Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel AMG Critical Materials N.V. AEX:AMG.NL, NL0000888691

  • 24,140 16 apr 2024 17:35
  • -0,160 (-0,66%) Dagrange 23,760 - 24,600
  • 271.509 Gem. (3M) 243,4K

AMG - derde kwartaal 2021

1.415 Posts
Pagina: «« 1 ... 53 54 55 56 57 ... 71 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Margin Call 13 september 2021 13:32
    Ja, potverdorie. Kan ook komen door goed nieuws op het gebied van VRFB. Afgelopen week zijn er meerdere signalen gekomen (vooral vanuit China) waaruit blijkt dat deze vorm van Energy storage commercieel voet aan de grond krijgt. Ook wordt er meer en meer afscheid genomen van Cobalt in accu's. Da's weer gunstig voor de solid state ontwikkeling.

    Ik denk dan ook dat ik het maar moet samenvatten tot het volgende:
    Er is veel positieve reuring in de gebieden van AMG. Lijkt mij dan ook geen slechte investering voor de aankomende tijd.
  2. Klaas Vaak 13 september 2021 16:18
    quote:

    kpt Raketstart schreef op 13 september 2021 15:18:

    Wat valt af te leiden aan toegenomen belangstelling voor nucleaire energie? Daar is een mix van bijzondere metaalsoorten en legeringen voor nodig waar de kennis en productie facaliteiten van AMG goed bij aansluiten.
    Dit is alleen populair bij een deel van het volk en stemmen trekkende retoriek van sommige politieke partijen. De realiteit van de energiemarkt ligt anders en schuift iedere dag verder en verder van kernenergie af vanwege de hoge kWh prijs.

    Voor hetzelfde geld als een kerncentrale bouw je drie keer de hoeveelheid energie uit windenergie.

    Om deze reden willen energiebedrijven er niet aan, het is simpelweg inefficiënt. Het is alleen mogelijk met extreem hoge subsidie. En kijkende naar de 2 rampzalige nucleare projecten in het VK op dit moment, waarvan er 1 in aanbouw door Hatatchi zelfs geannuleerd is, lijkt het me verstandiger vooruit te kijken. Zelfs de kWh prijs van energieopslag is onder kernenergie gedoken en dit gaat behoorlijke marktdisrupties met zich mee brengen. En die trend zet zich voort. En wist je dat de gemiddelde decommissie tijd van een kerncentrale nog langer duurt dan de actieve fase? Reken ik de bouw niet eens mee... Prijzige grapjes, waar toen geen afspraken over gemaakt werden. Au belastingbetaler. Mocht je het perse willen, gaat de energieprijs of belasting omhoog, maar bouw ze aub niet aan zee met die steeds sneller stijgende zeespiegel aub.

    Oftewel, hou het simpel. Flikker voor hetzelfde geld drie keer de hoeveelheid energie neer in windmolens die met de dag goedkoper blijven worden en link die lekker aan bij voorkeur wat mooie AMG VRFB batterijen ;)
  3. [verwijderd] 13 september 2021 16:40
    quote:

    Lucky-corner schreef op 13 september 2021 16:08:

    Zojuist een nieuw premium artikel van IEX.nl. Mag inhoud niet delen uiteraard, maar Paul Weeteling wijst er op dat de metaalprijzen stevig in de lift zitten en plakt koersdoel van 40 euro op AMG.
    KOERSDOEL AMG ZOJUIST VERHOOGD DOOR IEX PREMIUM BIJ EEN ONGEWIJZIGD STRONG BUY ADVIES.

    Inhoud mag ik hier helaas niet delen want het betreft betaalde content!!

    Maar zeer positief artikel!!!
  4. Lucky-corner 13 september 2021 16:49
    Heb een beetje weinig tijd, dus vergeef me als sommige onderdelen uit het artikel wat kort worden weergegeven.

    Weeteling wijst op de verschillende uitbreidingen van AMG in Lithium (+45% voorgefinancierd door andere partij) en Vanadium (+100% in V.S.). Die uitbreidingen zullen leiden tot een andere winst- en omzetverdeling binnen AMG. De verdiencapaciteit wordt simpelweg groter en door de oplopende metaalprijzen profiteert AMG daar dubbel van. Zo zaten eind juli de prijzen van bijna alle speciale metalen (vanadium is dissident) in de lift en dit gaan we zien in de update over Q3. Herstel bij Critical Materials Technologies-divisie zal vermoedelijk in Q3 gematigd of nihil zijn. Op termijn wordt daar echter ook herstel verwacht vanwege de revolutie in de lucht- en ruimtevaart op langere termijn. Kostprijzen van AMG zijnn niet bekend en dus laten resultaten zich lastig inschatten. Technologies goed voor 44% van de omzet en slechts 31% bedrijfsresultaat. Clean Energy Materials en Critical Materials zijn de andere divisies.

