Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Galapagos AEX:GLPG.NL, BE0003818359

  • 27,380 18 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 26,940 - 27,380
  • 135.801 Gem. (3M) 80,5K

Galapagos augustus 2021

842 Posts
Pagina: «« 1 ... 38 39 40 41 42 43 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. gigatron 31 augustus 2021 18:20
    quote:

    Endless schreef op 31 augustus 2021 17:59:

    [...]
    Je eigen verdiepen in de man hij doet dit grotendeels zelf hij werkt graag met zijn handen. Logeert in een tentje zonodig Klussen ontspant hem.
    Nu begrijp ik het . Hij is tot het besef gekomen dat hij jaren geleden een verkeerde studiekeuze heeft gemaakt.
    Hij heeft eindelijk door dat hij veel beter is in het maken van luchtkastelen dan in het maken van medicijnen.
  2. forum rang 5 nr36 31 augustus 2021 18:21
    Met vertrek van Van de Stolpe verliest de biotechsector zijn boegbeeld

    Onno van de Stolpe was een voorbeeld voor honderden kleine Nederlandse bedrijven die nieuwe geneesmiddelen ontwikkelen. Maar als topman van Galapagos was hij niet meer te handhaven. 'Er moet nieuw perspectief komen.'

    De topman van Galapagos gold als een voorbeeld voor veel bedrijven die geneesmiddelen ontwikkelen. Na een reeks tegenvallers was het vertrek van Van de Stolpe onvermijdelijk. Op de beurs reageren de aandeelhouders opgelucht op het vertrek van Van de Stolpe. De commissarissen gaan een nieuwe ceo zoeken van buiten het bedrijf.
    Galapagos-ceo Onno Van de Stolpe stapt op, en daarmee verliest de Nederlandse biotechsector zijn gezicht. Van de Stolpe was in 1999 een van de oprichters van Galapagos en bouwde het bedrijf uit tot het belangrijkste biotechbedrijf in Nederland, met een beurswaarde die begin vorig jaar nog €12 mrd bedroeg. De Galapagos-topman was ook geliefd. Hij gold als een voorbeeld voor honderden kleine Nederlandse bedrijven die nieuwe geneesmiddelen ontwikkelen.

    'Dit is het einde van een tijdperk', zegt Annemiek Verkamman, directeur van de branchevereniging HollandBio van biotechbedrijven. 'Van de Stolpe heeft laten zien dat een Europees biotechbedrijf eigen geneesmiddelen kan ontwikkelen en goedgekeurd kan krijgen. Dat is enorm inspirerend. Tegelijkertijd laten de tegenslagen waarmee Galapagos kampt, zien hoe moeilijk het is om in onze sector succes te boeken.'

    Na een reeks tegenvallers en een beurskoers die maar bleef dalen, besloot het biotechbedrijf verder te gaan zonder van de Stolpe — de topman die 22 jaar aan het roer van het bedrijf stond. Het besluit was onvermijdelijk geworden. Het vertrouwen ontbrak dat Van de Stolpe de harde beslissingen kon nemen die nodig zijn om Galapagos ? ? een nieuwe levensfase in te loodsen.

    De grootste tegenslag was de noodgedwongen beslissing vorig jaar om de ontstekingsremmer filgotinib niet te introduceren als reumamedicijn in de Verenigde Staten. Filgotinib is veruit het belangrijkste medicijn van Galapagos. Het middel is wel goedgekeurd in Europa en Japan, maar stuitte op te veel bezwaren bij Amerikaanse toezichthouders. Die tilden veel zwaarder aan mogelijke bijwerkingen dan de altijd optimistische Van de Stolpe voor mogelijk had gehouden.

    Ster van Van de Stolpe verbleekte

    Door de inschattingsfout verbleekte de ster van Van de Stolpe. Zijn positie werd onhoudbaar na nog drie tegenslagen, waardoor de beurskoers van Galapagos deze zomer volledig instortte. In anderhalf jaar tijd is de koers van het biotechbedrijf met circa 80% gedaald. Van de Stolpe erkent in een interview met het FD dat de lage beurskoers een rol heeft gespeeld bij de beslissing om terug te treden. 'Het vertrouwen is beter te herstellen onder een nieuwe ceo.'

    Na de bekendmaking dat Van de Stolpe vertrekt, schoot de koers van Galapagos op de beurs omhoog. Het aandeel sloot dinsdag 7,2% hoger op €50,31 en was daarmee de grootste stijger op de Amsterdamse beurs. De koersreactie bevestigt dat beleggers het vertrouwen in Van de Stolpe volledig hadden verloren.

