Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel AB InBev BRU:ABI.BL, BE0974293251

  • 56,040 24 apr 2024 17:36
  • +0,200 (+0,36%) Dagrange 55,660 - 56,720
  • 1.443.525 Gem. (3M) 1,3M

Proost!

5.274 Posts
Pagina: «« 1 ... 101 102 103 104 105 ... 264 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Lepre Chaun 25 augustus 2021 16:27
    AB InBev SA-NV (Anheuser-Busch InBev) presteert beter

    NEW YORK (dpa-AFX Analyzer) - Volgens de laatste branchegegevens voor de Amerikaanse markt heeft het Amerikaanse analysebedrijf Bernstein Research de rating voor AB Inbev op "Outperform" gelaten met een koersdoel van 74 euro.
    De groeikloof van de brouwerijgroep ten opzichte van de industrie is de afgelopen vier weken groter geworden, schreven de analisten in een onderzoek dat woensdag beschikbaar werd.

    /ajx/tih Publicatie van het oorspronkelijke onderzoek: 25.08.2021 / 10:29 / UTC

    www.google.com/amp/s/www.boerse.de/na...
  2. forum rang 8 Leefloon 26 augustus 2021 12:36
    quote:

    JdeFL schreef op 20 augustus 2021 18:06:

    Vandaag nog eens een putje verkocht. Laat ze maar komen, denk ik dan....
    Terzijde, maar dat kan eind september een strategie zijn bij bankaandelen. Door dividenden over boekjaar 2019, en eventuele goedmaakeffectjes. Houdt net zoals bij AB InBev wel rekening met cijfers, en ga niet gokken op een goedmaakeffectje. Dat laatste kan wel de winst naar voren halen. Koers €12, dividend €1? Kortlopend, met uitoefenprijs €11 of iets lager, ook om uitoefening met verrekening van dividenden te voorkomen.

    Terug naar AB InBev, Koop zelden bier, ga dat deze week zowaar wel doen, maar door de commercieel afwijkende inhoud van de verpakking van AB InBev gaat dat toch niet iets van AB InBev worden. Spijtig, en excuus. Ik had graag een minimale bijdrage geleverd. Aandeelhouders hebben binnenkort waarschijnlijk meer aan op de beurs terugkerende vakantiegangers.
  3. forum rang 8 Lepre Chaun 26 augustus 2021 20:02
    De Anheuser-Busch-activiteit van AB InBev investeert $ 100 miljoen in een dochteronderneming die gebruikte gerst hergebruikt in voedsel en dranken.

    Upcycled ingrediënten zijn big business, met een markt voor voedselverspilling die in 2019 naar schatting $46,7 miljard waard is en naar verwachting zal groeien met een samengestelde jaarlijkse groei van 5% in het komende decennium.
    Het biedt gevestigde spelers en startups een lucratieve kans om ingrediënten opnieuw te gebruiken en producten te creëren die inspelen op de duurzaamheidszorgen van consumenten.
  4. forum rang 8 Lepre Chaun 27 augustus 2021 12:43
    AB InBev SA-NV (Anheuser-Busch InBev) outperformen (RBC Capital Markets)

    NEW YORK (dpa-AFX Analyzer) - De Canadese bank RBC heeft AB Inbev op "Outperform" verlaten met een koersdoel van 75 euro.
    De koersreacties van Europese producenten van consumptiegoederen op de laatste halfjaarcijfers waren niet, zoals hij aanvankelijk vermoedde, willekeurig, schreef analist James Edwardes Jones in een sectorstudie die vrijdag werd gepubliceerd.
    Al met al hangen de aandelenkoersen sinds het begin van het jaar veel sterker samen met de ontwikkeling van de winstverwachtingen (WPA) voor 2022 dan met de kortetermijnverwachtingen. Dit opent aankoopopportuniteiten bij AB Inbev aandeel daalde aanzienlijk meer dan de WPA-prognoses voor het komende jaar.
  5. forum rang 8 Leefloon 27 augustus 2021 21:04
    quote:

    W@ll-e schreef op 26 augustus 2021 14:37:

    go away in may remember be back in septemer
    Deze week lag de 5:200-daagse relatieve omzet van Heineken en AB InBev op 0,66 (Heineken Holding 0,47). Duidelijk nog onder de 1, dus.

