Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Coronavirus echt gevaar?

59.685 Posts
Pagina: «« 1 ... 1858 1859 1860 1861 1862 ... 2985 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 17 augustus 2021 07:18
    Bijna 208 miljoen coronabesmettingen wereldwijd
    Wereldwijd ruim 4,7 miljard prikken gezet.

    (ABM FN-Dow Jones) Er zijn inmiddels bijna 208 miljoen Covid-19 besmettingen wereldwijd geregistreerd. Dit blijkt dinsdag uit actuele data verzameld door Johns Hopkins CSSE.

    In de Verenigde Staten zijn nog de meeste Covid-19 gevallen geregistreerd, met vandaag tegen de 36,9 miljoen. Het aantal sterfgevallen ligt hier op 622.318.

    Het totaal aantal officiële besmettingen in India ligt nu op ruim 32,2 miljoen. Het aantal sterfgevallen staat officieel op 431.642.

    Brazilië is het derde land wereldwijd qua besmettingen, met officieel circa 20,4 miljoen gevallen en 569.492 overledenen.

    In West-Europa heeft Frankrijk het hoogste aantal besmettingen met bijna 6,5 miljoen. Het Verenigd Koninkrijk telt meer dan 6,3 miljoen gevallen. Italië telt er meer dan 4,4 miljoen, Spanje meer dan 4,7 miljoen en Duitsland zit op ruim 3,8 miljoen.

    In Nederland staat het aantal officiële besmettingen nu op 1.937.077 tegen 1.934.759 een dag eerder. In België staat het aantal gevallen momenteel op 1.154.879. Dat waren er maandag 1.149.869.

    In China, eind 2019 het eerste land dat coronagevallen meldde, zijn nu 106.571 besmettingsgevallen geregistreerd. Dat waren er maandag 106.526. Het aantal besmettingen vertoondt in China al enige tijd weer een licht stijgende lijn.

    Volgens de data van Johns Hopkins zijn er wereldwijd inmiddels meer dan 4,37 miljoen mensen aan het virus overleden. Er zijn inmiddels meer dan 4,7 miljard vaccinaties toegediend.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  2. forum rang 6 leonardus65 17 augustus 2021 08:12
    www.knack.be/nieuws/belgie/marc-van-r...
    Voor viroloog Marc Van Ranst hebben beide partijen gelijk. 'Indien we nog met het oorspronkelijke virus of zelfs alleen maar de Britse variant te maken zouden hebben, zou je kunnen zeggen dat mondmaskers niet meteen meer nodig zijn. Maar de deltavariant die nu rondgaat, is veel besmettelijker. Tegelijk kun je vaststellen dat de deltavariant zó besmettelijk is dat ventilatie in de klas veel belangrijker is dan een mondmasker. Toen vorig schooljaar sommige politieke partijen en ook scholen ventilatiemeting afwezen, hadden we de deltavariant nog niet.'

    Ventilatie op school blijft belangrijker dan mondmaskers?

    Marc Van Ranst: Ja, en ik ben zeker niet de enige die dat denkt. Let wel, als je de ventilatie niet goed of onvoldoende controleert, kun je misschien toch maar beter voor mondmaskers kiezen. Ventilatie of mondmaskers, het hangt gewoon samen.
  3. forum rang 6 leonardus65 17 augustus 2021 08:18
    www.msn.com/nl-be/nieuws/other/met-of...
    Verplichte vaccinatie leerkrachten?
    Voormalig OESO-onderwijsexpert Dirk Van Damme liet enkele dagen geleden via Twitter verstaan dat hij voorstander is om leerkrachten verplicht te laten vaccineren. De Vlaamse onderwijspartners zijn daar niet voor te vinden.

