Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Waardeaandelen zijn ware groeiaandelen

4.943 Posts
Pagina: «« 1 ... 217 218 219 220 221 ... 248 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 marique 5 september 2021 16:11
    Dank voor uw antwoord, cune. Ik had uw opmerking dus verkeerd begrepen.
    Ter geruststelling, voorlopig blijf ik nog wel een aantal bedrijven/aandelen volgen. Heb alleen mijn volgbestand fors gesaneerd tot nu nog een 30-tal bedrijven.
    Waar nodig of gewenst zal ik daar ook wel eens iets over schrijven in deze draad. Zie bijvoorbeeld mijn opmerkingen over DSM hierboven. Heb op dit moment dit aandeel niet in portefeuille maar volg het bedrijf wel nauwgezet.
  2. forum rang 6 jonas 5 september 2021 18:05
    Cune beleg je gericht of iets minder gericht?

    In het tweede geval is een EFT world of een breed gespreid beleggingsfonds aan te raden. Klapt die er onderuit dan kan je altijd nog zeggen: tja zoiets kan ik met vele andere beleggers ook niet helpen.

    Leuker vind ik iets meer gericht op zeg inderdaad het volgen van zeg 30 aandelen. Dan kijken naar de cijfers maar ook naar alles erom heen. Dat is dus ook concurrentie, strategie, management. Ieder doet maar zijn ding. Ik doe dus gericht met momenteel InBev, ASR. Dat is de eerste ton. Dan Heymans, Shell ,Peets, Prosus en wat andere Chinezen e.d..

    Dat staat allemaal op een knal omhoog! Ha, ha mag ik hopen!

    Nu nog eens kijken of het lukt. En word ik incompimentus dan maar EFT's. En ja dan wordt beleggen toch ook wat minder spannend>

    Groet, Jonas

    PS Zet er expres bij wat ik in het echt doe. Zou fijn zijn als andere forumgenoten dat ook doen. Want nu is het bij vele beleggers hier wel wijsheid en succes achteraf!
  3. forum rang 6 jonas 5 september 2021 18:52

    Basic bij mij. Ik vertrouw het allemaal niet zo en ja je moet ergens heen TINA dus. Dan maar verzekeringen en bier en koffie tot de ECB klap gaat komen met al die onbetrouwbare schulden op de balans. Eens zal het geldwegen van de redelijk zuinige noordelijke landen aan de zuidelijke profiteurs tot een eind komen.

    Toch te idioot voor woorden. Hier gezinnen die nauwelijks rondkomen en onveiligheid in de wijken, ouderen die al jarenlang inleveren, jongeren die geen woning krijgen vanwege nieuwkomers en een Minister President die even gaat lopen Sinterklazen met Miljarden in de EU

    Rutte moet zich schamen voor wat hij heeft aan gericht. Opstappen en wegwezen! Schippers moet het maar overnemen en dan over rechts. Ergerlijk ook is ook dat NOS gedoe zoals vandaag in Buitenhof met dat Pechtholt gezwets alsof het perse over links moet terwijl gigantisch heeft verloren en Kaag nauwelijks 15 % en dat met minimaal 1 miljoen van rijke sponsor en de manipulatieve propaganda verzorgt door de NOS met D'66 voorzitster en steun van een fonds o,l,v D'66 voorzitter.

    En ja dan het negeren van miljoenen kiezers zoals op de PVV. Dat Inclusief inclusief en inclusief gezwets is er het bij de VVD en D'66 , maar dan wel alleen met die linkse luchtfietspartijen!

    Groet, Jonas

    PS Ik wijd wat uit maar het is echt te gek voor woorden. We leven in een land met totalitaire linkse staatsomroep en niemand doet er wat aan. Slapjanus Rutte al helemaal niet!
  4. forum rang 6 marique 5 september 2021 19:32
    quote:

    jonas schreef op 5 september 2021 18:05:

    (...)
    En word ik incompimentus dan maar EFT's. En ja dan wordt beleggen toch ook wat minder spannend>
    (...)
    Etf's wat minder inspannend maar niet minder spannend.
    Ook hierbij is het maar afwachten of je de juiste keuzes maakt.

