Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

  • 33,880 23 apr 2024 17:11
  • -0,035 (-0,10%) Dagrange 33,785 - 34,090
  • 4.186.769 Gem. (3M) 7,6M

Rebound Shell

1.483 Posts
Pagina: «« 1 ... 41 42 43 44 45 ... 75 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Take a sisi 19 augustus 2021 21:39
    Lachen , nee niet op jou advies tenminste niet bewust :-)) al zal ik niet ontkennen dat ik vandaag behoorlijk aan het scannen was .
    Kon de kans niet laten lopen , ik dacht ik kan sinds ik div heb laten lopen nu 1,40€ op al mijn shellies pakken kon het niet langer laten liggen , wat dat dal betreft ik geloof pas dat we er uit zijn als we in de US positief sluiten en de futs morgen groen licht geven , er staat nog een half uur op de klok en daarin is nog veel mogelijk , dus ik wil het vel van de beer liever nog niet naar de markt slepen .
    Heb me voorgenomen om tot oktober niet meer te bewegen als we nog lager gaan .
  2. forum rang 6 Take a sisi 19 augustus 2021 22:00
    Niet verkeerd mag je van mij blijven updaten dan weten we wat er ongeveer binnen komt en waar we 't.a.v. q3 ongeveer op kunnen rekenen die gasprijzen die komen stilaan nu ook onze kant op , het heeft er nu ook veel weg van dat we de veilige haven in varen dus die hebben we alvast binnen .
    Succes morgen .
  3. forum rang 6 Take a sisi 20 augustus 2021 19:02
    quote:

    N audio schreef op 20 augustus 2021 16:53:

    Net eerste positie ingenomen.
    Kostte wel moeite op deze niveau's.
    In meerdere kruimelorders werd ze uitgevoerd.
    Lijken nauwelijks echte verkopers te zijn op dit niveau.
    Ik kan je een ding feitelijk voorleggen , enkele weken geleden was het instapmoment slecht geweest dus dat heb je al gewonnen .
  4. forum rang 6 Take a sisi 20 augustus 2021 19:40
    Biden heeft zich al eens uitgesproken over een te hoge olieprijs, hij heeft oa de opec om meer olie gevraagd , met de stijgende voorraden zou hij dan in de US de inflatie willen ontlasten , je zou kunnen zeggen als alles veel duurder wordt en mensen hebben om die rede minder te besteden dan verruimd hij deze besteding door de benzineprijs te verlagen .
    Strategisch klinkt het wel logisch en ik geloof ook wel , dat als hij een politieke manier weet te vinden dat hij deze met twee handen beet pakt , mocht er op dit moment niet al iets spelen .
    Ik denk dus dat omdat Little Joe dit kenbaar gemaakt heeft , de olie ook hierom nu even wat meer tegenwind ervaart .
    De vraag die we ons dan kunnen stellen is hoe lang het duurt voordat deze wind is gaan liggen .
    Het is niet zo dat ik een ander iets niet gun , maar ik ben best bereid om 2.50€ voor een liter benzine neer te tellen omwille van de achterliggende gedachte ;-)

    Ik ben dan een van de weinige die bij het tanken hardop staat te lachen .
  5. forum rang 6 Daan 008 21 augustus 2021 11:19

    Link naar de huidige elektriciteit productie voor de VS in grafieken weergegeven
    www.eia.gov/electricity/gridmonitor/d...

    1 verbruik nu
    2 verbruik dag en nacht
    3 regionaal verbruik
    4 elektriciteit opgewekt per categorie
    5 elektriciteit uitwisseling met Canada en Mexico

    Bij puntje 4 zie je
    - dat kolen (goedkoopste brandstof) het minst fluctueert.
    - dat olie voor elektriciteitsopwekking slechts een heel beperkte bijdrage levert (duurste brandstof)
    - Dat de zon enorm fluctueert en bovendien maar 4% bijdraagt ongeacht bij maximale productie (hoeveel batterij capaciteit en zonnepanelen moeten er nog bij komen om ook maar iets efficiënt te kunnen worden)
  6. forum rang 7 ff_relativeren 22 augustus 2021 18:12
    Shell lijkt de opdracht mis te lopen om de ruwe olie van de Liza Destiny offshore Guyana te vermarkten. Het Chinese bedrijf Sinochem heeft voorlopig het beste bod op tafel gelegd (exclusief bijkomende kosten die nog geanalyseerd worden). De andere bieders waren Shell, Chevron, Petraco Oil, CNOOC, Vitol, Mercuria Energy, TotalEnergies, Equinor, Lukoil, Trafigura, Saudi Aramco en BB Energy.

    Bron : oilnow.gy/featured/sinochem-submits-l... .
  7. forum rang 4 optiejunky 24 augustus 2021 15:16
    Nog niet klaar?:

    TIME TO BET ON ENERGY STOCKS… IF U.S. YIELDS RISE (0940 GMT)

    The energy sector has been doing fine in the last couple of days, but it underperformed the Stoxx 600 in the previous 12 months, despite rising oil prices.

    This might be the time to bet on their outperformance as U.S. yields are expected to rise in the next 6-12 months, according to Berenberg analysts.