    Vraag is of het in Vlaanderen überhaupt een issue is, aangezien de algemene vaccinatiegraad erg hoog is. De onderwijspartners wijzen er daarnaast op dat zelfs in de zorgsector er geen verplichting is én dat hun vraag om prioritair gevaccineerd te worden vorig jaar niet werd beantwoord.
  4. forum rang 4 okeanos 17 augustus 2021 10:46
    quote:

    leonardus65 schreef op 17 augustus 2021 08:18:

    én dat hun vraag om prioritair gevaccineerd te worden vorig jaar niet werd beantwoord.
    Vorig jaar waren er vaccins tekort.
    Nu is er een gigantisch overschot, waar men probeert van af te geraken.
    Je kan moeilijk het overschot in de vuilbak gooien.
    Minder gezichtsverlies en gevoel van verkwisting wanneer je het teveel in mensen gooit.
  5. forum rang 5 tradersonly 17 augustus 2021 12:11
    Artikel van artsencollectief

    De belofte van vrijheid…

    aug 17, 2021

    Er zijn mensen van plan om het coronavaccin te nemen, niet omdat zij bang zijn voor het virus, maar omdat dan “het land weer open kan”. Wellicht behoor jij wel tot deze groep. Je bent jong en gezond, maar moe van de maatregelen. Je denkt wellicht: “Als ik mij laat vaccineren, samen met zoveel mogelijk anderen, dan heeft de regering straks geen reden meer om nieuwe maatregelen in te stellen”. Speciaal voor jou is dit artikel geschreven.

    Het kabinet en de partners van het OMT, RIVM en de Gezondheidsraad hebben vrijheid steeds als inzet gehad van hun vaccinatiecampagne. Als maar genoeg mensen zich zouden laten vaccineren, konden we alle maatregelen opheffen. De regering doet daarbij voorkomen alsof de coronamaatregelen slechts voor een gedeelte onder haar controle vallen: de indruk wordt gewekt dat de maatregelen automatisch en onontkoombaar volgen op de coronasituatie, zoals een hoge waterstand automatisch volgt op veel neerslag.

    Maar denk dan eens terug aan deze zomer. Duizenden reizigers en festivalbezoekers lieten zich testen, waardoor er een forse toename ontstond van het aantal positieve testen. Dit is te verwachten: als je bij honderdduizenden gezonde mensen een infectieziekte gaat meten op het moment dat deze ziekte weinig voorkomt, dan tellen de meetfoutjes – de vals-positieve uitslagen – snel op en overstijgen deze zelfs de terecht afwijkende uitslagen (terecht-positieven).

    De regering had de toename van de positieve testen kunnen verklaren als een logisch gevolg van de massale testcampagne – de enige juiste uitleg – maar noemde het in plaats daarvan een piek van gevaarlijke besmettingen door een nieuwe variant. Zij beëindigde het festivalseizoen per direct, kleurde de besmettingskaarten donkerrood en ging over tot het vaccineren van jongeren.

    Om tot deze conclusie te komen moesten kabinet, OMT en RIVM een viertal ‘absoluutheden’ aannemen:

    Zij deden alsof de positieve PCR-testen allemaal correcte uitslagen waren, terwijl bij gezonde mensen in een periode dat er weinig virus is, deze testen vaak een vals-positieve uitslag geven.
    Zij stelden de positieve PCR-testen gelijk aan besmettingen, alsof de reizigers en festivalbezoekers allemaal verschijnselen zouden hebben van een infectieziekte, wat niet het geval was.
    Zij suggereerden dat er een piek in de ziekenhuisbezetting zou aankomen, terwijl op dat moment het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen scherp daalde.
    Zij suggereerden dat de piek van positieve testen wees op de uitbraak van een potentieel gevaarlijke variant, terwijl er geen enkel bewijs was dat de nieuwste variant ernstigere ziekteverschijnselen gaf.
    Deze zomer had de regering in feite niets in handen wat de maatregelen kon rechtvaardigen. Maar door bovengenoemde absoluutheden ten onrechte aan te nemen kon zij toch suggereren dat de coronasituatie zorgelijk was. Dit was een omkering van de normale gang van zaken: normaal is dat er eerst een bedreiging voor de samenleving aanwezig is, waarop regeringsbeleid volgt. Maar nu begon het script met het beleid: er werd de indruk gewekt dat het doel was om de afzetmarkt voor vaccins te verruimen (jongeren inenten), waarvoor maatregelen werden ingesteld die massaal testen inhielden (“Testen voor Toegang”), waarvan bekend was dat er een zeker percentage positief zou zijn (logisch gevolg: een piek in positieve testen), wat vervolgens geduid kon worden als een naderende ramp (corona-uitbraak en dreigende overbelasting van de ziekenhuizen).