    Voor Europa beleg ik in een tiental bedrijfsaandelen, te kiezen uit Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Keuze gebaseerd op een mix van momentum, groei en waarde.

  5. forum rang 6 marique 5 september 2021 20:00
    Jonas, dat idee van TINA leidt niet alleen voor aandelen maar overal tot (te) hoge prijzen. Dat vind ik geen gezonde situatie. In assets als aandelen en huizen zit heel veel 'lucht'. Dat wil zeggen, na een flinke correctie is er van je veronderstelde som geld in deze assets ineens een stuk minder over.

    Stel je hebt 20K cash en 80K in aandelen. De aandelenmarkt maakt een diepe val van 50% koersverlies. Remember 2001-2003. Dan is je vermogen geslonken tot 60K. Ben je ineens van je TINA zorgen af.

  6. forum rang 5 graham20 5 september 2021 20:08
    quote:

    jonas schreef op 5 september 2021 19:38:

    "Want ergens is het bij mij wel: van wat moet je nu met je centen met spaarrente min 0 enzo?"

    Anders gezegd: bij de bank krijg ik niets op mijn spaargeld, dus laat ik er maar mee gaan gokken.
    In het boekje over risico en rendement, heb je het hoofdstuk over risico overgeslagen.
  7. forum rang 6 jonas 5 september 2021 21:20
    Oh nee Graham. Ik doe dit spelletje al langer. Mijn grootste posities? Solide bedrijven in redelijk veilige branches die ik er niet zo gauw eronderuit zie gaan. Bier: In Bev, Koffie: Peets, Verzekeren: ASR, gas: Shell.

    Zet jij je geld maar op een spaarrekening. Ik zoek bescherming in bedrijven en zeker in inflatie omgeving. Daarnaast natuurlijk ook afgelost huis het eerste dat ik een ieder aanraad.

    Laat je niet ge3k maken door dure vermogens adviseus die hun schamele resultaten trachten te verhullen met gewichtig gepraat over risico's. Bla bla maar resultaat? Ho maar!

    Groet, Jonas
  8. cune 5 september 2021 21:38
    Jonas schrijft ; " Dan Heymans, Shell ,Peets, Prosus en wat andere Chinezen e.d.."
    Arme Jonas, sinds wanneer is Prosus NV een chinees bedrijf ? ( Veruit het grootste bezit van Prosus is een minderheidsbelang van 31% in Tencent, een Chinees internetbedrijf.[1] Verder heeft het belangen in het Russische socialmediabedrijf Mail.ru (belang: 28%) en maaltijdbezorger Delivery Hero (21%). Prosus heeft ook veel belangen in andere bedrijven die net zijn opgericht en vaak nog met verlies draaien.).
    Ga voor de aardigheid eens naar de website en klik op bv bestuur en risico !
    Heb zelden een bedrijf gezien dat op z'n website zulke grote nietszeggende praatjes verkoopt.
    Peet's veel te dure koffie van douwe egberts. Verliest het altijd van Nestlé (Nescafé) of de oploskoffie arabica van huismerken van bv de Lidl.
    Shell wanneer straks de wereld milieu vriendelijke energie gaat gebruiken ?
    Heymans een van oorsprong stratenmakers bedrijf dat straks niet meer kan en mag bouwen vanwege de aangescherpte CO regelgeving.
    Ik krijg medelijden met u, alleen al door de grafieken van de afgelopen 5 jaar.
    Mijn advies beleg gespreid en daaronder versta ik om zowel bv. Besi als ASML in de portefeuille te hebben en zeker geen 30 verschillende fondsen
    Koop alleen maar aandelen waarvan tevens calls & puts bestaan , paar uitzonderingen daar gelaten zoals Nedap en Amsterdam Commodities ( bekijk beide in de lente van 2022)
    Wanneer je een aandeel wilt hebben maar je vindt ze nu te duur schrijf dan puts o.t.m. ( dikwijls mag je de ontvangen centjes houden zonder de aandelen te hoeven kopen.
    Heb je de aandelen in bezit schrijf dan soms calls.
    Heb vroege zomer 2020 toen ING laag stond ( dacht toen nog lager lijkt mij uitgesloten) calls serie € 10,- dec 2022 gekocht want ook nu nog ben ik van mening dat ING in de nog komende tijd boven de € 12,- gaat staan..
    Wie heeft ervaring met LYNX als broker ? Bij voorbaat dank voor elk serieus advies !
  9. forum rang 6 jonas 5 september 2021 21:53
    Cune,

