Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Uptrend AEX komt op stoom

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59
  2. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79
  3. 16 apr ASML oogt wispelturig 101

Reacties

63 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 b.west.invest 5 augustus 2021 16:51
    [quote alias=ttroo id=13601135 date=202108051221]

    Positief richting de Amerikaanse openingen. Dus shortje Nasdaq koop ik over een paar uur(tjes). Het is nu nog te vroeg. Ik heb de AEX shorts nog goed weggedaan. Zelfs met winst. Ik heb en had flink gewikt en gewogen, maar net voor de maandag dag close verkocht ik ze. Een prima besluit - 3 dagen verder. Winst nemen vond ik de juiste reden. En in deze markt is verkopen van shorts een opportunity die meteen benut moet worden. Want 3 dagen later en de AEX is wellicht 10 a 20 punten gestegen. No problem. Gratis Geld Kracht.

    Tja , erg ongeloofwaardig om een verkoop 3 dagen later te melden , en je geeft meteen daarna aan dat het 3 dagen later al 10 a 20 punten hoger kan staan ......

    Dan koop je toch geen shortjes
  2. Bennie de Biel 5 augustus 2021 17:25
    quote:

    beginnendebelegger schreef op 5 augustus 2021 15:22:

    de oplichting blijft nog lang voortduren. ik zal alberto stegeman inschakelen. afm neemt idd niet op dus heb maar een mail gestuurd naar de ECB en gevraagd of ze willen stoppen met miljarden erin te pompen zodat ik een short positie kan innemen
    Bel ook de politie en brandweer ff. En stuur een mail naar Rutte.
  3. [verwijderd] 5 augustus 2021 17:45
    quote:

    b.west.invest schreef op 5 augustus 2021 16:51:

    [quote alias=ttroo id=13601135 date=202108051221]

    Positief richting de Amerikaanse openingen. Dus shortje Nasdaq koop ik over een paar uur(tjes). Het is nu nog te vroeg. Ik heb de AEX shorts nog goed weggedaan. Zelfs met winst. Ik heb en had flink gewikt en gewogen, maar net voor de maandag dag close verkocht ik ze. Een prima besluit - 3 dagen verder. Winst nemen vond ik de juiste reden. En in deze markt is verkopen van shorts een opportunity die meteen benut moet worden. Want 3 dagen later en de AEX is wellicht 10 a 20 punten gestegen. No problem. Gratis Geld Kracht.

    Tja , erg ongeloofwaardig om een verkoop 3 dagen later te melden , en je geeft meteen daarna aan dat het 3 dagen later al 10 a 20 punten hoger kan staan ......

    Dan koop je toch geen shortjes
    Ben nogmaals trek je eigen plan en luister niet naar dat geleuter.
    Maak je eigen keuzes iedereen l8lt maar wat,alleen een geleerde heer hier heeft er wel wat kijk op.
    Verder neem af en toe ook eens wat winst ,al is het maar de helft.
  4. Maatbeleg 5 augustus 2021 17:58
    quote:

    beginnendebelegger schreef op 5 augustus 2021 10:49:

    ASML is al meer dan 60% gestegen dit jaar. Als je de AEX al meer dan 22%. Het is ongelofelijk maar de ecb maakt alle shorters helemaal kapot en het is kansloos. Deze index is de nieuwe Tesla. Recht omhoog zonder een daling en er bestaan helemaal geen gaps. Die analisten lullen onzin. Staat nog een zogenaamde gap open op 535 pnt maar die gaan we nooit meer zien
    Waarom ga je dan niet long met die kennis? Dan zit je toch gebeiteld?
  5. forum rang 6 ttroo 5 augustus 2021 18:11
    Oh Oh. Zie ik een rode SOX? En jawel een rode ASML op de Amerikaanse beurs?
    Ingrijpen is vereist. Dit kan niet. ASML is de AEX topper en die mag geen rode koers laten zien in Amerika! We moeten de SOX aanvallen! Met alle materiaal wat we hebben. Een rode AEX kan grote gevolgen hebben voor het kleine Oranje Land!

    Beren hadden een paar dagen lang flink opportunities. Maar zoals we dat al 12 jaar van ze gewend zijn, doen ze er niets mee. En ook deze keer niet. India. Canada. Australie. Amerika. Zwitersland. De beren krijgen deze landen niet klein.

    Maar ok. Een rode beren aanval op de SOX is moedig. Yields doen g r o e n. Zelfs best aardig groen. Maar dat werd ook een keertje tijd

    ASML gaat snel. Ook met winstnemingen. ASMI en Besi gingen mee in de iets minder enthousiaste houding welke aanwezig was. Niettemin groen groen en groen. Maar de eretitel gaat naar RoDAMco. Die ligt weer als een DAM zo sterk. Gisteren was de opvallande move. Vandaag zetten ze flink door. Zie ik 10 rode AEX fondsen? Zo wie zo is het vreemd dat we beurzen sponsoren door Centrale Banken. Als u concurrentie wilt en daarmee lagere kosten moeten ze veel meer de MKB sponsoren. Centrale banken sponsoren de grote beursbedrijven oftewel de monopolies en de oligopolies. En dat leidt nooit tot de mega kostenvoordelen.

    Adobe en Intuit zijn mega toppers. Maar ook mega gewaardeerd. Maar dat kan altijd hoger. En dus ook vandaag.

    Komt de Down Jones future de 35K niet voorbij? Stouterds, die stieren. Veel gang maken, maar als de 35K sprong moet komen doen ze het (nog) niet. Ze hebben extra geld nodig! Tja, die $28.6 trillion Amerikaanse staatsschuld wordt minimaal $55 a $75 trillion bij de volgende crisis. We geloven er gelukig in dat het allemaal een keer terugkomt! Een grove schatting en de Amerikanen crediteren per maand $300 per persoon aan staatsschuld er bij. Goud dat Gratis Geld!

