Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slim instappen op de pullback: Buy the dips

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:50 Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 21
  2. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59
  3. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79

Reacties

223 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 12 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 ttroo 11 september 2021 15:55
    Main Street in het Westelijke Europa en Amerika wordt steeds voller en voller en dan bedoel ik met Demonstraties.
    En aan het einde van die demonstraties weet je wat er gaat gebeuren: vernielingen.
    Communistisch China komt steeds meer op in het Westelijke Europa en Amerika. Ze copieren steeds meer zaken van de Grote Rode Communistische Chinese Partij en plakken dat op het Westelijke Europa en Amerika.
    Demonstraties gaat over van alles behalve de inflatie - kortom Centrale Banken - kijkt u mee - Inflatie kan op dit niveau langer blijven. Bevolking demonstreert liever voor andere zaken.
    Yields gingen extra groen gisteren. Beren gaven ook een demonstratie. Maar misschien supporten velen de beren demonstratie niet en gaan ze (de stieren) de straat op om te demonstreren. Main Street in Westelijk Europa en Amerika wordt weer gevuld.
  2. forum rang 6 ttroo 11 september 2021 15:59
    Westelijke Europa en Amerika valt China aan. Ten eerste weer financieel. Want ja. De Westerse ZIekenhuizen kunnen geen extra mensen opvangen. Ten tweede hoe? In China werken ze 80 uur per week, laatst las ik nog dat ergens in een land ze het hebben over een 30 urige werkweek. Kortom 50 uur minder - Kortom 500 a 700 miljoen mensen minder in je blok. China kan niet anders dan overwinnen. Ze sturen een paar weken geen goederen naar het Westelijke Europa en Amerika en de inflatie is binnen no time nog een stuk hoger. Kijken of het Westelijlke Europa en Amerika het dan nog steeds zo leuk vinden.
  3. forum rang 6 ttroo 11 september 2021 16:32
    Ik hoop dat de Grote Chinese Communistische Partij aan het kijken is. Want er zal weer veel traangas en water worden gespoten over de demonstranten. Als China dat doet, dan krijgen ze dat te horen ook van het altijd beter wetende Westerse Debt World waarvan Debt hun beste dienst is en Drugs hun beste produkt. Tja. Normen en waarden verschillen.

    Au. De middel lange termijn meter lijkt nu eindelijk te willen corrigeren.

    Gaat India maandag echt omlaag? Kan Canada, S&P 500 en de NasDAK nog stand houden op maandag? Beren hebben veel in handen. De vraag is hoeveel schade gaan ze aanrichten?
  4. forum rang 6 ttroo 11 september 2021 16:35
    Terwijl het Westelijke Europa los wilt van de corona maatregelen, dreigt een deel van Australie in een strenge lockdown te gaan. Verschillen zijn er duidelijk op Aarde. En als de Virus nog niet weg is in grote gedeeltes op Aarde is het nog niet weg. En komt er een nieuwe variant of varianten er aan.
  5. sims 11 september 2021 18:05
    It might help your analysis to include street positioning (ie dealer gamma, cliquet and autocallable strikes, etc). It's the reason why there's a dip once a month right around monthly options expiration, less structural support in the market.

    www.cnbc.com/2019/07/09/theres-a-stra...

    "These days it’s not strange to see the market going from a long period of serenity to complete chaos in the blink of an eye. One explanation is a phenomenon dubbed a “gamma trap,” The Wall Street Journal reported. CNBC confirmed with options traders the trend that may be artificially suppressing the market’s daily changes for long periods of time, but then exacerbating sudden volatile moves in the market."

    Doptieman, kom er maar in!!
  6. forum rang 4 Smurf In het Smurfenbos 12 september 2021 10:42
    Goedemorgen,

    Even een plaatje van de AEX.
    Daarin is te zien dat de koersen van de afgelopen weken onder aan de paarse trendlijn bungelen.
    De paarse trendlijn loopt van rondje C begin 2020 naar rondje 2 einde 2020 en verder tot aan huidige week.

