Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Uptrend AEX komt op stoom

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59
  2. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79
  3. 16 apr ASML oogt wispelturig 101

Reacties

63 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. beginnendebelegger 5 augustus 2021 10:49
    ASML is al meer dan 60% gestegen dit jaar. Als je de AEX al meer dan 22%. Het is ongelofelijk maar de ecb maakt alle shorters helemaal kapot en het is kansloos. Deze index is de nieuwe Tesla. Recht omhoog zonder een daling en er bestaan helemaal geen gaps. Die analisten lullen onzin. Staat nog een zogenaamde gap open op 535 pnt maar die gaan we nooit meer zien
  2. forum rang 7 PietKeizer 5 augustus 2021 11:49
    dear Mr. Keizer,

    As requested on our phone call, I will clarify the situation with the options. As you can see on the Euronext website for DSM options here (NB kan op 'here' doorklikken), these are American style options, so they can be executed at any time.
    To know whether or not the options are American or European style, you can search for the company on the Euronext website, choose the Options for that company, and click on "Specification".
    For example, the Unibail-Rodamco -Westfield Options are European style, as you can see here (NB: kan doorklikken op 'here')
    Kind Regards,

    The Hunchback of the Notre Dame,

    Servicedesk
    DEGIRO
  3. forum rang 6 ttroo 5 augustus 2021 12:21
    De AEX Uptrend is zeker op stoom. Van een 7 3 7 naar een 7 7 0. Hoppa 33 punten in zeg 6 a 7 beursdagen. Dat is op stoom zijn. Niet komen, maar zijn.

    Lastig. Lastig. ASML gaat snel. Standaard zin. Besi ook. Bij een rode koers kunnen ze een keer gaan toppen. Maar zolang geen rood, gaan ze hoger en hoger.

    DSM gaat ook hoger en hoger.

    Nasdaq gaat ook hoger en hoger. Ik zag een paar parameters van een aantal fondsen. Pfoe die lagen extreem der extremen. En ze gaan nog hoger. Als daar een klap(band) inkomt, dan voelen we dat.

    De handels parmater geeft dat er mogelijk nog wat meer zoet in het vat zit, maar ze beginnen wel steeds meer te toppen.

    India. Die is ook op stoom. Zwitserland lijkt stoom kwijt te raken. Down Jones heeft het lastiger. Oppassen voor een berenaanval daar. S&P 500 ligt er beter bij dan de Down Jones, maar de future heeft het lastig met de 4.420 punten. Daar komen ze maar moeilijk voorbij. Nasdaq future blijft het goed doen, maar hele zware hoogtepunten maken doen ze niet (meer). Mogelijk kost dat te veel energie.

    Positief richting de Amerikaanse openingen. Dus shortje Nasdaq koop ik over een paar uur(tjes). Het is nu nog te vroeg. Ik heb de AEX shorts nog goed weggedaan. Zelfs met winst. Ik heb en had flink gewikt en gewogen, maar net voor de maandag dag close verkocht ik ze. Een prima besluit - 3 dagen verder. Winst nemen vond ik de juiste reden. En in deze markt is verkopen van shorts een opportunity die meteen benut moet worden. Want 3 dagen later en de AEX is wellicht 10 a 20 punten gestegen. No problem. Gratis Geld Kracht.

    ASML is net begonnen met hun aandelen inkoop programma. En ze zijn meteen weer agressief. Ratio's worden minder. Nog niet dramatisch. Maar als ze zo agressief blijven gaan ze richting de Apple ratio's. Dat zal zeker nog een paar kwartalen duren. Maar dat is niet goed. Leuk voor de huidige aandeelhouders, maar slechts voor de rest van de bevolking. Die straks weer alles mogen opvangen.

    6 8 0. Uh. 6 8 3 al weer. Die 7 7 1 van de AEX komt heel dichtbij zo! Nog maar 87 verschil.

    Taperen. Kan de Western Debt World ooit Taperen? Het gaat ze niet lukken. Koersen gaan hoger en hoger. Oftewel depressie ligt daarmee nog meer op de loer.

    DAXie future blijft niet veel doen. Adidas doet het daar heel goed!

    Yields blijven laag en dus de energie bron voor de aandelen. Yields kunnen maar niet hoger gaan. Elk groen wordt zelfs weggewerkt binnen no time en naar rode yields gebracht. Enorme Machten en Krachten daar.

    Mogelijk zijn te veel partijen short gegaan op de yields en zitten ook daar in een continue short squeese. We lazen al een verhaal op de ena meest gelezen site na de IEX.nl

    Als de beren de Down Jones future per ongeluk naar een 1% rood kan brengen, dat zou fantastisch zijn! Het kan zo maar gebeuren.

