Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Aegon AEX:AGN.NL, BMG0112X1056

  • 5,752 24 apr 2024 17:35
  • -0,046 (-0,79%) Dagrange 5,744 - 5,826
  • 3.919.665 Gem. (3M) 6,7M

AEGON - AUG 2021

485 Posts
Pagina: «« 1 ... 14 15 16 17 18 ... 25 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Henk01 13 augustus 2021 16:54
    quote:

    mvliex 1 schreef op 13 augustus 2021 11:19:

    [...]Ja, en dat lijkt me cruciaal.
    Hoeft niet. Aegon heeft een boete clausule afgesproken met VIG. Indien deal niet door gaat dient VIG een boete aan Aegon te betalen. Daarna kan Aegon alsnog een andere koper zoeken voor het Hongaarse gedeelte. Ps: ik blijf het belachelijk vinden dat dat een corrupt land wat nooit toegelaten had mogen worden tot de EU deze deal denkt tegen te mogen/kunnen tegenhouden
  2. Bullwish 13 augustus 2021 16:57
    quote:

    pietjebel1 schreef op 13 augustus 2021 16:37:

    Interim-dividend aegon 0.08 cent
    10000 aandelen .hoeveel aandelen krijg je erbij
    Bedankt vrienden
    Dat valt nu nog niet precies te zeggen.
    U kiest dus voor stockdividend.
    Ik overigens ook hoor.
    Maar het werkt zo:
    Het bedrag staat vast (in contanten), maar voor het aantal aandelen van het stockdividend wordt op een later moment de stockratio bepaald. Dat is in een bepaalde week de gemiddelde koers van een aantal dagen. Zal denk ik in september zijn, net voor de uitbetaling.
    Dus als de koers heel hard zou stijgen, krijgt u wat minder aandelen en als de koers heel hard zou dalen krijgt u wat meer aandelen.
    Maar het is nu dus nog niet precies bekend, het gaat dus om de bepaling van de stockratio.
  3. forum rang 5 Mailbox 13 augustus 2021 18:32
    Het hangt er maar vanaf waarop je hebt ingekocht. Ik kocht ze voor 3,45 en heb het hele zootje er vandaag uitgegooid voor 4,30. Mazzel dat ie de limiet pakte. Althans, vandaag mazzel. Misschien gaat de koers volgende week wel naar 4,95. Maar ik pak winst en van winst is nog nooit iemand slechter geworden. Maar ik snap de aandeelhouders die duurder hebben ingekocht. Als ik hen was zou ik rustig blijven zitten. Struktureel zit het goed met dit bedrijf en er zit een prima vent aan het roer. Uiteindelijk zal de koers toch fors gaan stijgen. De volgende cijfers zullen nog veel beter gaan worden. Als kortere termijnbelegger zie ik wel of er voor mij nog meer in het vat zit. Mogelijk kan ik weer instappen op een dip of een algemene negatieve teneur. Als de cijfers zijn ingedaald gaat men weer over op de orde van de dag en wordt elke dag de 10 jaars rente weer langs de meetlat gelegd, waarop de koers weer positief of negatief reageert. Maar als de koers toch doorstijgt, dan is het de zittende aandeelhouders van harte gegund en doe ik niet meer mee. Maar ik heb de afgelopen 2 jaar met eindeloze kortetermijn transacties erg veel kunnen verdienen met Aegon, vooral door het zwakke en dadenloze beleid dat het bestuur heeft gevoerd. Ik denk dat de aanstelling van Lard Friese een gouden greep is geweest en dat hij van Aegon weer een grote speler gaat maken.
  4. forum rang 4 Brimily 13 augustus 2021 18:50
    quote:

    De Zwarte Kat schreef op 13 augustus 2021 18:30:

    In 2000 stond de koers van Aegon op ruim 60 euro kunnen we dit nog ooit halen alvast bedankt voor het antwoord
    Lijkt me wel met een bedrijf dat 800 miljoen per kwartaal verdiend
    Maar nog belangrijker is dat het vertrouwen terug aan het komen is
    Er zit nu letterlijk en figuurlijk een topman
  5. forum rang 10 bp5ah 13 augustus 2021 19:01
    quote:

    Kralingen schreef op 13 augustus 2021 17:35:

    Door het dak? Je woont zeker op begane grond! Stijging valt wel mee, denk dat momentum over is….gaat wel vaker zo bij AGN.
    Ik weet niet wat u dan wil.

    In een juli 3.33, logisch dat je dan winstnemingen krijgt.

    Dit moet 'r gebeuren met Aegon, 't moet een saai aandeel worden, niet meer die Bergetappegrafieken, even saai als Wolters Kluwer, ik wou dat ik die had gehad, dan kan je rustig zitten als aandeelhouder als je die koersontwikkelingen vanaf 2000 bekijkt.

    3.60 3.80 3.9 en zelfs 4.00 zou je nu niet meer terug moeten zien, gebeurt dat wel dan is en blijft 't een tradersaandeel.

