Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel IBA BRU:IBAB.BL, BE0003766806

  • 13,020 19 apr 2024 09:56
  • -0,220 (-1,66%) Dagrange 12,960 - 13,020
  • 4.231 Gem. (3M) 52,8K

Forum IBA geopend

986 Posts
Pagina: «« 1 ... 36 37 38 39 40 ... 50 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Leefloon 23 juli 2021 09:22
    quote:

    JdeFL schreef op 22 juli 2021 15:45:

    Storm in een glas water, achteraf gezien.
    De chaos na zo'n storm, dus eveneens achteraf gezien. Op de maandag samengestelde X-as 389 Euroenxt-noteringen met een koersdaling (rode lijn) van meer dan €0,01 en met een koersdaling die de slechtst presterende index overtreft.

    Bij een theoretisch zuiver herstel, what comes down must go up, zou de blauwe lijn met koersrendementen ná maandag een soortgelijk beeld moeten laten zien. Even daargelaten dat op een daling van -50% een stijging van +100% moet volgen.

    Een 7-daags voorschrijdend gemiddelde (paarse lijn) corrigeert de blauwe chaos iets, maar ook dat gemiddelde benadert een theoretisch zuiver herstel niet.

    Herstel is dus geen vanzelfsprekendheid. Tientallen van de 389 noteringen stonden donderdag lager dan de slotkoers van maandag, en de kracht van de daling is geen indicator voor de kracht van het herstel, Spreiding wordt dan het devies, zonder duidelijke sweetspots bij de blauwe of paarse lijn.

    Van de 389 meegenomen noteringen is IBA de nummer 55 op de X-as, daalden er ná maandag 58, bleven er .15 onveranderd, en stegen er 316. Vanaf vrijdag staan nog steeds 271 (!) noteringen lagewr, waaronder IBA, en hebben er slechts 118 de storm meer dan goedgemaakt. Dus eigenlijk in veel gevallen een voortzetting van een neerwaartse trend, zonder dat grote koersdalingen per se topt stock piclking leidden.

    Vanaf vrijdag is de BEL Mid van IBA wel de het slechtst presterende nationale index, met -0,31% )BEL Small -0.08%, AEX +0,34%, BEL 20 +1,53%). Van 14 indexen was een Ierse maandag de het slechtst presterende index, maar waren de Ierse over de hele periode de beste. Daar wel, in hun Engelse taal, what comes down must go up.
  2. forum rang 7 JdeFL 23 juli 2021 13:56
    quote:

    Leefloon schreef op 23 juli 2021 09:22:

    [...]
    .... Dus eigenlijk in veel gevallen een voortzetting van een neerwaartse trend, zonder dat grote koersdalingen per se tot stock picking leidden.
    ...
    Je beseft toch, hoop ik, dat dat geen makkelijke teksten zijn....?

    Dus.
    Iba, eigenlijk al 3 maand aan het dalen, van begin april, na een jump omhoog, en (omdat ik toch bij de I zat) ING sinds begin juni.
    Beide ook met dezelfde Vformatie (koersgrafiek) eind vorige week, en beide niet volledig hersteld. Dus eigenlijk helemaal niet eigen aan Iba, bedoel je, maar een veel bredere beweging.
    Bedankt in elk geval voor de vergelijkingsbasis.
  3. forum rang 8 Leefloon 23 juli 2021 17:24
    quote:

    JdeFL schreef op 23 juli 2021 13:56:

    Je beseft toch, hoop ik, dat dat geen makkelijke teksten zijn....?

    Dus eigenlijk helemaal niet eigen aan Iba, bedoel je, maar een veel bredere beweging.
    Bedankt in elk geval voor de vergelijkingsbasis.
    Nou... En anders is ingebouwde doelgroepenmarketing mijn deelexcuus...

