Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Plug Power OTC:PLUG.Q, US72919P2020

  • 2,730 17 apr 2024 22:00
  • +0,030 (+1,11%) Dagrange 2,660 - 2,820
  • 22.235.953 Gem. (3M) 42,5M

Forum Plug Power Inc geopend

4.434 Posts
Pagina: «« 1 ... 146 147 148 149 150 ... 222 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. #longterm 13 augustus 2021 15:34
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 13 augustus 2021 15:24:

    [...]

    De hoeveelheid 'gratis electriciteit' is niet de moeite waard om een complete waterstofinfrastructuur mee op te bouwen.
    Dat hangt er maar net vanaf hoeveel windmolens en zonnepanelen er staan in de wereld. En die installed base wordt met de dag groter. Eens dat je daarnaast kernenergie nodig hebt om het plaatje compleet te maken.
  2. forum rang 10 DeZwarteRidder 13 augustus 2021 15:38
    quote:

    #longterm schreef op 13 augustus 2021 15:34:

    [...]Dat hangt er maar net vanaf hoeveel windmolens en zonnepanelen er staan in de wereld. En die installed base wordt met de dag groter. Eens dat je daarnaast kernenergie nodig hebt om het plaatje compleet te maken.
    Je kunt niet overal op de wereld een beetje waterstof gaan produceren.
  3. PaulS60 13 augustus 2021 15:52
    Het komt inderdaad maar heel weinig voor dat winmolens worden stopgezet, het zijn minimale hoeveelheden.
    Doordat er een groot tekort is aan groene energie is waterstof ook niet groen als het wordt opgewekt met de groene energie die op dit moment beschikbaar is. Er is dan namelijk sprake van 'verdringing', deze groene energie had ook voor andere efficientere toepassingen gebruikt kunnen worden, en is daar nu niet voor beschikbaar omdat het verspild is aan waterstof.

    Als waterstof zoals men ons wil doen laten geloven van groene energie overschotten gemaakt zou worden zou het (als er niet genoeg accu's beschikbaar zouden zijn voor opslag) een aardige tijdelijke oplossing kunnen zijn. Echter zijn die overschotten er niet en gaan die er ook niet komen want we gaan met zijn allen alleen maar meer elektriciteit gebruiken.
  4. forum rang 4 StartendeBelegger 13 augustus 2021 17:59
    Waterstof zal gebruikt worden op de plaatsen, waar elektriciteit niet rendabel is. Bij vele is dit nog niet duidelijk en zal dit een kwestie van tijd zijn.

    Tot die tijd is het gissen, waar waterstof toegepast zal gaan worden. Maar duidelijk is wel dat met alleen elektriciteit de wereld niet kan draaien.
  5. PaulS60 13 augustus 2021 18:46
    Dit vind ik een nogal onduidelijke opmerking.
    Wat bedoel je met gebruikt worden op plaatsen waar elektriciteit niet rendabel is?
    Wat zijn dat voor plaatsen? Je bedoelt waar je elektriciteit niet makkelijk naar toe kunt transporteren of zo? Op een schip of zo? Die draaien ook prima op fossiele brandstoffen, voor het milieu maakt dat niet uit, want waterstof wordt ook van die fossiele brandstoffen gemaakt. Voor de kosten wel, waterstof is veel duurder.
    Ik hoop dat je je stelling wat kunt toelichten, want zonder onderbouwing is het gewoon weer zo'n lege loze kreet die waterstofaanhangers op fora opschrijven.
  6. forum rang 4 StartendeBelegger 13 augustus 2021 20:58
    quote:

    PaulS60 schreef op 13 augustus 2021 18:46:

    Dit vind ik een nogal onduidelijke opmerking.
    Wat bedoel je met gebruikt worden op plaatsen waar elektriciteit niet rendabel is?
    Wat zijn dat voor plaatsen? Je bedoelt waar je elektriciteit niet makkelijk naar toe kunt transporteren of zo? Op een schip of zo? Die draaien ook prima op fossiele brandstoffen, voor het milieu maakt dat niet uit, want waterstof wordt ook van die fossiele brandstoffen gemaakt. Voor de kosten wel, waterstof is veel duurder.
    Ik hoop dat je je stelling wat kunt toelichten, want zonder onderbouwing is het gewoon weer zo'n lege loze kreet die waterstofaanhangers op fora opschrijven.

