Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel AMG Critical Materials N.V. AEX:AMG.NL, NL0000888691

  • 23,280 23 apr 2024 17:35
  • -0,240 (-1,02%) Dagrange 22,960 - 23,520
  • 117.898 Gem. (3M) 244,2K

AMG - derde kwartaal 2021

1.415 Posts
Pagina: «« 1 ... 49 50 51 52 53 ... 71 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. wesmail 6 september 2021 11:17
    Hier dan. 6-9-2021

    Volgens Fastmarkets hebben de Chinese lithiumcarbonaatprijzen hun sterkste wekelijkse winst ooit gemaakt.

    Het zei dat de prijs voor batterijkwaliteit met 13,6% was gestegen ten opzichte van een week eerder en de technische kwaliteit met 16,3%, beide de grootste week-op-weekwinsten sinds Fastmarkets zijn prijsbeoordeling in oktober 2017 lanceerde.

    Het merkte ook op dat het lithiumcarbonaat van technische kwaliteit voor het eerst sinds april 2018 in China op gelijke voet werd verhandeld met materiaal van batterijkwaliteit, beide voor 120.000-130.000 yuan.

    "Sterke vraag vanuit de LFP-batterijsector en winsten op de lithiumtermijnmarkt hebben de prijzen van lithiumcarbonaat op de Chinese binnenlandse markt de afgelopen week doen stijgen", zei het vrijdag.

    Benchmark Mineral Intelligence zei dat de lithiumprijsindex in augustus met 11,9% steeg.

    "In de laatste twee weken van augustus stegen de prijzen van batterijkwaliteit [lithiumcarbonaat] met 11,9% tot een gemiddelde van RMB 103.500/ton (US$15.950), variërend tussen RMB97.000-110.000/t ($14.950-$16.950) (EXW China) , wat een totale stijging in augustus onderstreept van 16,9% maand-op-maand", aldus Benchmark.

    De wereldwijde gewogen lithiumhydroxideprijs steeg met 13,5% ten opzichte van de voorgaande maand.

    Volgens Benchmark daalde spodumeen echter met 16,2% als gevolg van de recordveiling van Pilbara Minerals aan de bovenkant van de prijs in juli, die neerkwam op $ 1.250/t (FOB Australië).

    Zonder de veiling zou spodumeen maand-op-maand met 14,2% zijn verbeterd tot het gemiddelde van 775 dollar per ton in augustus, aldus Benchmark.

    Kobalt stabiel
    Beide prijsrapporterende firma's zagen de kobaltprijzen relatief stabiel blijven.

    De kobalthydroxide-index van Fastmarkets, 30% kobalt minimum CIF China, was week-op-week 0,04% lager tot $ 21,05 per pond.

    Benchmark rapporteerde in augustus een gemiddelde daling van 0,6% van de kobaltsulfaatprijzen in China, een stijging van 0,8% van kobalthydroxide en een stijging van 2,5% van de kobaltmetaalprijzen.

    Het wees op een aanhoudende groei van de verkoop van elektrische voertuigen en de productie van cellen in China.

    Benchmark merkte ook op dat, ondanks de plannen van Tesla om kobalt te verminderen en vervolgens uit zijn cellen te verwijderen, de EV-fabrikant in zijn Impactrapport dat in augustus werd uitgebracht, had gezegd dat zijn absolute vraag naar kobalt de komende jaren zou toenemen, aangezien de schaal van de celproductie de inspanningen overtrof om kobalt in de kathodechemie verminderen.
  2. wesmail 6 september 2021 11:19
    BMW AG heeft de bestellingen voor batterijcellen opgevoerd om gelijke tred te houden met de toenemende vraag naar elektrische auto's, die meer dan 11% van de leveringen tijdens de helft van het jaar uitmaakten.

    De Duitse autofabrikant heeft nu contracten voor meer dan 20 miljard euro (23,8 miljard dollar) aan batterijen, tegen 12 miljard euro eerder, zei Chief Executive Officer Oliver Zipse in een interview. De cellen zijn bestemd voor i4-sedans, iX-sportwagens en andere modellen die BMW tot 2024 produceert. Het bedrijf is van plan om het volgende jaar over te schakelen op een nieuwe generatie batterijen.

    Openingsdag van de 68e IAA Frankfurt Automobile Show
    Oliver ZipseFotograaf: Krisztian Bocsi/Bloomberg
    'We volgen de markt,' zei Zipse. “De eerste helft heeft laten zien dat we groeien en marktaandeel winnen. We zitten midden in de elektrificatie.”