    The sector "is looking cheap, with European majors trading on a 2021E P/E of 8.5x and a 2021E FCFY of over 15%," they say.

    "Balance sheets are strengthening with EBITDA recovering strongly, and high surplus FCF is once again presenting options to CEOs" to reward shareholders, they say.

    But energy stocks have the fourth-highest positive correlation with U.S. yields, they add. Their rise would reflect increasing confidence "in the extension of synchronised global growth in 2022."

    Berenberg top picks are Equinor -- due to its attractive low-cost production and limited exposure to weak refining margins -- and Royal Dutch Shell , supported by a higher dividend yield.

    (Stefano Rebaudo)
  8. forum rang 6 Take a sisi 26 augustus 2021 07:11
    Okay nu wil ik niet zeggen dat er bij mij een vorm van paniek aanwezig is , maar ik vraag me zeker wel af hoe het in godsnaam mogelijk is dat de koers van RDS -A nagenoeg onveranderd blijft bij een zeer hoge gas prijs en een oliekoersstijging van 10 % .
    Shell op koers om spectaculaire grote winsten te maken die bij de cijfers van Q3 op tafel zullen komen .
    Echter belangstelling voor dit topaandeel is laag .
    Welke factoren zorgen voor tegenwind
    Wat hebben we tegen :

    - Zo is er het recente IPCC klimaatrapport , echter Shell is druk bezig met de ontwikkeling van nieuwe energievormen en wordt hierdoor een onderdeel van de oplossing t.a.v. het CO2 probleem .
    - dan is er een toekomstige tapering van de Fed die op de loer ligt , waarvan men niet weet hoe deze ontvangen wordt .
    - Beurzen staan op record hoogtes een correctie is dan niet ondenkbaar , met de bovenstaande factor .
    - Covid heeft nog steeds grote invloed op de wereld en dus ook invloed op de vraag naar energie .

    Allemaal factoren die een onzekere tijdgeest vertegenwoordige , echter denk ik dat er ook een moment zal komen dat de huidige inkomsten , met name van Shell voor een onverwachte en stevige koerssprong kan leiden en dat dit nog voor de Cijfers van Q3 zal plaats vinden .
    Het moment komt vast zonder vooraankondiging .
  9. forum rang 10 voda 26 augustus 2021 07:17
    Shell gaat groene stroom leveren: ‘We willen klanten echt helpen te verduurzamen’

    Shell gaat groene stroom en gas leveren aan Nederlandse consumenten. De energie is afkomstig van Nederlandse wind- en zonneparken, belooft het bedrijf. Shell gaat de concurrentie aan met Eneco, Essent en Vattenfall en hoopt eind dit jaar de eerste klanten te verwelkomen.

    Sander van Mersbergen 26-08-21, 03:00

    Shell zal de stap, die al enige tijd in de lucht hangt, vandaag bekendmaken. Mededingingsautoriteit ACM heeft inmiddels een vergunning verleend aan Shell, dat in Groot-Brittannië en Duitsland al stroom en gas levert aan huishoudens. De energiereus bouwt de operatie in Nederland van de grond af op: er wordt geen bedrijf overgenomen om meteen een sterke positie in de markt te hebben. In 2019 deed Shell een poging energiebedrijf Eneco over te nemen, maar dat mislukte.

    Lees ook
    Directeur Shell Pernis: ‘We investeren miljarden in schone energie’
    Eneco gaat radicaal vergroenen: niet in 2050, maar al in 2035 klimaatneutraal

    Het bedrijf heeft de ambitie om ‘een substantiële positie’ in de markt te verwerven, stelt een woordvoerder. Die markt is nu nog steeds voor een groot deel in handen van Essent, Eneco en Vattenfall (voorheen Nuon). In eerste instantie gaat Shell stroom inkopen op de vrije markt. Via zogenaamde garanties van oorsprong wil Shell aan klanten aantonen dat de elektriciteit die het verkoopt groen én Nederlands is.

    Kritiek
    Shell ligt maatschappelijk onder vuur, vanwege zijn aandeel in de wereldwijde uitstoot van CO2. Gisteren nog blokkeerden actievoerders van Extinction Rebellion de toegangsweg tot de raffinaderij in Pernis. Die was daardoor urenlang onbereikbaar. De politie maakte een einde aan de blokkade en arresteerde daarbij 24 demonstranten.

    Advocaat Roger Cox en Donald Pols, directeur Milieudefensie, na de uitspraak in de zaak die de belangenvereniging aanspande tegen Shell. © ANP

    Hoewel Shell de ambitie heeft uitgesproken in 2050 netto geen CO2 meer uit te stoten, en stelt dat het bedrijfsbeleid in lijn is met het klimaatakkoord van Parijs, zijn critici absoluut niet tevreden over de koers van het bedrijf. In mei verloor Shell nog een rechtszaak van Milieudefensie. De rechter oordeelde dat Shell meer werk moet maken van beperking van de uitstoot op korte termijn. In 2030 zou die al 45 procent onder het niveau van 2019 moeten liggen. Shell noemde de uitspraak ‘teleurstellend’ en gaat in beroep.