    In de procesindustrie zal elektriciteit niet rendabel zijn, omdat het met elektriciteit niet mogelijk is bepaalde temperaturen te halen die daarvoor nodig zijn. Ook lijkt het aannemelijk dat waterstof gebruikt zal worden voor schepen en vrachtwagens, maar dat gaan we over 10 jaar pas zien, zoals veel meer dingen.

    We weten bij veel dingen nog lang niet wat het gaat worden. Voor iedereen die een waterstofaanhanger is, is het wel duidelijke dat fossiele brandstof niet meer mogelijk is, maar dat is voor sommige mensen ook moelijk te snappen.
  7. Belegopjeboterham 18 augustus 2021 14:53
    Yahoo Finance
    Bloomberg
    China keurt hernieuwbaar megaproject voor groene waterstof goed
    Dan Murtaugh
    wo 18 augustus 2021, 06:09· 3 minuten lezen

    (Bloomberg) -- De Chinese regio Binnen-Mongolië heeft een enorm energieproject goedgekeurd dat zonne- en windenergie zal gebruiken om groene waterstof te produceren.

    De Energieadministratie van Binnen-Mongolië heeft groen licht gegeven voor een cluster van fabrieken in de steden Ordos en Baotou die 1,85 gigawatt zonne-energie en 370 megawatt wind zullen gebruiken om 66.900 ton groene waterstof per jaar te produceren, aldus de Hydrogen Energy Industry Promotion Association. in een rapport. De ontwikkeling begint in oktober en de projecten zullen medio 2023 operationeel zijn, zei de vereniging, zonder de kosten of de ontwikkelaars te specificeren.

    Het project, dat genoeg waterstof zou produceren om ongeveer 180 miljoen gallons benzine per jaar te verdringen als het zou worden gebruikt voor brandstofcelvoertuigen, is volgens BloombergNEF-analist Xiaoting Wang het grootste project dat tot nu toe door de regering moet worden geleid. China's bloeiende waterstofindustrie heeft nog steeds knelpunten - inclusief hoe de brandstof wordt opgeslagen en gebruikt - die in de komende vijf jaar moeten worden aangepakt, zei Securities Daily in een artikel op woensdag.

    Minder dan 20% van de stroom van de ontwikkeling van Binnen-Mongolië gaat naar het net, de rest gaat naar groene waterstof. Hoewel er in China verschillende projecten zijn aangekondigd die hernieuwbare energie combineren met groene waterstof, zijn de meeste eerst bedoeld voor elektriciteitsopwekking, waarbij de waterstofcomponent slechts een raambekleding is om goedkeuring te krijgen, zei Wang.

    Zie ook: China formuleert waterstofplan, maar de timing is onzeker

    Het project zal echter minstens 465 megawatt aan elektrolyzers nodig hebben om zoveel waterstof te produceren, zei ze, eraan toevoegend dat de wereldwijde verzending van elektrolyzers in 2020 slechts 200 megawatt bedroeg en naar verwachting dit jaar 400 megawatt zal zijn. "Deze projecten zullen in 2021 meer elektrolyzers installeren dan de hele wereldmarkt", zei Wang.

    Waterstof wordt algemeen beschouwd als essentieel voor China's streven om zijn economie tegen 2060 koolstofarm te maken. De outputwaarde van de waterstofindustrie van het land wordt voorspeld op 1 biljoen yuan ($ 154 miljard) in vijf jaar tijd en zou tegen 2050 12 keer zo hoog kunnen zijn, volgens Bloomberg Intelligence, gebaseerd op prognoses van de China Hydrogen Alliance.

    De grootste Chinese groene waterstofprojecten tot nu toe zijn afkomstig van industriële giganten zoals Sinopec of Ningxia Baofeng Energy Group, die dit jaar in een van zijn kolen-naar-chemische fabrieken een 150 megawatt op zonne-energie aangedreven elektrolyzer-array zal voltooien. China Baowu Steel Group heeft plannen aangekondigd voor 1,5 gigawatt aan hernieuwbaar aangedreven elektrolyzers, zonder timing te geven.

