Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel bpost BRU:BPOST.BL, BE0974268972

  • 3,750 23 apr 2024 17:36
  • +0,015 (+0,40%) Dagrange 3,740 - 3,825
  • 285.704 Gem. (3M) 234K

Forum bpost geopend

10.761 Posts
Pagina: «« 1 ... 304 305 306 307 308 ... 539 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Wesley 7 augustus 2021 09:21
    Online shoppen en thuis leveren is absoluut geen uitdovende business. Wel integendeel! Zal in de toekomst alleen maar blijven groeien. BPost zal op deze evolutie mee surfen.
    Met een beetje vertraging maar de toekomst ziet er heel goed uit.
    Laat je niet gek maken door azijnpissers hier. Dit deden ze ook toen PostNL op 1 euro/aandeel stond.
  2. forum rang 7 trab33 7 augustus 2021 09:25
    quote:

    JdeFL schreef op 7 augustus 2021 09:00:

    Zal zowat mijn laatste post zijn hier, voor een tijdje. Teveel gescheld.
    Je zit inderdaad in een sector die uitdooft, zowel qua brievenpost als krantebedeling. de kranten zelf willen van hun gedrukte versie af. Dat zou ook de subsidie kunnen beïnvloeden.
    En voor pakjes is de concurrentie immens. Eigenlijk een beejte waanzinnig, hoeveel busjes ik hier per dag zie passeren, en 't is een doodlopend straatje.
    Dus zit je met het risico dat de hele zaak elk jaar afkalft. En ik ben nog liefst altijd lange termijnbelegger, dus om op kopen te komen, moet het inderdaad al erg goed zijn.
    Is het niet, dacht ik.
    dat is wel heel kort door de bocht ,,,,draai uw blad om en bekijk de pakketjes en je zit in een sector die boemt . Nu gratis leveren er uit is bij bpost en de omzet gericht is op betere marges zie ik dit toch wel totaal anders . Wat concurrentie betreft moet ik u gelijk geven , hier passeren ook heel wat busjes met gasten die die wel belletje trek te lijken spelen ,,,,voor de Nederlanders is dit een spelletje onder de jeugd " aanbellen en u zo snel mogelijk uit de voeten maken " .
    Ik ben er wel van overtuigd dat al die verschillende postbedrijven niet in deze aantallen zullen blijven rondcrossen , de zwakken zullen er uit moeten en bpost en postnl zijn nu 1X bedrijven die staatsteun verkrijgen dus deze zie ik wel overleven
  3. Brievenbus 7 augustus 2021 09:28
    quote:

    Kojo2 schreef op 6 augustus 2021 21:24:

    [...]

    @ DJ o Harry,

    Omdat het aandeel onder de € 9,00 sloot kan er nog een flink pak af van de koers. De steun is weggeslagen. Voor een volgende bodem moet men kijken naar de periode april/mei 2021 toen het aandeel bijna permanent rond de € 8,30 noteerde met als absolute bodem € 8,15. In theorie is dit de volgende absolute bodem. Maandag zie ik de koers dan ook verder afkalven.
    Als ik dit soort dingen lees denk ik altijd dat er bedoeld wordt

    "Maandag HOOP ik dat de koers verder af zal kalven"....... :-)

    Kan best hoor, men zorgde er voor dat er net onder de 9 gesloten werd, om deze indruk te geven, dus, misschien was men nog niet klaar met spelen, en probeert men maandag nog wat.....
  4. Beertje 7 augustus 2021 10:19
    Komop België, jullie kunnen vanaf nu weer omhoog!
    Het is uiterst schandelijk wat er gisteren gebeurde op de beurs met Bpost, dit deed geen recht aan de cijfers en Outlook.
    De analisten met hogere koersdoelen moeten hun klanten de hart onder de riem steken om maandag dit goedkope aandeel in te kopen!
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 7 augustus 2021 10:21
    quote:

    Beertje€7plus schreef op 7 augustus 2021 10:19:

    Komop België, jullie kunnen vanaf nu weer omhoog!
    Het is uiterst schandelijk wat er gisteren gebeurde op de beurs met Bpost, dit deed geen recht aan de cijfers en Outlook.
    De analisten met hogere koersdoelen moeten hun klanten de hart onder de riem steken om maandag dit goedkope aandeel in te kopen!
    lol
  6. forum rang 7 trab33 8 augustus 2021 10:08
    Twee jaar geleden door het oog van de naald, nu het brein achter de comeback van Bpost. Wie is CEO Dirk Tirez?
    “Bpost is back.” Zo kopten verschillende media naar aanleiding van de positieve financiële resultaten van ons nationale postbedrijf. Eindelijk weer goed nieuws, na slechte winstcijfers, een CEO-wissel en veel onrust. Aan het roer van die kerende tanker: Dirk Tirez. Die ook nog eens aankondigde in de eindejaarsperiode zélf pakjes te gaan rondbrengen. En te bedenken dat de man ruim twee jaar geleden door het oog van de naald kroop. “Een ervaring die mijn leven veranderde.”
    “Een hele joviale, open, warme mens”, zo omschrijft iemand die bij Bpost samenwerkt met Dirk Tirez, de 57-jarige CEO. In maart van dit jaar nam Tirez de scepter over van Jean-Paul Van Avermaet, voor wie de druk onhoudbaar was geworden. Tijdelijk, want de man die al 18 jaar lang bij Bpost werkte had geen ambitie om de ‘ad interim’ voor zijn titel van CEO te laten vallen.

    En toch werd hij nog geen maand geleden aangesteld als volwaardige Bpost-baas, het bedrijf waarvoor hij sinds 2003 werkt. Gelokt door toenmalig CEO Johny Thijs om hoofd van de juridische dienst te worden. “In die functie had hij het imago van niet erg vakbondslievend te zijn”, vertelt Geert Cools van ACOD Post. “Maar sinds hij CEO ad interim is, benadrukt hij toch steeds het belang van het sociaal overleg. Hij kent het bedrijf ook, en weet wat nodig is. We geven hem als nieuwe CEO dus absoluut een kans.”

    Het voelt alsof ik door mijn genezing een tweede keer geboren ben. Als je zoiets hebt meegemaakt, heb je geen macht nodig.
    Wereldverbeteraar
    Tirez, die samenwoont met zijn partner in de Brusselse rand en een 20-jarige dochter heeft die in Vancouver studeert, “is ongelooflijk gepassioneerd en gedreven met het bedrijf bezig”, klinkt het in zijn entourage. “Hij heeft een eigen visie, maar luistert tegelijk ook heel erg naar de mensen. Dirk is beetje een type-wereldverbeteraar. Zeker als het gaat om duurzaamheid en het sociale aspect van wat we doen.”

    Hoe Tirez in het leven staat, werd tweeënhalf jaar geleden geherdefinieerd. Hij werd geveld door een ernstige, zeldzame ziekte die hem vier maanden aan een ziekenhuisbed gekluisterd hield en een jaar revalidatie kostte. “Een ervaring die mijn leven veranderde”, vertelde hij daarover in La Libre en De Tijd. “Het voelt alsof ik door mijn genezing een tweede keer geboren ben. Als je zoiets hebt meegemaakt, heb je geen macht nodig. Wat mij gelukkig maakt, is betekenis geven aan anderen.”
    Met de verrassend positieve financiële resultaten loste hij deze week alvast de grootste uitdaging bij zijn aanstelling in. Maar de weg is nog lang. De tegenvallende resultaten van eind vorig jaar kwamen er doordat Bpost worstelde met het pakjesverkeer. Het bedrijf kon - in tegenstelling tot de concurrentie - niet om met de enorme piekvolumes in de eindejaarsperiode. Pakjes bleven liggen, er werden dure onderaannemers en extra interims ingeschakeld, en de potentiële winst op het enorme volume ging verloren.