    'Nieuw perspectief nodig'

    Dat Van de Stolpes vertrek onvermijdelijk was, bleek ook uit gesprekken die het FD afgelopen weken heeft gevoerd met een tiental goed ingevoerde waarnemers uit de Nederlandse biotechsector. Een meerderheid van hen stelde dat de Galapagos-topman niet meer was te handhaven.

    Veel gesprekspartners menen dat Van de Stolpe te lang is aangebleven. 'Onno had vorig jaar al de eer aan zichzelf moeten houden. Er moet nieuw perspectief komen', aldus een van deze ingewijden. Een andere gesprekspartner: 'Van de Stolpe houdt vernieuwing tegen.' Weer een ander oordeelde: 'De strategie van Galapagos is dood. Het lijkt wel alsof het bestuur geen plan heeft.'

    Tegelijkertijd stellen veel geïnterviewden dat Van de Stolpe een unieke prestatie heeft geleverd door Galapagos uit te bouwen tot een van de belangrijkste biotechbedrijven van Europa. Sommige waarnemers vrezen ook dat een vertrek van Van de Stolpe tot een leegloop kan leiden bij de onderneming. 'Het is maar afwachten of een opvolger zijn medewerkers op dezelfde manier kan inspireren.'

    Opvolger van buiten Galapagos

    Eerder dit jaar vertrok Piet Wigerinck al als chief scientific officer van Galapagos. Het biotechbedrijf is nog op zoek naar een opvolger. Wigerinck was twaalf jaar lang verbonden aan Galapagos. Ook veel andere vertrouwelingen van Van de Stolpe werken al langer dan tien jaar met de vertrekkende topman samen. Een van hen is chief business officer André Hoekema.

    Opvallend is dat de commissarissen hebben besloten een nieuwe ceo te zoeken van buiten het bedrijf. Dat maakt de kans groter dat een nieuwkomer overgaat tot ingrijpende beslissingen, zoals het afstoten van bedrijfsonderdelen. Waarnemers houden er rekening mee dat Galapagos bijvoorbeeld de Europese marketing van zijn medicijn filgotinib helemaal zal uitbesteden. Daarmee zou een einde komen aan de droom van Van de Stolpe om Galapagos uit te bouwen tot een volwaardig farmabedrijf dat zelf de marketing van zijn medicijnen ter hand neemt.

    FD
  3. forum rang 7 Bert12345 31 augustus 2021 18:55
    quote:

    de tuinman schreef op 31 augustus 2021 17:49:

    [...]

    En zo zie je maar. Hard werken levert wel wat op, maar als je slim werkt kun je veel meer verdienen en uiteindelijk anderen voor je laten werken.
    En dat is nu precies hoe de westerse maatschappij in elkaar steekt.
    Hij zal een tuin hebben......... ;-))
  4. Loureiro 31 augustus 2021 20:22
    En nog blijft hij zeggen :
    "Voorlopig blijf ik CEO, totdat de Board een goede opvolger heeft. Tegen die tijd neem ik afscheid, niet eerder. Tot die tijd werk ik aan het herstellen van het vertrouwen van de belegger. Zou mooi zijn als jullie erbij blijven. Groet, Onno"
    Binnen enkele dagen of weken is het opnieuw zover : kunnen ze weer cashen bij de vervaldag van de warrants.
    Geen enkel vertrouwen meer in Onno.
  5. forum rang 7 wiegveld 31 augustus 2021 20:28
    Uit de Q2 call GLPG:
    Sofie Van Gijsel -- Senior Director Investor Relations

    Thank you, and welcome all to the audio webcast of Galapagos' H1 2021 results. I am Sofie Van Gijsel, Investor Relations, representing the reporting team at Galapagos. This recorded webcast is accessible via the Galapagos website homepage and will be available for downloads and replay later on today.

    We would like to remind everyone that we will be making forward-looking statements during today's webcast. These forward-looking statements include remarks concerning future developments of the pipeline and our Company and possible changes in the industry and competitive environment. Because these forward-looking statements involve risks and uncertainties, Galapagos' actual results may differ materially from the results expressed or implied in these statements.

    Today's speakers will be Onno van de Stolpe, CEO, Dr. Walid Abi-Saab, CMO; and Bart Filius, COO and President. Onno will reflect on the operational highlights and Walid will speak to the topline results of our TYK2 and SIK2/3 programs released in July. Then, Bart will go over the financial results and end with expected news flow for the year.

