Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ABN AMRO BANK N.V. AEX:ABN.NL, NL0011540547

  • 15,615 18 apr 2024 17:35
  • +0,060 (+0,39%) Dagrange 15,340 - 15,670
  • 3.476.271 Gem. (3M) 3,5M

ABN-Amro - 2021

3.558 Posts
Pagina: «« 1 ... 136 137 138 139 140 ... 178 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Marietje 5 september 2021 12:11
    quote:

    ZJZDOBIZS schreef op 4 september 2021 10:28:

    [...]

    deze ceo ruimt op en optimaliseerd wat de ratios verder verbeterd en dus meer van het bescholbare aanwezige geld beschikbaar maakt voor de eigenaren.

    Niet dat het iets uitmaakt voor de korte termijn, maar voor mij is het wel de vraag of deze ceo het bedacht heeft of dat 'vadertje staat'
    als grootaandeelhouder haar verlies wil terug brengen en geld wil zien
  2. forum rang 10 voda 6 september 2021 08:06
    PERSBERICHT: ABN AMRO compenseert consumenten die te veel variabele rente betaalden over hun doorlopend consumptief krediet

    ABN AMRO compenseert consumenten die te veel variabele rente betaalden over hun doorlopend consumptief krediet

    ABN AMRO en de Consumentenbond hebben overeenstemming bereikt over een compensatieregeling voor consumenten die in het verleden te veel rente hebben betaald over hun doorlopend consumptief krediet. Met deze regeling kan in één keer aan alle betrokken klanten een oplossing worden aangeboden. De eerste klanten worden voor het einde van het jaar gecompenseerd. Bepaalde details van de regeling worden in de komende periode nog uitgewerkt.

    Rechtzetten naar de klant

    David Minderhoud, bij ABN AMRO verantwoordelijk voor consumptief krediet: "De klant had op bepaalde momenten mogen verwachten dat de variabele rente op zijn doorlopend consumptief krediet meebewoog met de marktrente. Daar waar dit onvoldoende is gebeurd, zetten we dat recht. De compensatieregeling gaat over de periode vanaf 1 januari 2008 en geldt voor diverse doorlopende consumptieve kredieten van ABN AMRO, ALFAM en ICS. Op basis van de regeling, die we met de Consumentenbond hebben ontwikkeld, gaan we de rente opnieuw berekenen en klanten compenseren. We starten deze week. De eerste klanten kunnen voor het einde van dit jaar compensatie verwachten."

    Sandra Molenaar, directeur Consumentenbond: 'We hebben een aantal goede gesprekken met elkaar gevoerd. Soms waren dat best stevige gesprekken, maar er is een nette regeling uitgekomen. ABN AMRO neemt zijn verantwoordelijkheid en daar zijn we blij mee. Temeer omdat de bank zelf de betreffende klanten gaat benaderen.'

    Voorziening

    Voor de te compenseren rente en de kosten van de uitvoering van de regeling heeft ABN AMRO een bedrag voorzien van rond de EUR 250 miljoen(1) . Op de website is een volledig overzicht te vinden van de kredieten die onder de regeling vallen. Ongeveer 15% van alle klanten met een doorlopend consumptief krediet dat onder de regeling valt, komt in aanmerking voor compensatie. Naar verwachting zal iedere betreffende klant voor eind 2022 zijn of haar compensatie ontvangen. Voor het overgrote deel van de klanten geldt dat het compensatiebedrag tussen de EUR 50,- en EUR 1.750,- zal liggen.

    Kifid uitspraak

    Het Kifid oordeelde eerder dat diverse banken, waaronder ABN AMRO, bij de berekening van de variabele rente de marktrente onvoldoende hebben gevolgd. De afgelopen maanden heeft ABN AMRO onderzocht bij welke van haar klanten dit zich heeft voorgedaan. David Minderhoud: "Samen met de Consumentenbond hebben we gekeken hoe we dit zo goed mogelijk voor alle betrokken klanten kunnen oplossen." De uitspraak van de Commissie van Beroep van het Kifid is uitgangspunt voor de overeengekomen compensatieregeling.

