Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD PSE:URW.FR, FR0013326246

  • 73,860 15 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 73,520 - 74,720
  • 363.334 Gem. (3M) 372,7K

Mijn FIRE-beleggingen (waaronder en n.a.v. URW ;-))

6.280 Posts
Pagina: «« 1 ... 61 62 63 64 65 ... 314 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 QueSera 6 augustus 2021 00:03
    quote:

    Joost_K schreef op 5 augustus 2021 23:39:

    [...]
    Dit is denk ik ook de crux. Op de fora/reacties rondom dit nieuws lees ik vooral af dat men Newtek in de portfolio had vanwege de status als BDC. In je pensioen of aankomend pensioen heb je liever bedrijven die veel en gespreid uitkeren in de vorm van een hoog dividend i.p.v. een groeibedrijf.

    Puur op die status (en dat 90% van de winst wordt uitgekeerd) is dat vooral bij amerikanen die hun pensioen ook grotendeels zelf regelen met o.a. (dividend)aandelen de reden om in een aandeel als Newtek te gaan zitten. Ik vermoed dat die groep massaal het aandeel van de hand hebben gedaan om een andere stabiele BDC/dividendbron te vinden.

    Ik durfde, zeker na de discussie op dit forum de gok wel aan om een kleine positie te kopen en ben nu op $ 25.20 ingestapt. Ik ben benieuwd wat dit bedrijf de komende jaren gaat bereiken. Zeker als ik het binnen een dag weer met 6.5% omhoog zie gaan.
    Ik denk dat je de overwegingen van de uit Newtek gevluchte Amerikaanse pensionado’s wel goed ziet. Alleen is het volgens mij een vergissing. Als je in paniek verkoopt ben je 30% kwijt. Onherroepelijk. Als je blijft zitten dan houd je je dividend. Newtek heeft altijd 90% van de inkomsten uitgekeerd, dat moet, want ze zijn een RIC. Dus betere tijden, hoger dividend, slechtere tijden, minder dividend. Kortom, het dividend is variabel. Dat weten de mensen ook, daarom proberen ze constant te timen, met als gevolg dat dat geheid fout gaat en dat ze dus met zijn allen tegelijkertijd verkopen en ook weer kopen. (Dus altijd firesale prices bij verkoop en de hoofdprijs bij aankoop). Want het zijn maar erg lage volumes dus de deur waar iedereen tegelijkertijd doorheen wil is maar klein. De waardering van een BDC stuitert dus op en neer en gaat in principe nergens heen. (Behalve bij Newtek, maar dat werd op SA al een vrij hete discussie op Newtek met 2xNAV wel of niet overgewaardeerd was. Newtek is ook de enige BDC is erin is geslaagd om aantoonbaar te groeien).

    Als je blijft zitten dan krijg je nog steeds je dividend. Het gaat wellicht omlaag, maar dat stond toch al in de sterren want dit jaar was een topjaar omdat ze de speciale steunmaatregelen van de overheid voor het MKB hebben uitgevoerd, wat een geschatte w/p van 3 dollar gaat opleveren voor 21. Volgend jaar zouden ze weer terug vallen naar 2,25 dollar per aandeel of zo beweerden de pundits en alle analisten bij hoog en laag. Als dat zo is, dan gaat het aandeel ook weer naar een koers waarbij het 9 a10% dividendrendement geeft, zeg maar 20 dollar. (90% van 2,25 x10).

    Als Sloan er nu in slaagt om na een transistiejaar een groeipad in te zetten en ik zou niet weten waarom dat niet zou lukken want hij kan met hetzelfde kapitaal veel meer kredieten vertrekken en zijn techoplossingen over veel meer klanten uitrollen, dan heb je je gewone dividend plus een groeiaandeel. Als je al zit, wordt je dividend niet minder dan anders. Want in een BDC deel je een-op-een goede en minder goede jaren. In de update van Newtek van vandaag staat een ambitie voor 2023 van 3,50 wpa (even uit mijn hoofd). Dan kan het uitkeringspercentage best terug naar 60% om nog steeds 2 euro dividend uit te keren. Ik denk namelijk dat het zal meevallen met de dividendcut. Ja, even. Om daarna een groeidividend fonds te worden. Wat je als investeerder erbij krijgt is dat de waardering op een veel hoger multiple zal uitkomen. BDCs zijn nu 1xNAV. Zijn ambitie is 4xNAV. Ik acht dat niet onmogelijk op de middellange termijn.
  2. forum rang 5 QueSera 6 augustus 2021 11:26
    quote:

    Zitzak500 schreef op 6 augustus 2021 07:04:

    @Quesera, veel dank voor de Newtek onderbouwing/geloof.

    Heb zelf (nav jouw berichten) een kleine positie genomen @24,50. Lijkt me een mooie instap als ik dat zo lees. Uitbreiden kan altijd nog.
    Hi Zitzak, hi LToke
    Ik geef nadrukkelijk geen beleggingsadvies. Net als @AVM deel ik hier mijn avonturen op beleggingsgebied, inclusief overwegingen. Ik vind het dan ook altijd prima als er op geschoten wordt, want ik heb verder niemand in mijn omgeving die ook aan beleggen doet. Jullie zijn mijn checks and balances!

    Het is niet de bedoeling om Newtek te pluggen. Ik vind dat de man gewoon goed bezig is. Maar ja, ik moet dat beoordelen op vele duizenden kilometers afstand…..Maar ik vond de koersreactie heel raar en de woede op SA ook. De man wil gewoon verder groeien en zoekt een nieuwe juridische vorm die beter past. Verder wemelt het in de commentaren van complotdenken, ongeïnformeerde achterdocht, regelrechte haat, domme napraterij en scoringsdrift. (Bijvoorbeeld het artikel dat onmiddellijk verscheen waarin speculaties werden verkocht als zekerheden en dat de paniek alleen maar vergroot heeft). Zelf ben ik een vrouw en ik ben verbijsterd over de golven testosteron die regelmatig uit het beeldscherm komen klotsen.

    Ik ben ik mateloos gefascineerd door de emotionele impact van beleggen. Ik ben altijd al zeer geïnteresseerd geweest in behavioural finance, dus ik wordt op mijn wenken bediend. Ik probeer de valkuilen ook bij mezelf te detecteren, maar dat is natuurlijk onwijs moeilijk, maar dat heb ik jullie voor. :). Maar de paniek bij Newtek was wel weer aanschouwelijk lesmateriaal.
  3. Zwitserleven 6 augustus 2021 13:21
    Amerikaanse pensionado's focussen op dividend. Banken hebben kapitaalbuffervereisten en dus zal het dividend daar waarschijnlijk onder leiden. Vind het zelf wel een logische stap een bank over te nemen gezien de huidige business. Echter, een vergelijking met square zie ik njet opgaan. Square heeft net een overname gedaan waardoor ze een nog grotere grip (door BNPL) krijgen. Square heeft een geintegreerde app die blijkbaar ook top is (beleggen, bankieren, betalen, bitcoin). Heel andere league mijns inziens.
  4. forum rang 5 QueSera 6 augustus 2021 14:58
    quote:

    Zwitserleven schreef op 6 augustus 2021 13:21:

    Amerikaanse pensionado's focussen op dividend. Banken hebben kapitaalbuffervereisten en dus zal het dividend daar waarschijnlijk onder leiden. Vind het zelf wel een logische stap een bank over te nemen gezien de huidige business. Echter, een vergelijking met square zie ik njet opgaan. Square heeft net een overname gedaan waardoor ze een nog grotere grip (door BNPL) krijgen. Square heeft een geintegreerde app die blijkbaar ook top is (beleggen, bankieren, betalen, bitcoin). Heel andere league mijns inziens.

