Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel NEL ASA CHX:NEL_O.CXE3, NO0010081235

  • 5,668 2 feb 2024 09:16
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 0,000 - 0,000
  • 0

NEL ASA 2021

3.100 Posts
Pagina: «« 1 ... 111 112 113 114 115 ... 155 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Dragstar 1 september 2021 15:57
    Nel Hydrogen Fueling is een dochteronderneming van NEL ASA , gespecialiseerd in waterstoftankstations voor auto's, bussen , vrachtwagens en treinen met brandstofcellen. De nieuwe bestelling die de NEL-dochter van Everfuelverwijst naar een waterstoftankstation in Aarhus, Denemarken, waarmee in de toekomst een vloot van waterstofaangedreven taxi's zal worden bevoorraad, zoals de BusinessPortal Norway meldde. Het tankstation wordt in 2022 in Aarhus geïnstalleerd en in gebruik genomen en dient als prototype van een mobiel tankstation voor lichte en zware bedrijfsvoertuigen. De bedrijven geven geen informatie over de orderwaarde. Jens Egholt Rasmussen, Global Sales Director bij Nel Hydrogen Fueling, is verheugd om de samenwerking met Everfuel voort te zetten en is er trots op bij te kunnen dragen aan de waterstofinfrastructuur van Denemarken
  2. forum rang 4 Dragstar 1 september 2021 15:59
    Everfuel is in 2019 opgericht vanuit NEL ASA als een apart waterstofbedrijf. Het jonge bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Herning, Denemarken, maar is ook actief in Duitsland, België, Zweden, Noorwegen en Nederland. Everfuel biedt oplossingen voor het leveren en tanken van waterstof om een ??praktische en permanente transitie naar emissievrije waterstoftechnologie mogelijk te maken. NEL ASA heeft een belang van ongeveer 20 procent in Everfuel. Daarom werd de samenwerking tussen de twee bedrijven in het verleden als een gegeven beschouwd en zou NEL in de toekomst waarschijnlijk de infrastructuur voor Everfuel kunnen blijven leveren.
  3. forum rang 4 Dragstar 2 september 2021 16:50
    Wie zijn de grote aandeelhouders bij Nel asa
    Dochteronderneming Deutsche Börse is een van de belangrijkste aandeelhouders
    Naast de talrijke partnerships die NEL ASA onderhoudt, heeft het waterstofbedrijf ook enkele grote namen onder zijn investeerders. Deutsche Börse- dochter Clearstream Banking is goed voor het leeuwendeel met 54,53 procent (per 25 augustus 2021) van alle aandelen . Dit mag echter niet een enkele positie van de beursoperator zijn, zoals blijkt uit financiële trends. In plaats daarvan beheert Clearstream de aandelen van talrijke particuliere beleggers buiten Noorwegen. Ter vergelijking: in juli 2020 was de positie van Clearstream in NEL-aandelen nog 5,2 procent. De uitbreiding van de positie zou dus kunnen wijzen op een sterke toename van de handel van particuliere investeerders buiten Noorwegen.

  4. forum rang 4 Dragstar 2 september 2021 16:51
    Een andere beursoperator volgt op de tweede plaats, zij het met een beduidend lager aandeel aandelen. De Zwitserse beursdochter SIX SIS AG bezit momenteel 1,85 procent van alle NEL-aandelen. De centrale effectenbewaarinstelling zal waarschijnlijk een vergelijkbare positie innemen als Clearstream Banking, alleen voor de Zwitserse markt.
    Voornamelijk vertegenwoordigde kredietinstellingen
    De volgende op de lijst van de grootste aandeelhouders zijn voornamelijk kredietinstellingen. Het Londense filiaal van de Amerikaanse bank JPMorgan bezit 1,68 procent van de NEL-effecten, maar de Luxemburgse vestiging bezit ook 0,55 procent van de NEL. De lijst wordt voortgezet met de State Street Bank and Trust Company , die ook met verschillende vestigingen vertegenwoordigd is. Het wordt gevolgd door Norden Bank (1,41 procent) en de Bank of New York Mellon (1,23 procent).
    Met UBS (1,1 procent) en Credit Suisse (0,47 procent) zijn ook twee grote Zwitserse banken belegd. Andere prominente namen zijn Deutsche Bank met een belang van 0,5 procent en Danske Bank , die op de verslagdatum 0,5 procent van alle aandelen NEL in handen had
  5. forum rang 4 Dragstar 2 september 2021 16:54
    Beleggers lijken echter slechts matig enthousiast te zijn over de dichte berichten over nieuwe projecten die NEL ASA aanpakt. En ook de meest recente kwartaalcijfers ondersteunen de grafiek niet. Hoewel de bedrijfsopbrengsten van NEL ASA in het tweede kwartaal van 2021 zijn gestegen tot 163,7 miljoen Noorse kronen, boekte het nog steeds een operationeel verlies van 149,1 miljoen kronen. Na de bekendmaking van de balans daalden de NEL-dossiers in Oslo uiteindelijk met 4,15 procent tot 13,86 kronen. Aan het begin van het jaar noteerde het papier nog 28,96 kronen, maar sindsdien hebben NEL-aandelen ongeveer 50 procent van hun waarde verloren. Meest recentelijk werden de aandelen verhandeld tegen 14.595 kronen (slotkoers op 24 augustus 2021).