    Autofabrikanten wankelen van een verlammend tekort aan halfgeleiders dat de industrie op scherp zet om andere kwetsbaarheden in hun toeleveringsketens te identificeren. Toegang tot voldoende batterijcellen en grondstoffen zoals kobalt en nikkel zal van cruciaal belang zijn voor de elektrische transformaties van gevestigde autofabrikanten. EV-leider Tesla Inc. is zelfs zo ver gegaan om metaalleveringsovereenkomsten met mijnwerkers te sluiten .

    BMW's toegenomen bestellingen voor mobiele telefoons zijn verspreid over het Chinese Contemporary Amperex Technology Co. Ltd. en EVE Energy Co., het Zuid-Koreaanse Samsung SDI Co. en het Zweedse Northvolt AB .

    CATL-aandelen stegen maandag maar liefst 6,5%, terwijl de in Shenzhen verhandelde EVE Energy met een vergelijkbaar bedrag steeg.

    Vooruit opladen
    BMW ziet de verkoop van batterij-elektrische voertuigen dit decennium stijgen

    Bron: Bedrijfsverklaring

    Hoewel BMW een reactie heeft voorbereid op de groeiende verkoop van EV's, wordt het nog steeds beperkt door het gebrek aan halfgeleiders. Vorige maand voorspelde het bedrijf dat de situatie tegen het einde van het jaar zou verslechteren .

    "Een paar weken geleden zeiden we dat de tweede helft moeilijker zou worden, en dat is wat we nu zien", zei Zipse. "Het is moeilijker en het probleem is dat het nog vele maanden zal blijven."
  3. H. Voorman 6 september 2021 11:31
    Als iemand een monopolie positie heeft en er alles aan doet deze te behouden, middels gelegaliseerde corruptie via wetten zoals Citizens United, leugens verspreid over hun activiteiten, twijfel zaait in het debat over opwarming en gezondheidsgevolgen, dan treft deze natuurlijk ook meer dan blaam.

    We zijn allemaal verantwoordelijk, maar zij die de macht hebben om de publieke opinie om te kopen en te manipuleren, zouden vervolgt moeten worden.

    De olie gasindustrie is net als de tabaksindustrie. Alleen dan nog een tikkie machtiger. Smoking is good for you, ask your doctor.

    youtu.be/5v1Yg6XejyE
  4. forum rang 5 geldmaker 6 september 2021 12:15
    @ wesmail bedankt voor je snelle post. Het lijkt wel of alleen halfgeleiders schaars worden, dat ze lithium onbeperkt kunnen krijgen. Koers Asmi is jaloersmakend en de enige lithium co in dit land blijft een speelbal.
    Je zou toch denken alle remmen worldwide los voor halfgeleiders, denk dat vooral de chinezen hier toch wel een inhaalslag in gaan maken.
    Maar grondstoffen winnen is andere koek, daarom blijf ik het zo vreemd vinden dat we in de media maar zo f..king weinig over AMG terugzien...
  5. wesmail 6 september 2021 16:15
    Waar moet al die lithium toch vandaan komen. Amerika en Europa staan voor enorme tekorten als ze hun eigen batterij-industrie op poten willen helpen. Niet alleen voor Lithium. Ik las pas 'Koop alles wat je kunt wat met Lithium te maken heeft.' Maar de meeste winst maken toch de batterij-producenten?. Dus moet je in mijnbouw, toeleveringsindustrie van batterijen, batterijen zelf. AMG heeft zo'n beetje alle takken in huis of is bezig met ontwikkelen. Lijkt me dus niet verkeerd om daar een behoorlijk portie van te hebben. Maar bepaal je eigen koers. Succes.
  6. Haegen 6 september 2021 17:16
    quote:

    Just lucky schreef op 6 september 2021 16:44:

    Het is weer zo'n dag: als mijn tante Gre haar 100 stukjes verkoopt, dan klapt de koers in elkaar.....
    Just-Lucky heel goed om te lezen dat je een deel van je familie bereid hebt gevonden om te investeren in het meest geliefde en misschien ook wel gehate fonds op het damrak. (Deed iedereen dat maar.) Het geinvesteerde bedrag is weliswaar klein in omvang maar ook ik ben ooit begonnen met 100 schamele stukjes.