    Punt 1) Onjuist. De kapitaalvereisten voor een BDC zijn vele malen hoger dan voor een bank.
    Punt 2) Dat zal de toekomst moeten uitwijzen. Niemand die dat nu weet. Ik herhaal wat de uitdrukkelijk uitgesproken ambitie van Sloan is. Je geloofd nu wel/niet dat die dat waar kan maken.
    Punt 3) Newtek blijft zich richten op het MKB. Ze gaan niets doen met particulieren. Ze hebben al een geïntegreerde app (begrijp ik uit de presentaties) waarin je onder tegeltjes alles vindt wat je als MKBer nodig hebt: kredieten, payroll, pinbetalingen/betalingsverkeer, verzekeringen, documentopslag, je webwinkel plus statistiscs (soort shopify). Ze gaan er nu bankproducten aan toevoegen zoals deposito’s.

    Dat focussen op dividend pay-out. Ik snap het wel, schouw mezelf ook als dividendbelegger. Maar het is ook erg kortzichtig. Het enige wat door Sloan nu hardop gezegd is, is dat hij wil blijven in de dividendspace (I like dividend, I am a shareholder too) en dat hij liefst niet meer 90% wil uitkeren, maar wil groeien.

    Dat betekent echter nog niet per se dat het dividend per aandeel omlaag gaat. Sloan zegt dat hij een hogere w/a kan genereren in de nieuwe structuur want de funding wordt veel goedkoper en ze hebben te maken met lagere kapitaaleisen, dus ze kunnen een hogere leverage nemen (waarbij extra risico beperkt blijft want ze kunnen meer diversificeren zowel aan de activakant als ook aan de passivakant). Met mijn bancaire achtergrond weet is dat dat zomaar zou kunnen. Als je dat maar goed beheerst en managed. Dus als hij de w/a substantieel kan verhogen dan kan het dividend hetzelfde blijven met een lagere pay-out. Kortom: Je gelooft wel/niet in de kwaliteiten van de man.
  5. forum rang 5 QueSera 6 augustus 2021 15:29
    quote:

    Zitzak500 schreef op 6 augustus 2021 15:22:

    @Quesera, weet ik hoor. Maar ik had Newtek al een tijdje bij mijn favorieten staan. Zo'n (deels gebaseerd op emotie) prijsdaling is dan volgens mij een mooi moment om in te kopen.
    Helemaal goed!
    Ik wil niet door mijn enthousiasme mensen meeslepen in dingen die ze eigenlijk niet kunnen dragen. Want een investering in Newtek, is zeker nu, niet zonder risico’s. Het moet wel goed gaan. Het enige wat is zeker weet is dat Berry Sloan met zijn 5% eigendom er alles aan zal doen om het een succes te maken en dat de man een hele goede track record heeft.
  6. forum rang 6 'belegger'' 6 augustus 2021 16:00
    Inhoudelijk heb ik niet zoveel toe te voegen voor wat betreft Newtek. Die eer gaat geheel naar jullie en ik steek er veel van op. Misschien kan ik als "klankbord" wat reeds aangehaalde punten op mijn eigen manier formuleren:

    (1) Laag volume
    Sinds dinsdag is 30% van de uitstaande aandelen verhandeld, dus 70% is (vooralsnog) gewoon blijven zitten. Stel nu dat het vooral die 30% is die van zich laat horen (op fora), dan zou daar een valkuil in kunnen zitten om de markt als zwart wit te bekijken.

    (2) Kapitaalbuffers
    De relatie tussen kapitaalbuffervereisten en dividend zie ik iets anders. De dividend pay-out ratio is fiscaal gedreven net als bij REIT's. Als bank kan Newtek dat loslaten en meer van de winst herinvesteren. Voor BDCs gelden juist stringentere kapitaaleisen (leverage 2, solv. 50%) dan voor banken. Dus Newtek kan meer winst herinvesteren en daar vervolgens ook nog een grotere leverage aanhangen. Zo creëer je volgens mij een soort tweetrapsraket met vliegwiel.

    (3) Klanten en concurrenten
    De vergelijking met Square werd al gemaakt, maar hoe zit het verder met de concurrentie? Wat doet die ondernemer in Amerika besluiten om zaken te doen met Newtek in plaats van andere partij(en)? Dit is meer voor wie zich nog verder wil verdiepen.