    De redactie van Finanzen.net
  6. forum rang 4 Dragstar 2 september 2021 16:59
    NEL heeft onlangs aangekondigd dat het samenwerkt met SFC Energy om 's werelds eerste geïntegreerde elektrolyse- en waterstofbrandstofcelsysteem te ontwikkelen voor gedecentraliseerde energieopwekking en -opslag.
    Zoals NEL in een persbericht schrijft, zijn de twee bedrijven van plan om "rijpe producten en bewezen technologieën van de respectieve partijen als basis voor het geïntegreerde aanbod" te gebruiken in hun ontwikkelingssamenwerking. SFC Energy , met hoofdkantoor in Brunntal bij München, brengt meer dan 20 jaar ervaring in het omgaan met brandstofcellen mee aan het project. Het bedrijf omschrijft zichzelf als een toonaangevende "leverancier van waterstof- en methanolbrandstofcellen voor stationaire en mobiele hybride stroomvoorzieningsoplossingen", exploiteert productielocaties in Nederland, Roemenië en Canada en heeft tot nu toe meer dan 50.000 brandstofcellen verkocht. NEL kan haar expertise in elektrolyser- en opslagtechnologie inbrengen in het project.
  7. forum rang 4 Dragstar 2 september 2021 17:00
    Bijdrage aan het koolstofarm maken van de wereldeconomie
    Zoals NEL in haar persbericht uitlegt, zal het partnerschap "zich concentreren op de ontwikkeling van industriële oplossingen om minder efficiënte dieselgeneratoren te vervangen door efficiëntere systemen op basis van waterstofbrandstofcellen in combinatie met de productie van groene waterstof door middel van elektrolyse". In eerste instantie willen de twee bedrijven zich concentreren op toepassingen in het vermogensbereik tot 50 kW met een dagelijkse bedrijfstijd van twee tot tien uur. Deze kunnen bijvoorbeeld fungeren als betrouwbare noodstroomgeneratoren voor kritische stroomtoepassingen. Het doel op middellange termijn is echter de ontwikkeling van systemen in het vermogensbereik tot 500 kW op het gebied van telecommunicatie, datacenters en noodstroomvoorziening. De eerste producten zullen naar verwachting in de tweede helft van 2022 op de markt komen.
    De NEL-elektrolysers moeten hernieuwbare energiebronnen zoals zonne- of windenergie gebruiken om de waterstof te produceren die nodig is voor het hele systeem, dat vervolgens wordt opgeslagen in een tank. De waterstofbrandstofcel van SFC Energy zet de waterstof vervolgens klimaatneutraal om in elektrische energie. NEL en SFC Energy willen een "aanzienlijke bijdrage leveren aan race-to-zero en het koolstofarm maken van de wereldeconomie".

  8. [verwijderd] 3 september 2021 09:21
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 2 september 2021 19:07:

    'Mooie praatjes vullen geen gaatjes'.
    Haha we gingen je al bijna missen. De koers was meerdere dagen groen of maar een klein beetje in het rood en ineens was je stil.

    De hele markt trekt momenteel aan en als je het nieuws volgt weet je dat het niet alleen mooie praatjes zijn. Op dit moment zie je wereldwijd dat overheden flinke budgetten hebben gemaakt voor het terugdringen van CO2. Dat waterstof hier een belangrijke rol in gaat spelen is een feit. De vraag is alleen hoe snel dat in uiting komt in de omzet van bedrijven als Nel. Uiteraard is dat ook afhankelijk van hoe goed Nel is in het binnenhalen van opdrachten en het bemachtigen van een zo groot mogelijk marktaandeel.
  9. forum rang 10 DeZwarteRidder 3 september 2021 09:50
    quote:

    DennisTK schreef op 3 september 2021 09:21:

    [...]Haha we gingen je al bijna missen. De koers was meerdere dagen groen of maar een klein beetje in het rood en ineens was je stil.