    Morgen de maandelijlkse werkloosheidscijfers. Altijd leuk. Altijd een gerommel 5 minuten na de koersen en dan bepaalt de FED via sponsoring het uiteindelijke resulaat. Oftwel de maandelijkse werkloosheidcijfers zijn 0.0 interessant. Die kunnen we in feite afschaffen.

    ASML zakt nog wat verder in het rood in Amerika. Tja de waarderingen in de gehel SOX zijn enorm. Agressief aandelen inkopen met Agressief Gratis Geld sponsored door de Centrale Banken leidde tot een enorme SOX waardering. Party! En de Down Jones future doet weer een poging. Gaan de stieren de jump maken? Het veroveren van de 35K future?!

  6. forum rang 6 ttroo 5 augustus 2021 22:44
    Schitterend om te zien en te lezen. UK Centrale Bank minutes: mogelijk 4% inflatie. 10jarige yields doen niets. De weg zijn we kwijt met al dat Gratis Geld. Krijgen we nog een top te zien, ooit? Lastige vraag. Ooit wel, wanneer, zolang we vertrouwen houden en zolang we het daadwerkelijk blijven krijgen, gaan we hoger en hoger. Zelfs een rode SOX van tegen de -0.7% aan werd binnen de laatste tien minuten geduwd naar een -0.36%. Het geeft wel aan hoe het gaat.

    Worden we er beter van? Helaas niet! Simpelweg omdat assets zo duur worden voor het gewone volk en dus het gewone volk niets anders kan doen dan die steeds zwaardere assets met hun inkomen te betalen. En die assets zijn alles. Boodschappen. Huren. Huizen prijzen. Belastingen. Het gewone volk heeft maar twee opties, 1 in op stand komen of de andere optie en dat zijn verkiezingen. Maar verkiezingen helpen ze niet. Kan ook niet anders. Een land blijft dezelfde problemen houden. En mooie woorden zijn geen nieuwe daden. En in opstand komen ze niet. Kortom alleen de Centrale Banken hebben onze lot in handen. Zolang zij flink geld bljven schenken zonder voorwaardes zullen ze hoger en hoger gaan. Marktcap ASML is maar liefst 135 miljard euro hoger geworden, dankzij een aandelen terugkoop van 15 miljard euro. Cash wordt zwaar gewaardeerd. Voor het dividend percentage hoeft u het niet te doen. Zelfs een Ukkie yield brengt meer op. En wat krijgt u er voor terug. Een heel hoog gewaardeerd bedrijf, met toekomstige concurentie uit China en slechtere ratio's. En wat is uw reactie. Top. We zetten dat morgen nog hoger.

    Tja. Het is geen mirakel dat we dat niet kunnen volhouden. Maar dat doen we wel, al 12 jaren, bijna 13 jaren zelfs.

    Maar het heeft ons van weinig problemen verlost. Rentes blijven laag - voor altijd. Want we kunnen geen hoge rente percentages aan. En als rentes wel flink hoger gaan. Dan hebben we een probleem. Maar zelfs inflatie van 3% a 4% doen de yields niet stijgen, simpel weg omdat Centrale banken dit als Tijdelijk zien. Apple. Ze komen maar moeilijk vooruit met de huidige koersen. Gelukkig herstelde ASML mee in het kielzog van de in de laatste tien minuten herstellende SOX. AMD kreeg daarin een behoorlijke tik te verwerken. Ik zie weinig stijgers a la ASML. Zelfs de SOX kan ASML niet bijhouden. Behalve vandaag dan.

    Morgen de maandelijkse cijfers. Een non event. FED blijft geld drukken. De enige taak die ze nog over houden. Praatjes over de stand van de economie maakt niet uit. In die 13 jaar zullen we echt wel een paar mindere en een paar betere jaren hebben gehad. En de enige conclusie blijft: Geld Drukken. Politiek scoort dat immers mensen krijgen geld. Het blijft opvallend dat er zo weinig opstanden zijn in de wereld. Zelfs de Grote Groep Trump aanhangers zijn rustig, tuurlijk ze rally-en graag als hij komt, maar dat is het dan. Morgen nieuwe beursdag.

    India. Australie. Zwitersland. Canada. En De Amerikanen. Ze zijn niet te stoppen. Het is toch geen kartel?
    Er moet een -2 a -3% zelfs aan te pas komen om een goede corretie te laten starten. Beren hebben heel veel weggegeven de afgelopen 4 a 5 beursdagen. Slechte zaak van de beren!

    Europese futures deden maar wat nabeurs. Gingen geen kant op. Puntje erbij. Puntje er af. Zolang Amerika blijft regeren laten ze hun mooiste erfenis achter bij hun vrienden en vriendinnen in de Western Debt World. Een Debt World. Japan weet er alles van. De andere landen weten er ook alles van, maar gaan op replay. Japan blijft trouwens maar hangen en hangen. Die komen niet meer vooruit. China wel. Maar die zijn puur aan het rebouden.

    Een kwartje nabeursen. En dan nog ff naar de Future openingen kijken. En dan is het lange wachten op de 14.30 non-event werkgelegenheid cijfers.
  7. snuf13 5 augustus 2021 23:19
    Compleet feest, morgen gaat het dak eraf!!

    Door de heldhaftige en moedige manier waarop onze yank vrienden elke dag omhoog spuiten, gaan we langzaam
    maar zeker beginnen met de 800 punten op te zoeken.

    We zitten er nog iets vanaf maar het gaat gebeuren!!!!

    Dus lekker binnenharken en stil blijven zitten.

    Volgende week nog harder omhoog!!!!!!
63 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links