Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Huizenprijzen dalen met 60% in 7 jaar en nog veel meer.

40.341 Posts
Pagina: «« 1 ... 1968 1969 1970 1971 1972 ... 2018 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 9 josti5 9 september 2021 21:27
    quote:

    jowi schreef op 9 september 2021 17:10:

    De stellingen maken duidelijk wat een enorme puinzooi de ECB en de DNB er van hebben gemaakt. Het ergste moet nog komen!!!

    Aflossen van al die schulden.
    Einde quote.

    Oude regels zijn overboord gegooid, en slechte gewoonten blijven bestaan:

    *Overheden vertonen een structureel begrotingstekort
    *Rente is naar negatief
    *Honderden niet verdiende, op papier gecreëerde miljarden dollars en euro's zijn de markt ingestroomd, daarmee het geld waardeloos makend, en de geldontwaarding opjagend
    *Staatsschulden worden binnenkort niet meer afgelost, maar er wordt gewóón een streep door gehaald
    *Contant geld wordt meer en meer ongeoorloofd

    Etc., etc.

    Echt, die schulden verdwijnen vroeger of later als sneeuw voor de zon, en men begint vrolijk opnieuw...

    Enne: hoeveel schulden zijn er van zogenaamde ontwikkelingslanden al kwijtgescholden...???

    eenvandaag.avrotros.nl/item/kwijtsche...
  2. [verwijderd] 10 september 2021 07:01
    Schulden niet aflossen= oneindige stijging huizenprijzen.
    In de supermarkt heb je de leus "2 halen=1 betalen"
    In de makelaarswereld heb je nu de formule: "10k=1M" klinkt simpel en goedkoop, maar de formule communiceert dat je 10.000,00 euro mag neerleggen voor een vierkante meter woonruimte.

    Bij een hypotheekrente van 0% tot 0,70% kun je meer huis kopen voor lagere maandlasten.
    Bij 0% hypotheekrente kan iedereen in een kasteel wonen, bedankt ECB/DNB.
  3. forum rang 10 voda 10 september 2021 08:05
    Dit zijn de belangrijkste cijfers over de Nederlandse woningmarkt

    GRAFIEKEN
    De huizenprijzen stijgen maar door. Voor starters wordt het steeds moeilijker om aan een koopwoning te komen. Hoe staat de Nederlandse woningmarkt ervoor? Er zijn behoorlijke regionale verschillen.

    Tamo van Lochem, Stefan ten Teije 10-09-21, 08:00

    Al jaren worden huizen steeds duurder. Uit de meest recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat de prijzen gemiddeld met bijna 60 procent stijgen in vijf jaar tijd. De verschillen per regio zijn groot.

    Lees ook
    Kleinste huurstijging sinds 1960 dankzij ingrijpen Tweede Kamer
    3622 woningzoekenden in de rij voor 42 betaalbare appartementjes: ‘Dit blijft nog wel even zo’

    Onderstaande grafiek laat de gemiddelde koopprijs zien voor een huis in Nederland sinds 1995. Huizenprijzen zijn sindsdien, houd je vast, vier keer over de kop gegaan. Met een flinke dip tussen 2009 en 2013, als gevolg van de kredietcrisis.

    Splitsen we de huizen uit naar het type woning, dan zien we dat alle soorten huizen hetzelfde patroon laten zien. Ook hier zien we het effect van de kredietcrisis goed terug vanaf 2009, maar sinds 2013 stijgen de prijzen weer.

    Lees op de website van Independer meer over je maximale hypotheek berekenen

    Ook regionaal zijn er verschillen in hoeveel een koophuis gemiddeld kost. Voor een huis in Bloemendaal (863.000 euro, Noord-Holland), Blaricum (832.000 euro, Noord-Holland) en Laren (788.000 euro, Noord-Holland) moet je het diepst in de buidel tasten, als je afgaat op de gemiddelde prijs. Voor een huis in Pekela (164.000 euro, Groningen), Delfzijl (177.000 euro, Groningen) en Kerkrade (194.000 euro, Limburg) ben je het minst kwijt. Klik of zoek op jouw gemeente om te zien wat er bij jou in de buurt de afgelopen jaren gemiddeld veranderde.

    Elk jaar komen er zo’n 75.000 woningen bij. In de jaren '70 en zo'n twintig jaar geleden lag dat gemiddelde veel hoger. In procenten vlakt de groei wel af. Inmiddels telt Nederland 8 miljoen woningen. Opvallend is dat er steeds minder mensen in één huis wonen. Honderd jaar geleden woonden we met gemiddeld 4,4 mensen in een huis. Inmiddels is dat gehalveerd naar 2,2 mensen.

