Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ForFarmers op dieptepunt door APG en nu wordt het interessant

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Just lucky 17 augustus 2021 11:06
    Een stukje proza over OCI zou ook wel eens mooi zijn. Wat een enorme goede cijfers heeft dat bedrijf gepresenteerd, en Q3 wordt nog weer beter dan Q2. En de verwachting van alle CEO's (ook die van CF, Yara etc.) is dat de prijzen ook in 2022 op een hoog niveau zullen blijven liggen. De cijfers voor de nabije toekomst zullen dus ook goed zijn. Analisten zien dat ook en hebben recent hun koersdoelen opgetrokken naar 28. Helaas ontbreekt een mooie analyse van dit bedrijf.
  2. forum rang 5 Kees1 17 augustus 2021 11:17
    APG is waarschijnlijk deels uit FF gestapt om deelnemers in ABP, haar belangrijkste klant, te tonen dat het menens is met de groene ambities.
    Dan wat betreft FF zelf. FF is voor omzet en winst afhankelijk van de Nederlandse markt. Hier spelen de concurrentie en de moeilijke positie van de boeren een belangrijke rol.
    Het kan zijn dat de huidige koers van ongeveer EUR 4,45 een koopkans biedt, omdat deze erg laag oogt en FF nog steeds winst maakt.
    Wanneer iets verder in de toekomst wordt gekeken, ziet het beeld er naar mijn mening anders uit.
    Politiek gezien zal een volgend kabinet het de boeren heel moeilijk gaan maken. Het is niet gewaagd te veronderstellen dat een groot deel van de veestapel de komende jaren verdwijnt. VVD en vooral D66 hebben niets met deze sector. En als het om uitstoot gaat levert sanering van de veestapel een snelle winst op.
    Er wordt gesproken over innovatieve oplossingen in voer. Dat kan helpen, maar politiek gezien heeft deze sector de wind tegen en dat zal dan ook weinig helpen.
    Kolencentrales en gascentrales leveren elektriciteit. In de toekomst is er heel veel elektriciteit nodig (voor iedereen). Vlees wordt vooral geëxporteerd, ofwel de burger merkt weinig van het vertrek van deze sector. Politieke invloed heeft deze sector nauwelijks.
    Ik verwacht dan ook krimp. Deze sector is te vergelijken met de tabakssector of die van de kolen.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links