    Dit betekend in een logaritmische grafiek dat de procentuele stijgingspercentages achter uit lopen.
    En dit betekend weer dat de stijging vermoeid raakt.
    Het is dan ook niet handig om op deze niveaus nieuwe aankopen te doen.
    Buy the dips zou wel kunnen maar dan moet je wel weten wat een 'dips' is.

    De ECB is wederom de zaken aan het verdraaien en feiten aan het verstoppen
    Dus blijf even weg totaan volgend jaar. Dus geen 'Dips byeen'

    dan nog de software geeft een 5 op 801

    gr.
  7. forum rang 6 b.west.invest 12 september 2021 13:55
    [quote alias=De verhapstukkende bekokstover id=13671961 date=202109111224]
    [...]

    Prima verhaal Ben, vergeet alleen niet dat de Nederlandse economie wat waarde betreft voor 80% uit diensten bestaat. En dat jouw focus primair op de productiebedrijven ligt en dan specifiek nog MKB neem ik even aan.

    AB ,

    Inderdaad in het MKB .

  8. forum rang 10 DeZwarteRidder 12 september 2021 14:15
    Timing van de aandelenmarkt is een gevaarlijk spel
    Datum
    09 september 2021

    De AEX leek deze week de grens van 800 punten te slechten, maar de opmars stokte bij 799,56. Het is voor veel beleggers een eeuwig dilemma: wanneer stap ik in, wanneer moet ik weer verkopen? Het zal geen enkele belegger ooit perfect lukken, zonder dat er sprake is van puur geluk.

    De Nederlandse aandelenbelegger die de beurswijsheid Sell in May and go away dit jaar volgde had geen al te prettige vakantie. De AEX stond begin mei nog onder de 700 en liep in de zomermaanden gestaag op. Op 31 augustus sloot de Amsterdamse hoofdindex op ruim 787 punten, een stijging van 11,3 procent in de vier maanden vanaf 1 mei. En dan tellen we het dividend dat een aantal bedrijven in deze periode nog uitkeerde niet eens mee.

    Fluctuaties horen erbij met aandelen, maar zo’n koersbeweging missen is niet altijd meer goed te maken door op een gunstig punt opnieuw in te stappen. Wachten tot de AEX weer onder 700 punten zakt kan lang duren, en het gemiste dividend zal er dan voor zorgen dat de achterstand op de markt gestaag verder oploopt. Het is bovendien niet uit te sluiten dat de AEX een stand onder de 700 helemaal nooit meer ziet.

    Tijdelijk uit de markt stappen is voor beleggers met een lange horizon daarom meestal geen goed idee. Het is namelijk speculeren op een dalende of vlakke markt. En aandelenmarkten gaan nu eenmaal vaker omhoog dan omlaag.

    Het is iets anders om een (beperkt) deel van vermogen liquide te houden om op zekere momenten bij te kopen. Vaak geciteerde beleggers zeggen om de haverklap dat ze graag kopen als het ‘bloed door de straten loopt’ of als ‘mister market’ in een depressieve toestand aan de deur staat om zijn aandelen aan te bieden. Daarmee halen ze respectievelijk de 18e-eeuwse Baron de Rothschild en Warren Buffetts leermeester Benjamin Graham aan.

    Paniek op de markten kan zeker een goed moment zijn om in te stappen, vooral achteraf. Helaas worden beleggers maar al te snel meegesleept door het marktsentiment en slaan zij juist op die momenten eerder aan het verkopen. Omgekeerd is het ook moeilijk om na een periode van koersstijgingen de hebzucht te weerstaan om de weging van aandelen te vergroten of om met geleend geld bij te kopen.