    Ik daag wat uit om mensen gewoon man en paard qua aandelen te laten noemen.

    Maar met dat stelletje van jou voorzie ik failliet Cune. Het is werkelijk bar en boos. Overigens Peets heeft nog een minimaal 100 andere merken zoals Jacobs. Heymans zal met hun voorzichtige beleid ongetwijfeld gaan profiteren van de scharrste op de woningmarkt: zet die maar voor 2023 op zeker de 20.

    Die milieuvriendelijke energie is er voorlopig nog niet in voldoende betaalbare mate dus in de tussen tijd doe ik wel met Shell. Ook al op de 25 in 2023. En dan InBev die de geest gaat krijgen en een koers van 100 plus is zeker haalbaar in 2023.

    ASR met dat dividend en inkoopprogramma's die staat dan op 60 plus. En ja Prosus is meer dan Tencent maar het aandeel in die andere mooie beleggingen is echt maar nog relatief beperkt. Je verkijkt je een beetje op al die miljarden vermoed ik. Heb ze maar toch wel een apart aandeel. Het is toekomstige winst kopen, maar mogelijk zeggen ze dat ook als de toekomst er is. Ergens moet er toch iets eerder concreets uitkomen voor de belegger.

    Als ik mezelf zo nalees dan is er geen andere conclusie dat ik in 2023 veel rijker zal zijn dan nu!

    Ach ja een beetje geluk mag ik ook wel hebben!

    Groet, Jonas
  10. forum rang 6 jonas 5 september 2021 22:59
    Marique

    Heb me wat terug getrokken op het forum Stern. Rare zaak dat een bedrijf zolang kan en mag doen over mogelijke fusie. Auto's moeilijke markt. Maar goed heb er nog 1000. Beetje dood geld. Over de tijd bekeken heb ik er nauwelijks aan verdiend. De redding was een paar flinke dividenduitkeringen.

    Het rare bij mij is dat ik soms heel goed verdien op zaken waar ik minder verstand van heb. Denk aan Galapagos. Met Stern ben ik gewoon wat eigenwijs dus ik wacht zaken af met die 1000. Mijn GAK ligt iets onder de 14

    Groet, Jonas
  11. forum rang 6 Ronald Engels 6 september 2021 00:23
    quote:

    jonas schreef op 5 september 2021 22:59:

    Marique

    Heb me wat terug getrokken op het forum Stern. Rare zaak dat een bedrijf zolang kan en mag doen over mogelijke fusie. Auto's moeilijke markt. Maar goed heb er nog 1000. Beetje dood geld. Over de tijd bekeken heb ik er nauwelijks aan verdiend. De redding was een paar flinke dividenduitkeringen.

    Het rare bij mij is dat ik soms heel goed verdien op zaken waar ik minder verstand van heb. Denk aan Galapagos. Met Stern ben ik gewoon wat eigenwijs dus ik wacht zaken af met die 1000. Mijn GAK ligt iets onder de 14

    Groet, Jonas
    ===================

    jonas, Marique,

    Ik hou ze ook vast,

    P.S. Kijk naar Hal, die (9.9 % kocht van Technip Energies) en kijk naar SBM grote concurrent van Technip Energies.