    Inderdaad meteen ook zo'n bredere beweging. Wat op maandag meer daalde dan de op die dag achteraf slechtste index (ISEQ 20), ervoer gemiddeld minder herstel dan dat wat het daarvoor al beter deed. Ondanks dat een -7% bij IBA meer opvalt bij mogelijke kopers, is ook bij IBA de schade van maandag net niet helemaal goedgemaakt. Wel bijna. Bij andere aandelen, met een positiever sentiment, wel. Wat niet gold, is: des te harder de klap, des te mooier het herstel bij een V-vorm. Terug naar af, dus. Daar is bij de grootste dalers geen sprake van, en bij een ruime meerderheid van die dalers wordt een zuidelijke trend voortgezet. Het kon erger dan bij het grotendeels wél herstelde IBA: maandag dalen, en van dinsdag tot en met donderdag nogmaals dalen. Enkele zwakkere aandelen krijgen de hardste klappen, en die zwakte tast gemiddeld ook het herstelvermogen aan. Per saldo stegen indexen gemiddeld iets, vanaf vrijdag tot en met donderdag, maar de op maandag het hardst getroffen aandelen niet.
  4. forum rang 7 JdeFL 5 augustus 2021 16:24
    quote:

    Leefloon schreef op 23 juli 2021 17:24:

    [...]
    Nou... En anders is ingebouwde doelgroepenmarketing mijn deelexcuus...
    Tsja, 't zal aan mij liggen... altijd bijzonder slecht geweest in statistieken. Herinner me een 2/20, toen het eigenlijk al om de knikkers ging, grote desillusie, maar toch...

    Soit IBA heeft die 'magere' 16.5 eindelijk terug te pakken.
  5. forum rang 8 Leefloon 5 augustus 2021 17:25
    quote:

    JdeFL schreef op 5 augustus 2021 16:24:

    Tsja, 't zal aan mij liggen...
    Ik zat meer aan andere doelgroepen te denken, zoals toetsenbordhelden. Wat ik produceer is niet altijd op iedereen gericht, net zoals het meestal "positieve" wat diegenen produceren ook niet op mij is gericht. Zo hoef ik ook minder tijd te verspillen aan leesbaarheid, zonder ergens hoogdravend over te gaan doen. Formules vermijdt ook ik graag.

    Terug naar IBA...
  6. forum rang 8 Leefloon 6 augustus 2021 09:00
    quote:

    JdeFL schreef op 5 augustus 2021 16:24:

    Soit IBA heeft die 'magere' 16.5 eindelijk terug te pakken.
    Van €16,50, als slotkoers voor het V-vormige herstel, naar €16,58 van gisteren is een koersstijging van +0,48%. De BEL Mid, inclusief IBA, steeg met +0,84%. Niet dat achterblijvers eeuwig achterblijven, en achterblijven is relatief, maar de BEL 20 steeg met een door IBA grotendeels gemiste +3,32%. De BEL Small (-0,46%), werd inmiddels wel verslagen door IBA. Met de BEL 20 als een achteraf strengste norm had IBA €17,05 moeten halen om de BEL 20 te verslaan. Iets dat beleggers met een liniaal bovengemiddeld vaak over het hoofd zullen zien. Het goede nieuws is wellicht dat het herstel gezond lijkt, dus zonder een door sommigen gezien fundamenteel bezwaar. Ongeveer conform de eigen BEL Mid van IBA, dus het achterblijven is uiteindelijk nihil geworden.
  7. forum rang 7 JdeFL 6 augustus 2021 09:33
    quote:

    Leefloon schreef op 6 augustus 2021 09:00:

    [...]
    ...Ongeveer conform de eigen BEL Mid van IBA, dus het achterblijven is uiteindelijk nihil geworden.
    Lijkt daar erg op.
    Was trouwens ook nog eens gaan kijken bij Ing, grafiek op 3 maanden, ze lijken erg op mekaar. Alsof de 'beurs' meer gewicht heeft dan het weinige nieuws over iba dat er was.
  8. forum rang 8 Leefloon 8 augustus 2021 13:00
    quote:

    JdeFL schreef op 5 augustus 2021 16:24:

    Soit IBA heeft die 'magere' 16.5 eindelijk terug te pakken.
    Het V-vormige herstel, acheraf, na 3 weken. De rode lijn van de bijgevoegde grafiek geeft gesorteerde noteringen weer die het op 19 juli slechter deden dan de BEL Mid. Met een koersdaling van meer dan 1 cent, om de grafiek niet teveel te verjeuken met +10.000,00% en -99,99%. De hoogte van de rode lijn geeft weer hoeveel elke notering op de X-as zou moeten stijgen om én de dip, én het achterstandje op IBA´s BEL Mid-index goed te maken.

