Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Uptrend AEX-index lijkt te versnellen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 Geldstroom Nederlandse beurs stagneert 81
  2. 24 apr Nasdaq Composite nog niet doorgebroken 50
  3. 23 apr Elektrische auto's hebben nog steeds panne 79

Reacties

92 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 9 Calimero 31 augustus 2021 17:12
    quote:

    Eykpunter schreef op 31 augustus 2021 17:08:

    [...]O dat, was alleen een reactie op jou. Ik heb geen grafieken waarin je iets moet tekenen, ben ik veel te lui voor. In mijn grafieken kun je gewoon meteen zien wat er aan de hand is met een koers, dan kan ik 50 grafieken binnen een uur beoordelen.
    Nu dan alleen even goed beoordelen ... scheelt Stockpicken .... :)
  2. [verwijderd] 31 augustus 2021 17:19
    quote:

    Calimero schreef op 31 augustus 2021 17:12:

    [...]

    Nu dan alleen even goed beoordelen ... scheelt Stockpicken .... :)
    De hoeveelheid transacties per jaar bij momentum beleggen hangt niet af van het juiste oordeel over grafieken, want dat is wel in orde, maar van de keuze of je kort of lang op de bal speelt. Ik speel er kort op, want ik handel op een 3uursgrafiek, systemen volgens de beleggingsboekjes handelen op de weekgrafiek dan heb je misschien elke maand een transactie.
  3. sims 31 augustus 2021 17:56
    quote:

    snuf13 schreef op 31 augustus 2021 17:47:

    Ohhhhhh vandaag maakt de AEnix een spagaat........ 1,5 punt eraf..... das niet goed dames........

    Dat ruikt niet fris.... . zou er morgen weer een klap komen van 1,5 punt??

    Ik houd mijn hart vast, maar ook mijn sappige bierfles...... proost!!!!!!!!!!

    het is ons een move van 7 omlaag en dan weer 3-4 omhoog gegund, zie je niet iedere dag :-)