    Meer informatie

    ABN AMRO neemt zelf contact op met alle actieve klanten die in aanmerking komen voor compensatie. Deze klanten hoeven zelf geen actie te ondernemen. Klanten die in het verleden een doorlopend consumptief krediet hebben gehad dat onder de regeling valt, kunnen zich melden via de website www.globenewswire.com/Tracker?data=6N... Op deze website is tevens meer informatie te vinden over de regeling.

    (1) Van deze EUR 250 miljoen is EUR 30 miljoen reeds voorzien. De additionele voorziening voor het derde kwartaal bedraagt ongeveer EUR 220 miljoen.

    Meer informatie

    ABN AMRO Press Office

    Ariën Bikker

    Tel + 31 (0)20 6288900

    Email www.globenewswire.com/Tracker?data=dU...

    ABN AMRO Investor Relations

    Ferdinand Vaandrager

    Tel +31 (0)20 6282282

    Email www.globenewswire.com/Tracker?data=9o...

    Dit persbericht is gepubliceerd door ABN AMRO Bank N.V. en bevat voorwetenschap in de zin van artikel 7, leden 1 tot en met 4, van de Verordening (EU) nr. 596/2014 (Verordening Marktmisbruik).

    Bijlage

    -- Persbericht 060921NL
    ml-eu.globenewswire.com/Resource/Down...
  3. forum rang 10 voda 6 september 2021 12:49
    Beursblik: nieuwe voorziening raakt winst ABN AMRO
    UBS begint te vrezen voor dividendbeleid.

    (ABM FN-Dow Jones) De voorziening van 250 miljoen euro die ABN AMRO neemt voor het compenseren van consumenten die te veel rente betaalden op hun leningen bij de bank, zal de winst in het derde kwartaal drukken. Dit stelden analisten van UBS maandag.

    Van de 250 miljoen euro is eerder al 30 miljoen euro voorzien, waardoor er voor het derde kwartaal een post overblijft van 220 miljoen euro.

    "Hoewel het geen invloed heeft op de toekomstige winstgevendheid, schatten we wel dat de gerapporteerde winst per aandeel in 2021 met ongeveer 25 procent daalt, maar het CET-1 kapitaal met minder dan 1 procent", aldus analist Johan Ekblom van USB.

    Hoewel relatief klein van omvang, is het voor Ekblom weer een signaal dat ABN AMRO weleens moeite zou kunnen krijgen met het laten terugvloeien van overtollig kapitaal naar de aandeelhouders. De analist vindt het dan ook erg belangrijk voor ABN AMRO dat de Europese Centrale Bank meer gaat kijken naar de kapitaalsterkte van de banken dan naar de winstontwikkeling.

    UBS heeft een Neutraal advies op ABN AMRO met een koersdoel van 11,30 euro, dat is 0,10 euro meer dan het vorige koersdoel.

    Het aandeel ABN AMRO daalde maandag een half procent naar 11,81 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  4. forum rang 10 voda 6 september 2021 15:50
    Advies van KBC Securities over ABN AMRO
    Beurshuis KBC Securities
    Aandeel ABN AMRO Group
    Datum 06 september 2021
    Advies Houden
    Koersdoel 10,75 EUR

    Detail advies
    BRUSSEL (Trivano.com) - Op 6 september 2021 hebben de analisten van KBC Securities hun beleggingsadvies voor ABN AMRO Group (ABN; ISIN: NL0011540547) herhaald. Het advies van KBC Securities voor ABN AMRO Group blijft "houden".

    De analisten behouden hun koersdoel van 10,75 EUR.

    Op 10 februari 2021 publiceerde ABN AMRO Group zijn jaarresultaten.
  5. ZJZDOBIZS 10 september 2021 09:23
    Over waarderingsverschillen gesproken;

    Grootaandeelhouder van Nordea Bank plaatst aandelen tegen 10.20 nabeurs terwijl de koers 10.35 staat.
    Dus net iets meer dan 1% discount slechts.

    En dat terwijl het aandeel Nordea een bookvalue heeft van 7.93 per 30jun21.

    Ter vergelijking qua boekwaarde en waardering van ABN;
    Als ik de boekwaarde van ABN zou nemen per 30jun21 en haal daar die 220mio extra gereserveerd voor schikking in consumptief krediet rente geschil alvast af maar tel nog niks bij van mogelijke winst op verkoop hq dan kom ik op 26.24 euro.