    Steeg de BEL Mid per saldo in 3 weken 1%, en daalde op 19 juli een aandeel van 100 naar 50, dan moet dat aandeel van 50 naar 101 stijgen om het verschil met de benchmark goed te maken. De rode lijn geeft dat percentage als doel weer.

    Op de X-as is IBA de nummer 55, 2 posities links van de ene notering in rode tekst.

    Alle meegenomen aandelen daalden op 19 juli meer dan de eveneens gedaalde BEL Mid, dus alle meeegenomen aandelen hebben iets om goed te maken. De rode lijn staat dus altijd iets boven de 0%, doordat er alleen maar grotere verliezers op de X-as staan.

    Opnieuw op +10.000,00% en grillige, chaotische lijnen te voorkomen, is de blauwe lijn een voortschrijdend gemiddelde van het werkelijke rendement van 7 (MA-7) noteringen.

    Ik herken meerdere patronen (en het gezicht van een huilende Maria), in de blauwe lijn. Helemaal links enkele (5 to 10, zoiets) kandidaten voor een mogelijke status als vallend mes. Fors dalen, maar niet fors herstellen. Een quick list om mogelijke vallende messen te vinden. Net zoals bij Hamon zou er bijvoorbeeld juist een reddende KV aangekondigd zijn.

    Meteen rechts daarvan dat wat ik weleens omschrijf als "wat hard valt, stuitert ook weleens hard terug omhoog, dode kat of niet".

    Vervolgens een afgrond, waar de blauwe lijn een diepste kloof vormt. IBA reken ik niet tot die kloof. Niet omdat IBA achteraf wél steeg tot nabij de rode lijn, maar omdat het groepje rond IBA ook "gewoon" iets kan achterblijven. Gebeurt verder naar rechts ook. Noteringen in de kloof kunnen interessant zijn voor short puts, maar net zoals de vallende messen-kanidaten moet dat van geval tot geval worden bekeken. Schuift virtueel een aandeel in de kloof naar links, dan moet je maar hopen dat het óf weleens hard gaat stijgen, óf geen vallend mes blijkt te zijn. Anders gezegd: aandelen voor een stop verlies-order. Bloemen, afgrond.

    Rechts daarvan een laatste patroon bij deze selectie van aandelen, dat helemaal loopt van de kloof naar rechts. Tussen oogharen doorgekeken van ruwweg 10% herstel, langzaam dalend richting 5% herstel. Met vele uitzonderingen. Des te verder naar links, des te groter het risico of het herstelpotentieel. Dat zie je een beetje terug. Van de hele selectie, zou je die honderden noteringen gekocht hebben, is het gemiddelde benoidigde herstel 6,14%. Het werkelijke achteraf-herstel is dan ook iets hoger aan de linkerkant van het hele spectrum, waarvan de grafiek alleen de grootste dalers van 19 juli toont. Dat gemiddelde herstel is 6,77%. Des te linkser, des te iets beter. Gemiddeld.

    Positieve echte sweet spots zijn er niet. Bijna helemaal links wel, maar ook dan is stock picking het devies. IBA staat tenslotte gevaalrijk dicht bij de kloof, iets om in de gaten te houden, maar IBA staat óók nabij een zone die gemiddeld richting 10% herstelde.

    Een V, of misschien liever een worteltrekteken is mogelijk het best te benutten door, opvallend genoeg, de blauwe lijn gemiddeld als min of meer constante factor (of meest constant aanwezige) te zien, en dat bij een volgende dip de percentages op de Y-as en de volgorde op de X-as variabel zijn. Enkele kandidaten voor vallende messen, enkele kandidaten waar nog kopers op af komen, een kloof waar je als aandeel niet wilt staan, en vervolgens de overgrote meerderheid die van links naar rechts gemiddeld iets afloopt.

