Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Crypto TA update: Chainlink bevestigt uptrend

Crypto TA update: Chainlink bevestigt uptrend

Chainlink is een van de belangrijkste spelers in de opkomende DeFi-industrie. DeFi staat voor Decentralised Finance, dat ernaar streeft om alle traditionele financiële instrumenten na te bouwen in de decentrale blockchain-netwerken, dus buiten de controle van bedrijven en overheden.

Chainlink zorgt hierbij voor de onderliggende verbindingen tussen verschillende blockchains en de koppeling van Smart Contracts aan data en traditionele bankgegevens. Chainlink staat momenteel op plaats 15 van de crypto's met de grootste marktkapitalisatie.

Stijgende trend intact

De koers van Chainlink (LINK) bevindt zich vanuit de lange termijn bezien nog altijd in een mooie stijgende trend. Ondanks de recente correctie, waarbij de token in korte tijd meer dan tweederde van zijn waarde zag verdampen, is er nog altijd sprake van een opgaande beweging.

De koers is recent opgevangen aan de onderkant van de stijgende trend en draait weer omhoog. De correctieve fase is afgebroken, waarmee het herstel is ingezet richting de oude top van mei. 

Wachten op hogere bodem

Op de daggrafiek hieronder is duidelijk te zien dat het herstel steeds meer vorm krijgt. Nadat eerst de dalende trend van de afgelopen maanden werd afgebroken, is de koers ook boven de laatste koerstop gebroken. Hiermee is er ruimte vrijgekomen voor een groter herstel.

Om de verbeteringen te bevestigen en een nieuw koopsignaal te genereren, dient de koers nog wel een nieuwe hogere bodem te vormen. Een terugval richting de laatste top rond $21 zal speculanten een nieuwe kans geven om in te stappen. Het eerste koersdoel voor deze herstelbeweging ligt op de top van mei rond $53.

Het volume ligt tijdens de herstefase van de afgelopen weken flink hoger dan in de laatste weken van de daling. Dit is een positief signaal en wijst op de instroom van vers kapitaal naar deze crypto.


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot

Recente analyses van Wouter Slot

  1. 01 apr Amerikaanse beurzen zijn niet te stoppen: kan Nasdaq naar 20.000 punten? 10
  2. 25 mrt Opmars Nederlandse beurs steeds wat breder gedragen 34
  3. 11 mrt Kan de vastgoedsector bouwen aan verder herstel? 79

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Superteam 13 augustus 2021 14:48
    Decentralized blockchains, as the backbone of Web3, create a universal state layer with no company or 3rd party. Rather, it’s just an underlying technology enabling peer-to-peer interaction. In theory, Web3 could be broad enough to include Bitcoin, because it follows the principles of Web3, but if you want a clearer picture, start by researching Polkadot’s light paper or Chainlink’s white paper. From there, the rabbit hole deepens, showing the endless potential of a world with no middle men and toll collectors, and individuals free to exchange value directly as they see fit, without asking permission.
    Once you dive further into Web3 and truly understand the potential, you will likely start to become interested in investing in related coins.
    Dyor! (Do your own research)
  2. Hendrik 15 augustus 2021 08:43
    Hoe zit het met jullie update inzake ADA (Cardano)? Deze werd in een eerdere crypto-update door jullie getipt. Afgelopen week is de koers behoorlijke gestegen met het nieuws over de smart contracts. Wat zijn jullie lange termijn voorspellingen? Af en toe een update zou wel prettig zijn, als je iets tipt;).
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Volg IEX altijd en overal Meer »

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links