Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

De rentes krullen omhoog

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 23 apr Elektrische auto's hebben nog steeds panne 77
  2. 19 apr Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 79
  3. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59

Reacties

60 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 X_Million_Euro_Man 30 augustus 2021 14:59
    quote:

    Newg88 schreef op 30 augustus 2021 09:40:

    !MEM ik ga een 1 septembertje doen. Vanaf september op de shortlist ff 21 punten terug vanaf 798 :P
    Gewoon plaatje volgen, dan komt het goed. Ik ga nog een laatste keer short @ 35.500 dan stoppen.

    Verder omhoog is tijdelijk hedgen met longs en bij lager winst pakken bij 35k en 34.500...

  2. snuf13 30 augustus 2021 15:06
    Rolls Royce, heeft het over rente verhogingen, die totaal niet aan de orde zijn.

    Er komen geen rente verhogingen........ en de FED maakt eerdaags bekend , dat het nog doorgaat met stimuleren......

    Dan pist iedereen genadeloos naast het potje..... precies zoals men het wil hebben :-))
  3. forum rang 6 ttroo 30 augustus 2021 15:12
    S A A I.
    Zwiterse Futures rood. Ja ja. Minimaal. Geen alarm!
    AEX is rustig. Te rustig.
    Australische Future deed het ook rustig. Morgen ochtend staat de 7.410 als ondergrens. Bijna 40 punten hoger doet de future.
    India. Als ze zo doorgaan, halen ze binnen 3 a 5 jaar de Down Jones index in.
    Ze zijn de DAX en het Grote NasDAK voorbij in punten.
    Nikkei als tussen station, want Nikkie is niet vooruit te branden. Al tijden niet. Geen aandelen vuur in de Nikkei.
    U heeft het gelezen - veel landen kunnen niet zonder corona steun. Gaan we eerst iedereen verplichten voor vaccinatie en vervolgens gaan we die in eerste instantie niet wilden toch ontslaan, want grote groepen ontslaan impliceert straks ook verplicht gevaccineerden. Thuis zitten met WW 1 a 2 jaar lang, dan zal die Corona een stuk minder sterk zijn. En hoe meer de virus muteert, des te zwakker die uiteindelijk wordt.
    En die 90% gevaccineerden zijn bang voor de 10% ongevaccineerden, maar die 90% gevaccineerden zijn wel op vakantie geweest naar landen die allemaal een lagere vaccinatie graad hadden dan in Nederland. Opvallend, we zijn een raar volk ook als gevaccineerden. IBEX future mooie stand. 8 8 8 8. CAC future boven de 6 6 6 6. Recentelijk deed de AEX future nog een 7 7 7 . 7 7. Amerikaanse futures blijven lichtjes in het groen. En dan? Tot nu toe gaan ze door en door. DAXie niet vooruit te branden. Geen aandelen vuur in de DAX. We krijgen natuurlijk nog eind augustus morgen en 1e september overmorgen. Sterfte cijfers liggen bijna gelijk aan 2018, maar toen was er geen corona. Opvallend. Kortom gevaccineerd of ongevaccineerd, sterven zullen we blijven doen. Amerikaanse schuld alweer op de $28.7 trillion. Dat betekent een $29.1 trillion eind 2021, een $30.5 trillion eind 2022 en dus een $32 trillion eind 2023, met als maximale percentage meteen een 1.25%. En dan moet alles nog mee zitten, geen instortingen van beurzen, huizen markten, geen nieuwe varianten Corona, geen vervanger voor Corona, geen oorlog, niet nog meer drugsverslaafden, niet nog meer voedsel bonnen, geen grondstoffen inflatie, geen agricultural inflatie, geen inflatie. Hoeveel geld is verstrekt aan Corona steun. En hoeveel is er mee gefraudeerd? Ze hadden van die fraude al een paar honderd IC bedden kunnen kopen / opleiden / in huren. Yields zijn niet spannend te krijgen. Hoewel de vorige week al mijn verwachting was, zetten ze die verwachting deze week wel door. Dan misschien een weekje stagneren. En gaat daarna de yields eindelijk helemaal los? Beurzen zijn gevaccineerd, maar ze zullen nog steeds in drama eindigen. Wij als gevaccineerden en als gevaccineerde beurzen zullen de slag alsnog verliezen. Dat zit in ons lichaam versleuteld als dier of als mens of als het of zoals u het noemt en uiteindelijk als financieel systeem. Die moet reset worden. Matrix 12 wordt het dan. Intussen had de Spaanse future maar liefst 0.5 punten gesprokkeld, lijkt wel op de F1. Inmiddels staan ze 0.5 punten onder de 8 8 8 8. Saai.

  4. forum rang 6 ttroo 30 augustus 2021 16:15
    Spaanse Future heeft wat moeten laten onder de 8 8 8 8. CAC future op weg naar de magneet 6 6 6 6.
    DAXie. Hallo. Doe iets!
    Down Jones Future rood. Het gaat niet goed met Biden en co.
    VIXie is bijgekomen. Vertrouwen ze het nu al niet?
    Zwitserse Future. O jee. Die 12.400 punten komen wel heel dichtbij! Een drop naar de 12.350 punten en dan kan er zo een paar procenten extra vanaf. Nee, Zwitserse Stieren hebben een hele lange pauze genomen.
    Gelukkig doet de Australische Future het nog goed. No panic tot nu toe daar.
    Zelfs de Euro Stoxx lijkt te eindigen waar ze begonnen.
    S A A I.