    Morgen werkloosheid cijfers Amerika. Amerika zit in een zware squeeze tussen Rode en Blauwe Staten. Rode Staten geven zo min mogelijk aan thuis zittenden. Ze zijn uiteraard de ondernemers. En Blauwe Staten geven zo veel mogelijk aan thuis zittenden. Ze zijn ook meestal de thuis zittenden. Per saldo blijven te veel Amerikanen werkloos en dat is niet goed voor de Nog Grootste Economie ter wereld. Het kan alleen nog maar met Credits worden gered. Opvallend dat er zoveel Credits voor de Amerikanen zijn en blijven komen.

    $28.6 trillion is gepasseerd. Binnen no time is er $0.1 trillion bijgekomen. Oftewel $100 miljard. Dat is binnen no time een derde van ASML beurswaarde. Rentes kunnen niet hoger. Ja. Een kwartje of Twee kwartjes voor de statistieken, maar zeker geen 2 a 3%. En over de startwaardes van 4.75 a 5.25% hoeven we het niet te hebben. Dat leidt tot faillissement van Amerika.

    Opvallend dat de dollar het daarmee zich zo goed houdt. Een 1.184. Is Europa dan ook zo zwak? Schijnbaar!

    Misschien wat AEX shortjes kopen later op de dag. ASML, Besi, en ASMI zijn de drie die de AEX met de dag groter en groter maken. Hopelijk gaat er niet snel iets mis met deze sector! Voorlopig heeft ASML nog een mega hoeveelheid beschikbaar om aandelen op te kopen. Dus niet te veel shorts op de AEX zal ik tot me nemen. ING heeft de 11 veroverd. Het kan daar wat hoger. 11.1 a 11.2 lijkt de top. Maar onder de 11 is niet goed. Dat kan de start van een correctie zijn. RoDAMco deed gisteren wat ze moesten doen. Boven de 73 sluiten. Dus de downtrend hebben ze (tijdelijk) achter hun gelaten .Nog een dag of 2 a 3 als vandaag en dan kunnen we weer flink gaan zakken. Shell. Op weg naar de top? Randstad heeft het niet meer?! Unilever in een mooie rebound. Dat kan nog wat hoger. Wolters Kluwer ja wel bijna op de 10 en staan inmiddels boven de koers van Heineken. Boeken gaan dus voor Feesten. Maar net overigens. Al met al een saaie beursdag. Met meer en meer schulden. Die branden niet weg, die branden straks ONS weg.
  4. forum rang 6 In Holland stond een Huis... 5 augustus 2021 12:50
    quote:

    Rai444,44 schreef op 5 augustus 2021 10:25:

    Ik word zo onderhand kotsmisselijk van dat ene aandeel, dat de hele index scheef trekt, ASML. Wall Street mooi rood gisteren, maar dit ene fonds stuurt de index door alle toppen, frustrerend voor short handel.
    Ik raad je aan om te bellen met de AFM..

    Toegevoegd:

    Misschien nemen ze bij jou wel de telefoon op..;)

  5. [verwijderd] 5 augustus 2021 13:18
    345 miljoen en counting weg voor sneltests,miljarden weg in de corona scam,klimaatperikelen koopkansen(morgan stanley)
    who gives a **** .Geld tussen nu en 5 jaar volslagen waardeloos.Ieder probleem wordt opgelost door te printen.Bedrijven investeren niet ,maar kopen eigen aandelen zelfs philips met miljarden claims in zicht.
  6. sims 5 augustus 2021 13:26
    quote:

    Bolleke Beer schreef op 5 augustus 2021 13:18:

    345 miljoen en counting weg voor sneltests,miljarden weg in de corona scam,klimaatperikelen koopkansen(morgan stanley)
    who gives a **** .Geld tussen nu en 5 jaar volslagen waardeloos.Ieder probleem wordt opgelost door te printen.Bedrijven investeren niet ,maar kopen eigen aandelen zelfs philips met miljarden claims in zicht.
    Mooie toekomstmuziek

    La vie en rose...
  7. forum rang 9 Calimero 5 augustus 2021 14:39
    quote:

    Bolleke Beer schreef op 5 augustus 2021 13:18:

    345 miljoen en counting weg voor sneltests,miljarden weg in de corona scam,klimaatperikelen koopkansen(morgan stanley)
    who gives a **** .Geld tussen nu en 5 jaar volslagen waardeloos.Ieder probleem wordt opgelost door te printen.Bedrijven investeren niet ,maar kopen eigen aandelen zelfs philips met miljarden claims in zicht.
    :)

    www.iex.nl/Forum/Upload/2021/13599354...

    home.treasury.gov/system/files/301/18...
63 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links