    Dat die voorspelde overbelasting van de ziekenhuizen er nooit kwam, kon de regering handig toeschrijven aan hun nieuwe ronde maatregelen. Waarschijnlijker is echter dat de mensen met positieve testen niét besmettelijk of ziek waren, of helemaal geen corona-infectie hadden omdat hun testuitslag vals-positief was. Het is zeer aannemelijk dat ook zonder de maatregelen afgelopen zomer de ziekenhuiscapaciteit niet bedreigd zou worden. De curves van ziekenhuisopnames en doden van deze zomer zijn immers vergelijkbaar met de curves van 2020, toen er nog geen vaccins waren.

    Bedenk nu eens hoe dat zal gaan in de herfst. De temperatuur gaat dalen, waardoor de bekende seizoensgebonden virussen zoals het RS-, Rhino-, corona- of influenzavirus meer kans krijgen om zich te verspreiden – zoals elk jaar gebeurt. Door de langdurige anderhalvemetermaatregel is de kans dat mensen een verminderde afweer tegen deze virussen hebben ontwikkeld groot. Vanaf oktober begint het normale griepseizoen, waardoor een deel van de bevolking zeker last zal krijgen van luchtweg- en andere klachten, waarschijnlijk wel meer dan anders.
    Als de regering bereid is om maatregelen in te stellen als de coronabesmettingen objectief gezien laag zijn, hoe moet dat wel niet gaan op het moment dat een belangrijk deel van de bevolking met griep thuis zit?

    Ja, hoe zal het in de herfst gaan? Het moeilijke van Covid-19 is dat het een ander soort bedreiging is dan bijvoorbeeld hoog water. In het laatste geval zijn tastbare bewijzen in de natuurlijke omgeving aanwezig, zoals overvolle rivieren en zandzakken op de dijken. Bij Covid-19 zijn we afhankelijk van wat de regering en de media ons vertellen. Hierdoor kunnen allerlei vreemde tegenstrijdigheden ontstaan. Het tegenstrijdige aan de huidige situatie is wel dat er op dit moment twee verhaallijnen naast elkaar bestaan, wat absurd aanvoelt. Enerzijds verschijnen nog dag na dag dezelfde berichten dat vaccins absoluut noodzakelijk zijn om de maatschappij weer terug te laten keren naar de normale situatie.
    Anderzijds komen nu ook berichten dat de vaccins kennelijk onvoldoende werken en we nieuwe maatregelen nodig hebben, of een nieuwe ronde ‘booster’-vaccins.

    We zitten dus in een overgangsfase waar in het dagelijks nieuws twee verhaallijnen naast elkaar lopen. In de bestaande verhaallijn werken de vaccins bijna 100% om een corona-infectie te voorkomen. In de nieuwe verhaallijn werken de vaccins onvoldoende, en zijn nieuwe maatregelen en ‘booster’-vaccins nodig, ook voor volledig gevaccineerden.

    Aan de vaccinatietwijfelaars vragen we nu om hun besluit niet vanuit de bestaande verhaallijn van noodzakelijke vaccins te beschouwen, maar vanuit de nieuwe verhaallijn die nu langzamerhand de nieuwskanalen vult. Een greep ut de berichtgeving:

    Het vaccin zal je niet van de mondmaskers verlossen. In Amerika wordt het dragen van een mondmasker weer aanbevolen in de laatste richtlijn van het CDC (het Amerikaanse RIVM), ook voor gevaccineerden.
    Van het testen bij klachten zal je ook niet verlost worden. De invloedrijke Amerikaanse dr. Fauci komt terug op zijn eerdere advies: ook gevaccineerde mensen moeten zich laten testen als die met een besmet persoon in aanraking zijn gekomen.
    Na vaccinatie zal je nog steeds als een potentiele besmettingshaard worden behandeld, omdat het vaccin onvoldoende beschermt tegen virus overdracht. De volgende prik staat zelfs al klaar.
    Wie de signalen van de nieuwe verhaallijn herkent, zal beseffen dat de belofte van vrijheid als iedereen zich maar laat vaccineren wel eens een loze belofte zou kunnen blijken te zijn.

    artsencollectief.nl/de-belofte-van-vr...
  6. forum rang 4 okeanos 17 augustus 2021 12:39
    quote:

    tradersonly schreef op 17 augustus 2021 12:11:

    Wie de signalen van de nieuwe verhaallijn herkent, zal beseffen dat de belofte van vrijheid als iedereen zich maar laat vaccineren wel eens een loze belofte zou kunnen blijken te zijn.
    Het was geen loze belofte.
    Het was de schuld van.
  7. [verwijderd] 17 augustus 2021 12:50
    tradersonly, ..ook gevaccineerde mensen moeten zich laten testen als die met een besmet persoon in aanraking zijn gekomen.

    maw, als ze posi zijn MOETEN deze mensen in quarantaine om de NIET gevaccineerden niet te besmetten of andere wel gevaccineerden NIET te besmetten.....hahahahahahahahah

    btw WIE volgt deze Yanks nog met alles wat ze de Mensheid hebben aangedaan zie nu Afganistan na het Irak debacle, daar is alleen het GELD belangrijk, dr Fauci ruled by the Money
  8. forum rang 10 voda 17 augustus 2021 13:20
    Nieuw-Zeeland op slot vanwege één coronageval
    Van onze redacteur 11:09

    De Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern heeft een nationale lockdown van drie dagen aangekondigd nadat in Auckland, de grootste stad van het land, een besmetting met het coronavirus is vastgesteld. Het is het eerste geval in Nieuw-Zeeland sinds februari dit jaar. De lockdown gaat om middernacht in.

    Autoriteiten in Nieuw-Zeeland proberen ondertussen zo snel mogelijk de bron van de besmetting te achterhalen, vertelde Ardern dinsdag tijdens een persconferentie. Hoewel het onderzoek nog niet is afgerond, wordt ervan uitgegaan dat het om de zeer besmettelijke deltavariant gaat, aldus de premier.

    'De deltavariant is een gamechanger geweest, daar spelen we op in', zei Ardern. 'Het beste wat we kunnen doen om hier zo snel mogelijk uit te komen, is door er hard in te gaan.' Daar voegde ze aan toe dat dit eerder ook al werkte voor het land.

    De nationale lockdown houdt in dat alle scholen, openbare gelegenheden en de meeste bedrijven hun deuren moeten sluiten. Alleen winkels die essentiële goederen leveren, mogen open blijven.

    Lees het volledige artikel: fd.nl/economie-politiek/1408330/nieuw...
  9. forum rang 10 rationeel 17 augustus 2021 13:25
    quote:

    tradersonly schreef op 17 augustus 2021 12:11:

    Artikel van artsencollectief

    De belofte van vrijheid…

    aug 17, 2021

    Er zijn mensen van plan om het coronavaccin te nemen, niet omdat zij bang zijn voor het virus, maar omdat dan “het land weer open kan”. Wellicht behoor jij wel tot deze groep. Je bent jong en gezond, maar moe van de maatregelen. Je denkt wellicht: “Als ik mij laat vaccineren, samen met zoveel mogelijk anderen, dan heeft de regering straks geen reden meer om nieuwe maatregelen in te stellen”. Speciaal voor jou is dit artikel geschreven.

    Het kabinet en de partners van het OMT, RIVM en de Gezondheidsraad hebben vrijheid steeds als inzet gehad van hun vaccinatiecampagne. Als maar genoeg mensen zich zouden laten vaccineren, konden we alle maatregelen opheffen. De regering doet daarbij voorkomen alsof de coronamaatregelen slechts voor een gedeelte onder haar controle vallen: de indruk wordt gewekt dat de maatregelen automatisch en onontkoombaar volgen op de coronasituatie, zoals een hoge waterstand automatisch volgt op veel neerslag.

    Maar denk dan eens terug aan deze zomer. Duizenden reizigers en festivalbezoekers lieten zich testen, waardoor er een forse toename ontstond van het aantal positieve testen. Dit is te verwachten: als je bij honderdduizenden gezonde mensen een infectieziekte gaat meten op het moment dat deze ziekte weinig voorkomt, dan tellen de meetfoutjes – de vals-positieve uitslagen – snel op en overstijgen deze zelfs de terecht afwijkende uitslagen (terecht-positieven).

    De regering had de toename van de positieve testen kunnen verklaren als een logisch gevolg van de massale testcampagne – de enige juiste uitleg – maar noemde het in plaats daarvan een piek van gevaarlijke besmettingen door een nieuwe variant. Zij beëindigde het festivalseizoen per direct, kleurde de besmettingskaarten donkerrood en ging over tot het vaccineren van jongeren.