    Greenwashing
    In het licht van dit voortschrijdende debat kunnen nieuwe stappen van Shell op het ‘groene’ pad altijd rekenen op de nodige scepsis. Dat zal met de toetreding tot de Nederlandse elektriciteitsmarkt vermoedelijk niet anders zijn. Toch spreekt een Shell-woordvoerder met klem tegen dat er alleen maar sprake is van een groen sausje. ,,We willen klanten echt helpen te verduurzamen.’’

    In Shells ideaalbeeld kunnen Nederlandse consumenten straks voor hun hele energiebehoefte bij het bedrijf aankloppen. Niet alleen krijgen ze stroom en gas geleverd, ook krijgen klanten korting op de aanschaf van een laadpaal voor hun elektrische auto en kunnen ze hun accu tegen een lager tarief opladen bij de Shell-stations langs de Nederlandse en Europese snelwegen.

    We willen klanten echt helpen te verduurza­men

    Woordvoerder Shell
    Ambitie voor de toekomst is om de stroom die consumenten krijgen rechtstreeks af te nemen van Shells eigen wind- en zonneparken. Het bedrijf heeft windparken bij Borssele en Egmond aan Zee, en wekt grootschalig zonnestroom op in Heerenveen en in de toekomst ook in Sas van Gent. Zolang klanten gas nodig hebben (en niet gasloos wonen, bijvoorbeeld), kunnen klanten de CO2-uitstoot van hun gasverbruik compenseren door via Shell te investeren in natuurprojecten.

    Meer kracht
    Wat willen sceptici nog meer, zou je haast denken. Een steeds belangrijker speler in dit debat is Follow This, een groep kritische aandeelhouders die Shell wil dwingen tot groener beleid. In een algemeen commentaar op het huidige Shell-beleid zegt Follow This-voorman Mark van Baal, die bij de laatste aandeelhoudersvergadering gesteund werd door 30 procent van de Shell-aandeelhouders, dat hij elke stap in de richting van vergroening toejuicht. Elektriciteit is ‘een heel belangrijke factor in de energietransitie’, stelt Van Baal. ,,Het is op dit moment de enige vorm van energie die makkelijk verduurzaamd kan worden.’’

    Maar Follow This staat pas echt te juichen, zegt hij, als het bedrijf wereldwijd in al zijn keuzes laat zien dat er een andere wind waait. Dat is nog niet het geval. Bij de presentatie van de laatste kwartaalcijfers bleek dat de investeringen in olie en gas (16 tot 17 miljard dollar) ook dit jaar weer vele malen groter zijn dan die in groene energie (2 tot 3 miljard dollar).

    ,,Beloftes zijn mooi, maar het gaat om de prestaties. Het laatste IPCC-rapport is heel duidelijk. We moeten meteen handelen, we moeten snel handelen, en we moeten op grote schaal handelen. Als we onder de 1,5 graden opwarming van Parijs willen blijven, moet Shell echt meer doen. Dan moet de uitstoot in 2030 met 40 procent omlaag. De huidige plannen van het bedrijf zijn absoluut niet toereikend.’’

    www.ad.nl/binnenland/shell-gaat-groen...
  10. forum rang 4 optiejunky 27 augustus 2021 07:38
    @ Sisi Volgens mij zaten we goed om in te stappen vorige week vrijdag...

    pro's en con werken elkaar tegen en de koers blijft een beetje bungelen tussen de 16,50-16,90;

    wat con's ;

    - japan d variant niet onder controle ( no 4 op wereld ranglijst wat betreft olie consumptie)
    - Dollar duurder ( door Powell, tapering?)

    wat pro's
    + China d variant juist wel
    + Mexico brand
    + storm op komst

    kijk ook 'ns naar de 2 jaars grafiek van Gas en dat ziet er steeds beter uit.

    Gemiddelde olie prijs van augustus en july op niveau van juni-may.

    ik blijf lekker zitten, verwacht richting september de 17 EU weers eens te zien..
  11. forum rang 6 Take a sisi 27 augustus 2021 12:20
    Junky

    Dit aandeel heeft de potentie om op enig moment hard door te stijgen , de hele beleggingswereld is zich hier van bewust maar lijken ook terughoudend te zijn , mogelijk op zoek naar een betere timing terwijl tegenstrijdig aan het geheel de boot langzaamaan de haven uit lijkt te willen varen en de prelude met de minuut meer diepgang krijgt .
  12. forum rang 7 ff_relativeren 30 augustus 2021 18:30
    Een nieuw argument voor Shell in het Hoger Beroep tegen het Haagse Emissievonnis ; Analisten van Wood Mackenzie melden dat geen enkele economie op tijd de lagere emissie (-/- 45%) in het jaar 2030 gaat halen. Daaruit kun je destilleren dat als heel de wereld het niet haalt, waarom moet Shell het dan van een Haagse rechter wel gaan halen ?

    Bron : oilnow.gy/featured/no-major-economy-o... .
1.483 Posts
Pagina: «« 1 ... 41 42 43 44 45 ... 75 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links