    Laat Nordea eind 2016 begin 2017 gesproken hebben met de overheid over de overname van ABN, toen stond de koers 20 euro en dan moet er nog iets van premie bovenop natuurlijk.
    Dijsselbloem hield het toen tegen en wou liever de aandelen in plukken via de beurs verkopen is de uitleg.

    Nou, met een 30% hogere koers dan boekwaarde in Nordea vs meer dan 40% lagere koers dan boekwaarde in ABN is het toch een makkelijke overname in aandelen...

    Kom er maar in..

    ABN is flink opgeschoond en het verleden is bijna helemaal opgeruimd met boetes en schikkingen op kosten van de huidige aandeelhouders.

    De overheid wil ook geld zien en moet toch ook snappen dat toch weer hopen op die 24 euro terug krijgen niet makkelijk zal zijn om maar een understatement te gebruiken want de beurs heeft helaas hele andere gedachten op dit moment.

    En als overnemer ga je ook niet wachten op een aankondiging van het aandelen inkoopprogramma dus het window is ergens tot aan de jaarcijfers.
  6. forum rang 7 MOEdig Voorwaarts 10 september 2021 10:24
    quote:

    ZJZDOBIZS schreef op 10 september 2021 09:23:

    Als ik de boekwaarde van ABN zou nemen per 30jun21 en haal daar die 220mio extra gereserveerd voor schikking in consumptief krediet rente geschil alvast af maar tel nog niks bij van mogelijke winst op verkoop hq dan kom ik op 26.24 euro.
    Ben benieuwd naar de achterliggende berekening daarvan.

    Dit schrijft ABN er zelf over in het Q2-rapport:

    "Equity attributable to owners of the parent company,
    excluding AT1 securities, increased by EUR 0.4 billion to
    EUR 19.5 billion, resulting in a book value of EUR 20.79
    per share based on 940,000,001 outstanding shares."

    Ik heb overigens ook een zeer bescheiden positie in ABN, hoewel er elk kwartaal wel wat misgaat waardoor de winst al is "voorbestemd":

    -frauderende klanten waar ABN de schuld van krijgt en daar een gigaboete voor moet betalen
    -op de pof kopende consumenten die kennelijk niet kunnen lezen en daardoor zo zielig zijn dat ze gecompenseerd moeten worden
    -leningen versterkt aan frauderende diamanthandelaren
    -andersoortige roekeloos verstrekte leningen die nu met een discount worden doorverkocht
    -periodieke afdrachten aan de overheid i.v.m. "banken deugen niet en moeten oneindig boeten"

    Toch heb ik (net als jij) het idee dat het huis een beetje schoon geveegd wordt en dat er uiteindelijk een vrij defensief bankje overblijft, dat zelfs enigszins winstgevend blijkt en ook nog eens flink onder de boekwaarde noteert. Dat zou inderdaad een mooie prooi kunnen zijn voor buitenlandse branchegenoot die wel boven schrootwaarde noteert, tenzij dat niet wordt getolereerd door de overheid...
  7. ZJZDOBIZS 10 september 2021 12:28
    quote:

    MOEdig Voorwaarts schreef op 10 september 2021 10:24:

    [...]

    Ben benieuwd naar de achterliggende berekening daarvan.

    Dit schrijft ABN er zelf over in het Q2-rapport:

    "Equity attributable to owners of the parent company,
    excluding AT1 securities, increased by EUR 0.4 billion to
    EUR 19.5 billion, resulting in a book value of EUR 20.79
    per share based on 940,000,001 outstanding shares."

    Ik heb overigens ook een zeer bescheiden positie in ABN, hoewel er elk kwartaal wel wat misgaat waardoor de winst al is "voorbestemd":

    -frauderende klanten waar ABN de schuld van krijgt en daar een gigaboete voor moet betalen
    -op de pof kopende consumenten die kennelijk niet kunnen lezen en daardoor zo zielig zijn dat ze gecompenseerd moeten worden
    -leningen versterkt aan frauderende diamanthandelaren
    -andersoortige roekeloos verstrekte leningen die nu met een discount worden doorverkocht
    -periodieke afdrachten aan de overheid i.v.m. "banken deugen niet en moeten oneindig boeten"