    Benzinga vandaag over stoppen Onno:

    After 22 years at the helm of Galapagos NV (NASDAQ: GLPG), chief executive Onno van de Stolpe has decided it is time to retire and hand the reins to new leadership.

    He will stay in his role until a successor is found.

    The company has kicked off a search for a new CEO. Van de Stolpe was a co-founder of Galapagos and has been CEO since it was formed in 1999.

    His departure comes after a tricky period for Galapagos, which van de Stolpe alludes to in his retirement announcement, saying: "Despite recent setbacks, we continue to progress a deep pipeline of novel target-based compounds, while the commercial roll-out of our first approved product is underway,"

    Galapagos is in the midst of launching its JAK1 inhibitor Jyseleca (filgotinib) for rheumatoid arthritis in Europe and Japan. However, the FDA rejected the drug as part of a wider investigation into the safety of the class.

    The delay resulted in Galapagos' longstanding partner Gilead Sciences Inc (NASDAQ: GILD) abandon plans to develop the drug for rheumatoid arthritis in the US and handing back European marketing rights to Galapagos.

    Last month, Galapagos' SIK inhibitor GLPG3970 failed two of three clinical trials.

    Related Content: Galapagos SIK Inhibitor Fails To Show Positive Outcomes In Ulcerative Colitis, Rheumatoid Arthritis Patients.

    Also Read: Galapagos, Gilead Sciences Pull Plug On Ziritaxestat Clinical Trials.

    Price Action: GLPG shares are up 8.64% at $59.72 during the premarket session on the last check Tuesday.
  6. Henk Hobbybelegger 31 augustus 2021 20:28
    quote:

    abelheira schreef op 31 augustus 2021 20:22:

    En nog blijft hij zeggen :
    "Voorlopig blijf ik CEO, totdat de Board een goede opvolger heeft. Tegen die tijd neem ik afscheid, niet eerder. Tot die tijd werk ik aan het herstellen van het vertrouwen van de belegger. Zou mooi zijn als jullie erbij blijven. Groet, Onno"
    Binnen enkele dagen of weken is het opnieuw zover : kunnen ze weer cashen bij de vervaldag van de warrants.
    Geen enkel vertrouwen meer in Onno.
    Volgens mij werd in hetzelfde interview gemeld dat de warrants waardeloos zijn: “Anderzijds moeten we ook vaststellen dat de warrants voor het personeel ‘onder water’ staan”.
  7. forum rang 7 Bert12345 31 augustus 2021 20:45
    Kijk; ik kwam hier en was verbaasd dat Onno aandelen schonk aan een dierenpark. Dan weet je, dat ze sterk gaan dalen, want anders geef je wel cash. Die aandelen kan je aftrekken in box 1 tegen die toen geldende waarde. Ergo: dat geintje heeft hem niets gekost en hij wist dat het ging dalen...........

    Maar nu een grote maar: ik denk dat en ik weet het niet. Je kunt niet iemand totaal affakkelen obv vermoedens.

    Dus: mogelijk wist hij, dat het kaartenhuis in elkaar zou storten, maar het kan anders zijn hè?!

    On topic: Gilead zit onder de plak middels een overeenkomst. Voor sommigen is het goed dat ze onder de plak zitten. Dat kon ook weleens voor Gala gelden.
  8. The Saint 31 augustus 2021 22:27
    Onno vertrekt en prompt stijgt de koers met ruim 7%. Dit statement zegt alles over het weinige vertrouwen in v.d. Stolpe. Terecht of onterecht ? Enerzijds terecht; Onno heeft te hoge verwachtingen gewekt naar de beleggers toe. Zelfs in de wetenschap dat FDA geen genoegen zou nemen met onvoltooide Manta onderzoeken,. Onno wist dat dhr. Hahn ex directielid van concurrent en mega farmeut Abbvie in de FDA commissie vooral de commerciële belangen dient van Abbvie die met reumamedicijn RinVoq de markt in VS moet beheersen. Concurrentie van Filgotinib scheelt miljarden omzet. Dat FDA Filgotinib zou afwijzen was bij insiders wellicht bekend. Vlak voor beslissing FDA steeg de koers nog nauwelijks, ondanks de torenhoge uitgesproken verwachtingen van Onno. De euforie van vd Stolpe heeft geleidt tot een miljarden deal met Gilead. Zeer naïef eigenlijk. Gilead en ook wij naïeve beleggers hadden blaaskaak vd Stolpe moeten en kunnen doorzien. Een ezel stoot zich niet aan dezelfde steen. Weer was vd Stolpe lyrisch en euforisch over oa Toledo. Debacle nummer 2 en nog meer mislukkingen uit de pijplijn. Mega miljonair is vd Stolpe wel geworden met zijn grootspraak. Hij druipt wel af met pek en veren…..Morgen een short positie GLPG overwegen??
  9. forum rang 4 Brimily 31 augustus 2021 22:30
    quote:

    The Saint schreef op 31 augustus 2021 22:27:

    Onno vertrekt en prompt stijgt de koers met ruim 7%. Dit statement zegt alles over het weinige vertrouwen in v.d. Stolpe. Terecht of onterecht ? Enerzijds terecht; Onno heeft te hoge verwachtingen gewekt naar de beleggers toe. Zelfs in de wetenschap dat FDA geen genoegen zou nemen met onvoltooide Manta onderzoeken,. Onno wist dat dhr. Hahn ex directielid van concurrent en mega farmeut Abbvie in de FDA commissie vooral de commerciële belangen dient van Abbvie die met reumamedicijn RinVoq de markt in VS moet beheersen. Concurrentie van Filgotinib scheelt miljarden omzet. Dat FDA Filgotinib zou afwijzen was bij insiders wellicht bekend. Vlak voor beslissing FDA steeg de koers nog nauwelijks, ondanks de torenhoge uitgesproken verwachtingen van Onno. De euforie van vd Stolpe heeft geleidt tot een miljarden deal met Gilead. Zeer naïef eigenlijk. Gilead en ook wij naïeve beleggers hadden blaaskaak vd Stolpe moeten en kunnen doorzien. Een ezel stoot zich niet aan dezelfde steen. Weer was vd Stolpe lyrisch en euforisch over oa Toledo. Debacle nummer 2 en nog meer mislukkingen uit de pijplijn. Mega miljonair is vd Stolpe wel geworden met zijn grootspraak. Hij druipt wel af met pek en veren…..Morgen een short positie GLPG overwegen??
    Morgen?
    Heb ik vandaag direct gedaan.
    (Ff te vroeg )
  10. ZJ.7 31 augustus 2021 23:19
    quote:

    Bert12345 schreef op 31 augustus 2021 20:45:

    Kijk; ik kwam hier en was verbaasd dat Onno aandelen schonk aan een dierenpark. Dan weet je, dat ze sterk gaan dalen, want anders geef je wel cash. Die aandelen kan je aftrekken in box 1 tegen die toen geldende waarde. Ergo: dat geintje heeft hem niets gekost en hij wist dat het ging dalen...........

    Maar nu een grote maar: ik denk dat en ik weet het niet. Je kunt niet iemand totaal affakkelen obv vermoedens.

    Dus: mogelijk wist hij, dat het kaartenhuis in elkaar zou storten, maar het kan anders zijn hè?!

    On topic: Gilead zit onder de plak middels een overeenkomst. Voor sommigen is het goed dat ze onder de plak zitten. Dat kon ook weleens voor Gala gelden.
    ...altijd mooi om je bijdrage te lezen Bert, ...scherp, op 'n elegante en zachte manier....schitterend !

    deel hier dezelfde mening ivm .....dat ZE wisten dat het ging dalen....(...geen goedkeuring op komst )

    ...maar nu 'n kleine maar : ik denk dat jij het wel weet....en ik en zoveel andere ook.....alleen kunnen we het bewijs niet op tafel leggen.....en kunnen we het woord ZEKER hierin niet gebruiken.....

    zj.7
  11. forum rang 6 mercurius-adept 1 september 2021 08:05
    quote:

    The Saint schreef op 31 augustus 2021 22:27:

    ..... De euforie van vd Stolpe heeft geleidt tot een miljarden deal met Gilead. Zeer naïef eigenlijk. Gilead en ook wij naïeve beleggers hadden blaaskaak vd Stolpe moeten en kunnen doorzien. Een ezel stoot zich niet aan dezelfde steen. Weer was vd Stolpe lyrisch en euforisch over oa Toledo. Debacle nummer 2 en nog meer mislukkingen uit de pijplijn....
    -->oppervlakkig op de man spelen...lekker simpel, als 'held' of als 'zwart schaap'...'hunnie' hebben het gedaan

    De eerdere overtuigingskracht lag natuurlijk aan de situatie, en niet aan een tovenaar oid.
    En de resultaten wekten natuurlijk die verwachtingen bij Gilead, niet slechts 'magic' van een of andere CEO

    (Score-bord meningen doen het natuurlijk al snel goed in dit NL, zie Telegraaf....maar je mist veel met die houding)

842 Posts
Pagina: «« 1 ... 38 39 40 41 42 43 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links