    Toch niet zomaar gebruiken. Je gaat er dan teveel vanuit dat een waardering zinnig en betrouwbaar is, wat juist bij velriesgevende noteringen zelden het geval is. Dat is er een beetje uitgefilterd door meer dan 0,01 koersverlies moeten hebben op 19 juli, maar niet helemaal. Overigens betreft de hele gebruikte periode vriujdag 16 juli tot en met vrijdag 6 augustus, met dé recente dip op maandag 19 juli en ongeveer €16,50 bij IBA als baken van herstel.
  9. forum rang 7 JdeFL 24 augustus 2021 20:26
    Waalse 'Fort Knox' pompt 330 miljoen in nucleaire geneeskunde
    Schermvullende weergave

    Vandaag om 19:18
    Het stadje Fleurus nabij Charleroi redt ieder jaar talloze levens in vele landen dankzij de export van radioactieve stoffen. Het Nationaal Instituut voor Radio-elementen (IRE), een spin-off van het Molse nucleaire onderzoekscentrum SCK, is het wereldwijde nummer twee in de productie van medische radio-isotopen.
    Het IRE verkoopt jaarlijks voor ruim 100 miljoen euro aan radioactief molybdeen, xenon en germanium/gallium. Die worden gebruikt in de medische beeldvorming om bijvoorbeeld kanker snel op te sporen. IRE maakt ook radioactief jodium voor de behandeling van bepaalde vormen van schildklieraandoeningen. Jaarlijks gebeuren 8 miljoen medische onderzoeken met IRE-isotopen.
    Dat in de omheinde en streng beveiligde bunkers van het IRE een cruciale leverancier voor 1 op de 3 gespecialiseerde ziekenhuizen wereldwijd huist, is weinig geweten. Het Waalse 'nucleaire Fort Knox' met 250 werknemers werd door het Rekenhof als een black box beschouwd. Minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen), een van de twee voogdijministers, eiste daarom dat het IRE en gelieerde bedrijven transparanter moeten worden via het opstellen van beheersovereenkomsten.
    Het IRE licht ter gelegenheid van zijn vijftigste verjaardag een tipje van de sluier op: er liggen voor minstens 330 miljoen euro aan investeringsprojecten op de planning. Daarmee wil het IRE goedkoper en milieuvriendelijker kunnen produceren en de bevoorrading van dure en moeilijk verkrijgbare grondstoffen veiligstellen.
    Het concreetst is de bouw van een nieuwe cyclotron van IBA , een investering van 30 miljoen euro. Daarmee wil het IRE zelf radioactief germanium (Ge-68) produceren uit galliummetaal. 'Die verticale integratie moet een betere bevoorrading garanderen', zegt CEO Erich Kollegger. Nu moet het IRE de grondstof bij één Amerikaanse fabrikant halen. Dat is geen ideale situatie, ook al omdat door de afstand een deel radioactiviteit weg is eer het product op de site in Fleurus aankomt.
    Kollegger verwacht dat de markt voor radioactief germanium/gallium sterk kan groeien. Nu wordt de isotoop gebruikt voor het opsporen van neuro-endocriene tumoren, maar er is uitbreiding naar prostaatkanker in zicht.