    (4) Nadrukkelijk géén beleggingsadvies
    De berichten hier komen op mij over als het delen van informatie en inzichten. Waarbij op een prettige manier met elkaar wordt opgegaan, dat zie je ook wel eens anders. Het is altijd goed om nog eens te benadrukken dat je geen advies geeft.
  7. forum rang 5 QueSera 6 augustus 2021 16:09
    quote:

    'belegger'' schreef op 6 augustus 2021 16:00:

    Inhoudelijk heb ik niet zoveel toe te voegen voor wat betreft Newtek. Die eer gaat geheel naar jullie en ik steek er veel van op. Misschien kan ik als "klankbord" wat reeds aangehaalde punten op mijn eigen manier formuleren:

    (1) Laag volume
    Sinds dinsdag is 30% van de uitstaande aandelen verhandeld, dus 70% is (vooralsnog) gewoon blijven zitten. Stel nu dat het vooral die 30% is die van zich laat horen (op fora), dan zou daar een valkuil in kunnen zitten om de markt als zwart wit te bekijken.

    (2) Kapitaalbuffers
    De relatie tussen kapitaalbuffervereisten en dividend zie ik iets anders. De dividend pay-out ratio is fiscaal gedreven net als bij REIT's. Als bank kan Newtek dat loslaten en meer van de winst herinvesteren. Voor BDCs gelden juist stringentere kapitaaleisen (leverage 2, solv. 50%) dan voor banken. Dus Newtek kan meer winst herinvesteren en daar vervolgens ook nog een grotere leverage aanhangen. Zo creëer je volgens mij een soort tweetrapsraket met vliegwiel.

    (3) Klanten en concurrenten
    De vergelijking met Square werd al gemaakt, maar hoe zit het verder met de concurrentie? Wat doet die ondernemer in Amerika besluiten om zaken te doen met Newtek in plaats van andere partij(en)? Dit is meer voor wie zich nog verder wil verdiepen.

    (4) Nadrukkelijk géén beleggingsadvies
    De berichten hier komen op mij over als het delen van informatie en inzichten. Waarbij op een prettige manier met elkaar wordt opgegaan, dat zie je ook wel eens anders. Het is altijd goed om nog eens te benadrukken dat je geen advies geeft.
    (1) ik denk dat dat klopt. Ik zie langzaam ook berichten verschijnen van mensen die hebben bijgekocht. Een van de grootste risico’s op dit moment is denk ik nog dat Sloan het plan niet door de AvA krijgt. Dat weet hij ook, dus ik verwacht volgende week dinsdag bij de q2 cijfers wel wat vuurwerk en wat extra info.

    (2) ik had het niet beter kunnen zeggen

    (3) iemand met wat meer kennis van platform/groeiaandelen? Of gebruikers van square/shopify? Iemand? Die ons iets wijzer kan maken?

    Het MKB kan in Amerika nergens terecht. Vandaar het initiatief van het Congres voor BDCs en de belastingvrijstelling. De meeste BDCs verstrekken kredieten, plus nemen een klein stukje aandelenkapitaal. Het is hoogrisicodragend banking the unbancable, om het maar onvriendelijk te zeggen. Het risico wordt beperkt doordat ze een overzichtelijk aantal relaties hebben en die nauw volgen, een beetje private equity achtig. Maar dan heb ik het over de kwalitatief hoogwaardige BDCs. Newtek is in die zin volstrekt uniek dat ze veel meer doen dan kredieten verlenen maar met hun deelnemingen een heel ecosysteem van MKB oplossingen hebben gecreëerd.