    Om tot deze conclusie te komen moesten kabinet, OMT en RIVM een viertal ‘absoluutheden’ aannemen:

    Zij deden alsof de positieve PCR-testen allemaal correcte uitslagen waren, terwijl bij gezonde mensen in een periode dat er weinig virus is, deze testen vaak een vals-positieve uitslag geven.
    Zij stelden de positieve PCR-testen gelijk aan besmettingen, alsof de reizigers en festivalbezoekers allemaal verschijnselen zouden hebben van een infectieziekte, wat niet het geval was.
    Zij suggereerden dat er een piek in de ziekenhuisbezetting zou aankomen, terwijl op dat moment het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen scherp daalde.
    Zij suggereerden dat de piek van positieve testen wees op de uitbraak van een potentieel gevaarlijke variant, terwijl er geen enkel bewijs was dat de nieuwste variant ernstigere ziekteverschijnselen gaf.
    Deze zomer had de regering in feite niets in handen wat de maatregelen kon rechtvaardigen. Maar door bovengenoemde absoluutheden ten onrechte aan te nemen kon zij toch suggereren dat de coronasituatie zorgelijk was. Dit was een omkering van de normale gang van zaken: normaal is dat er eerst een bedreiging voor de samenleving aanwezig is, waarop regeringsbeleid volgt. Maar nu begon het script met het beleid: er werd de indruk gewekt dat het doel was om de afzetmarkt voor vaccins te verruimen (jongeren inenten), waarvoor maatregelen werden ingesteld die massaal testen inhielden (“Testen voor Toegang”), waarvan bekend was dat er een zeker percentage positief zou zijn (logisch gevolg: een piek in positieve testen), wat vervolgens geduid kon worden als een naderende ramp (corona-uitbraak en dreigende overbelasting van de ziekenhuizen).

    Dat die voorspelde overbelasting van de ziekenhuizen er nooit kwam, kon de regering handig toeschrijven aan hun nieuwe ronde maatregelen. Waarschijnlijker is echter dat de mensen met positieve testen niét besmettelijk of ziek waren, of helemaal geen corona-infectie hadden omdat hun testuitslag vals-positief was. Het is zeer aannemelijk dat ook zonder de maatregelen afgelopen zomer de ziekenhuiscapaciteit niet bedreigd zou worden. De curves van ziekenhuisopnames en doden van deze zomer zijn immers vergelijkbaar met de curves van 2020, toen er nog geen vaccins waren.

    Bedenk nu eens hoe dat zal gaan in de herfst. De temperatuur gaat dalen, waardoor de bekende seizoensgebonden virussen zoals het RS-, Rhino-, corona- of influenzavirus meer kans krijgen om zich te verspreiden – zoals elk jaar gebeurt. Door de langdurige anderhalvemetermaatregel is de kans dat mensen een verminderde afweer tegen deze virussen hebben ontwikkeld groot. Vanaf oktober begint het normale griepseizoen, waardoor een deel van de bevolking zeker last zal krijgen van luchtweg- en andere klachten, waarschijnlijk wel meer dan anders.
    Als de regering bereid is om maatregelen in te stellen als de coronabesmettingen objectief gezien laag zijn, hoe moet dat wel niet gaan op het moment dat een belangrijk deel van de bevolking met griep thuis zit?

    Ja, hoe zal het in de herfst gaan? Het moeilijke van Covid-19 is dat het een ander soort bedreiging is dan bijvoorbeeld hoog water. In het laatste geval zijn tastbare bewijzen in de natuurlijke omgeving aanwezig, zoals overvolle rivieren en zandzakken op de dijken. Bij Covid-19 zijn we afhankelijk van wat de regering en de media ons vertellen. Hierdoor kunnen allerlei vreemde tegenstrijdigheden ontstaan. Het tegenstrijdige aan de huidige situatie is wel dat er op dit moment twee verhaallijnen naast elkaar bestaan, wat absurd aanvoelt. Enerzijds verschijnen nog dag na dag dezelfde berichten dat vaccins absoluut noodzakelijk zijn om de maatschappij weer terug te laten keren naar de normale situatie.
    Anderzijds komen nu ook berichten dat de vaccins kennelijk onvoldoende werken en we nieuwe maatregelen nodig hebben, of een nieuwe ronde ‘booster’-vaccins.