    Een aardige indicator waar beleggers dagelijks een blik op zouden kunnen werpen is de ‘fear and greed’-index op de website van de Amerikaanse nieuwszender CNN. Deze indicator wordt samengesteld op basis van verschillende ontwikkelingen, zoals het momentum in de aandelenmarkten, de verwachte volatiliteit zoals die blijkt uit de optieprijzen (implied volatility) en de vraag naar junk bonds. Deze index fluctueerde de afgelopen drie jaar vrij sterk tussen iets meer dan 0 en bijna 100. Momenteel is de stand 49, en dat is neutraal.

    Zegt CNN.

    Timing van de aandelenmarkt is voor de particuliere belegger in de praktijk een gevaarlijk spel. Je kan een keer geluk hebben, maar de koersfluctuaties gewoon uitzitten is vaak op de lange duur de beste optie. Want wie uitstapt en later op basis van de optimistische vooruitzichten weer instapt weet alleen zeker dat hij twee keer transactiekosten heeft gemaakt.

    VEB
  9. forum rang 7 Doptieman 12 september 2021 15:10
    De Beurscomputers zijn ook nu alweer aan het rekenen wat er er totaal uitstaat aan derivaten en wat hier voor de gunstigste AEX koers is om maandagochtend mee te openen.

    En of de AEX in de loop van de ochtend eerst een beetje omhoog moet of dat misschien eerst naar beneden
    meer geld in het Beurslaatje brengt. We gaan het zien wat voor de Beurs het het gunstigste Scenario is en
    dan hopen we maar weer dat we een Graantje Mee kunnen Pikken....... uit het AEX circus.
  10. forum rang 9 Calimero 12 september 2021 16:56
    quote:

    Ole In het Berenbos schreef op 12 september 2021 10:42:

    Goedemorgen,

    Even een plaatje van de AEX.
    Daarin is te zien dat de koersen van de afgelopen weken onder aan de paarse trendlijn bungelen.
    De paarse trendlijn loopt van rondje C begin 2020 naar rondje 2 einde 2020 en verder tot aan huidige week.

    Dit betekend in een logaritmische grafiek dat de procentuele stijgingspercentages achter uit lopen.
    En dit betekend weer dat de stijging vermoeid raakt.
    ..
    dan nog de software geeft een 5 op 801

    www.iex.nl/Forum/Upload/2021/13672625...

    gr.
    Five.
    Four and one,
    Self-reflecting, Self-correcting,
    Awareness of awareness.
    In this way,
    we Elevate.
  11. forum rang 6 In Holland stond een Huis... 12 september 2021 21:17
    Iets in mij zegt dat er een heavier Variant van 2008 aan gaat komen..

    Waar de Huizen Bubble van NÚ een zeer GROTE en Prominente Rol zal gaan spelen..

    Kan Morgen..?! zijn maar iig voor Maart 2023..!

    Toegevoegd:

    VIX S&P gaat ook goed oplopen en kan daarom voor een eerste Correctie..

    Wellicht al interessant gaan worden..

  12. [verwijderd] 12 september 2021 21:19
    quote:

    De verhapstukkende bekokstover schreef op 12 september 2021 21:09:

    [...]

    Nou, kijk maar niet over een uur naar 'Tegenlicht'. De rest mag wèl kijken.
    Bedankt voor de tip, bijna gemist!

    www.vpro.nl/programmas/tegenlicht/lee...

    "Of het nu gaat over de verkoopcijfers van Tesla, of de omzet van McDonalds, veel grote beleggers wachten niet meer op de kwartaalcijfers, maar weten door slim gebruik te maken van data allang hoe het ervoor staat. Maar is dat wel eerlijk, of is het een vorm van handelen met voorkennis?"

    De particulier wordt geknipt en geschoren, maar dat is oud nieuws natuurlijk.

    Wat het laatste jaar wel nieuw is is dat ze scholieren, kinderen studenten naar binnen hebben gelokt met kekke apps, ING had zelfs een heuse TV PR reclame campagne lopen(daar gaan ze later keihard op afgerekend worden, op 100% zeker!)
223 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 12 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links