Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel HEIJMANS KON AEX:HEIJM.NL, NL0009269109

  • 17,060 23 apr 2024 13:35
  • +0,180 (+1,07%) Dagrange 16,780 - 17,060
  • 29.493 Gem. (3M) 116,2K

3e kwartaal '21

238 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 12 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Rob_vd 18 augustus 2021 13:46
    quote:

    Just TA schreef op 18 augustus 2021 11:33:

    Wat verwachten jullie van de cijfers van Heijmans? Ik zelf zie het vrij positief in.
    Alvast bedankt!
    Ik verwacht prima cijfers! Wel benieuwd of de hoge materiaalkosten invloed hebben gehad op de cijfers. Ik heb na de 1e kwartaalcijfers voor de helft afgebouwd. Alles valt en staat morgen over het arbitrage verhaal. Mocht het enigszins “goed” zijn, dan verwacht ik een flinke stijging. We bewegen al maanden zijwaarts, sinds het nieuws.

    Mocht het er “goed” nieuws komen, ga ik uitbreiden!

    Succes allen!
  2. forum rang 4 BowmoreBoerke 18 augustus 2021 14:19
    Grappig...Van de Nederlandse bouwers is de BAM het meest risicovol (midden in een reorganisatie, geen hoge winsten, zeer grote projecten zeer scherp aanbesteed) en kijk naar nu (14:15 uur): BAM +3,18, Heijmans -1,09. Meestal trekt de één de ander uit het moeras, nu trapt BAM het aandeel Heijmans verder in de blubber lijkt het wel.

    Nou ja, erg ver onder de 12,60 (gak) zullen we vrijdag niet komen, tenzij het Tennet-verhaal een beste deuk in de centenbak zal slaan.
  3. forum rang 5 Daexter 18 augustus 2021 15:00
    Als de markt vertrouwen zou hebben dat het allemaal wel mee gaat vallen met Tennet, dan zou de koers rond de 15 euro genoteerd hebben de afgelopen weken.

    Als de markt volledig zou geloven dat het zwaard van damocles boven Heijmans zou hangen, dan hadden we de afgelopen weken rond de 10 euro genoteerd.

    We noteren echter in het scenario van de hoop. Hoop dat het allemaal we zal meevallen met de consequenties van de arbitrage. Een aloude beurswaarheid luidt: hopen=verkopen.

    Ik heb nog steeds een verwaarloosbare aandelen positie. Wel wat calls ingeslagen voor als mijn gevoel mij bedriegt en ik achteraf niet hoef te balen als Heijmans onverhoopt positief verrast. Ik verwacht onderliggende redelijk goede resultaten die een koers van 15 of 16 euro zouden rechtvaardigen, maar dat zonder Tennet. Inclusief Tennet verwacht ik een gerechtvaardigde waardering van 12 euro. Maar indien dat bewaarheid wordt, verwacht ik eerst kortstondig een daling naar 10 euro, dit scenario zal voor velen een teleurstelling zijn.
  4. forum rang 4 Ketelbinkie02 18 augustus 2021 17:28
    quote:

    Just TA schreef op 18 augustus 2021 17:09:

    Heeft iemand een verklaring voor het feit dat Bam ruim 4,5% stijgt en dat sectorgenoot Heijmans juist 1,5% daalt?
    Bij Bam zitten de hardnekkige verliezers van weleer en die kopen nu flink bij op hoop van zegen bij Heijmans zitten voornamelijk realisten.
  5. lokeend 19 augustus 2021 00:10
    Eerst maar eens de resultaten aanvaarden in relatie tot de koers en afwachten, de overheid gaat in de toekomst flink investeren is mijn gevoel .

    100 miljoen netto winst voor Heijmans zou de koers wel goed doen lijkt mij! Bedoel vertrouwen komt stapvoets en gaat te paard!! Dat hebben we gezien en geleerd in het korte verleden !
    Bouw staat al lang bekend als zeer onbetrouwbaar, en daar komt eens weer verandering in lijkt mij, het bouw sentiment moet wel wereld wijd positiever worden met Heijmans als koploper in Nederland !
    Succes
  6. salud 19 augustus 2021 09:28
    Eén van de eisen van TenneT is terugbetaling van kosten voor aanbesteding.
    De bedrijven die hebben aanbesteed op het project krijgen daarvoor een vergoeding van TenneT ter compensatie van de gemaakte kosten.
    Uit het volgende artikel is wellicht gedeeltelijk op te maken over welke bedragen dat gaat.
    www.pianoo.nl/sites/default/files/med...