    Weeteling geeft aan dat de toekomstige ontwikkelingen van de grondstofprijzen zich moeilijk laat raden en dat daarom een nauwkeurige inschatting van de toekomstige resultaten niet mogelijk is. Hij focust zich daarom op de bedrijfsresultaten per divisie en maakt een inschatting van hoe dit resultaat is verdeeld per grondstof of activiteit en hoe dat gaat verschuiven nadat de expansieplannen zijn afgerond bij gelijkblijvende prijzen.

    Conclusie: Vanadium wint sterkst aan belang, Clean Energy Materials was goed voor grootste deel van het resultaat (40%) en is ook de divisie waar uitbreidingen plaatsvinden. Daar zal grootste verschuiving te zien zijn. OHIO 2 zal in 2022 operationeel zijn, daarom zal Vanadium tegen die tijd goed zijn voor ongeveer de helft van het resultaat van Clean Energy Materials (was ongeveer 33%-grove schatting). Totale aandeel van Vanadium zal dan toenemen van 13% naar 24% (grove schatting). Lithiumuitbreiding is daarin niet meegenomen en JV met Shell en de nieuwe VRFB van AMG ook niet, dus aandeel van vanadium zou nog groter kunnen worden.

    Lithium gaat ook fors groeien door de uitbreiding van de lithiummijn in Brazilië. Die uitbereiding is voorgefinancierd door een grote afnemer en gaat om de verhoging van de productiecapaciteit met circa 45%. AMG is ook bezig met ontwikkeling van een lithiumbatterij in een upgradefaciliteit in Duitsland. Daar zijn de uitbreidingsplannen een eerste stap, dus voorlopig zal het aandeel van Lithium in de resultaten groeien van grofweg 33% naar 43% en de totale impact op het bedrijfsresultaat groeien van 13% naar 18%.

    Daarmee breidt AMG uit daar waar de groei het sterkst is. Onderliggende eindmarkten (Energie, Transport en Bouw&Infra) blijven, net als de onderliggende trends, de groei aanjagen. De focus op Lithium, Vanadium en aanvullende producten met meer toegevoegde waarde op basis van deze grondstoffen zijn straks goed voor bijna 40% van het totale bedrijfsresultaat.

    Het blijft afwachten wat grondstofprijzen in de praktijk gaan doen, maar aan de vraagzijde zal het niet liggen. Taxaties worden verhoogd en daarom koersdoel ook licht verhoogd naar 40 euro met strong buy advies. Dat koersdoel kan makkelijk binnen 12 maanden worden gehaald volgens Weeteling.

    Voor extra info, de taxaties, plaatjes etc. zal u een abbo moeten nemen op premium.
  5. Margin Call 13 september 2021 18:16
    Grappig. Dit had ik al vandaag gedeeld. Nu ook de bevestiging op de site van AMG.
    Toch zou het mi (ivm nihilnieuwswaarde) niet de stijging moeten veroorzaken.

    SHELL & AMG RECYCLING B.V. AND THE UNITED COMPANY FOR INDUSTRY EXCHANGED MEMORANDUM OF UNDERSTANDING WITH SAUDI ARAMCO TO EVALUATE BUILDING OF RECYCLING “SUPERCENTER” IN SAUDI ARABIA
  6. forum rang 7 ff_relativeren 13 september 2021 18:28
    quote:

    rene66 schreef op 13 september 2021 18:11:

    Persbericht.

    ml-eu.globenewswire.com/Resource/Down...
    Compliment en AB van mij. Dit is inderdaad nieuws dat er toe doet voor AMG. De vorige Memorandum met Arabie ging over het praten over de haalbaarheid. De persverklaring van vandaag is een volgende stap. Nu praten we niet alleen over de haalbaarheid van het concept, maar over de haalbaarheid van het daadwerkelijke bouwen van een recycling fabriek in het Arabische Koninkrijk.

    Het verklaart wat er vandaag gebeurde op de beurs. Koersstijging en opvallend hoog handelsvolume !
  7. forum rang 10 DeZwarteRidder 13 september 2021 18:31
    quote:

    TegenBeterWetenIn schreef op 13 september 2021 18:16:

    Grappig. Dit had ik al vandaag gedeeld. Nu ook de bevestiging op de site van AMG.
    Toch zou het mi (ivm nihilnieuwswaarde) niet de stijging moeten veroorzaken.

    SHELL & AMG RECYCLING B.V. AND THE UNITED COMPANY FOR INDUSTRY EXCHANGED MEMORANDUM OF UNDERSTANDING WITH SAUDI ARAMCO TO EVALUATE BUILDING OF RECYCLING “SUPERCENTER” IN SAUDI ARABIA
    Er gebeurt dus weer niks.
1.415 Posts
Pagina: «« 1 ... 53 54 55 56 57 ... 71 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

AMG ziet enorme kansen in recyclen van plutonium

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links