    We zitten dus in een overgangsfase waar in het dagelijks nieuws twee verhaallijnen naast elkaar lopen. In de bestaande verhaallijn werken de vaccins bijna 100% om een corona-infectie te voorkomen. In de nieuwe verhaallijn werken de vaccins onvoldoende, en zijn nieuwe maatregelen en ‘booster’-vaccins nodig, ook voor volledig gevaccineerden.

    Aan de vaccinatietwijfelaars vragen we nu om hun besluit niet vanuit de bestaande verhaallijn van noodzakelijke vaccins te beschouwen, maar vanuit de nieuwe verhaallijn die nu langzamerhand de nieuwskanalen vult. Een greep ut de berichtgeving:

    Het vaccin zal je niet van de mondmaskers verlossen. In Amerika wordt het dragen van een mondmasker weer aanbevolen in de laatste richtlijn van het CDC (het Amerikaanse RIVM), ook voor gevaccineerden.
    Van het testen bij klachten zal je ook niet verlost worden. De invloedrijke Amerikaanse dr. Fauci komt terug op zijn eerdere advies: ook gevaccineerde mensen moeten zich laten testen als die met een besmet persoon in aanraking zijn gekomen.
    Na vaccinatie zal je nog steeds als een potentiele besmettingshaard worden behandeld, omdat het vaccin onvoldoende beschermt tegen virus overdracht. De volgende prik staat zelfs al klaar.
    Wie de signalen van de nieuwe verhaallijn herkent, zal beseffen dat de belofte van vrijheid als iedereen zich maar laat vaccineren wel eens een loze belofte zou kunnen blijken te zijn.

    artsencollectief.nl/de-belofte-van-vr...
    Als je het nu nog niet snapt, dan behoor tot de blinde mannen:(
  10. [verwijderd] 17 augustus 2021 13:26
    Artikel van artsencollectief

    De belofte van vrijheid…
    aug 17, 2021

    Wat weer een onzin verhaal. Uit de GGD onderzoeken kwam duidelijk dat de vele besmettingen kwamen door de besmette mensen na het feest weekend en niet dordat er voor die tijd veel werd getest. Mensen in Enschede stonden na bezoek aan de nachtclub bij de testcentra en herkende elkaar.

    Hoe het beleid wordt in Nederland is niet bekend maar de situatie hier is niet vergelijkbaar met de VS waar een erg lage vaccinatiegraad is. Vooruitlopen op wat de regering gaat doen is idioot, als inderdaad mondmaskers noodzakelijk blijken wegens andere virussen dan is dat zo, vaccinatie biedt alleen extra bescherming want een co-besmetting wil je echt niet. Zorg dan dat je bent beschermd met een vaccin. Dat zulke mensen zich artsen noemen is een schandaal, artsen zorgen voor patiënten en geven goede adviezen.
    virologyj.biomedcentral.com/articles/...
  11. [verwijderd] 17 augustus 2021 14:32
    quote:

    rationeel schreef op 17 augustus 2021 14:11:

    Mondmaskers? Voor de ogen?
    Blijkbaar ben ik niet zo naïef als Baudet en deze artsen. De situatie is voor komende winter erg onduidelijk en de mogelijkheid dat er nog enorm gevaarlijke uitbraken van luchtweg virussen komen is aanwezig. Als je nu nog niet bereid bent om vaccinaties te nemen zet je jouw leven op het spel en wordt de kans op maatregelen door de regering alleen groter.
  12. forum rang 8 het zwaard 17 augustus 2021 14:38
    Een op drie terugkerende Brusselse reizigers uit rode zone is positief
    De Brusselse reizigers die van vakantie terugkeren uit een rode zone zijn goed voor één op drie van de positieve coronagevallen in de hoofdstad. Dat maakte Inge Neven, hoofd van de Brusselse gezondheidsinspectie, dinsdag bekend op de wekelijkse persbriefing van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie. Ze dringt erop aan om de verplichte tests en de quarantaine te respecteren.
  13. forum rang 8 het zwaard 17 augustus 2021 14:40
    De positiviteitsratio in Brussel bedraagt nu 6 procent en dat is opnieuw een stijging en meer dan de 4,2 procent die geldt voor het hele land. Ook R-waarde in Brussel (1,1) is iets hoger dan in heel België (1,09). Als dat reproductiegetal hoger ligt dan ‘1' trekt de pandemie weer aan. De incidentiegraad van de afgelopen 14 dagen ligt in Brussel op 451 gevallen per 100.000 inwoners tegenover 222,3 voor heel België.