    ....en volgens Greetje Rieset, die tegenwoordig bij de buren vertoeft, gaan we morgen naar 800
  4. forum rang 6 ttroo 31 augustus 2021 19:39
    I believe in Angels. I believe in Central Banks (en hun Gratis Geld).
    O yee, yields worden optandig. Ukkie yield breekt vandaag de downtrend. Duitse yield schiet hoger.
    Alleen nu nog de uitbraak van de Amerikaanse yields. Dit voorspelt zeer weinig goeds.
    Inflatie moet bestreden worden. Down Jones kraakt en piept met de minuut en zal roder en roder worden.
    Nasadq heeft het al de gehele dag niet. Eerst een groene opening scoren. Dat wel.
    DAXie ligt op belangrijke steun. Van uitbraak naar belangrijke steun. Hmm. Geen goede vooruitzicht.
    Zwitserse Future houdt de 12.400 punten. Voor alsnog. Die steun kraakt en piept aan alle kanten.
    Australische Future doet alles om niet door de 7.415 punten voor morgen te zakken. Nog maar 30 punten vandaan. Australische beren hebben zowat twee weken nodig om alsnog toe te kunnen slaan.
    Wat een kracht. Problemen zijn niet aangepakt, maar gekwadreerd. En dan krijgen we de knal als ending.
    Morgen de eerste nieuwe dag van de nieuwe maand, sud mogeljk uitstel tot vrijdag als we de maancijfers krijgen. Beurzen hebben graag bevestiging nodig.
  5. forum rang 6 ttroo 31 augustus 2021 21:48
    Amerikaanse beurzen houden het goed voel. Ze verzaken niet de laatste dag van de maand. Morgen de eerste van de nieuwe beursmaand en dat is meestal een groene beursdag. En dan gaan we langzaam op weg naar de vrijdag 14.30 uur. Powerless en Biden liggen steeds vaker onder vuur. Ze worden niet als sterk gezien, maar als zwak(ker) en dus komen er continue aanvallen naar hun leiderschap. Puur gericht om ze te doen keren in het voordeel van die aanvallers en ja, zwakkere leiders maken keuzen met de grootste gevolgen. Sterke leiders maken ook fouten, misschien nog wel meer dan een zwakkere, maar ze kunnen foute keuzen makkelijker omdraaien of verdedigen. De rest volgt toch wel. Europese futures houden stand dank zij de Amerikaanse licht rode futures. DAXie net boven steun. La Suisse net boven steun. Future AEX geen kant op gegaan na beurs. Oh Oh. Australie nadert de 7.415 punten. Kunnen ze morgen nog opveren of gaan ze er echt onder. India future ging helemaal los, maar moet behoorlijk wat groen inleveren. Niettemin staan ze nog veel te groen. Zeke rmet de huidige parameters. Taiwan gaat weer naar de piek fase toe. Kijkt u eens daar. Hoppa flink down. Hoppa flink erbij. En straks in de replay: Hoppa flink down. Zuid Korea zit in de stagnatie fase. Met ruimte hoger en ruimte lager, moeten ze richting gaan kiezen. Als ze lager gaan, zetten ze een lagere top neer.
    $120 miljard * 12 = $1..440 miljard oftewel $1.5 trillion. Vanzelf is dit tapering, want bij hogere beurswaardes wordt deze impact minder en minder. En dit geldt ook voor de Amerikaanse groeiende economie. Tapering lijkt me maandelijkse verlagingen beter, dan blijft de FED in contol, voor zover ze dat kunnen en kunnen vrij snel weer terug naar het oude als het moet en intussen kunnen ze monitoren. Op inflatie gebied zouden ze de rente moeten verhogen, maar dat gaan ze (voorlopig) niet doen - zeggen ze. Maar nergens zien we volksopstanden in de wereld. Ja. In Afghanistan. Waar een bandietenleger de Wereld Macht op Aarde verslaat en wegjaagt waarbij de Werld Macht zo hard wegrent, dat ze alleen hun mensen in veiligheid hebben kunnen brengen. Militair equipment laten ze achter. Rusland en China zullen zeker interesse hebben. Bijna Gratis Technologie voor ze. Net zoals het Gratis Geld van de Centrale Banken. Gratis gas en benzine is er niet meer. Die staan op 5 a 10 jaar hoogtes. Gratis boodschappen nog wel. Gelukkig. Huizen prijzen en aandelen prijzen op mega records tegen mega waarderingen. Als het fout gaat, dan gaan we diep zakken. Aandelen markten die wereldwijd zo $10 a $15 trillion kunnen zakken, huizenmarkten een $5 a $10 trillion, Leningen ter waarde van $25 trillion zal ineens minder waard zijn in die zin van dat terugbetaling ineens een veel groter risico is geworden. De wereld kan dat niet aan. We konden een crisisje niet aan. Laat staan een crisis in het kwadraat.
    VIXie levert goed werk af. Geen grote stijging daar. Energie sparen voor later. Alleen yields spelen vast door uit te breken. Ik zet de Amerikaanse rente vandaag op 1.335, morgen op 1.33, donderdag op 1.325 en vrijdag op 1.32. Met een 1.309 staan ze in de buurt. Ukkie yields zijn ze al voorgegaan met de uitbraak uit de dalende korte termijn trend. Niet verwonderlijk, Ukkie is alleen minder sterk, hebben een groot logistiek probleem - mensen op de juiste plek neerzetten. Je kunt niet zo maar ff overgaan, een peleton mensen niet meer doorlaten en verwachten dat Engelsen die het werk niet willen doen, het wel gaan doen. Zo werkt dat niet. En los daarvan het is een eiland, dus die krijgen nog meer Grondstoffen en Vracht kosten aan hun broek. En Engeland zullen veel landen steeds meer willen bypassen als het kan. Uiteraard zijn met 80 miljoen zeker sustainable en zeker een markt, maar het is niet meer die markt die ze eerst waren. Engeland is natuurlijk een verschil met Noorwegen of een Zwitserland. Die hebben andere concepten en vormen geen direct gevaar voor de EU. De EU kan Engeland uit tikken en dat doen ze dan ook. Beter gezegd: Engeland heeft zichzelf uitgetikt. Waar een oude macht nog een little shire is geworden. Back to the shire noemen ze dat.
    Intussen blijft het saai. Nog een kwartier handelen op de Amerikaanse beurzen. Geen dijk doorbraken in de futures. Morgen verwacht ik die ook nog niet. Donderdag, maar vooral vrijdag wordt het spannend, zeker als de Amerikaanse yields eindelijk gaan oplopen naar een midden 1.3 a zels een 1.4, wat voor de Amerikaanse beurzen als een rode lap kan werken.

  6. forum rang 6 In Holland stond een Huis... 31 augustus 2021 22:17
    quote:

    b.west.invest schreef op 31 augustus 2021 15:55:

    [...]

    En die 3 % inflatie , die zit al dik maar dan ook dik boven de 10 % .

    3 % Inflatie is de "enige echte" Inflatie en die 10 % is gevoels inflatie..

    Dat wil zeggen je "voelt hem" wel maar volgens de Centrale Bangsters..

    Is die er niet..!!!

    Toegevoegd:

    Het merendeel van het Consumentaire Slachtvee is dan met 3 % > gerust gesteld..;)
  7. forum rang 6 Happy 1 september 2021 08:36
    quote:

    snuf13 schreef op 31 augustus 2021 23:03:

    Morgen naar de 800?

    Daar had het al heel lang op moeten staan, we lopen gigantisch achter met andere beurzen.

    Maar kijk uit............. de rente!!!!!!!!!!!!
    Als je de lucht uit de bubble haald ontstaan door het kunstmatig inpompen door de centrale banken eruit haalt stonden we op 400. Ze gaan daar echt mee stoppen de komende maanden.
92 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links