    In de eerste helft van dit jaar heeft Tirez die trend al kunnen keren, door verder in te zetten op de postbode die ook pakjesbezorger wordt. Er worden steeds minder brieven verstuurd, dus komt er ruimte vrij om pakjes mee te geven met de postbode. Maar de echte lakmoesproef komt er opnieuw in de eindejaarsperiode aan. Tussen Black Friday en eindejaar verwacht Tirez dat zijn bedrijf 750.000 pakjes per dag zal moeten verwerken, waar dat over het hele jaar gemiddeld 500.000 zijn.
    Gezien het personeels­te­kort, zie ik het najaar eerlijk gezegd somber tegemoet.

    Vakbondsman Geert Cools
    Druppel op hete plaat
    Het is daarom dat hij samen met de financiële resultaten de oproep lanceerde naar zijn kaderleden en ander administratief personeel om de komende eindejaarsperiode te helpen bij de leveringen. “Ook ik zal solidair meehelpen”, aldus Tirez. Intussen heeft Bpost intern een campagne opgestart om personeel en leidinggevenden warm te maken op het einde van het jaar twee tot drie weken in te springen als pakjesbezorger. Inclusief opleidingen en de vraag om dienstroosters hiervoor vrij te maken.

    “Een sympathiek en krachtig signaal”, zegt arbeidsmarktspecialist Jan Denys van Randstad over het initiatief. “Zeker voor een bedrijf als Bpost, dat een moeilijke periode achter de rug heeft en waar het management onder druk heeft gestaan. Een sterke binnenkomer als nieuwe CEO”, besluit Denys. “Het directiecomité dat pakjes helpt rondbrengen? Ik vrees dat het een druppel op een hete plaat wordt”, is het laatste woord voor vakbondsman Geert Cools. “Gezien het personeelstekort, zie ik het najaar eerlijk gezegd somber tegemoet. Nu al kunnen we niet voldoende werkkrachten vinden, dat zal alleen maar erger worden.”
    bron hln
  7. belegger1981 8 augustus 2021 10:43
    quote:

    trab33 schreef op 8 augustus 2021 10:15:

    zoals ik eerder al zei ,,eindejaar maakt of kraakt .
    Stel dat ze van uit de enorme hoeveelheden eindejaarpakjes in de toekomst wel winsten kunnen puren zou die 340 miljoen langs de lage kant kunnen uitvallen
    Bedankt om te delen!
    Allemaal positief alleen de koers van vrijdag niet;-(
  8. forum rang 6 win some... 8 augustus 2021 10:48
    quote:

    trab33 schreef op 8 augustus 2021 10:08:

    Twee jaar geleden door het oog van de naald, nu het brein achter de comeback van Bpost. Wie is CEO Dirk Tirez?
    “Bpost is back.” Zo kopten verschillende media naar aanleiding van de positieve financiële resultaten van ons nationale postbedrijf. Eindelijk weer goed nieuws, na slechte winstcijfers, een CEO-wissel en veel onrust. Aan het roer van die kerende tanker: Dirk Tirez. Die ook nog eens aankondigde in de eindejaarsperiode zélf pakjes te gaan rondbrengen. En te bedenken dat de man ruim twee jaar geleden door het oog van de naald kroop. “Een ervaring die mijn leven veranderde.”
    “Een hele joviale, open, warme mens”, zo omschrijft iemand die bij Bpost samenwerkt met Dirk Tirez, de 57-jarige CEO. In maart van dit jaar nam Tirez de scepter over van Jean-Paul Van Avermaet, voor wie de druk onhoudbaar was geworden. Tijdelijk, want de man die al 18 jaar lang bij Bpost werkte had geen ambitie om de ‘ad interim’ voor zijn titel van CEO te laten vallen.