    Wat me verontrust is dat je kennelijk tijdens een samenzijn met je tante haar niet hebt kunnen overtuigen van degelijke buy-and-hold strategie voor AMG. Dat is jammer omdat ik je ken als iemand die vaak met goede argumenten komt en die ook nog redelijk weet te wegen. Ik ga er dan ook maar vanuit dat je tante Gre is bevangen door het Angelsaskische Robinhood-virus en keihard aan het traden is geslagen. Dus wees gerust een goede trader stapt op lagere niveaus gewoon weer in, zeker als de fundamentele vooruitzichten goed zijn!

    De groetjes aan tante Gre :)
  7. forum rang 10 DeZwarteRidder 6 september 2021 18:31
    quote:

    Just lucky schreef op 6 september 2021 16:44:

    Het is weer zo'n dag: als mijn tante Gre haar 100 stukjes verkoopt, dan klapt de koers in elkaar.....
    Het is per definitie zeer onverstandig om beleggingstips te geven aan familieleden (en aan niet-familieleden).....!!!

    lol
  8. forum rang 7 Just lucky 6 september 2021 19:07
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 6 september 2021 18:31:

    [...]
    Het is per definitie zeer onverstandig om beleggingstips te geven aan familieleden (en aan niet-familieleden).....!!!

    lol
    Ik begin te twijfelen of iedereen mijn opmerking wel snapt, ik doel natuurlijk op de bedroevende omzet vandaag. De koers kan met een miniscuul ordertje zomaar een duppie zakken.
  9. Fred Nek. 6 september 2021 19:16
    quote:

    Just lucky schreef op 6 september 2021 19:07:

    [...]Ik begin te twijfelen of iedereen mijn opmerking wel snapt, ik doel natuurlijk op de bedroevende omzet vandaag. De koers kan met een miniscuul ordertje zomaar een duppie zakken.
    Nee lucky. Hier zitten vooral hoogopgelijde en die snappen dit niet, hebben ook hele andere humor. Die handelen ook heen anders. Als ze een bos willen zien gaan ze er in staan. Ik bekijk het geheel van een afstandje. Pluizen alle cijfertjes door enzo. Ik kan dat niet en doe veel op gevoel. Zo is iedereen anders. Maar je hebt gelijk, weinig handel. Ik ben er uitgestapt. Het wordt me te ingewikkeld.
  10. forum rang 7 Just lucky 6 september 2021 21:05
    quote:

    Fred Nek. schreef op 6 september 2021 19:16:

    [...]

    Nee lucky. Hier zitten vooral hoogopgelijde en die snappen dit niet, hebben ook hele andere humor. Die handelen ook heen anders. Als ze een bos willen zien gaan ze er in staan. Ik bekijk het geheel van een afstandje. Pluizen alle cijfertjes door enzo. Ik kan dat niet en doe veel op gevoel. Zo is iedereen anders. Maar je hebt gelijk, weinig handel. Ik ben er uitgestapt. Het wordt me te ingewikkeld.
    Zalig zijn de onwetenden...
  11. forum rang 7 Dividend Collector 6 september 2021 21:41
    quote:

    Just lucky schreef op 6 september 2021 19:07:

    [...]Ik begin te twijfelen of iedereen mijn opmerking wel snapt, ik doel natuurlijk op de bedroevende omzet vandaag. De koers kan met een miniscuul ordertje zomaar een duppie zakken.
    Ik moest wel even grinniken om de reacties op jouw post. Je kon er inderdaad verschillende kanten mee uit. Maar dus geen tante in AMG.
  12. forum rang 5 geldmaker 7 september 2021 09:40
    quote:

    Just lucky schreef op 7 september 2021 09:30:

    Nu doen de grondstoffenaandelen het goed, maar blijft AMG weer hangen. Mogelijk heeft dat te maken met de al weken dalende Vanadiumprijzen.
    Zou kunnen maar zij recyclen toch en verder blijft men de zaak telkens weer shorten. En JL waarom men met zoveel minimale info zich in het aandeel verdiepen. Hier op het forum worden we meestal geinformeerd door mede forum leden maar info analisten ook minimaal laat staan AMG zelf.
    Wachten op de nieuwe kwartaalcijfers, heb ik overigens ff niet paraat..
  13. H. Voorman 7 september 2021 15:49
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 6 september 2021 18:31:

    [...]
    Het is per definitie zeer onverstandig om beleggingstips te geven aan familieleden (en aan niet-familieleden).....!!!

    lol
    Klopt. Hebben ze 5 van de 6 tips winst en dan nog zeiken dat het niet genoeg is.

    Geld verziekt veel.
1.415 Posts
Pagina: «« 1 ... 49 50 51 52 53 ... 71 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

AMG ziet enorme kansen in recyclen van plutonium

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links