    Het project SMART voor de productie van radioactief molybdeen kost meer dan 300 miljoen euro.
    Veel gedurfder is SMART, een wereldprimeur die meer dan 300 miljoen euro zou kosten. Om het project voor te bereiden kon het IRE al rekenen op 52 miljoen euro geld van de federale overheid en 20 miljoen van Europa. Eind volgend jaar moeten de voorbereidende studies afgerond worden, zodat de raad van bestuur al dan niet kan beslissen over de bouw van een installatie die ruim 250 miljoen euro kost.
    Met SMART wil het IRE voor het eerst radioactief molybdeen (Mo-68) - het basisproduct voor veel SPECT-scans- produceren uit het natuurlijke molybdeen. Nu wordt radioactief molybdeen geproduceerd uit uranium-235, dat ook in kerncentrales en kernwapens gebruikt kan worden. Dat vereist veel beveiliging en een pak nucleair afval dat torenhoge kosten veroorzaakt.
    Lighthouse, het nieuwe productieproces zonder uranium, werd ontwikkeld als een nevenprojectje van enkele bollebozen van ASML , de Nederlandse wereldleider in hypergeavanceerde chipmachines. Dat de Walen van het IRE die uitvinding willen commercialiseren veroorzaakt wrevel in Nederland. (Tijd.be)
  10. forum rang 7 JdeFL 25 augustus 2021 09:32
    IBA duikt netto in het rood
    De wereldleider in protontherapiesystemen vindt door de pandemie de toestand 'te complex' om een outlook voor heel 2021 te geven.

    Het halfjaarrapport van IBA, de Waalse wereldleider in protontherapiesystemen voor kankerbestrijding, biedt in tegenstelling tot het sterke jaarapport over 2020 niet over de hele lijn zwarte cijfers.
    Operationeel sloeg het resultaat om naar een winst van 0,7 miljoen euro, tegenover een verlies van bijna 10 miljoen over het pandemische eerste halfjaar van 2020. En dat dankzij een omzetgroei van 25 procent, tot 137 miljoen euro.
    De kleine bedrijfswinst kwam volledig op het conto van de tak dosimetrie, de kernactiviteit (de protontherapiesystemen zelf) dook ook operationeel in het rood.
    De kleine bedrijfswinst volstaat voor de groep niet om netto uit de rode cijfers te blijven. CEO Olivier Legrain slaagde er wel in om het verlies terug te dringen van 12 naar een kleine 2 miljoen euro.
    'Situatie blijft te complex'
    Legrain spreekt zich ook niet uit over het hele boekjaar. 'De situatie blijft met de pandemie te complex om een betrouwbare outlook te geven', klinkt het. Wel benadrukt Legrain de ijzersterke balans, met per eind juni netto 69 miljoen cash, tegenover 65,2 miljoen euro eind vorig jaar.

    IBA heeft er meerdere erg moeilijke jaren opzitten. De voormalige beurslieveling viel in 2017 en 2018 via een lange reeks winstwaarschuwingen spectaculair van zijn voetstuk. Intussen krabbelde het aandeel sinds een Chinese licentiedeal in de zomer van 2020, die de groep ook in één trek schuldenvrij maakte, overeind.
    'Azië is strategisch erg belangrijk voor IBA', herhaalt CEO Olivier Legrain in het communiqué. IBA ontving recent de eerste aanbetaling voor het eerder dit jaar aangekondigde contract voor de bouw van een ProteusPLUS-systeem met vijf kamers in China. Het meerjarencontract heeft een waarde van 90 miljoen euro, inclusief diensten.
    'In China is het bijna 'back to business' voor IBA'
    Bij protontherapie kan je kankertumoren gerichter bestralen, zodat er minder nevenwerkingen zijn dan bij de klassieke radiotherapie. Al zijn sommige gezondheidsexperts niet overtuigd van de voordelen.
    IBA's grote protontherapiesystemen bestaan uit 3 à 5 ruimtes, waardoor je meerdere patiënten tegelijkertijd kan behandelen. Die worden vooral verkocht aan grotere ziekenhuizen, onder meer in China.
    IBA zag het voorbije halfjaar de omzet uit zijn protontherapiesystemen met 24 procent stijgen, tot 70,5 miljoen euro.
    De compactere bestaan uit één behandelingsruimte en worden vooral in de Europese Unie en de Verenigde Staten verkocht. IBA zag het voorbije halfjaar de omzet uit zijn protontherapiesystemen met 24 procent stijgen, tot 70,5 miljoen euro.
    Daarnaast ontwikkelt IBA ook andere acceleratoren, om dozen met medisch materiaal (zoals injectiespuiten) te steriliseren en om medicatie te produceren die ziekenhuizen bij PET-scans gebruiken om kankerdiagnoses te stellen. Dat segment zag zijn omzet het voorbije halfjaar met 40 procent stijgen, tot 40,3 miljoen euro. (Tijd.be)