    En toch werd hij nog geen maand geleden aangesteld als volwaardige Bpost-baas, het bedrijf waarvoor hij sinds 2003 werkt. Gelokt door toenmalig CEO Johny Thijs om hoofd van de juridische dienst te worden. “In die functie had hij het imago van niet erg vakbondslievend te zijn”, vertelt Geert Cools van ACOD Post. “Maar sinds hij CEO ad interim is, benadrukt hij toch steeds het belang van het sociaal overleg. Hij kent het bedrijf ook, en weet wat nodig is. We geven hem als nieuwe CEO dus absoluut een kans.”

    Het voelt alsof ik door mijn genezing een tweede keer geboren ben. Als je zoiets hebt meegemaakt, heb je geen macht nodig.
    Wereldverbeteraar
    Tirez, die samenwoont met zijn partner in de Brusselse rand en een 20-jarige dochter heeft die in Vancouver studeert, “is ongelooflijk gepassioneerd en gedreven met het bedrijf bezig”, klinkt het in zijn entourage. “Hij heeft een eigen visie, maar luistert tegelijk ook heel erg naar de mensen. Dirk is beetje een type-wereldverbeteraar. Zeker als het gaat om duurzaamheid en het sociale aspect van wat we doen.”

    Hoe Tirez in het leven staat, werd tweeënhalf jaar geleden geherdefinieerd. Hij werd geveld door een ernstige, zeldzame ziekte die hem vier maanden aan een ziekenhuisbed gekluisterd hield en een jaar revalidatie kostte. “Een ervaring die mijn leven veranderde”, vertelde hij daarover in La Libre en De Tijd. “Het voelt alsof ik door mijn genezing een tweede keer geboren ben. Als je zoiets hebt meegemaakt, heb je geen macht nodig. Wat mij gelukkig maakt, is betekenis geven aan anderen.”
    Met de verrassend positieve financiële resultaten loste hij deze week alvast de grootste uitdaging bij zijn aanstelling in. Maar de weg is nog lang. De tegenvallende resultaten van eind vorig jaar kwamen er doordat Bpost worstelde met het pakjesverkeer. Het bedrijf kon - in tegenstelling tot de concurrentie - niet om met de enorme piekvolumes in de eindejaarsperiode. Pakjes bleven liggen, er werden dure onderaannemers en extra interims ingeschakeld, en de potentiële winst op het enorme volume ging verloren.

    In de eerste helft van dit jaar heeft Tirez die trend al kunnen keren, door verder in te zetten op de postbode die ook pakjesbezorger wordt. Er worden steeds minder brieven verstuurd, dus komt er ruimte vrij om pakjes mee te geven met de postbode. Maar de echte lakmoesproef komt er opnieuw in de eindejaarsperiode aan. Tussen Black Friday en eindejaar verwacht Tirez dat zijn bedrijf 750.000 pakjes per dag zal moeten verwerken, waar dat over het hele jaar gemiddeld 500.000 zijn.
    Gezien het personeels­te­kort, zie ik het najaar eerlijk gezegd somber tegemoet.

    Vakbondsman Geert Cools
    Druppel op hete plaat
    Het is daarom dat hij samen met de financiële resultaten de oproep lanceerde naar zijn kaderleden en ander administratief personeel om de komende eindejaarsperiode te helpen bij de leveringen. “Ook ik zal solidair meehelpen”, aldus Tirez. Intussen heeft Bpost intern een campagne opgestart om personeel en leidinggevenden warm te maken op het einde van het jaar twee tot drie weken in te springen als pakjesbezorger. Inclusief opleidingen en de vraag om dienstroosters hiervoor vrij te maken.

    “Een sympathiek en krachtig signaal”, zegt arbeidsmarktspecialist Jan Denys van Randstad over het initiatief. “Zeker voor een bedrijf als Bpost, dat een moeilijke periode achter de rug heeft en waar het management onder druk heeft gestaan. Een sterke binnenkomer als nieuwe CEO”, besluit Denys. “Het directiecomité dat pakjes helpt rondbrengen? Ik vrees dat het een druppel op een hete plaat wordt”, is het laatste woord voor vakbondsman Geert Cools. “Gezien het personeelstekort, zie ik het najaar eerlijk gezegd somber tegemoet. Nu al kunnen we niet voldoende werkkrachten vinden, dat zal alleen maar erger worden.”
    bron hln
    Bedankt voor het plaatsen.

