Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

  • 33,985 23 apr 2024 10:46
  • +0,070 (+0,21%) Dagrange 33,890 - 34,090
  • 1.109.133 Gem. (3M) 7,6M

Uitstappen? Is het echt never sell Shell?

200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 6452 6453 6454 6455 6456 ... 10002 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Daan 008 17 augustus 2021 15:33
    quote:

    Onder de regenboog schreef op 17 augustus 2021 13:22:

    [...]

    Shell heeft veel kennis van zaken, ik ben de laatste die Shell een slecht bedrijf zou noemen, ik bezit mag ik wel zeggen een behoorlijk aantal aandelen en die stop je niet in een bedrijf waar je geen info over hebt of waar je niet achter staat. Maar mijn aankoop van het aandeel Shell is waarschijnlijk vanuit een ander instap moment genomen dan die van u en met een ander idee.

    Belangrijk is dat ook al zit je diep in een bedrijf en ken je er veel mensen dat je toch -objectief- blijft en dat mijn mening nooit gebaseerd mag zijn op hoop, sprookjes en onkunde, dus we doen ons best. ;-)

    Nou ken ik behoorlijk veel mensen binnen de transitie bij Shell en weet wat en hoeveel ze doen en wat ze doen doen ze goed!
    Maar mag ik u erop wijzen dat er het afgelopen jaren 9000 mensen Shell hebben verlaten ivm de transitie ( afslanking) maar ook een groot deel met de doodeenvoudige rede dat veel managers de omslag te lang vinden duren en dat men hogerop te veel gericht is op olie en gas.

    En dat bleek dus ook uit de laatste aandeelhouders vergadering waar wij met veel mensen ( ook de pensioen fondsen ) dit punt proberen te tekkelen bij Shell.
    Wij als aandeelhouders hebben er belang bij dat Shell sneller en groter inzet op deze transitie.
    Het gaat er niet om hoe u en ik er persoonlijk instaan , eerder welke kant de markt opgaat en die is tegen olie ( pensioen fondsen en grote beleggers ) en voor versnelde transitie. Dat gegeven vergeten mensen graag aangezien zij anders kijken naar de transitie (links /rechts/politiek) en vergroening niet zien als een winnaar maar als een verliezer.

    Toen wij aandelen kochten van Alfen ( vanaf het begin ) vond iedereen ons bizar en vreemd, nu struikelen de omzetten over elkaar heen, er is zeer veel geld te verdienen aan de groene kant. Zelfde voor NX filtration , terwijl iedereen kan zien dat ook hier vergroening en water mega belangrijk is geworden.

    Natuurlijk iedereen weet dat olie de wereld nog lang niet uit is, maar iets meer transitie naar andere energie zou Shell sieren. 2 miljard geven ze eraan uit en dat is dus minder dan ze aan pers gerelateerde activiteiten uitgeven.

    Zelf zit ik (wij ) in starters groen of grijs maakt ons niet uit, wij bezoeken de bedrijven omdat het belangrijk is te kijken of men meer is dan een starter. Shell zien wij ( misschien vreemd voor u ) ook als een starter, lage koers, afslanking van personeel 10,000 moeten er in totaal uit, zodat ze klaar zijn voor een afgeslankt bedrijf voor de komende transitie. Shell zal binnen een korte tijd groen worden of wij dit persoonlijk nou leuk vinden of niet. De markt begint te dwingen en Shell is erop tegen.
    Wij zien ook wel dat Shell iets doet, maar als men naar de cijfers kijkt dan ziet men totaal iets anders, het effectieve echte plan is zwak en staat in geen verhouding ten opzichte van andere oliereuzen die veel harder inzetten op een transitie. Dus ik blijf bij het verhaal dat de koers onder druk staat ondanks 2 % inkoop van Shell, doodeenvoudig omdat veel beleggers angst hebben over de transitie en dan hebben wij het over de grote jongens niet over Piet of Jan met 50.000 stukjes. Maar het slechts mijn mening, meer niet. :-) Het blijven boven in de top oude rokende sigaar mannetjes , jongere generatie had sterker ingezet in transitie. Het gemak om over aandeelhouders te stappen tijdens de aandeelhouders vergadering sprak boekdelen en het in Hoger beroep gaan was de doodsklap voor veel grote pensioen fondsen. Stop je energie in een transitie en niet in een hoger beroep, dat is hoe veel grote beleggers denken over Shell. Of wij dat nou leuk vinden of niet, daar gaat het niet om.
    Wees een keer neutraal en herlees wat je schrijft.

    Enkele puntjes ter hulp
    - De personeel afvloeiing is waarom?
    - Waar haal jij 2% vandaan?
    - Waarom gaan jullie in kleine groen start ups?
    - Tellen wij als aandeelhouders niet mee?

    Ik ben niet tegen de transitie. Mocht je bepaalde forum items van mij hebben gelezen zou je weten dat ik de mening ben toegedaan dat Shell als energie bedrijf groter gaat worden en beslist ook nog zeer rendabel zal blijven (zelfs dit laatste heb ik een keer toegelicht van het waarom)

    Dat wat Shell doet is wat een top bedrijf in hun vakgebied hoort te doen en daar hebben ze geen ... voor nodig.
    Leveren waar vraag naar is en dit in functie wat de wetgeving voorschrijft.

    Jullie misbruiken een machtssysteem en eigenen zich waarden van idealisme toe, terwijl ik en mogelijk vele anderen, uit jouw artikel kan verstaan waar het werkelijk om te doen is namelijk om geld en macht.
200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 6452 6453 6454 6455 6456 ... 10002 »» | Laatste |Omhoog ↑

Direct naar Forum

Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links