    Heb zelf SBM en Technip Energies, zie SBM forums, overname/samengaan???

    M.v.g. Ronald
  12. forum rang 6 jonas 6 september 2021 11:14
    Marique ik ken die situatie. Hadden we toch ook in 2008 met de bankencrisis? Het is dan even peentjes zweten en tijdig verlies nemen en dan storm laten uitrazen en er weer in of gewoon blijven zitten

    Je wjjst erop dat inflatie ook zijn uitwerking heeft op bedrijven. Dat is zo al zijn het voor het ene bedrijf anders uitpakken dan het ander. Echter zolang een bedrijf winst maakt is er daarmee ook inflatiecompensatie bij winst percentage groter dan inflatie. Komt nog iets bij in tijden van sterk stijgende beurzen zit de grootste winst vaak in de laatste staart Arend Jan heeft hiervan eens mooie grafieken getoond

    Ben je te angstig dan mis je dat. Het is natuurlijk wel koppie erbij houden en wat pragmatisch zaken beoordelen. En ja ook accepteren dat je een trend zoals nu met die stijgende grondstofprijzen deels mist.

    Marique " Jonas, dat idee van TINA leidt niet alleen voor aandelen maar overal tot (te) hoge prijzen. Dat vind ik geen gezonde situatie. In assets als aandelen en huizen zit heel veel 'lucht'. Dat wil zeggen, na een flinke correctie is er van je veronderstelde som geld in deze assets ineens een stuk minder over.

    Stel je hebt 20K cash en 80K in aandelen. De aandelenmarkt maakt een diepe val van 50% koersverlies. Remember 2001-2003. Dan is je vermogen geslonken tot 60K. Ben je ineens van je TINA zorgen af."

    Groet, Jonas

  13. forum rang 6 marique 6 september 2021 12:40
    quote jonas:
    Komt nog iets bij in tijden van sterk stijgende beurzen zit de grootste winst vaak in de laatste staart Arend Jan heeft hiervan eens mooie grafieken getoond

    AJ kan me nog meer vertellen. Hij vergeet te zeggen dat de val vanaf het eindpunt van de stijging dieper is dan vanaf ergens onderweg de stijging.
    Heb je eerder geheel of gedeeltelijk winst genomen dan heb je cashreserve om optimaal te profiteren van het herstel. Dat kasgeld heb je niet als je de rit tot het hoogtepunt hebt uitgezeten.
    Bij winst nemen zet je de 'lucht' om in cash. Bij de rit tot hoogtepunt uitzitten vervliegt de 'lucht' echt.
  14. forum rang 6 jonas 6 september 2021 12:42

    Ronald "Heb zelf SBM en Technip Energies, zie SBM forums, overname/samengaan???"

    Hierover droomde topman Boskalis al eens en dan met Fugro en Vopak erbij. Is de vraag of dat voor Hall beter zal werken dan aparte bedrijven. Bij een Schlumberger e.d was dat geen wonder middel.

    Zelf zou ik dan het in het echte groot denken zien. We hebben Posus met veel toekomst tech en HAL met toch een dividend stroom uit bewezen winstgevende bedrijven.

    Men voege beide holdings samen. Aandeelhouders Prosus blij met divdendwinst HAl die met techkennis van Prosus zaken wat versnelt en HAl_ dochters zoals Coolblue die ineens met miljarden echt kunnen uitpakken.

    Het is maar een ideetje. Nu fietsen en rondje Kralingse Bos doen,

    Groet, Jonas

    PS Achterliggend is Prosus meer LT en daarbij iets meer down to earth MT winstmaker HAL
  15. forum rang 6 marique 6 september 2021 12:48
    Quote jonas:
    Echter zolang een bedrijf winst maakt is er daarmee ook inflatiecompensatie bij winst percentage groter dan inflatie.