    Toch opmerkelijk, dit tekort aan pakketbezorgers bij Bpost. Volgens justitie in Belgie zouden de pakketbezorgers bij Postnl en GLS te lijden hebben onder slechte arbeidsomstandigheden. Dan zou je tocht verwachten dat deze massaal overlopen naar Bpost als daar zoveel vraag is naar pakketbezorgers?
  9. forum rang 7 trab33 8 augustus 2021 12:51
    quote:

    DJ o Harry schreef op 8 augustus 2021 11:34:

    Wat verwachten jullie dat de koers morgen en volgende dagen gaat doen, Verder naar beneden, of zouden we stilstaan omhoog kruipen van het dalende dal
    om 9 u gaat ze hoger of lager openen en om 17u30 hoger of lager sluiten ..

    zal er niet ver naast zitten (heb gekeken in mijn glazen bol )
  10. Johan the banana tree 8 augustus 2021 14:25
    quote:

    belegger1981 schreef op 7 augustus 2021 18:27:

    Iemand die de link volledig kan lezen?

    m.nieuwsblad.be/cnt/dmf20210806_96473...
    Bpost publiceerde donderdag nabeurs puike kwartaalresultaten en trok zijn winstprognose over het hele jaar op. Vrijdagochtend schoot de koers van het aandeel als een raket omhoog … om nauwelijks vijf uur later een duik van jewelste te nemen. Van een ‘day after’ met een kater gesproken.
    Terug naar donderdagavond. Na het sluiten van de beurs pakt Bpost uit met prima resultaten over het tweede kwartaal. Toegegeven, de omzet was weliswaar met 1,4 procent gezakt tot 1,0379 miljard euro, maar de operationele winst was wel flink gestegen: met 31,6 miljoen euro tot 106,6 miljoen. Een pak beter dan de 94 miljoen euro die analisten hadden verwacht. Kersvers topman Dirk Tirez kon zelfs meteen de winstverwachting voor het volledige boekjaar optrekken: Bpost mikt nu op een operationele winst van ruim 340 miljoen euro, tegenover 310 miljoen tot nog toe. En ook daarmee ging Bpost over de lat van de analisten.

    En dus kon je er donder op zeggen dat de beleggers vrijdagochtend het Bpost-aandeel hoger zouden sturen. Wat ook gebeurde. Donderdag bedroeg de slotkoers van het aandeel 9,67 euro. Vrijdag opende hij op 10,20 euro om meteen door te stomen naar een hoogste dagkoers van 10,42 euro. Maar daar bleef tegen 16 uur niet veel van over: de koers was liefst 15 procent teruggevallen tot een dieptepunt van 8,77 euro. Een klap waarvan het aandeel zich amper wist te herstellen: bij de slotbel stond er 8,96 euro op de tabellen, een verlies van bijna 7,5 procent.

    Grootste daler

    Hadden de beleggers zich laten verblinden door het optrekken van de winstprognoses? Hadden ze wat euforisch gereageerd op het feit dat de afdeling ‘mail & retail’ haar omzet had zien stijgen met 8,5 procent dankzij een groei van de brievenpost en het optrekken van de posttarieven? Nochtans verwees het postbedrijf ondubbelzinnig naar “eenmalige Covid19-communicatie” – de miljoenen vaccinatie-uitnodigingen die de overheid de voorbije maanden verstuurde – als verklaring voor die opstoot.

