Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,881 25 apr 2024 17:35
  • -0,024 (-2,60%) Dagrange 0,875 - 0,910
  • 4.203.859 Gem. (3M) 6,9M

Pharming augustus

6.246 Posts
Pagina: «« 1 ... 55 56 57 58 59 ... 313 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 5 augustus 2021 11:10
    quote:

    Bert van M schreef op 5 augustus 2021 11:07:

    [...]
    Men heeft het niet over vele maal hogere koersen, maar over vele malen hogere omzet! Toch even een verschilletje.
    Het zou overigens vreemd zijn als ze bezig zouden zijn met een nieuw medicijn waarvan ze vermoeden dat die hun omzet vrle malen zou doen verminderen.

    Beetje flauw hoor. Je begrijpt best dat ik dat bedoelde. Inmiddels aangepast. Mijn mening hierover blijft uiteraard ongewijzigd,
  2. forum rang 8 Braniek 5 augustus 2021 11:19
    quote:

    Eric de Rus schreef op 5 augustus 2021 11:14:

    Braniek! Gefeliciteerd met je juiste voorspelling.

    Dit is voor mij wel even lekker wakker worden zeg....

    Goedemorgen overigens
    Dank U. Zal er q3 ook weer dichtbij zitten. U ook proficiat als shorter. Maar het wordt nu echt wel tijd om te coveren ;-))
  3. forum rang 5 jus1711 5 augustus 2021 11:22
    toch maar even reageren op meneer/mevrouw fanaat :
    - koers / winst 10-15. Niet slecht voor een onderneming in deze fase. Ga maar eens zoeken bij biotechnologiebedrijven met eenzelfde kw
    - " kaspositie loopt sterk terug" Hoezo ? Gecorrigeerd voor de (laatste) uitgestelde betaling van de "koopsom" is de kaspositie zelfs gestegen met 8 mio , dit ondanks alle (extra) kosten.
    - "overname kansen in de USA minimaal" alleen maar gemeenplaatsen om dit te onderboouwen, kom eens met een echte onderbouwing.
    - dividend, noem mij één vergelijkbaar biotechnologiebedrijf (in dezelfde bedrijfsfase),dat dividend uitkeert.
    ben benieuwd.
  4. [verwijderd] 5 augustus 2021 11:29
    Telegraaf 2 uren geleden,

    Omzetgroei Pharming met heropening artsenpraktijken in VS

    LEIDEN (ANP) - Het Leidse biofarmaceutische bedrijf Pharming heeft in het tweede kwartaal van het jaar volop geprofiteerd van de heropening van een groot deel van de artsenpraktijken in de Verenigde Staten, waardoor mensen weer gewoon naar de dokter konden voor routinecontroles.

    De onderneming zag de omzet op jaarbasis met 15 procent stijgen tot 49,7 miljoen dollar. Ook in vergelijking met een kwartaal eerder was er sprake van dubbelcijferige groei. De omzet in de eerste helft van het jaar lag wel lager op jaarbasis.

    "Herstel in lijn met verwachting"
    Dit vindt verslaggever Johan Wiering: „Na een teleurstellend eerste kwartaal is in het tweede kwartaal volgens verwachting herstel ingetreden. Dankzij de heropening van dokterspraktijken moet Pharming de groei kunnen voortzetten. Teleurstellend is wel dat de winst in het eerste halfjaar daalde en topman Sijmen de Vries geen concrete winstprognose voor het gehele jaar afgeeft. De vraag is zodoende of beleggers het bedrijf weer in de armen gaan sluiten na de teleurstellende koersontwikkeling in de eerste zeven maanden van dit jaar.” Volg Johan Wiering op twitter. @JohanWiering
    Pharming verdient zijn geld vooral in de VS met het middel Ruconest dat werkt tegen erfelijk angio-oedeem, oftewel plotse zwellingen die in verschillende delen van het lichaam kunnen opzetten. In de eerste helft van 2021 leverden de verkopen van het middel in de VS 90,1 miljoen dollar op. Dat is minder dan de 93,9 miljoen dollar een jaar eerder. Maar in het tweede kwartaal trokken de verkopen wel aan in vergelijking met de eerste maanden van het jaar.

    Pharming zag de bedrijfskosten verder oplopen tot 68 miljoen dollar, tegen bijna 52 miljoen dollar een jaar eerder. De extra kosten zaten met name in de ontwikkeling van en onderzoek naar nieuwe medicijnen en productiekosten voor het middel leniolisib voor de behandeling van patiënten met een afweerstoornis. Dit middel moet, mits goedgekeurd, eind volgend jaar worden gelanceerd. Ook stegen de personeelskosten.

