Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Tessenderlo Group BRU:TESB.BL, BE0003555639

  • 23,500 19 apr 2024 17:39
  • -0,150 (-0,63%) Dagrange 23,500 - 23,700
  • 22.801 Gem. (3M) 28,8K

Forum Tessenderlo geopend

206 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 11 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 16 juli 2021 13:40
    Pascal Paepen aan het woord over Tessenderlo, ondergewaardeerd, een koopje:(met dank aan spaarvarkens.be ! gratis te lezen):
    Een prachtig bedrijf dat actief is in zeer diverse sectoren waaronder meststoffen. Sexy klinkt het uiteraard niet meteen, maar het is wel een interessante sector. Zo zal er steeds meer nood zijn aan voeding doordat er meer en meer mensen bijkomen op deze planeet. Een goed oogstrendement voor land- en tuinbouw is daarom belangrijk en dat rendement kan verhoogd worden met meststoffen.
    De Amerikaanse dochter van Tessenderlo, Kerley, gebruikt trouwens afval uit de chemie-industrie om er kunstmest mee te maken. Een simpele business, maar wel levensbelangrijk en die altijd relevant zal blijven, net als de voedingssector. Als chemisch bedrijf is men trouwens ook bezig met producten in de voedingssector, zoals gelatine. Deze gelatine kan ook gebruikt worden in de medische sector als omhulsel van medicijnen. Ook maakt Tessenderlo producten die dienen om vervuild water drinkbaar te maken.
    En vergeet zeker niet de elektriciteitstak van Tessenderlo. Door elektriciteitswinning via hun gascentrale maken ze per week alleen al met deze tak 1 miljoen euro winst. De komende jaren zullen we in België alle elektriciteit kunnen gebruiken. Tessenderlo wil dan ook zijn capaciteit verdrievoudigen met een nieuwe centrale. Deze gascentrale zal uiteraard voor een deel gesubsidieerd worden. Maar omdat het niet voor iedereen eenvoudig is om een vergunning hiervoor te krijgen, maakt Tessenderlo meer kans om zo’n gascentrale bij te bouwen, naast de centrale die ze nu al hebben. Als ze hun offerte competitief opstellen, heb je meteen een zeer gediversifieerde groep die in allerlei activiteiten bezig is met geld te verdienen”.
    “Het jammere is dat er geen reclame voor dat bedrijf gemaakt wordt en dat CEO Luc Tack dit ook zo wil. Dit wordt dan ook bewust gedaan omdat de topman goedkoop aandelen wil inkopen op de beurs waarbij hij geregeld voor miljoenen euro’s bijkoopt. Alle winsten worden ondertussen in het bedrijf geherinvesteerd waardoor er geen dividend is, maar dat brengt op termijn meer en meer op. In de toekomst zal Luc Tack Tessenderlo zonder twijfel samenvoegen met de weefmachinemaker Picanol, die al grotendeels in zijn handen is en dan heb je een groep van 3 miljard euro. Dat kan een zeer mooie industriële holding op de Brusselse beurs worden. Maar vandaag is die dus nog ondergewaardeerd. Jammer, of je kan het van de positieve kant bekijken: een koopje.”
  2. [verwijderd] 2 augustus 2021 07:28
    "Intussen is het beursgenoteerde Rieter sinds de instap in maart bijna verdubbeld. Het bewijst dat Tack een goede neus voor timing heeft om sterke bedrijven goedkoop op te pikken. Dat belang is 5,07 euro per aandeel Picanol waard. Samen kom je aan een waarde van 79,80 euro voor Picanol. Dat is slechts licht boven de beurskoers, maar daar hoort de kanttekening bij dat Tessenderlo met een ondernemingswaarde van 5,5 keer de ebitda tot de goedkoopste bedrijven in Brussel behoort"
    (excerpt uit De Tijd 'Charles B. bewandelt de weg van Luc T.')
  3. [verwijderd] 2 augustus 2021 07:29
    Via twitter toevallig op dit degelijk artikel 'gebotst', gepost door iemand die ondergewaardeerde en '"saaie" aandelen opdiept:
    turtles.substack.com/p/tessenderlo
    Citaatjes: ' Luc Tack, one of smartest operators and capital allocators in Europe' en 'Significant tail winds for most business lines ahead'
  4. [verwijderd] 11 augustus 2021 11:24
    Darling Ingredients (DAR), sectorgenoot van Tessenderlo in o.a. collageen/gelatines heeft gisteren weer schitterende resultaten voorgelegd en overtrof nog maar eens de verwachtingen. Bovendien treden ze de toekomst positief tegemoet.
    Ook positief nieuws voor ondergewaardeerd Tessenderlo!