    Een reden om bij terugkeer wat aandacht te besteden aan AB InBev is dat dat aandeel binnen een gestegen BEL 20 de grootste verliezer (-9,28%) of achterblijver, zonder de afschrikkende koersdaling van -41% van Galapagos, is.

    Plus uiteraard de positieve discriminatie op basis van de bedrijfsnaam (ABI, BUD) bij de selectie van aandelen: www.computerfutures.com/nl-nl/blog/20...
  6. satch99 27 augustus 2021 23:24
    Bevrijdingsfeest 10 oktober
    Ten eerste: 10 oktober. Het bevrijdingsfeest van AB InBev . Ons Brussels heropeningsaandeel beleeft een rotzomer. Sinds begin juli minus 15 procent. Een schrale troost: Heineken verloor 10 procent, Carlsberg - spijts een optimistische outlook - 7 procent.

    Een deel van die makke prestatie van de Europese brouwers ligt aan de deltavariant, die op de cruciale Aziatische markt de optimistische heropeningsscenario's van de horeca overboord heeft gekieperd. Budweiser Brewing APAC - de Aziatische dochter waarvan AB InBev in 2019 een schijfje naar de beurs van Hongkong bracht - noteert dichtbij een dieptepunt (zie grafiek).

    Maar een andere factor is 10 oktober. Dan is het exact vijf jaar geleden dat oud-CEO Carlos Brito zijn brug te ver - de dure overname van SABMiller - juridisch beklonk. Sindsdien bezit de Amerikaanse tabaksreus Altria 185 miljoen 'geblokkeerde aandelen' of 9,4 procent van het kapitaal. Met later bijgekochte gewone aandelen zijn de Amerikanen goed voor 10 procent in de Leuvens-Newyorkse bierreus. De jongste weken gonst het van de speculatie dat Altria die stukken het liefst zo snel mogelijk zal verkopen, wat de koers extra onder druk zet. Dat 'Marlboro Man' vorige maand naar eigen zeggen om 'meer te focussen op de transitie van rokers' zijn wijnafdeling Ste. Michelle verkocht, verhoogde alleen maar de geruchten.

    Bloomberg Intelligence, de afdeling bedrijfsanalyses van de gelijknamige informatieleverancier, kwam deze week met een interessante theorie rond 10 oktober. Sinds de SABMiller-deal zit AB InBev opgezadeld met een oncomfortabel hoge schuldenlast. Niet alleen door het hoge prijskaartje van SABMiller, maar ook omdat de koersval van belangrijke munten als de Braziliaanse real, de Mexicaanse peso en de Zuid-Afrikaanse rand de cashflow zwaar gehavend heeft.

    En dat terwijl de schulden grotendeels in - sterke - dollar noteren. Gevolg: ook al bouwde AB InBev de schulden nominaal af door tafelzilver te verkopen (het schijfje Budweiser Brewing APAC, de Australische dochter) en het dividend met vier vijfde te verlagen, de schuldenhefboom blijft hardnekkig hoog (zie illustratie). 4,5 keer de jaarlijkse bedrijfswinst voor afschrijvingen op dit ogenblik, ruim het dubbele van de 2 keer die de groep als een mantra blijft herhalen als optimaal.
    Eigenlijk is er meer drastische actie nodig om die hefboom deftig en snel te verminderen: een verse geldronde, zoals in 2008 na de overname van Anheuser-Busch. 'Zolang twee grote aandeelhouders (de andere is de Colombiaanse brouwersfamilie Santo Domingo via Bevco, red.) niet-verhandelbare aandelen bezitten, is een kapitaalronde moeilijk', schrijft Bloomberg Intelligence-analist Duncan Fox. 'Dat verandert op 10 oktober. Dan is potentieel een kapitaalverhoging met voorkeurrecht mogelijk. Die meteen weer ruimte zou creëren om deals te sluiten'. Zelfs zonder die deals zou een AB InBev zonder die molensteen van een hoge schuldenhefboom een wereld van verschil maken in de beleggersperceptie, vermoeden we.

    Zondag 10 oktober dus: onthoud die datum.