    (4) :-))
  8. forum rang 6 'belegger'' 6 augustus 2021 16:51
    quote:

    QueSera schreef op 6 augustus 2021 16:09:

    (3) iemand met wat meer kennis van platform/groeiaandelen? Of gebruikers van square/shopify? Iemand? Die ons iets wijzer kan maken?
    Dat zou ook kunnen. Maar ik bedoelde de vraag eigenlijk breder. De argumenten die hier worden aangehaald lijken voornamelijk bekeken door de bril van econoom/belegger. We zitten per slot van rekening op een beleggingsforum. Mijn vraag was meer bedoeld om onszelf aan te sporen om uit onze schulp te kruipen. Daarbij kijk ik met een schuin oog naar wat veel ervaren beleggers zeggen over investeringen voor de langere termijn. Die gaan dan bijvoorbeeld bij bedrijven langs, willen zien horen ruiken proeven voelen hoe het eraan toe gaat en zich afvragen of zij daar zelf als klant naartoe zouden gaan. Zoals je aangaf zitten wij 600 mijl uit de buurt. Een studiereis/roadtrip door Amerika lijkt mij niet verkeerd, maar ja hoe verwerk je dat als initiële kosten naast de gebruikelijke transactiekosten in je spreadsheet :)

    Voor een particuliere belegger gaat hier misschien teveel tijd in zitten en ik bedoel het ook gewoon als gedachtegang. Hoe denkt een Amerikaanse ondernemer (in het binnenland)? Amerika is een land van vrijheid, maar zit vol met regeltjes. Ze gaan bij wijze van spreken met een raket naar de maan en met een paard naar hun werk. Jij noemde de papieren afhandeling met cheques. Waar zijn ondernemers over te spreken, waarover hoor je veel klachten, welke bedrijven komen er positief uit en welke komen vaak negatief in beeld en waarom?

    Zoals ik eerder aangaf vraag ik mij af of je het wel helemaal moet zoeken in de platformen, maar ik kan het natuurlijk mis hebben. Volgens mij wil Newtek persoonlijk contact houden met hun klanten. Als ondernemer je IT, salarisadministratie, betalingsverkeer, financiering etc. onder één dak brengen is toch iets anders dan een maaltijd of een paar schoenen bestellen op internet. Vanuit de kant van de ondernemer zijn er wellicht vergelijkingen met andere platformen. De toepassingen van Newtek zitten deels ook aan de voorkant, maar volgens mij ook voor een belangrijk deel aan de achterkant. Het kan ook dat ik wat dat betreft te weinig weet van die andere platformen.

    Voor mij zijn het ook maar vragen en misschien trek ik het nu wel veel te breed...
  9. forum rang 6 'belegger'' 6 augustus 2021 18:01
    Hier komt Newtek er in de reviews niet zo best uit, maar je weet natuurlijk niet precies wat daarachter zit:

    bestcompany.com/business-loans/compan...

    Via deze site kwam ik erachter dat Newtek met hun Business Lender Program ook andere geldverstrekkers ondersteunt met bijvoorbeeld hun Back Office en bijvoorbeeld betrokken is bij het doorverkopen van leningen. Dat staat ook gewoon op hun website, maar dat had ik eerder niet gezien.
  10. forum rang 5 QueSera 6 augustus 2021 18:49
    quote:

    'belegger'' schreef op 6 augustus 2021 18:01:

    Hier komt Newtek er in de reviews niet zo best uit, maar je weet natuurlijk niet precies wat daarachter zit:

    bestcompany.com/business-loans/compan...

    Via deze site kwam ik erachter dat Newtek met hun Business Lender Program ook andere geldverstrekkers ondersteunt met bijvoorbeeld hun Back Office en bijvoorbeeld betrokken is bij het doorverkopen van leningen. Dat staat ook gewoon op hun website, maar dat had ik eerder niet gezien.
    Ja. Newtek bundelt en structureert de SBA loans en verkoopt ze dan weer door. Die leningen zijn voor 90% gegarandeerd door de overheid. Newtek houdt zelf de 10% die risicodragend is. Dat doorverkopen zorgt weer voor extra liquiditeit om nieuwe leningen te verstrekken en het levert ze een leuke premium op.
    Die SBA leningen en die PPP (dat zijn die Covid leningen van de overheid) die hebben strikte eligibility criteria. Daar moet je wel aan kunnen voldoen, anders krijg je geen geld. En het is een heleboel papierwerk, want het komt van de overheid. Lijkt me als aandeelhouder trouwens alleen maar een voordeel, dat ze erg letten op de kredietkwaliteit.