    De hele markt trekt momenteel aan en als je het nieuws volgt weet je dat het niet alleen mooie praatjes zijn. Op dit moment zie je wereldwijd dat overheden flinke budgetten hebben gemaakt voor het terugdringen van CO2. Dat waterstof hier een belangrijke rol in gaat spelen is een feit. De vraag is alleen hoe snel dat in uiting komt in de omzet van bedrijven als Nel. Uiteraard is dat ook afhankelijk van hoe goed Nel is in het binnenhalen van opdrachten en het bemachtigen van een zo groot mogelijk marktaandeel.
    Het gaat niet om de omzet, maar om de winst van NEL.
  10. forum rang 10 DeZwarteRidder 4 september 2021 08:53
    quote:

    Het kan altijd erger schreef op 4 september 2021 07:22:

    [...]Wat een onzin. Het gaat om de toekomstverwachting. Wanneer ging Tesla ook alweer voor het eerst winst maken?
    Tesla had een soort monopolie-positie.

    NEL is een van de velen en maakt bovendien apparaten die ca 100 jaar geleden al zijn uitgevonden en die ongelooflijk energieverspillend zijn.
  11. forum rang 4 tomtom100 4 september 2021 17:09
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 4 september 2021 08:53:

    [...]

    Tesla had een soort monopolie-positie.

    NEL is een van de velen en maakt bovendien apparaten die ca 100 jaar geleden al zijn uitgevonden en die ongelooflijk energieverspillend zijn.
    De auto werd ook al 100 jaar geleden uitgevonden en toch zijn er nieuwe spelers op de markt gekomen en komen er in de toekomst nog bij.

    Snapt het Riddertje het al wat beter?
    Duhhh :-)
  12. Barren Wuffett 6 september 2021 13:09
    quote:

    Colorful schreef op 6 september 2021 11:54:

    Mijn energierekening variabel gaat met gemiddeld 8-9% omhoog. Shell deze week ook maar een keer 9% erbij, alvast bedankt.
    Toevallig stond ik van de week te tanken bij de Shell langs de A2 bij Breukelen. Op de schermen daar al reclame voor Nederland waterstofland en allerlei projecten waar ze aan meedoen.
  13. forum rang 10 DeZwarteRidder 6 september 2021 13:24
    quote:

    Barren Wuffett schreef op 6 september 2021 13:09:

    [...]Toevallig stond ik van de week te tanken bij de Shell langs de A2 bij Breukelen. Op de schermen daar al reclame voor Nederland waterstofland en allerlei projecten waar ze aan meedoen.
    Dat is nu een mooi voorbeeld van 'windowdressing'.
  14. Mariske 6 september 2021 13:55
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 4 september 2021 08:53:

    [...]

    Tesla had een soort monopolie-positie.

    NEL is een van de velen en maakt bovendien apparaten die ca 100 jaar geleden al zijn uitgevonden en die ongelooflijk energieverspillend zijn.
    Zelfs al is je bewering hier correct, wat niet het geval is, dan nog gaat het nu WEL rendebel worden.
    De waterstofmarkt van 100 jaar geleden is niet te vergelijken met nu, en die van 10 jaar in de toekomst al helemaal niet.
    Ik kijk uit naar de dag dat de omzetten, en bijgevolg ook de winst groene cijfers schrijven en dan heb jij hier niets meer te zoeken.
  15. Underdog 6 september 2021 13:56
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 4 september 2021 08:53:

    [...]

    Tesla had een soort monopolie-positie.

    NEL is een van de velen en maakt bovendien apparaten die ca 100 jaar geleden al zijn uitgevonden en die ongelooflijk energieverspillend zijn.
    Fout. Nel is niet 1 van de velen. Er is geen elektrolysecapaciteit in de wereld voor wat men wil gaan doen. En nel is trouwens de enige spelere met zowel alkaline en pem technologie.

    Kijk naar ITM en Ceres. Dat is wat er met Nel en Mcphy gaat gebeuren de komende maanden. Ze worden gewoon laag gehouden door amerikaanse shorters. Ooit gooien die de handdoek en gaan aan de andere kant zitten. En ik denk dat dat moment ni zo heel ver weg is.
3.100 Posts
Pagina: «« 1 ... 111 112 113 114 115 ... 155 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links