    Wat voor huizen staan er in Nederland? Het grootste deel van de huizen in Nederland zijn koopwoningen (57 procent). Vooral in grote steden staan veel huurwoningen, met als koploper Amsterdam, waar 70 procent van de huizen een huurwoning is. Van de huurwoningen bestaat het overgrote deel uit sociale huurhuizen. De huur van die huizen is gemaximaliseerd op basis van een puntensysteem. Nog geen 10 procent van alle huizen is vrije sectorhuur.

    Vrije sectorhuur komt wel vaak in het nieuws en dat komt doordat de huurprijzen daar het hardst zijn gestegen de laatste jaren. De verhuurders kunnen namelijk vragen wat ze willen en er heerst schaarste. Onderstaande grafiek laat de gemiddelde huurprijsontwikkelingen in heel Nederland zien sinds 2013. Wat het anders maakt in vergelijking met koopwoningen, is dat het hier gaat om woonlasten die de huurder daadwerkelijk moet ophoesten. Huizenkopers hebben te maken met een lagere rente en hun woonlasten zijn dus niet evenredig hard gestegen met de huizenprijzen.

    Voor veel meer, en interactive infographs, zie link.

    www.ad.nl/wonen/dit-zijn-de-belangrij...
  4. [verwijderd] 12 september 2021 21:00
    www.at5.nl/artikelen/210921/groep-dem...

    Leuk begeleidend filmpje erbij.

    Op AT5 en Parool veel lokaal nieuws over de gebeurtenissen van vandaag.

    praktijkgevallen, voorbeelden, ideeen, oplossingen, een ding is wel zeker: het moet lokaal opgelost worden, zeker niet via de haag!

    Dat kraken moet grootschalig terugkomen, denk alleen al aan die paar honderd units van Blackstone die blijvend leeg staan, overnight toeslaan op een dinsdag/woensdag nacht, zeer weinig mankracht op de been bij polisie de laatste tijd.

    "Het is rond 19:15 uur nog steeds enigszins onrustig in het centrum. Volgens een getuige ter plaatse provoceert een klein groepje demonstranten, vermoedelijk krakers, de politie. Enkele van hen dragen bivakmutsen en stokken en ze roepen leuzen als: "Weg met orde, kraken gaat door."
  5. forum rang 7 hirshi 13 september 2021 00:13
    Lastige keuze.

    Mijn huis in Holland is een half miljoen waard.

    In Valencia koop ikeen vergelijkbaar prachtig huis in een goedebuurt voor minder dan twee ton.

    Als ik emigreer bespaar ik giga aan vermogensbelasting.
    Als het aan mijn vrouw ligt zijn we morgen weg.
    Maar een oude boom verplaats je niet zomaar,.
    Hoe gek het ook klinkt.
    Ik ben verdomme gehecht aan die klote Maasstad.
  6. deflationist 13 september 2021 00:52
    quote:

    hirshi schreef op 13 september 2021 00:13:

    Lastige keuze.

    Mijn huis in Holland is een half miljoen waard.

    In Valencia koop ikeen vergelijkbaar prachtig huis in een goedebuurt voor minder dan twee ton.

    Als ik emigreer bespaar ik giga aan vermogensbelasting.
    Als het aan mijn vrouw ligt zijn we morgen weg.
    Maar een oude boom verplaats je niet zomaar,.
    Hoe gek het ook klinkt.
    Ik ben verdomme gehecht aan die klote Maasstad.
    Volgens mij kan je beter wegwezen naar Spanje, dan kan een ander iemand zonder huis weer instromen tenzij het weer naar een belegger gaat.
  7. forum rang 6 NewKidInTown 13 september 2021 00:56
    quote:

    hirshi schreef op 13 september 2021 00:13:

    .....
    Als het aan mijn vrouw ligt zijn we morgen weg.

    Mag ik haar telefoonnr ?

    ;-)

    Serieus, in dit Nederland zal het nog wel 10 jaar duren om het woningklimaat te doen veranderen. Zeer complex en afhankelijk van veel factoren en dus belanghebbers.

    Hoeveel tijd heb je nog of zing je het wel uit ?
    Wel verleidelijk om 3 ton vrij te spelen en er nog iets extra's mee te doen, meenemen naar het hiernamaals zal vrij lastig worden.
  8. forum rang 10 voda 13 september 2021 10:06
    Rabobank verwacht dat huizen 90.000 euro duurder worden in twee jaar tijd
    NU.nl 1 uur geleden
    © Aangeboden door NU.nl

    De prijzen van koophuizen stijgen dit jaar met gemiddeld 14,4 procent, stelt Rabobank maandag. Volgend jaar komt daar volgens de bank naar verwachting nog eens 11,5 procent bij. Een gemiddeld koophuis zou daardoor in twee jaar tijd ruim 90.000 euro duurder worden.