  5. Ephemera 11 augustus 2021 11:46
    Wat verwachten jullie van de eventueel uitbreiding van de huidige T-Power centrale? De kans is groot dat ze op de huidige locatie mogen uitbreiden als enige Belgische aanvrager, ondanks het protest van enkele buurtbewoners. De CO2 uitstoot vangen ze toch gewoon op en verwerken ze, toch? De investering zie ik niet echt als een afknapper maar eerder als een meerwaarde voor ons aandeelhouders, T-Power had een Adjusted ebitda marge van 77,8% of een adjusted ebitda van 54,1mio (425MW)(38FTE's), als je dit doortrekt met de uitbreiding van 900MW dan krijg je 114,4mio extra erbij. Die marge van 77,8% is toch immens, of zie ik dit verkeerd? Die 500mio investering lijkt me een goede zaak, wat denken jullie?
  6. [verwijderd] 12 augustus 2021 08:28
    Gisteren gaf o.a. Randall Stuewe, de CEO van Darling Ingredients (DAR) uitleg bij de (weer eens) schitterende kwartaalcijfers. Op een vraag van één van de analisten over collageen peptiden werd hij uitermate enthousiast: we're extremely excited about Collagen….It really is a great business….And I think we've only touched the tip of the iceberg on the applications of collagen peptides half.
    Deze info is ook zeer interessant voor de toekomst van Tessenderlo waar de ‘afdeling’ bio-valorisatie (PB Leiner en Akiolis), dus de opwaardering van reststromen tot hoogwaardige producten zoals ook Darling doet, steeds winstgevender wordt : over 2020 was dit reeds 81,9 mio tegenover 56,6 mio in 2019 (rebitda)….herinner u dat PB Leiner begin vorig jaar in Argentinië (Santa Fe) een nieuwe peptidelijn (Solugel) heeft opgestart! Meer dan mooie vooruitzichten voor Tessenderlo!!!

  7. Ephemera 16 augustus 2021 10:31
    During the course of this transaction, it came to serious violations of the statutory duty of loyalty, the obligation to maintain business secrets and the Rieter Code of Conduct by the two members of the Board of Directors Luc Tack and Stefaan Haspeslagh. They have used information internal to the Board of Directors in order to compete with Rieter through their own offer.

    The Board of Directors considers this to be a strong violation of Rieter’s interests, to the detriment of all of its stakeholders, and a sustained breach of the relationship of trust within the Board of Directors which makes further cooperation impossible.

    Therefore, the Board of Directors of Rieter Holding Ltd. intends to convene an Extraordinary General Meeting at which its members, Luc Tack and Stefaan Haspeslagh, are to be dismissed.

    To protect Rieter’s interests, the Board of Directors will file a criminal complaint against the two members of the Board of Directors.

    The date of the Extraordinary General Meeting will be announced at the appropriate time.
    Bron: Rieter.com

    Geen idee wat de impact zal zijn, maar dit is geen goed nieuws.
  8. Ephemera 26 augustus 2021 08:38
    assets.tessenderlo.com/press/Document...

    Bio-Valorization valt wat tegen vind ik, had hier toch meer groei verwacht. Elke BU heeft wel een mooie omzetgroei, al volgt de ebit die groei niet. Met een netto schuld van 118mio is er voldoende ruimte voor de investering in een nieuwe gascentrale lijkt me. Al bij al degelijke cijfers, industrial solutions maakt een comeback tov vorig jaar waar het toen last had van Covid en redt nu de lakens.
206 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 11 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links