  5. forum rang 7 Doptieman 30 augustus 2021 17:43
    Zo de schraapmaandag zit erop. De Regie heeft er 2 pnt bijgedaan. Dat betekent dat alle indexputs en ook de calls mooi in de Leegloopmodus zijn gebleven vandaag.

    Allemaal 3 dagen thetaverlies aan hun broek !!! De Regie wint weer want die mag de AEX teller bedienen. Ik vind het maar een Achterbaks spelletje die gestuurde Leegloop handel maar ja je kan er je voordeel mee doen. he Wrote!!!
  6. forum rang 7 Doptieman 30 augustus 2021 21:19
    krijg steeds sterker het idee dat ik hier op dit forum de enigste ben die kortlopende indexopties koopt (naakt dus ) Dat zal toch niet waar zijn dat de rest alleen maar opties verkoopt .?

    en dus niet op mijn commentaar van die Achterbakse tijdwaarderovers zitten te wachten!
    maar ook achter mijn inleg aanholt net zoals de witboordjes. Als dat waar is dan is het tijd om er eens mee te kappen en zit ik op het verkeerde draadje.
  7. forum rang 9 Calimero 30 augustus 2021 21:27
    quote:

    Doptieman schreef op 30 augustus 2021 21:19:

    krijg steeds sterker het idee dat ik hier op dit forum de enigste ben die kortlopende indexopties koopt (naakt dus ) Dat zal toch niet waar zijn dat de rest alleen maar opties verkoopt .?

    en dus niet op mijn commentaar van die Achterbakse tijdwaarderovers zitten te wachten!
    maar ook achter mijn inleg aanholt net zoals de witboordjes. Als dat waar is dan is het tijd om er eens mee te kappen en zit ik op het verkeerde draadje.
    :)

    www.youtube.com/embed/i7JxIjmFBYE?rel...
  8. forum rang 6 ttroo 30 augustus 2021 23:27
    Futures bijna dicht. En nu?
    Terwijl ze militair weg vluchten voor een bandieten club hebben we zeer veel vertrouwen in hun beurzen.
    Een bandieten club die anno 2021 de grootste militaire macht ter wereld weg jaagt en een land bezit.
    Ja. Het kan anno 2021. En zo'n wereld macht wil Taiwan beschermen. Ik ga vanuit dat dat behoort tot de beste grappen van de wereldmacht. Aan de ene kant hebben ze veel regen, aan de andere kant staan ze in brand, letterlijk door droogte. En dan hebben ze ook nog eens een farmaceutisch issue. Het gaat lekker daar in die Wereldmacht. Zwiterse Future per saldo wat hoger gesloten. Duidelijk boven de 12.400 punten, maar niet overtuigend. NasDAKkie ging goed door met zware parameters. Het blijft opvallend. Australische future 50 punten hoger gesluiten dan mijn beoogde 7.410. India ook niet meer normaal meer. Future bijna op de 17K, bijna halverwege de Down Jones future van ruim 35K. Kortom de stieren zitten niet zomaar in een Party. Die zitten in een mega Party. Yields duidelijk rood. Opvallend. Technisch te verwachten, maar realiteit geeft een veel te lage yield weer. ASML in het midden van de handels range gesloten. Mogelijk hebben ze nu wel de extreme parameters. Maar dat moet ik nog updaten. Dat betekent herhaling van het sell advies.

  9. forum rang 6 ttroo 31 augustus 2021 10:51
    Het wordt steeds heter de aandelen soep. De parameters. Mega hoog. De waarderingen. Mega hoog. Yields die de dalende trendlijnen maar net niet kunnen veroveren in de dalende korte termijn trend blijven, maar ze blijven er op zitten. VIXie die nog een keer deze lager wilt gaan, maar dicht zit op een schitterende lange termijn steun en daar vandaag weer flink kan gaan opveren. Vrijdag de maandelijkse cijfers. Gaan we taperen? Inflaties. Overal lekker uit de hand. En overal, ok bijna overal, boven de 2%. De doelstelling die partijen dolgraag wilde behalen. Nu staan ze er op en ineens is die niet structureel meer. Een AEX dicht op de 800 met ASML in het kielzog op de 7 1 5. Nog maar 85 verschil tussen. ASML tikt de AEX index hoger en hoger. ASMI op de 3 3 0 ruim. Dan valt Besi zelfs wat tegen. Banken met mega slechte ratio's, maar vallen niet om. Ze keren zelfs dividend uit. Pfoe. We liggen riskant, maar vallen niet om. Al tijden niet.
    Crashes blijven aangekondigd worden op YouTube, de bases zien we, maar de timing zien we nog niet. Waar zijn de DJ's. Nog een paar schitterende after party platen.
60 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links