    Dacht dat dosimetrie te koop stond, mij niet duidelijk of dat nu nog zo is. En had vanochtend enkel het titeltje gelezen, verwachtte een oplawaai van jewelste, maar de koers dobbert gewoon voort alsof het non-nieuws was. Beetje goed, beetje zwak, voor elk wat wils. Cash is goed, wordt ook niet op verloren, vind ik toch belangrijk. En 'gered' door de Chinezen. Zegt veel over de Chinezen, vind ik.
    Als je beide artikels samen neemt, blijkt er toch ook in Wallonië redelijk wat technologie te zitten. Reken daar ook nog een ucb bij (kan je moeilijk Vlaams noemen), heb je daar toch al wat mooie dingen bijeen.
  11. forum rang 7 JdeFL 25 augustus 2021 10:27
    Voor de volledigheid, nog Bolero:
    • De netto-omzet van IBA steeg in de eerste jaarhelft met 25% naar 137,2 miljoen euro, terwijl analisten op 149,1 miljoen euro hadden gerekend. De groei was het resultaat van een versnelde omzetting van het orderboek, een sterk momentum voor de omzet van het segment Other Accelerators en stabiele inkomsten uit diensten. Samen met de positieve productmix en de
    voortdurende kostenbeheersing resulteerde dit in een verbetering van de brutomarge met 110
    basispunten tot 32,9%, en een kleiner dan verwacht nettoverlies van 1,9 miljoen euro. IBA gaf geen
    vooruitzichten voor het volledige boekjaar. Aangezien KBC Securities verwacht dat de omzetting van de orderportefeuille in de tweede helft van 2021 en daarna zal versnellen, herhalen ze het “Houden”-advies met koersdoel van 17,5 euro.
  12. forum rang 8 Leefloon 25 augustus 2021 11:23
    Eigenlijk typisch IBA. Spelen met nettowinstgevendheid, en het moeten hebben van opwaartse verwachtingen in de markt. Soms bijna manisch-depressief overkomend, die plussen en minnen.

    Een al wat langer gelden verloren pluim is die van een status als zijnde hét Brusselse handelaarsaandeel, alhoewel YTD de gemiddelde intraday koersuitslag nog steeds 3,21% is (nummer 464 van de 1366 meegenomen Euronext-noteringen). Nou ja, dat is dan goed voor de implied volatility en dus de hoogte van optiepremies. In het taksenparadijs zijn er sowieso weinig handelaarsaandelen, maar voor de geschiktheid voor handel scoort IBA momenteel 80,12 (op 100). Nummer 86, van de 1557. COVID-19 speelt dan wel een rol, want Kinepolis scoort tijdelijk hoger. IBA is wel altijd een Belgisch handelaarsaandeel, met en zonder COVID-19. Door de combinatie van een tamelijk constante volatiliteit en verhandelbaarheid, zonder een loopgravenoorlog over €0,0001 en orders van €100,00.
  13. forum rang 10 voda 25 augustus 2021 17:11
    Advies van Kepler Cheuvreux over IBA
    Beurshuis Kepler Cheuvreux
    Aandeel Ion Beam Applications
    Datum 25 augustus 2021
    Advies Kopen
    Koersdoel 18,50 EUR

    Detail advies
    PARIJS (Trivano.com) - Op 25 augustus 2021 hebben de analisten van Kepler Cheuvreux hun beleggingsadvies voor Ion Beam Applications (IBAB; ISIN: BE0003766806) herhaald. Het advies van Kepler Cheuvreux voor Ion Beam Applications blijft "kopen".

    De analisten behouden hun koersdoel van 18,50 EUR.

