeuwse spoorwegaandelen of meer recent World Online doemt op.

    Voor de krediet crisis waren toxic assets gewilde financiële producten. Gratis geld als de nieuwe norm is ronduit riskant. Niemand kan de gevolgen daarvan voor de toekomst inschatten, maar het kan goed fout gaan als de belegger het vertrouwen in de enorme zeepbellen veroorzaakt door die Centrale Banken verliest.

    Het is al te pessimistisch om ervan uit te gaan dat die situatie van eerdere ontsporingen zich herhaalt. Dat neemt niet weg dat de huidige jonge generatie geen ervaring heeft met crashes en snel de uitgang zal opzoeken als het fout gaat. En dan kan het hard gaan.

    Een gewaarschuwd mens telt voor twee.
  4. [verwijderd] 15 september 2021 18:23
    Evergrande gaat dus aanstaande maandag de rente betalingen passeren, de handel in obligaties van deze instelling is ook opgestopt.

    Het gaat totaal om >$300 miljard leningen, zelfs voor Chinese begrippen een best wel fors bedrag, het pokerspel is al weken gaande heb ik begrepen uit de media, gaat de overheid overrulen?

    Ik vrees een oosters, overnight Bloedbad binnen 4 handelsdagen in een toch al wegzakkende Chinese beurs in de laatste weken.

    Kan de westerse wereld dit geval isoleren en buiten de deur houden? die kans is vrij groot, maar de wereldwijde groei uit dit land gaat wel tot stilstand komen(is al weken gaande trouwens), maar dat heeft ook voordelen!
  5. forum rang 4 Willempie3 16 september 2021 08:24
    Er kan best een crash van de beurzen komen omdat de koersen op recordniveau staan. Aan de andere kant is er ook een flinke kans dat de Euro en de Dollar juist gaan crashen vanwege 13 jaar QE en ultralage rente. Dan zullen aandelen gewoon doorstijgen. Dus helemaal cash gaan kan ook verkeerd uitpakken. Je weet niet wat de centrale banken gaan doen. Ze kunnen flink verkrappen: Dan storten alle markten in. Ze kunnen doorgaan met QE tot er hyperinflatie komt: Dan zijn cash en obligaties waardeloos en moet je aandelen, vastgoed, grondstoffen en crypto's hebben. Ik denk eigenlijk niet dat de centrale banken ineens zullen breken met het beleid van de afgelopen 13 jaar.
    Alleen als er onmiddellijke hyperinflatie dreigt, zou men in paniek kunnen reageren met teveel renteverhoging. Dan volgt er een enorme crash. Men lijkt toch doelbewust het geld en daarmee de schulden te willen devalueren.
    Dus blijf ik toch vooral in assets zitten en niet in cash/obligaties.
  6. forum rang 4 Willempie3 16 september 2021 08:36
    De meeste mensen voelen het beleid van de centrale banken trouwens goed aan: daarom wordt er ook enorm overboden op de huizenmarkt. Het lijkt er op dat mensen denken dat ze iets tastbaars moeten kopen. Alles is beter dan geld. Neem die 4 of 6 ton schuld maar, die wordt straks toch waardeloos. Het huis kost straks een paar miljoen euro, dus pure winst. In de eerste paar jaar na 2008 was iedereen nog bang om een huis te kopen voor de helft van de huidige prijzen ondanks de ultralage rente. Nu betaalt men zonder te aarzelen 2 keer zoveel.
    Deze verandering in mentaliteit zou voor de centrale banken een reden kunnen zijn om toch de rente ineens flink te verhogen, omdat het anders echt uit de hand loopt en er hyperinflatie ontstaat. Gewoon iedereen weer even flink bang en voorzichtig maken. Een andere reden hiervoor is de enorm stijgende energieprijzen: In 2008 kwam de crash een paar maanden na de recordolieprijs van 145 Dollar per vat. Nu staat Aardgas in Europa op een all time high.
  7. [verwijderd] 24 september 2021 20:02
    Ga naar www.marketwatch.com en zoek op het vergrootglas(rechtsboven) op "Evergra", 7 noteringen all over de world knalrood, alles staat op "default"

    Het wordt zekere geen Leeman moment, dat kwam als een donderflits de markt overvallen, dat Evergrand laten ze gecontroleerd afzinken.

    Maar! alle BBP groei kwam dus uit dit soort bedrijven: oppompen, bij lenen, hefboom erop en knallen.

    De vraag naar bijvoorbeeld rood koper kan instorten, hoe gek dat nu ook klinkt, metalen: idem.

    Wat we nu zien bij deze instelling: de finale is aanstaande, het voortraject van vele jaren uitstellen is doorlopen, nu nog een keer 1x30 dagen uitstel om de slingers op te hangen, China moet een voorbeeld stellen zoals dat leeman was in de VS.
64 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 859,05 -0,73%
EUR/USD 1,0649 +0,05%
FTSE 100 7.830,81 -0,59%
Germany40^ 17.666,70 -0,96%
Gold spot 2.383,19 +0,16%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

WDP
+3,04%
EBUSCO...
+1,73%
Heineken
+1,32%
Vopak
+1,03%
Pharming
+0,98%

Dalers

VIVORY...
-3,40%
AMG Cr...
-2,78%
Aegon
-2,72%
RENEWI
-2,21%
INPOST
-2,19%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links