    Grappig. Ze hebben 13 reviews: 12 met een 1 van mensen die kennelijk geen krediet hebben gekregen en 1 met 5 sterren van iemand die wel zijn krediet heeft losgekregen. Ik weet niet hoeveel waarde ik hieraan moet hechten.
  11. forum rang 6 'belegger'' 6 augustus 2021 19:53
    Dank je, dan weet ik ook gelijk waar die PPP leningen voor staan.

    Uit het Business Lender Program maak ik op dat Newtek ook aan de andere kant van de tafel zit, waarbij zij leningen overnemen die andere partijen niet willen. Ze zullen wel hun eigen selectiecriteria hebben, maar ik ken verder de details niet.

    Bij die slechte reviews zag ik ook mensen die zelf aangaven dat hun bedrijf kwakkelende was. Dat is natuurlijk iets anders dan aankloppen om door te kunnen groeien.
  12. forum rang 4 LTOke 6 augustus 2021 23:28
    quote:

    'belegger'' schreef op 6 augustus 2021 16:51:

    Een studiereis/roadtrip door Amerika lijkt mij niet verkeerd, maar ja hoe verwerk je dat als initiële kosten naast de gebruikelijke transactiekosten in je spreadsheet :)
    Leuk! Ik ga mee. Neem ik wel eerst hier een positie in: www.fool.com/quote/nasdaq/ricks-cabar...
    Boys will be boys....

  13. forum rang 6 'belegger'' 8 augustus 2021 21:40
    Hoe was jullie weekend?

    Het aandeel ASR bevat de nodige vitamine D (dividend) en daarmee past het volgens mij wel in dit draadje. In onderstaand column van 26 juli wordt gesteld dat de watersnood in Limburg juist reclame is voor een bedrijf als ASR. Daarbij blijft nog wel even de vraag voor welke producten, want er wordt ook gesteld dat het "in Nederland niet mogelijk is om een huis te verzekeren tegen watersnood" m.u.v. "sommige schade door overstroming van kleine riviertjes, zoals de Geul". Zie ook het ASR draadje.
    www.cashcow.nl/columns/asr-doorstaat-...

    Op dezelfde site heb ik een aantal artikelen gelezen over bedrijven die ik volg.

    Verder ben ik aan het kijken wat ik met mijn Chinese "aandelen" wil. Dat is een beetje off-topic, maar dit artikel vond ik zelf wel de moeite: www.tijd.be/markten-live/nieuws/algem...

    Alvast een fijne week allemaal. Hebben we er nog een beetje zin in?
  14. forum rang 5 QueSera 8 augustus 2021 22:15
    @belegger

    Ik ben om dit moment mijn appartement aan het oppoetsen voor de verkoop. Het is groot (170m2) en we hebben er 21 jaar gewoond. Ongelooflijk wat een berg spullen zich dan ophopen. Wij zijn nog wel even bezig, maar ik weet leukere dingen om te doen :(.
    Verder had ik vrijdag een prima dag met ING. Ben ook erg benieuwd naar de cijfers van PostNL, Aegon en Newtek. Allemaal volgende week.
    ASR heb ik in porto en die blijft ook. Buy and hold.
    Chinese aandelen heb ik niet. We hebben hier in dit draadje wel vaker gepraat over wel/niet beleggen in China. Persoonlijk heb ik 0,0 vertrouwen in de Communistische Partij aldaar. Voor mijn part kunnen ze groeien tot de maan en weer terug, ik ga mijn geld niet steken in een land waar alles draait om de Waarheid van Xi. Dan mis ik die koerswinsten maar. Daarnaast heb ik de uitwerkingen gezien van hun sprinkhanen gedrag in Afrika. Daar ga ik niet aan bijdragen door ze ook nog van kapitaal te voorzien.

    Heb er wel weer zin in volgende week. Het leidt me ook een beetje af van nog weer een kast / lade openen en alles uitzoeken.
6.280 Posts
Pagina: «« 1 ... 61 62 63 64 65 ... 314 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Unibail-Rodamco-Westfield keert weer dividend uit

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links