    Hoewel Binnen-Mongolië lange tijd een van de toonaangevende kolenmijnregio's in China is geweest, positioneren functionarissen het als een potentieel knooppunt voor hernieuwbare energie om elektriciteit en waterstof naar de rest van het land te exporteren. De regio krijgt ongeveer 3.100 uur zonlicht per jaar voor de opwekking van zonne-energie en bevindt zich op het hoofdkanaal van Siberische wind die volgens de waterstofvereniging tientallen gigawatt aan windturbines zou kunnen aandrijven.
  8. Belegopjeboterham 19 augustus 2021 10:36
    quote:

    suske wiet schreef op 18 augustus 2021 18:44:

    dus nog een hele tijd geduld .
    Ze hebben nu al elektriciteit te kort .
    Blijf op het aandeel zitten .Hoop dat 25 dollar de basis koers is
    Verstandig! Ik zelf blijf nog wel 10 jaar zitten. Ik geloof dat waterstof een van de oplossingen is om de klimaatdoelen te halen en dat plug power daar optimaal van gaat profiteren in de toekomst.
  9. Belegopjeboterham 20 augustus 2021 11:42
    LATHAM, NY, 19 augustus 2021 (GLOBE NEWSWIRE) -- Plug Power Inc. (NASDAQ: PLUG), een toonaangevende leverancier van kant-en-klare waterstofoplossingen voor de wereldwijde groene waterstofeconomie, heeft een nieuw organisatieontwerp gelanceerd en vier algemene managers aangesteld , waardoor het bedrijf kan worden gepositioneerd om te voldoen aan de groeiende vraag naar zijn oplossingen voor schone energie.De algemene managers – Ole Hoefelmann, Jose Luis Crespo, Keith Schmid, Sanjay Shrestha – zullen nauw samenwerken met CEO Andy Marsh op een moment dat het bedrijf alleen al voor het kalenderjaar 2022 $ 750 miljoen aan bruto-facturen verwacht.Marsh zei dat elke algemeen directeur is aangesteld om individuele bedrijfseenheden te leiden - een stap die nodig was omdat het bedrijf verschuift van een enkel geïntegreerd bedrijf naar een portfolio van gerelateerde bedrijven om het wereldwijde ecosysteem van groene waterstof en brandstofcellen te ondersteunen."Elke business unit is van cruciaal belang voor de basis die nodig is om onze belangrijkste doelstellingen op te schalen en te ondersteunen om zoveel mogelijk klanten betaalbare groene waterstof te bieden", aldus Marsh. "We hebben een schaalbare organisatiestructuur nodig waarmee het bedrijf snel kan groeien in meerdere markten en regio's, terwijl we onze klanten snel betrouwbare oplossingen leveren en het ecosysteem uitbouwen."De nieuwe organisatiestructuur is ontworpen om Plug te helpen bij het bereiken van de gestelde bedrijfsgroeidoelstellingen, waaronder het bouwen van vijf groene waterstoffabrieken, het beveiligen en ondersteunen van vijf "voetstuk" material handling-klanten, en het vestigen van Plug Power als de wereldleider in elektrolyseoplossingen door middel van veilige, betrouwbare en prijsconcurrerende aanbiedingen van klanten, het opzetten van een automarkt met het merk Plug Power en het blijven verlagen van de kosten voor brandstofceltechnologie.Hoefelmann , die meer dan 30 jaar ervaring heeft in de waterstofsector, zal de business unit Electrolyzer Solutions leiden, waar hij en zijn team de strategie voor elektrolyzeroplossingen en de verkoopgroei zullen aansturen, gebruikmakend van de huidige initiatieven van Plug Power om wereldwijd een substantiële aanwezigheid op te bouwen.Crespo , al 7 jaar leider bij Plug Power, zal de business unit Material Handling Solutions leiden, waar hij nauw zal samenwerken met andere algemene managers om de positie van Plug Power op de markt te benutten, de groei te versnellen en het vermogen van klanten om hun duurzaamheid te bereiken te verbeteren. doelen. Crespo blijft verantwoordelijk voor de coördinatie van alle activiteiten van de business unit voor de accounts van sokkelklanten, waaronder Amazon, Walmart, Home Depot en General Motors.Schmid zal , na 8 jaar bij Plug Power en meer dan 30 jaar op het gebied van industriële stroomsystemen, energieopslag en communicatiestroomsystemen, leiding geven aan de business unit Mobility and Stationary Power Solutions, waar hij zich zal richten op het succesvol inzetten van commerciële on-road voertuigen, grootschalige stationaire systemen en de opening van een nieuw Plug Power Innovation Center tegen het einde van het jaar, naast andere doelen. Schmid stimuleert ook Plug Power R&D en productontwikkeling als Plug's president van de technische organisaties voor brandstofcel- en waterstoftanksystemen.De vierde business unit, Energy Solutions, zal worden geleid door Shrestha , die belast is met het bouwen van het eerste groene waterstofproductienetwerk in de Verenigde Staten, inclusief operationele groene waterstoffabrieken in Noord-Amerika tegen 2022 en het behalen van een groene waterstofproductiedoelstelling van 500 ton per dag tegen 2025. Shrestha is sinds 2019 ook Plug's Chief Strategy Officer
  10. forum rang 10 DeZwarteRidder 20 augustus 2021 12:28
    De 'waterstoffiets', waarom zou je?
    12:00