    Ik neem aan dat de Raad van Arbitrage ook naar dit soort documentatie kijkt en het gebruikt bij hun oordeel.
  7. salud 19 augustus 2021 09:44
    De kosten die ontstaan zijn door een te late oplevering van het project, waardoor onder andere de opgewekte stroom van het windpark niet kon worden afgevoerd, zijn en worden (met goedkeuring van de Tweede Kamer) rechtstreeks omgeslagen op het bordje van de gebruikers en komt terecht op de energierekening.
    Daar heeft TenneT dus geen kosten.
    Het gaat met name om de vergoedingen bij de eerste, en de tweede aanbesteding die moeten worden terugbetaald.
    Mij is op dit moment niet helemaal duidelijk om hoeveel bedrijven/consortia dat gaat.

    Ook is het nog zo dat Heijmans samen met het inmiddels failliete Europols in het project was ingestapt.
    Europols is mogelijk (ook) omgevallen doordat TenneT de opdracht terugtrok. Hoe groot het aandeel van Heijmans in dit avontuur was is mij niet bekend en ook niet of de gehele schade (nu Europoles is omgevallen) nog op Heijmans verhaald kan worden.
    Blijft spannend allemaal.
  8. Rob_vd 19 augustus 2021 13:55
    Beursblik: iets minder resultaat Heijmans verwacht
    Donderdag 19 Augustus 2021 | Bron: ABM Financial News
    (ABM FN-Dow Jones) Bouwbedrijf Heijmans lijkt in de eerste zes maanden van dit jaar iets minder onderliggend resultaat te hebben geboekt dan over dezelfde periode een jaar eerder. Dit bleek donderdag uit een prognose van ING in aanloop naar de halfjaarcijfers van de bouwer.

    ING gaat uit van een onderliggend EBITDA van 38 miljoen euro tegen 41 miljoen euro een jaar eerder. De analistenconsensus rekent op een onveranderd resultaat van 41 miljoen euro.

    ING stelde in de vooruitblik dat het bouwbedrijf het ondanks de PFAS-, corona-, inflatie- en stikstofdossiers best redelijk doet met een balans die op orde is. ING raamt de nettoschuld aan het eind van de verslagperiode op 18 miljoen euro. Dat is flink minder dan de 43 miljoen euro waarop de consensus mikt.

    ING beschouwt de arbitragezaak met Tennet als het belangrijkste punt van zorg met betrekking tot Heijmans. Dat betreft een contract voor The Wintrack II dat Tennet in oktober 2018 introk vanwege een verschil van inzicht. Het project betreft de bouw van nieuwe hoogspanningsmasten voor Eemshaven-Vierverlaten en Borssele-Rilland. Heijmans was daarbij verantwoordelijk voor de constructie van de funderingen van de masten.

    Heijmans nam inmiddels een voorziening van 15 miljoen euro, maar ING sluit niet uit dat Tennet een hogere claim neerlegt. Gezien de duur van de zaak en de complexiteit, kan dit de solide resultaatvorming van de onderneming overschaduwen, waarschuwt ING.

    De bank heeft een koopadvies voor het aandeel Heijmans met een koersdoel van 16,75 euro.

    Het aandeel Heijmans noteerde donderdag op een rood Damrak 1,6 procent hoger op 12,90 euro. Concurrent BAM kwam vanochtend met cijfers. Analisten lieten zich positief uit over deze rapportage, maar het aandeel daalde ruim 5 procent.
  9. forum rang 7 MOEdig Voorwaarts 19 augustus 2021 14:09
    Onverwachte uptick nog, dan toch maar wat afbouwen??

    We hebben immers vaak genoeg gezien dat de koers alle kanten op schiet na geweldige cijfers of negatieve berichten, denk aan de initieel "zwakzinnige" reactie op de jaarcijfers, of de "opluchtingsrally" toen bleek dat Heijmans de arbitragezaak had verloren met nog steeds onbekende gevolgen. Het duurt vaak dagen voordat analisten hun waardeoordeel vellen over cijferpublicaties, dus wie weet kan je aandelen die je vandaag verkoopt morgen weer goedkoper terugkopen, ook al zouden de cijfers uitmuntend zijn. Misschien dat een totaalschadebedrag voor Tennet van €20-€30 mln de ongeinformeerde kudde daarvoor al hard genoeg zal laten schrikken.

    PS

    Koers zakt inmiddels alweer wat terug, dus waarschijnlijk ga ik toch gewoon met onveranderde positie de cijfers tegemoet.
238 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 12 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Bouwbedrijf Heijmans blijft optimistisch in verraderlijke sector

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links