    Ziekenhuizen
    In alle Brusselse ziekenhuizen worden momenteel 163 besmette coronagevallen verzorgd, 53 Covid-patiënten liggen op de diensten intensieve zorg. “Dat ligt procentueel wat hoger dan in heel België. Op niveau van intensieve zorgen is 20 procent van de bedden bezet, terwijl dat 8 procent is voor België. Je moet wel weten dat in Brussel zowat 23 procent niet-Brusselaars opgenomen worden”, zegt Inge Neven, hoofd van de Brusselse gezondheidsinspectie.

    “De situatie wordt opnieuw zorgwekkend”, klinkt het bij de Iris-ziekenhuizen. Het Iris-netwerk omvat de ziekenhuizen UMC Brugmann, UMC Sint-Pieter, de ziekenhuizen Iris Zuid (sites Etterbeek- Baron Lambert, Etterbeek-Elsene, Molière-Longchamp en Joseph Bracops) en het Instituut Jules Bordet. Daar zien ze een stijging van het aantal gevallen dat binnenkomt, met twee intensivecarediensten die voor de helft met Covid-patiënten gevuld zijn.

    In het UZ Brussel zagen ze het aantal opnames vorige week stijgen, maar nu is het weer wat minder met 16 coronagevallen in het ziekenhuis, van wie vijf op intensieve. Ze zien wel een duidelijke trend in de vaccinatiestatus van de patiënten. “Bijvoorbeeld vorige week hadden we op de Covidafdeling bijna uitsluitend Covidpatiënten die niet waren gevaccineerd. Het gebeurt ook dat we patiënten hebben die nog maar één prik hebben gehad maar we zien weinig Covid-patiënten die volledig zijn gevaccineerd”, stelt woordvoerster Karolien De Prez.

    Dagelijks 1.000 antigeentests in Brusselse apotheken
    Naast de 8.000 tests die wekelijks worden afgenomen in de vaste Brusselse testcentra, nemen ook de Brusselse apothekers elke dag samen 1.000 antigeentests op het coronavirus af. Dat heeft de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie dinsdag bekendgemaakt. De antigeentests die worden afgenomen bij de apothekers worden vooral gebruikt door mensen die op vakantie vertrekken of naar een festival of ander evenement gaan. De positiviteitsgraad van de tests in de apotheken ligt wel laag, met 0,5 tot 0,7 procent.

    “Onze apothekers blijven ons helpen bij alle pogingen om de infecties zo goed mogelijk onder controle te houden”, stelt Inge Neven, hoofd van de Brusselse gezondheidsinspectie.

  14. forum rang 10 rationeel 17 augustus 2021 15:02
    quote:

    Kleintje66 schreef op 17 augustus 2021 14:32:

    [...]

    Blijkbaar ben ik niet zo naïef als Baudet en deze artsen. De situatie is voor komende winter erg onduidelijk en de mogelijkheid dat er nog enorm gevaarlijke uitbraken van luchtweg virussen komen is aanwezig. Als je nu nog niet bereid bent om vaccinaties te nemen zet je jouw leven op het spel en wordt de kans op maatregelen door de regering alleen groter.
    Als er vaccins zouden zijn;)
  15. [verwijderd] 17 augustus 2021 15:26
    Turkeye met de USA Israel en nog 5 andere landen tot Hoog-risico gebied verklaard vanaf vandaag.
    binnenkomende reizigers moeten dan 5 tot 10 dgn in Self-quarantine indien ze niet gevaccineerd zijn..

    1- wie zal dit doen..??
    2- Wel gevaccineerden kunnen dus zomaar als "Drager"v/h Virus doorlopen hahahahahahahah
59.685 Posts
Pagina: «« 1 ... 1858 1859 1860 1861 1862 ... 2985 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,95 +0,11%
EUR/USD 1,0721 +0,22%
FTSE 100 8.090,16 +0,62%
Germany40^ 17.957,90 -0,72%
Gold spot 2.330,06 +0,60%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+5,76%
Flow T...
+5,48%
NX FIL...
+3,09%
Fugro
+2,53%
JUST E...
+1,95%

Dalers

ADYEN NV
-10,45%
WDP
-4,54%
VIVORY...
-4,02%
Alfen ...
-2,32%
TomTom
-2,27%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links