    Winstval
    Pharming sloot het eerste halfjaar af met een winst van 14,4 miljoen dollar. Dat was bijna een derde minder dan in dezelfde periode een jaar eerder. Volgens topman Sijmen de Vries is de winstval tweeledig. Op halfjaarbasis lag de omzet lager dan een jaar eerder omdat nog altijd veel artsenpraktijken in de VS niet open zijn voor gesprekken met farmaceuten. Daarnaast is Pharming flink aan het investeren.

    De Vries erkent dat het niet ideaal is dat Pharming qua opbrengsten afhankelijk is van de verkopen van één middel. Daarom wordt er ook nadrukkelijk gekeken naar overnames, terwijl ook de eigen pijplijn voor meer variatie moet gaan zorgen.

    Met Ruconest heeft de Nederlandse onderneming mogelijk ook zelf een middel in handen tegen de effecten van Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Nog altijd lopen er twee onderzoeken waarbij wetenschappers nagaan of de ontstekingsremmer helpt tegen ernstige longontstekingen bij coronapatiënten die in het ziekenhuis zijn opgenomen. De Vries verwacht in de loop van dit jaar de eerste resultaten bekend te maken.

    ---------------------------

    Kort samengevatten, is vrij positief over Pharming.
  5. Emmen2019 5 augustus 2021 11:30
    Persoonlijk gezegd is mijn vermoeden dat Greatpoint Partners vandaag de stukken koopt die ze de afgelopen tijd tegen een gemiddeld 5 euro cent hogere koers hebben verkocht , ik zal het de komende weken eens aankijken maar zij zullen zo schat ik in weer aan het werk gaan om de koers verder naar beneden te krijgen. Hn Short belang zal dus in mijn beleving weer gaan stijgen tot ruim boven de 1,25 % Niet dat ik daar iets tegen heb , ik laat ze gewoon hun centjes verdienen , dat doe ik namelijk ook over een langere periode uiteindelijk maar dan niet als Shorter :-)

    Emmen2019
  6. forum rang 10 voda 5 augustus 2021 11:31
    Beursblik: koers Pharming daalt door hogere kosten
    Verder omzetherstel onzeker door coronavirus.

    (ABM FN-Dow Jones) Het omzetherstel van Pharming in het tweede kwartaal is positief nieuws, na een relatief zwak eerste kwartaal, maar oplopende kosten zetten de koers onder druk. Dat stelde analist Nico Inberg van DeAandeelhouder.nl donderdag.

    Volgens de analist is het moeilijk in te schatten hoe de omzet zich verder ontwikkelt, omdat nieuwe besmettingsgolven in de Verenigde Staten door nieuwe varianten van het coronavirus opnieuw roet in het eten kunnen gooien, zoals ook in het eerste kwartaal gebeurde.

    Voor de langere termijn maakt Inberg zich daar niet veel zorgen over. "Nu is vooral de ontwikkeling van leniolisib van belang". Goedkeuring van dat medicijn staat voor eind 2022 gepland.

    Het aandeel Pharming stond donderdag 5 procent lager op 0,91 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  7. [verwijderd] 5 augustus 2021 11:35
    quote:

    voda schreef op 5 augustus 2021 11:31:

    Beursblik: koers Pharming daalt door hogere kosten
    Verder omzetherstel onzeker door coronavirus.

    (ABM FN-Dow Jones) Het omzetherstel van Pharming in het tweede kwartaal is positief nieuws, na een relatief zwak eerste kwartaal, maar oplopende kosten zetten de koers onder druk. Dat stelde analist Nico Inberg van DeAandeelhouder.nl donderdag.

    Volgens de analist is het moeilijk in te schatten hoe de omzet zich verder ontwikkelt, omdat nieuwe besmettingsgolven in de Verenigde Staten door nieuwe varianten van het coronavirus opnieuw roet in het eten kunnen gooien, zoals ook in het eerste kwartaal gebeurde.

    Voor de langere termijn maakt Inberg zich daar niet veel zorgen over. "Nu is vooral de ontwikkeling van leniolisib van belang". Goedkeuring van dat medicijn staat voor eind 2022 gepland.