    Vrijdagvoormiddag keerde het sentiment toen de ene na de andere analist kritische vragen begon te stellen, meer bepaald over de prognose van 340 miljoen winst over 2021. Dat cijfer betekent namelijk dat Bpost voor de tweede jaarhelft slechts 120 miljoen winst verwacht. In zijn antwoord onderstreepte de CEO dat hij het klassieke briefverkeer in het derde en vierde kwartaal opnieuw ziet krimpen met ongeveer 10 procent op jaarbasis, in lijn met de evolutie van de voorbije jaren. De forse winst van ’s ochtends werd uiteindelijk een fors verlies, wat Bpost de twijfelachtige titel van grootste daler op een voor het overige lichtjes stijgende beurs van Brussel opleverde.

  11. belegger1981 8 augustus 2021 15:10
    quote:

    Johan the banana tree schreef op 8 augustus 2021 14:25:

    [...]

    Bpost publiceerde donderdag nabeurs puike kwartaalresultaten en trok zijn winstprognose over het hele jaar op. Vrijdagochtend schoot de koers van het aandeel als een raket omhoog … om nauwelijks vijf uur later een duik van jewelste te nemen. Van een ‘day after’ met een kater gesproken.
    Terug naar donderdagavond. Na het sluiten van de beurs pakt Bpost uit met prima resultaten over het tweede kwartaal. Toegegeven, de omzet was weliswaar met 1,4 procent gezakt tot 1,0379 miljard euro, maar de operationele winst was wel flink gestegen: met 31,6 miljoen euro tot 106,6 miljoen. Een pak beter dan de 94 miljoen euro die analisten hadden verwacht. Kersvers topman Dirk Tirez kon zelfs meteen de winstverwachting voor het volledige boekjaar optrekken: Bpost mikt nu op een operationele winst van ruim 340 miljoen euro, tegenover 310 miljoen tot nog toe. En ook daarmee ging Bpost over de lat van de analisten.

    En dus kon je er donder op zeggen dat de beleggers vrijdagochtend het Bpost-aandeel hoger zouden sturen. Wat ook gebeurde. Donderdag bedroeg de slotkoers van het aandeel 9,67 euro. Vrijdag opende hij op 10,20 euro om meteen door te stomen naar een hoogste dagkoers van 10,42 euro. Maar daar bleef tegen 16 uur niet veel van over: de koers was liefst 15 procent teruggevallen tot een dieptepunt van 8,77 euro. Een klap waarvan het aandeel zich amper wist te herstellen: bij de slotbel stond er 8,96 euro op de tabellen, een verlies van bijna 7,5 procent.

    Grootste daler

    Hadden de beleggers zich laten verblinden door het optrekken van de winstprognoses? Hadden ze wat euforisch gereageerd op het feit dat de afdeling ‘mail & retail’ haar omzet had zien stijgen met 8,5 procent dankzij een groei van de brievenpost en het optrekken van de posttarieven? Nochtans verwees het postbedrijf ondubbelzinnig naar “eenmalige Covid19-communicatie” – de miljoenen vaccinatie-uitnodigingen die de overheid de voorbije maanden verstuurde – als verklaring voor die opstoot.

    Vrijdagvoormiddag keerde het sentiment toen de ene na de andere analist kritische vragen begon te stellen, meer bepaald over de prognose van 340 miljoen winst over 2021. Dat cijfer betekent namelijk dat Bpost voor de tweede jaarhelft slechts 120 miljoen winst verwacht. In zijn antwoord onderstreepte de CEO dat hij het klassieke briefverkeer in het derde en vierde kwartaal opnieuw ziet krimpen met ongeveer 10 procent op jaarbasis, in lijn met de evolutie van de voorbije jaren. De forse winst van ’s ochtends werd uiteindelijk een fors verlies, wat Bpost de twijfelachtige titel van grootste daler op een voor het overige lichtjes stijgende beurs van Brussel opleverde.

    Bedankt om te delen

10.761 Posts
Pagina: «« 1 ... 304 305 306 307 308 ... 539 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Bpost vlucht naar voren ondanks kritiek op mega-overname

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links