    Wat ik zorgelijk vind is het volledig uit de rails lopen van koersstijging vergeleken met omzet- en winststijging. Ik begrijp heus wel dat koersen vooruitlopen op toekomstige winsten. Koersdoelen van analisten zijn daarop gebaseerd. Maar als de koers van erg veel bedrijven over de voorbije 3 -5 jaren is verdubbeld of verdrievoudigd ten opzichte van de behaalde omzet/winst dan moet er in de komende jaren wel erg veel hogere omzet en winst behaald worden om het evenwicht tussen koersverloop en omzet/winst progressie te herstellen.

  16. forum rang 7 ffff 6 september 2021 13:10
    Wat een mooie postings in deze draad gedurende het weekend! Mooi zo, want het gaat weer eens over beleggen op een beleggerswebsite met wat oude bekenden.

    Even reageren op Mariques opmerking:

    Bij winst nemen zet je de 'lucht' om in cash. Bij de rit tot hoogtepunt uitzitten vervliegt de 'lucht' echt.

    DAT is natuurlijk een waarheid als een koe, maar wel , in mijn ogen, een stuk van de waarheid.

    Als echt grote investeerders, beleggers als pensioensfondsen, staatsfondsen in Qatar, Noorwegen etc tot de beslissing komen om maar liquide te gaan creëren ze zelf al een val van de beurzen. Dan zitten ze met enorm veel liquiditeit, maar ook dan wordt het verdomd lastig te beoordelen wanneer opnieuw dan weer in te stappen.

    Vorig jaar februari 2020 hadden we in deze draad een toch opmerkelijke ontknoping: Plots bleken drie bekende en betrouwbare posters voor pakweg gemiddeld de helft van hun vermogen in aandelen te zitten ( een geheel nieuwe onthulling) en daarmee duidelijk aangevend dat de gigantische Covid koersval hen natuurlijk ook wel klappen bezorgde, maar.... gelukkig maar voor de helft. Beleggers zoals ik die voor bijna 100 procent in aandelen zaten kregen gigantische dreun te verwerken van tientallen miljoenen.

    Nu zijn we 19 maanden verder en zoals zo vaak met beurzen weten we het allemaal heel goed achteraf, maar degenen die gewoon zijn blijven zitten kijken NU weer tegen de AEX van bijna 800 en een DAX van bijna 16000 aan met natuurlijk, het kon niet anders, met bijna 100 procent aandelen een droomontwikkeling van de portefeuille. Ik zie het echt als: Inflatie , plus bedrijven maken wel degelijk weer winst. De winst van de meeste beursindexxn schommelt rond de ruim 20 procent en die pak je natuurlijk het meest als je ook helemaal in de aandelen was blijven zitten. De banken geven je geen 20 procent op je liquiditeit.

    De waarheid van Marique is juist, maar wel betrekkelijk, hoe je tegen vermogensbeheer aankijkt. MIJN ervaring met traden is geen goede en dan kies ik er toch voor om gewoon stil te blijven zitten als je zwaar geschoren wordt door frauderende bankiers of een ellendig Covid-virus.

    Vorig jaar ook die goede discussie met Chiddix: Alles in cash, inflatie 4 procent, bankboetekosten 0,5 procent, jullie in Nederland vermogensbelasting van bijna 2 procent...... Het is ook een keuze.... Ben toch blij alles gewoon in aandelen gehouden te hebben.

    Peter
4.943 Posts
Pagina: «« 1 ... 217 218 219 220 221 ... 248 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 884,07 0,00%
EUR/USD 1,0606 -0,18%
FTSE 100 7.965,53 0,00%
Germany40^ 17.776,20 -1,39%
Gold spot 2.380,91 -0,09%
NY-Nasdaq Composite 15.885,02 -1,79%

Stijgers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Dalers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links