    Het aandeel Pharming stond donderdag 5 procent lager op 0,91 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
    Telegraaf is meer positief in hun berichtgeving. Bij Nico is het vrij kort, heel rauw, gewoon de feiten.
  8. forum rang 6 fanaat 5 augustus 2021 11:35
    Beste Jus
    Pharming is geen groeibriljant. Omzet en winst nemen niet van jaar op jaar spectaculair toe dus waardering echt geen 20 x de winst per aandeel maar maximaal 15 eerder 10.
    Kaspositie loopt sterk terug. Let op is nu in dollars eerder in euro,s
    Overnamekansen lopen vanzelfsprekend terug. De overname zou gefinancierd worden met aandelen en een aanvullende betaling per kas. Het is evident dat bij deze 90 cent koers veel minder gekocht kan worden dan bij een stevig hogere koers. Het kopen tegen een koers van 90 cent brengt veel verwatering met zich en dat heeft grote consequenties voor de koers!!!
    Pharming bestaat ondertussen 20 jaar en heeft haar andeelhouders nog altijd niet beloond. Geen dividend en geen meerwaarde. De lt houders hebben enorm veel bijgestort zonder rendement. Ben eerlijk en sluit je aan bij het niet langer verdedigen van de Vries.
    Hij zou zijn beloning in overeenstemming moeten brengen met prestaties. 220 man personeel en meer dan 1 miljoen verdienen. Vraag het is na bij jou baas. Onze minister president verdient 200.000!!!
  9. forum rang 8 Janssen&Janssen 5 augustus 2021 11:36
    Ondanks stijgende verkoop hebben ze wel voor bijna 3 miljoen aan extra product weten te realiseren.1,8 aan ready product.
    wat is de kostprijs van 1 ampul Ruconest?
    dan weten we hoeveel er extra op de plank ligt.

    Rekening houdende dat er ook nog een gedeelte van het product naar de trials is gegaan.
  10. [verwijderd] 5 augustus 2021 11:41
    quote:

    Emmen2019 schreef op 5 augustus 2021 11:30:

    Persoonlijk gezegd is mijn vermoeden dat Greatpoint Partners vandaag de stukken koopt die ze de afgelopen tijd tegen een gemiddeld 5 euro cent hogere koers hebben verkocht , ik zal het de komende weken eens aankijken maar zij zullen zo schat ik in weer aan het werk gaan om de koers verder naar beneden te krijgen. Hn Short belang zal dus in mijn beleving weer gaan stijgen tot ruim boven de 1,25 % Niet dat ik daar iets tegen heb , ik laat ze gewoon hun centjes verdienen , dat doe ik namelijk ook over een langere periode uiteindelijk maar dan niet als Shorter :-)

    Emmen2019
    GP heeft de laatste tijd zijn shortpositie afgebouwd. Met andere woorden: stukken teruggekocht. Waar baseert u op, dat GP in die periode stukken heeft verkocht?
  11. forum rang 5 jus1711 5 augustus 2021 11:47
    quote:

    fanaat schreef op 5 augustus 2021 11:35:

    Beste Jus
    Pharming is geen groeibriljant. Omzet en winst nemen niet van jaar op jaar spectaculair toe dus waardering echt geen 20 x de winst per aandeel maar maximaal 15 eerder 10.
    Kaspositie loopt sterk terug. Let op is nu in dollars eerder in euro,s
    Overnamekansen lopen vanzelfsprekend terug. De overname zou gefinancierd worden met aandelen en een aanvullende betaling per kas. Het is evident dat bij deze 90 cent koers veel minder gekocht kan worden dan bij een stevig hogere koers. Het kopen tegen een koers van 90 cent brengt veel verwatering met zich en dat heeft grote consequenties voor de koers!!!
    Pharming bestaat ondertussen 20 jaar en heeft haar andeelhouders nog altijd niet beloond. Geen dividend en geen meerwaarde. De lt houders hebben enorm veel bijgestort zonder rendement. Ben eerlijk en sluit je aan bij het niet langer verdedigen van de Vries.
    Hij zou zijn beloning in overeenstemming moeten brengen met prestaties. 220 man personeel en meer dan 1 miljoen verdienen. Vraag het is na bij jou baas. Onze minister president verdient 200.000!!!

    - Kaspositie loopt sterk terug?? Kijk even naar het cashflow overzicht zou ik zeggen. Alles in dollars.
    - Ben aandeelhouder sinds 0,25 cent dus nog steeds aardig beloond.
    - Beloning vergelijken met onze premier (sinds wanneer hebben wij een ministerpresident?) is onzin. Kijk naar vergelijkbare bedrijven, dan is het redelijk in de pas.
6.246 Posts
Pagina: «« 1 ... 55 56 57 58 59 ... 313 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Logische herfinanciering Pharming

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links