    Enkele maanden geleden kwam de bank nog met bescheidenere groeicijfers, met dit jaar een stijging van iets minder dan 11 procent en volgend jaar 4,6 procent. Maar Rabobank gaat er inmiddels van uit dat zowel dit jaar als volgend jaar de prijzen harder oplopen.

    Dit komt doordat de prijzen de afgelopen maanden meer zijn gestegen dan verwacht. Daarnaast speelt mee dat de economie relatief snel herstelt van de tweede coronalockdown en dat de werkloosheid en de rente laag blijven.

    Naar verwachting stijgen de huizenprijzen in Flevoland dit jaar het meest, vermoedelijk zo'n 20 procent. Daar zou volgend jaar nog eens 15 procent bij komen. Ook de huizenprijzen in veel regio's in het noorden van het land, bijvoorbeeld Noordoost-Groningen, zullen flink stijgen, denkt de bank. De kleinste stijging is er dit jaar waarschijnlijk in de regio Amsterdam, maar dan gaat het nog altijd om zo'n 12 procent.

    "Voor starters op de woningmarkt is de snelle prijsstijging een sombere boodschap", zegt Stefan Groot, woningmarkteconoom bij Rabobank. Hij rekent voor dat een stijging van 90.000 euro, zelfs bij de huidige lage rente, betekent dat een koper dertig jaar lang zo'n 300 euro extra moet betalen.
  9. forum rang 7 jowi 13 september 2021 13:06
    Idd DZR,

    Het is niet de vraag of maar wanneer de markt in evenwicht komt.
    Begin nu al medelijden te krijgen met al die overbiedende kopers.
    De steun wordt afgebouwd, minder mogelijkheden om met TOZO ed te frauderen, liquiditeiten drogen dus in sommige branches op, toename faillissementen en aantal werklozen etc.

    Itt de Rabobank denk ik dat de prijsstijging in 2022 zal afvlakken en per 2023 de huizenprijzen zullen gaan dalen (meer aanbod en minder vraag)!!!
  10. forum rang 6 NewKidInTown 13 september 2021 13:08
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 13 september 2021 10:30:

    Een vrije markt is altijd in evenwicht.
    Ja, en "de markt heeft altijd gelijk" ;-)

    AMSTERDAM (ANP) - De rente op hypotheken is gezakt tot een nieuw laagterecord, meldt hypotheekadviseur De Hypotheekshop. Bijna alle geldverstrekkers hebben de laatste weken hun rentetarieven verder verlaagd, zij het beperkt. Dat heeft ervoor gezorgd dat er voor de vijfde week op rij een nieuwe dieptepunt is bereikt. Daarbij worden er ook steeds minder hypotheken afgesloten met Nationale Hypotheek Garantie (NHG), doordat er een steeds beperkter aanbod is van woningen onder de NHG-kostengrens van 325.000 euro.

    Het totaalgemiddelde van de acht vaste hypotheekrentes van 5, 10, 20 en 30 jaar vast - met en zonder NHG - ligt op 1,43 procent. Sinds 2017 daalt dit totaalgemiddelde jaarlijks met gemiddeld 0,30 procentpunt.

    Volgens de Hypotheekshop is het percentage ‘nieuwe hypotheken met NHG’ een van de pijlers die de situatie op de woningmarkt het best weergeeft. Met de NHG-garantie kunnen huizenkopers zich verzekeren van aflossing van hun hypotheek in geval van overlijden van de partner of een relatiebreuk. Klanten betalen een eenmalig bedrag voor zo'n garantie. In ruil bieden hypotheekverstrekkers een lagere rente aan.

    Dit percentage was ooit ruim 70 procent, maar was vorige week nog maar 20 procent. Met name doorstromers en oversluiters doen dit zonder NHG. Ook een meerderheid van de starters koopt zonder NHG. "Ondanks de jaarlijkse verhoging van de maximale koopsom voor NHG, zakt dit percentage dus elk jaar verder door het steeds krapper wordende woningaanbod in de prijsklasse tot 400.000 euro", aldus de Hypotheekshop.