    Toch heb ik (net als jij) het idee dat het huis een beetje schoon geveegd wordt en dat er uiteindelijk een vrij defensief bankje overblijft, dat zelfs enigszins winstgevend blijkt en ook nog eens flink onder de boekwaarde noteert. Dat zou inderdaad een mooie prooi kunnen zijn voor buitenlandse branchegenoot die wel boven schrootwaarde noteert, tenzij dat niet wordt getolereerd door de overheid...
    Ik bedoel de aandelenkoers van abn als je dezelfde verhouding zou nemen van boekwaarde nordea 7.93 en koers 10.20, waar tegen een grootaandeelhouder zelfs grote plukken kan plaatsen.

    Dus die 20.79 van abn zelf gemeld zoals jij meldt, daar haal ik die 220mio vanaf op 940 mio aandelen is 24 ct dus equity 20.55.
    Dit delen door 7.93 en vermenigvuldigen met 10.20 geeft ; 26.43 euro.

    Dus die 10.20 koers nordea bank tov 7.93 boekwaarde staat tot abn koers 26.43 met een boekwaarde van 20.55 (rekeninghoudend al met extra voorziening 220mio op consumptieve kredieten en zonder winst op verkoop hq, dus we rekenen ons zeker niet rijk).

    Ook KBC staat veel hoger dan de equity per share en nog veel meer dan Nordea.
    Eind q2 equity per share 51.80
    Koers nu 71.98 +39%

    Nordea dus 7.93 en 10.34 rt = +30.4%

    Ter vergelijk

    ING 14.40 koers 11.76 = -18.33%

    En dan dus ABN gecorrigeerd voor extra reservering tov stand einde q2
    20.55 equity per share en koers 11.88 = -42.2%

    En die korting juist nu de situatie juist is dat er enorm veel overschot aan kapitaal is is juist een mega opportunity door aandelen in te kopen.

    Dan wordt de onderwaardering alleen maar veel groter als de koers er niet door stijgt.

    Als KBC ABN Amro zou kopen in aandelen dan koop je toch relatief een partij goedkoop.
  8. forum rang 7 MOEdig Voorwaarts 10 september 2021 12:49
    Oke, op die manier.

    KBC is trouwens een kandidaat waar ik ook aan moest denken. Als je zo'n overname dan ook nog eens grotendeels in aandelen zou doen is het helemaal lekker waarde creeren als overnemende partij. De vraag is echter hoe de overheid uberhaupt aankijkt tegen een overname van ABN door een buitenlandse partij (ik voorzie maandenlange kamerdebatten), laat staan hoe men er tegen aan zou kijken (deels) in aandelen uitbetaald te worden.

    Ik zit overigens ook al een tijdje te wachten op een dergelijk wonder bij Commerzbank; volgens jouw formule zou die koers ook op €26 mogen staan, terwijl er slechts €5,50 op het bord staat. Als ik de cijfers vergelijk met ING (kengetallen als RWA en totale baten vs. aantal medewerkers) mag daar nog wel bijna de helft van het personeel uit; in Duitsland zijn ze kennelijk pas kortgeleden overgeschakeld van pen&papier naar mondjesmaat digitaal. Toch denk ik daar ook na de volgende tien reorganisaties nog steeds een forse discount overblijft. Probleem is echter dat ook daar de overheid een aandelenbelang heeft en het samenvoegen met DB kennelijk de voorkeur geniet boven een overname door een buitenlandse partij (SocGen, Unicredit). Stel je namelijk eens voor wat er met de concurrentiepositie van DB gebeurt als ze bij CBK efficient zouden gaan werken, dat moet natuurlijk ten koste van alles voorkomen worden;)
  9. ZJZDOBIZS 10 september 2021 14:26
    quote:

    MOEdig Voorwaarts schreef op 10 september 2021 12:49:

    Oke, op die manier.

    KBC is trouwens een kandidaat waar ik ook aan moest denken. Als je zo'n overname dan ook nog eens grotendeels in aandelen zou doen is het helemaal lekker waarde creeren als overnemende partij. De vraag is echter hoe de overheid uberhaupt aankijkt tegen een overname van ABN door een buitenlandse partij (ik voorzie maandenlange kamerdebatten), laat staan hoe men er tegen aan zou kijken (deels) in aandelen uitbetaald te worden.