    Op 19 november 2020 publiceerde Ion Beam Applications kwartaalcijfers.
  14. forum rang 10 voda 25 augustus 2021 17:14
    Advies van KBC Securities over IBA
    Beurshuis KBC Securities
    Aandeel Ion Beam Applications
    Datum 25 augustus 2021
    Advies Houden
    Koersdoel 17,50 EUR

    Detail advies
    BRUSSEL (Trivano.com) - Op 25 augustus 2021 hebben de analisten van KBC Securities hun beleggingsadvies voor Ion Beam Applications (IBAB; ISIN: BE0003766806) herhaald. Het advies van KBC Securities voor Ion Beam Applications blijft "houden".

    De analisten behouden hun koersdoel van 17,50 EUR.

    Op 19 november 2020 publiceerde Ion Beam Applications kwartaalcijfers.
  15. forum rang 7 JdeFL 1 september 2021 13:30
    Joepie, een insider-aankoop.... En nog meer geld in kas....

    10:48
    IBA verkoopt eigen aandelen aan kaderpersoneel
    De Waalse expert in protontherapie IBA strijkt 5,9 miljoen euro op door de verkoop van 348.530 eigen aandelen aan een vehikel dat werd opgericht door kaderleden. Dat vehikel betaalt voor de aandelen de marktprijs van 17 euro per stuk. De kaderleden hebben er zich ook toe verbonden gedurende zes jaar de aandelen niet te verkopen. (Tijd.be)
  16. forum rang 7 JdeFL 7 september 2021 13:38
    quote:

    JdeFL schreef op 25 augustus 2021 09:32:

    I... En had vanochtend enkel het titeltje gelezen, verwachtte een oplawaai van jewelste, maar de koers dobbert gewoon voort alsof het non-nieuws was. ....
    Ook niet helemaal juist, met een beetje geduld: 16 - 17 - 18.....
    En zeggen dat ik er vorig jaar een duizendtal aan 8 verkocht heb..... Kan gebeuren, dat hoort er ook bij.
  17. forum rang 7 JdeFL 15 september 2021 08:49
    07:17
    IBA bundelt krachten met SCK rond nucleaire geneeskunde
    IBA , wereldmarktleider in protontherapie voor kankerbestrijding en SCK CEN, het Belgisch nucleair onderzoekscentrum in Mol sluiten een partnerschap af rond de productie van Actinium-225. Dat is een nucleaire stof die mogelijk kan ingezet worden in de behandeling van kanker.
    Actinium zou erg doelgericht kankercellen kunnen bestrijden terwijl het gezond weefsel ongemoeid laat. Er lopen meerdere studies met het beloftevolle isotoop, onder meer in prostaat-, long-, darm-, borst en pancreaskanker maar ook in zeldzame kankers zoals glioblastoma, een invasieve hersenkanker.
    Dit is één van de eerste concrete toepassingen uit het Europees herstelplan dat 800 miljoen aan extra middelen vrijmaakt voor Belgisch onderzoek.
    Financiële details rond het onderzoeksprgramma zijn niet bekendgemaakt. 'Dit past in het kader van een Europees herstelplan voor België waarbij in totaal 800 miljoen aan extra middelen vloeit naar onderzoek en ontwikkeling', zegt Thomas Dermine, Belgisch staatssecretaris voor strategische investeringen in het persbericht. (Tijd.be)

    Een voordeel van die behoorlijk gespekte kas bij IBA, je kan ook nog eens iets doen, ipv enkel besparen etc...
  18. forum rang 10 voda 15 september 2021 11:51
    Advies van Degroof Petercam over IBA
    Beurshuis Degroof Petercam
    Aandeel Ion Beam Applications
    Datum 15 september 2021
    Advies Houden
    Koersdoel 15,00 EUR

    Detail advies
    BRUSSEL (Trivano.com) - Op 15 september 2021 brengen de analisten van Degroof Petercam het beleggingsadvies "houden" uit voor Ion Beam Applications (IBAB; ISIN: BE0003766806).

    Het koersdoel wordt door de analisten vastgelegd op 15,00 EUR.

    Op 19 november 2020 publiceerde Ion Beam Applications kwartaalcijfers.
986 Posts
Pagina: «« 1 ... 36 37 38 39 40 ... 50 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links