    Volgens De Hypotheekshop zal bij de ontwikkeling van de hypotheekrente in het komende jaar veel afhangen van het beleid van de Europese Centrale Bank (ECB). De Europese toezichthouder kondigde afgelopen week aan het opkoopprogramma voor obligaties iets terug te schroeven. Aan het einde van het jaar moet meer duidelijk worden over de verdere afbouw van het programma, dat loopt tot en met maart volgend jaar. De ruimhartige steun van centrale banken wereldwijd heeft bijgedragen aan lage rentes.

  11. [verwijderd] 14 september 2021 17:42
    www.parool.nl/amsterdam/plots-is-kant...

    "Van kantorenwalhalla tot crisisgebied. Nu ABN Amro en de advocaten van De Brauw verkassen, moet ruim honderdduizend vierkante meter kantoorvloer aan de Zuidas nieuwe huurders worden gezocht"

    Een imago probleem, De Zuidas is de definitie voor alles wat fout is: bedrog, grootschalige fraude, brievenbus firmas, belastingontduiking, onredelijke zelfverrijking en nog heel veel meer.

    Het omgebouwde Europese hoofdkantoor van Uber(naast het Olympisch Stadion) is bijna klaar, het monument is nu omgeven met glazen spiegel puien, een nieuwe schandplek voor de hoofdstad.
    De opening van dit kantoor is het begin van het einde voor de zuidas, verloedering is aanstaande omdat de hoogste vierkante meterprijs niet meer is te rechtvaardigen.

    Studenten units, een mooie bibliotheek, een UWV bijkantoor, een Aldi filiaal, de Macdonalds zit er al, belwinkels, boodschappen thuisbezorg darkshops, kortom het normale leven kan zich weer aandienen in deze ooit prestigieuze kantoorwijk.
  12. [verwijderd] 15 september 2021 14:25
    quote:

    drooglegging schreef op 2 september 2021 14:18:

    " Vijftien september wordt Jakob Wedemeijer met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid benoemd als wethouder Wonen in Amsterdam"

    De Molen draait nog hoor! de achternaam is duur en van goede komaf, er zitten wel wat takjes in die "wat in bakstenen doen"

    Op zich geen probleem, maar blijf er ver weg van, de schijn van en nepotisme liggen op de loer....
    www.parool.nl/amsterdam/jakob-wedemei...

    "Zijn vrouw is sinds juli dit jaar bezig met een rechtszaak omdat er in hun buurt veel verkamering en splitsing van huizen plaatsvond. Het doel van de rechtszaak is om de splitsing van eengezinswoningen ongedaan te maken"

    De zinsopbouw doet anders vermoeden!

    De man heeft werkelijk geen idee! hij dacht het paard van Troje persoonlijk naar binnen te tillen, ook weer een gevalletje ontbreken maatschappelijke radar.

    De vijver van Groen Links zit nog best wel vol, maar ze doen er zonder uitzondering wel allemaal aan mee: links lullen, rechts vullen.
  13. [verwijderd] 20 september 2021 09:19
    Gisteren zag ik het huisprogramma Kopen zonder kijken voorbij komen, er zijn denk ik nu wel 10-15 huis items op de campingzenders(SBS+RTL), het onderwerp is nog steeds superhot in deze opgaande markt.

    Droomhuis gezocht, Voor hetzelfde Geld, Help mijn man is klusser, dat soort werk dus!

    Het jonge koppel bij kopen zonder kijken was zo blij en happy met hun grotere huis, de makelaar had een wenslijstje meegekregen, het budget was 3 ton, het blind gekochte object deed meen ik 3,2 euro ton.
    De amusement waarde is vrij hoog bij de kijkers, de nieuwe eigenaren werden geblinddoekt op de parkeerplaats voor het huis gedropt en mochten aftellen.

    Als er misschien ooit een beetje lucht uit stroomt, de prijzen een beetje dalen, het economisch wat minder gaat, stel dat he! je mag er toch wel over nadenken?

    *Help ik sta onder water.
    *Door de bank genomen.
    *Help mijn man is weggelopen.
    *Verkopen voor de bank.
    * Voor dezelfde schulden.
    *Liquidatie voor recreatie.

    Zomaar wat pilots, gratis voor niets.
40.341 Posts
Pagina: «« 1 ... 1968 1969 1970 1971 1972 ... 2018 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,36 +0,00%
EUR/USD 1,0644 -0,25%
FTSE 100 7.877,05 +0,37%
Germany40^ 17.751,90 -0,10%
Gold spot 2.379,37 +0,78%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

VIVORY...
+11,51%
JUST E...
+5,71%
Air Fr...
+4,18%
FASTNED
+3,00%
RANDST...
+2,65%

Dalers

Pharming
-9,63%
ASMI
-6,10%
Avantium
-6,01%
PostNL
-5,84%
TomTom
-3,31%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links