    Een blijde boodschap uit Groningen: daar start een proef met elektrische fietsen op waterstof. De waterstoffiets is wel duur, bijna €10.000, maar je krijgt voorlopig een korting van €2500.

    Op Twitter leidde dit bericht tot een creatieve discussie en een lange lijst van mogelijke toepassingen. Een waterstofgrasmaaier zou wel handig zijn, zonder snoer. Mijn vrouw deed mee met haar wens voor een waterstofladyshave. Ondanks de humorvolle ontvangst van het nieuws uit Groningen, zit er wel degelijk een serieuze vraagstelling onder verstopt: wat kunnen we leren van een waterstoffiets; is het zinvol of is het een lobbyproject?

    Aandacht voor dergelijke projecten doet ons allemaal realiseren dat er een serieus klimaatprobleem is, zoals het recente IPCC-rapport opnieuw duidelijk maakt. En dat we dus moeten veranderen en oplossingen moeten zoeken voor alles wat het klimaat bedreigt: de verwarming van onze huizen, onze mobiliteit en de grote energievraag van de industrie.

    Is een waterstoffiets een goede oplossing? Helaas is het antwoord negatief. Hoogleraar Ronnie Belmans, van de Katholieke Universiteit Leuven, noemde het een duidelijk geval van de hamer en de spijker. Immers, we hebben een oplossing, namelijk waterstof (de hamer), en nu zoeken we er een probleem bij (de spijker). Werkelijk maatschappelijk relevante vraagstellingen werken andersom: voor welke problemen zijn welke methoden en oplossingen het beste. Gegeven een spijker, welke hamer is het beste?
    €10.000

    De prijs van een Groningse waterstoffiets bedraagt tegen de €10.000.

    Oprichter van onderzoeksbureau BloombergNEF Michael Liebreich heeft hiervoor een mooi overzicht gemaakt: energielabels van A tot en met G voor het gebruik van (groene) waterstof. Bovenaan staat het gebruik van waterstof voor essentiële productieprocessen in de petrochemische industrie, voor de energiehuishouding van de staalindustrie en voor kunstmestfabrieken. Daarna volgt onder meer het gebruik van waterstof als tussenproduct voor het maken van kunstmatige brandstoffen voor de langeafstandsscheepvaart en luchtvaart. Voor dit soort categorieën zijn feitelijk geen alternatieven voorhanden. Bijna onderaan staat huisverwarming en helemaal als laatste komen automobiliteit en ook tweewielers, zoals de waterstoffiets. Voor deze categorieën zijn immers goede alternatieven voorhanden, namelijk met behulp van batterijopslag.

    Het grote nadeel van waterstof is dat het driemaal zoveel elektrische energie kost om een auto of fiets aan te drijven op waterstof als direct met een batterij. En omdat het zoveel elektrische energie kost om groene waterstof te maken en we nog steeds veel te weinig zonne- en windenergie hebben, zijn andere energiegebruikers dan dus aangewezen op CO2-intensieve energiedragers. Zo leidt het gebruik van waterstof voor niet noodzakelijke toepassingen tot een hogere CO2-uitstoot bij andere toepassingen en dat is slecht voor het milieu.

    Lees het volledige artikel: fd.nl/futures/1408176/de-waterstoffie...
4.434 Posts
Pagina: «« 1 ... 146 147 148 149 150 ... 222 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Een nieuwe kapitaalronde lijkt onvermijdelijk voor Plug Power

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links