  7. forum rang 8 Leefloon 28 augustus 2021 00:20
    quote:

    satch99 schreef op 27 augustus 2021 23:24:

    Zondag 10 oktober dus: onthoud die datum.
    Uitvoeringstechnisch ongetwijfeld correct. Maar ik zou op elk front tegen gaan stemmen, tenzij banken de vragende partij zijn. Liever een Greenyard-scenario, in dit achteraf-geval. Heb je er immers jarenlang over gedaan om je koers richting een dieptepunt te krijgen, met meerdere strategieën (geen KV, 2x dividendknipjes, afstoting onderdelen, ...).,zou je rond zo'n dal met een plotseling andere strategie een teleurstellend grote KV moeten doen.

    De meeste schade is al aangericht, door een bejubelde ex-CEO, en een KV is niet dringend nodig. Had dat gedaan toen de koers ongeveer 2x zo hoog stond, in plaats van nu nog een plan E te gaan introduceren. Een beperkte KV van 1:10 helpt niet heel veel, dus de verwatering van een eventuele nieuwe aanpak zal niet gaan meevallen. Kan zijn dat een doorrekening van een KV licht positief uitpakt, maar dat geldt dan ook voor het toepassen van wat geduld. Een grote KV rond een dieptepunt, terwijl het bedrijf niet in zwaar weer verkeert, heeft niet mijn voorkeur.
  8. forum rang 7 JdeFL 28 augustus 2021 09:33
    Ai, ai, weer geen duidelijkheid. Deltavariant, oké, dat is algemeen. Laag volume - vakantie - dat ook, en zou in september al terug moeten oppikken. Maar dan die 10/10, ook heel reëel , vnl. die koersdruk, minder waarschijnlijk een kv, ..... Dan toch gewoon verder zijwaarts bewegen?
    Verder puts schrijven, of toch inbevs aankopen, that's the question......
  9. forum rang 8 Leefloon 28 augustus 2021 10:33
    quote:

    JdeFL schreef op 28 augustus 2021 09:33:

    Verder puts schrijven, of toch inbevs aankopen, that's the question......
    A possible answer is to herbeleg een deel van de premie van een short put (van AB InBev, of goedmaakeffectje dividend 2019 banken) in ((V)D)OTM FOMO calls AB InBev, omdat een Greenyard-achtig koersherstel (september, plus oktober, ..) in het begin sneller zal gaan. Kan zijn dat je dan een deel van het rendement wegsmijt, wegens het hopen op een rappe stijging tot nabij of voorbij de uitverkoren strike..Een ATM call zal sneller reageren op een kleiner herstel. Maar ook een eventueel klein september-herstel kan relatief rap zijn. Prrocentueel is de €55 bijvoorbeeld nog dichtbij. Een +6,34%, geen godswonder en mag in twee keer, en je bent er.

    Pas wel op voor "gratis" lijkende calls, omdat er voor het incasseren van de premie van de put risico wordt gelopen. En ga niet te zwaar overwogen in AB InBev zitten met short puts. Een enorme KV "kan" bijvoorbeeld toch. Dat zal in de opties worden gecorrigeerd, maar een correctie geldt niet voor de dikke domper van zulk nieuws, Net zoals bij Hamon de tweede KV pas in koersen wordt verwerkt op de dag dat dat operationeel op de beurs gaart gebeuren, zonder correctie van de val bij hervatting van de handel na de meest recente trading halted.

    Tenslotte kan een KV bij AB InBev positief lijken, voor ongeduldigen. Bij een soort koersdoel van €120 heb je het bij een KV van 1:1 over een nieuw doel €60 per aandeel. Dat kan verleidelijk lijken, maar de prijs van het naar voren halen van een herstel is dat je de afstand tot het doel meer dan halveert. En bij een kleine KV hadden ze, desnoods op vraag van aandeelhouders, beter eerder in het stoere dividend kunnen gaan knippen. Een parallel met bpost. Iets groots kopen met verhoudingsgewijs veel geleend geld, zonder (kleine) KV, en te lang blijven strooien met "mooie" dividenden. Zonnekoningengedrag.
  10. forum rang 7 JdeFL 28 augustus 2021 18:43
    quote:

    Leefloon schreef op 28 augustus 2021 10:33:

    [...]
    ... FOMO calls ...
    Calls kopen... geloof daar niet in, je hebt altijd de tijd tegen.... Bij geschreven puts is dat in je voordeel, bij gekochte calls dikwijls fataal. FOMO, je zegt zoiets...
    Soit, Abi, vreemd koersverloop, alsof er echt geen geld verdiend wordt. Zal uiteindelijk toch eens in de laatste verslagen moeten duiken. Uitgesteld, en nog eens uitgesteld, .... ben ik erg goed in.
    Die mogelijke mismatch in valuta, dat ligt ook mijn maag. Zou echt niet mogen. Moet ik ook nog nakijken.
  11. forum rang 8 Leefloon 28 augustus 2021 21:04
    quote:

    JdeFL schreef op 28 augustus 2021 18:43:

    Soit, Abi, vreemd koersverloop, alsof er echt geen geld verdiend wordt. Zal uiteindelijk toch eens in de laatste verslagen moeten duiken.
    Ik ben niet van de wandelende-zak-hooi-stroming dat ik het in het "positieve" heel erg vaak over mij, mijn en ik heb, in het negatieve over jou en jij, de free cashflow heilig is, Brito zo mogelijk nóg heiliger is, €120 een "conservatief" koersdoel is, en dat ik enorme aantallen bijkoop terwijl dat telkens toch maar een klein deel van de portefeuille blijft, maar ik had er dit jaar ook meer van verwacht. Op z'n minst een outperformance van de index, dus nu een koers van €67,99..

    Lagere koersdoelen zijn in lijn met een telkens lagere koers, maar de looptijd van deze virtuele zerobond wordt bij manier van spreken jaarlijks met 2 jaar verlengd. Aan negatieve invloeden en invloedjes geen gebrek, wellicht aflossing a 90%, maar bij koersen rond €50 zou ik vooraf verwachten dat de beurs dan ook donkerrood zou moeten zijn.. De koersontwikkeling verrast mij dus ook, ware het niet dat ik vaker short puts noemde dan het kopen van de aandelen.

    Puts zou ik dus wel pas ná de (mogelijke) ramp van teleurstellende cijfers hebben geschreven, zonder positie tijdens cijfers, maar dat devies geldt eigenlijk altijd. Dan was er door een lagere strike minder koersherstel nodig geweest.

    Mijn glazen bol wordt nog hersteld. Toch verwacht ik vanaf nu nog steeds een outperformance van de index. Y2D valt de koersdaling mee, minder dan 10% eraf, maar de achterstand op de index is nogal groot. Om die achterstand goed te maken zou AB InBev met ruim +31% moeten stijgen. Zonder volledig werkende glazen bol houd ik het bij "kopen", maar met voorzichtigheid. Met een short put hetzelfde risico als bij een koop, maar voor mij moet de tijd meer wonden helen dan meevallende kwartaalcijfers. Ook daarom liever geen optiepositie tijdens cijfers. Een opwaartse correctie lijkt mij "niet onwaarschijnlijk", want het aandeel lijkt niet duur en blijft duidelijk achter. Hopelijk wordt de eerste helft van september een betere periode, door stockpicking en dergelijke. Exclusief Galapagos zijn Telenet en AB InBev Y2D de grootste achterblijvers binnen de BEL 20.

    Klunzige als-dan propaganda van horeca kan nog een factor zijn. Die lobbyisten suggereerden eerder bijvoorbeeld dat in juli voor twee derde van de horeca sluiting dreigde. Juli 2020. Van zulke boodschappen krijgt het publiek telkens iets mee. Dat helpt de klote-horeca echter niet, en dat helpt de koers van bierbedrijven ook niet.

    Voor de rest veel kleinere dingen, verwacht. Minder cafébezoek, dus ook minder excessief zuipen aangeleerd krijgen, meer aandacht voor een gezonde leefstijl, en trendy nieuwe drankjes en hippe biertjes voor jonge "fijnproevers". Toch zou een koers in de buurt van €67,99 mij minder verbazen dan een koers in de buurt van €51,72, dus ook ik ben ietwat verbaasd.. Weliswaar met een horizon die die van een hogere slotkoers in New York verre overstijgt. Toch verwacht ik een opwaartse KT-correctie, door de opvallende lage koers. Die ruimte lijkt er althans te zijn. Een voordeel van een ogenschijnlijk lage koers.
5.274 Posts
Pagina: «« 1 ... 101 102 103 104 105 ... 264 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

AB InBev krijgt tóch steun van Trump, maar heeft dat geholpen?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links