    Ik zit overigens ook al een tijdje te wachten op een dergelijk wonder bij Commerzbank; volgens jouw formule zou die koers ook op €26 mogen staan, terwijl er slechts €5,50 op het bord staat. Als ik de cijfers vergelijk met ING (kengetallen als RWA en totale baten vs. aantal medewerkers) mag daar nog wel bijna de helft van het personeel uit; in Duitsland zijn ze kennelijk pas kortgeleden overgeschakeld van pen&papier naar mondjesmaat digitaal. Toch denk ik daar ook na de volgende tien reorganisaties nog steeds een forse discount overblijft. Probleem is echter dat ook daar de overheid een aandelenbelang heeft en het samenvoegen met DB kennelijk de voorkeur geniet boven een overname door een buitenlandse partij (SocGen, Unicredit). Stel je namelijk eens voor wat er met de concurrentiepositie van DB gebeurt als ze bij CBK efficient zouden gaan werken, dat moet natuurlijk ten koste van alles voorkomen worden;)
    CB, zoals die draaien zouden ze in hernieuwde normale tijden nu 10x de winst staan.
    Daar moet nog heeeel veel geinvesteerd en gereorganiseerd worden.

    ABN staat er veel beter voor, natuurlijk door aml een inhaalslag aan kosten die tijdelijk cost income ratio omhoog jaagd maar zoals aangegeven met de daling naar 4.7mrd per 2024 en met iets normalere rentes (iig niet negatief zodat je geen straf krijgt bij de ecb of op de spaarrekening) dan zou ABN al 2 euro per aandeel draaien laat staan dat ABN aandelen gaat inkopen met het overtolligheid kapitaal wat er bij ABN overduidelijk is bovenop de al veilige buffer en bij CB niet.

    Nee CB is een rare eend.

    Nordea KBC ING ABN zijn heel wat degelijker al moet je bij ABN wel rekening houden met het ingezette verbeter programma wat heel goed gaat en ondertussen neemt de buffer ook nog eens toe.
  10. ZJZDOBIZS 10 september 2021 14:33
    quote:

    MOEdig Voorwaarts schreef op 10 september 2021 10:24:

    [...]

    -frauderende klanten waar ABN de schuld van krijgt en daar een gigaboete voor moet betalen
    -op de pof kopende consumenten die kennelijk niet kunnen lezen en daardoor zo zielig zijn dat ze gecompenseerd moeten worden
    -leningen versterkt aan frauderende diamanthandelaren
    -andersoortige roekeloos verstrekte leningen die nu met een discount worden doorverkocht
    -periodieke afdrachten aan de overheid i.v.m. "banken deugen niet en moeten oneindig boeten"

    Ja deze ergernis deel ik volledig.

    Ik ga geld lenen voor een peperdure opleiding, vind vervolgens geen baan en dus moet de bank mij die lening kwijtschelden want o zielige ik.
    En als ik die baan wel had gekregen dan o paar keer modaal verdienende ik, rijke ik, jetset ik.

    Dan had ik natuurlijk de bank gebeld en hier heb je nog een paar ton extra, bedankt jongens.

    Misschien dat het gebrek aan kennis van wat rente eigenlijk inhoud en waar het oorspronkelijk ooit voor was ipv straffen voor het opbouwen van buffers en een behouden financiële levensstijl.

    Nee morgen miljardair, daar alles voor lenen en leveragen tot het gaatje en vervolgens de bank aansprakelijk stellen...
  11. forum rang 4 hjs64 10 september 2021 15:53
    quote:

    ZJZDOBIZS schreef op 10 september 2021 14:33:

    [...]

    Ik ga geld lenen voor een peperdure opleiding, vind vervolgens geen baan en dus moet de bank mij die lening kwijtschelden want o zielige ik.

    Dat is voor de bank simpelweg een kostenoverweging, kwijtschelden is goedkoper dan een juridische procedure beginnen (van een kale kip kun je nu eenmaal geen veren plukken). Uiteraard wel een risico opslag bij het afsluiten van de lening.
3.558 Posts
Pagina: «« 1 ... 136 137 138 139 140 ... 178 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Waarom de nieuwe doelstellingen van ABN Amro een vleugje ambitie missen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links