    Iig een goed ding voor AGN dat ze minder afhankelijk zijn van de 10yy dan in het verleden, die schiet vandaag ook weer flink naar beneden.

    Imo gaat 't gewoon hoger volgende week vrijdag, maar niks gaat in een rechte lijn omhoog.
  6. forum rang 10 voda 13 augustus 2021 19:26
    Uitgelicht: Aegon overtreft NN met sterk kwartaal
    Haagse verzekeraars verrassen beleggers.

    (ABM FN-Dow Jones) Verzekeraars Aegon en NN Group moesten afgelopen week kleur bekennen met hun kwartaal- en halfjaarcijfers op donderdag.

    De twee meest internationale verzekeraars op het Damrak, beide gevestigd in Den Haag, kozen dezelfde dag voor de publicatie, maar het kleinere Aegon liet rivaal NN Group hoffelijk een half uur voorgaan.

    Zo kon Aegon de meevallende resultaten van NN Group nog overtreffen met een grotere meevaller, wat ook tot uitdrukking kwam in een sterkere koersstijging.

    Op weekbasis steeg Aegon 12,9 procent. NN Group werd 5,6 procent meer waard.

    Het enthousiasme over Aegon had veel te maken met het dividend, dat met 2 cent werd verhoogd tot 0,08 euro per aandeel, waar analisten niet meer dan 0,07 hadden voorspeld. Topman Lard Friese heeft beloofd de resultaten van Aegon voorspelbaarder en saaier te maken, én om het dividend in enkele jaren te laten stijgen tot zo'n 0,25 euro.

    NN Group verraste daarentegen niet met het dividend van 0,93 euro per aandeel over het eerste halfjaar, dat exact volgens de analistenconsenus was.

    De verzekeraar, waar Lard Friese jarenlang successen boekte voor zijn overstap naar Aegon, noteert alweer op een recordkoers, na de kortstondige halvering van de waarde door de beurscrash bij het uitbreken van de coronaviruspandemie.

    De koers van Aegon heeft nog een weg te gaan naar de top van 2018 op ruim 6 euro. Dit heeft te maken met de soms wisselvallige resultaten in voorgaande jaren. Friese is bezig om zulke tegenvallers uit te bannen, onder het motto "saai is het nieuwe spannend."

    De jaarlijkse bijstelling van de economische aannames, die in het verleden nogal eens tegenvallers opleverden bij Aegon, vertoonden dit jaar een rustig beeld voor de Verenigde Staten, zei financieel directeur Matt Rider van Aegon.

    Beide verzekeraars profiteerden van een stijgende rente in de Verenigde Staten, die het gemakkelijk maakte om goede cijfers te presenteren.

    Ook vielen de gevolgen van de coronacrisis mee.

    Zo kon NN Group een uitstekend resultaat melden voor zijn Nederlandse schadeverzekeringenbedrijf, omdat er nog steeds veel minder wordt ingebroken, er minder ongevallen op de weg zijn en er minder huizen in de brand vliegen, nu veel mensen nog steeds vanuit huis werken en weinig reizen.

    Bij Aegon viel het resultaat van ziekte en sterfte aanzienlijk beter uit dan verwacht, nadat een jaar eerder de coronacrisis nog een forse negatieve impact had op het resultaat.

    De pandemie lijkt ook voor de langere termijn gunstige gevolgen te hebben. Volgens Friese is er in de Verenigde Staten een merkbare toename van de vraag naar traditionele levensverzekeringen, die lijkt samen te hangen met een toegenomen bewustzijn van risico's door de coronacrisis en de gevolgen van klimaatverandering.

    Daarbij komt dat mensen langer leven en daardoor meer pensioeninkomen nodig hebben, terwijl ze veel minder kunnen rekenen op een pensioen dat door de overheid is gegarandeerd. "Het bewustzijn daarvan is echt aan het toenemen en we zien dat mensen meer bereid zijn om met hun adviseurs te gaan zitten om de risico's van klimaatverandering en dergelijke te bespreken."

    Topman David Knibbe van NN Group merkte iets vergelijkbaars op bij de Europese schadeverzekeringen die de verzekeraar verkoopt.

    "Op de korte termijn geven mensen minder uit en hebben ze dus meer geld voor zaken als verzekeringen", zei hij. Daarnaast is een trend zichtbaar dat klanten meer bezorgd zijn over gezondheidsrisico's en mogelijk inkomensverlies, door de pandemie.

    "Een hoger bewustzijn van risico en kwetsbaarheid leidt tot meer vraag naar zulke beschermende producten. In het afgelopen half jaar leidde dit ertoe dat er voor een twee keer zo hoge waarde aan nieuwe verzekeringen werd afgesloten dan een jaar eerder."

    Voor beleggers gaven beide topmannen daarmee extra redenen om meer groei en dividend te verwachten, en dat werd beloond met mooie koersstijgingen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
485 Posts
Pagina: «« 1 ... 14 15 16 17 18 ... 25 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Aegon ligt uitstekend op koers om doelen 2025 te behalen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links