Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,881 19 apr 2024 17:35
  • +0,013 (+1,50%) Dagrange 0,869 - 0,889
  • 8.926.686 Gem. (3M) 6,9M

Pharming augustus

6.246 Posts
Pagina: «« 1 ... 50 51 52 53 54 ... 313 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 5 augustus 2021 09:34
    Het spijt me te moeten zeggen maar Pharming zit vol met misschien goedwillende maar wel erg naïeve mensen. Die zelfs deze teleurstellende cijfers (en vooral teleurstellende outlook!) met allerlei hoopvolle schrijfsels goed willen blijven praten.
    Ik roep het inmiddels al een jaar of 10: bij een bedrijf waar het management zichzelf al in in dik verliesgevende tijden zo rijkelijk beloont, moeten de wenkbrauwen over een snel nakende glorieuze toekomst toch een beetje gefronst worden. Een management dat vertrouwen heeft in de (nabije) toekomst neemt - om ook vertrouwen te wekken bij aandeelhouders - initieel genoegen met minder of hooguit een bij de staat van het bedrijf passende beloning. Nu leek en lijkt het er nog steeds op: we zorgen er eerst zelf voor dat we binnen zijn.
    Aan dit soort op zich simpele aandachtspuntjes heeft een belegger meer dan aan talloze semi- en quasi-wetenschappelijke beschouwingen over de kansen van de pijplijn.
  2. Ixalan68 5 augustus 2021 09:35
    Stel je bent een winstgevend bedrijf en je hebt zicht op je lopende verkopen. Het begin van 2021 is niet wat je ervan gedacht had en je kijkt naar de oorzaken. Die liggen niet aan het product maar aan verklaarbare omstandigheden en geleidelijk herstellen de verkopen zich, je krijgt ook feedback die alles bevestigen wat je al dacht. Terwijl je ook de maanden erna ziet herstellen moet je toch al een cijfermatige verklaring afleggen want je bent een beursgenoteerd bedrijf met aandeelhouders.....

    Ik wil hiermee maar zeggen dat het moment waarop de buitenwacht hiermee wordt geconfronteerd het voor de insiders al veel duidelijker is. De hele maand juli is al voorbij en bij Pharming weten ze al hoe dit is gelopen. Daarom moeten we er ook op vertrouwen dat dit klopt als in het bericht staat dat men verwacht dat de positieve trend zich de rest van het jaar voortzet.
    Behoudens verstoringen door covid-19 en dat is te begrijpen.

    Maar de Pharming insiders zien hoe alles loopt, pas als iets is afgerond kan dit naar buiten komen, wij weten dat men er mee bezig is. We weten ook dat de FDA lang doet over goedkeuringen en vaker vindt dat er op een onderdeel iets onvoldoende gegevens bevat.....je bent zo weer een half jaar verder. Dit kost heel veel tijd en geld.

    Tot slot dit: als je verwacht dat er geen groei en/of meer inkomsten zullen komen zou je dan toch meer personeel aannemen als leidinggevende? Dit alleen maar doen zodat de buitenwacht denkt dat er meer werk te doen is de komende tijd?
    Ik ga er van uit dat dit volstrekt onlogisch is.

    En via Mevr. V kwamen er wat dingen langs van Pharming Technologies, octrooi aanvragen die in juli 2021 zijn gehonoreerd en merknamen die zijn gedeponeerd: waarom en wat zijn daar de plannen mee? Hoor of lees je niets over maar het is wel eigendom van Pharming? Dat kost ook geld en dat doe je dan toch niet voor niets?
    Is er iemand hier die daar zijn helder licht over kan laten schijnen want dit zijn activiteiten met een bepaald doel.

    Ik ben een LT belegger al zeker 20 jaar en dat zal nog wel even zo blijven.
    Mijn idee is, verplaats je in de leidinggevende, lees tussen de regels door, denk logisch na, kijk waarin wordt geïnvesteerd en wat men doet.
    Ik hoop dat de taken van Robert Friesen bekend worden gemaakt, want dát vond ik dus een opvallende move.
  3. forum rang 7 LL 5 augustus 2021 09:37
    quote:

    Beentjes op de vloer schreef op 5 augustus 2021 09:29:

    Ik denk dat we weer terug zakken naar 0.40 cent
    € 0,40 bedoel je ;) Sommige reppen over 15 € ander over € 0,4. Beide stellingen zouden waar kunnen zijn maar dit zegt mijn niets zolang je dit niet onderbouwt.

    Dus ben je iemand die wat leuks wil roepen of ga je de uitdaging aan?
  4. Kleine_Keizer 5 augustus 2021 09:40
    In eerste instantie tegenvallend, maar als lange termijn belegger haal ik er wel vertrouwen uit.

    Zonder de (laatste) mijlpaal betaling van 25mln had er een dikke brutowinst in de boeken gestaan, wat ook een stijging had betekend tov vorig jaar. Niets mis mee en Q3 zal weer positief worden!
  5. Metaphor 5 augustus 2021 09:41
    quote:

    LL schreef op 5 augustus 2021 09:21:

    [...]

    Zet de realistische bril eens op en kijk er dan nog eens na.

    De omzetgroei van Ruconest (HAE acuut) waarvan Pharming financieel afhankelijk is stagneert. Het winstpotentieel van de mogelijk tweede inkomstenbron Leniolisib is nog onbekend. Over de onderstaande zaken wordt geen update gegeven.

    Covid
    Pompe
    pre-eclampsia

    De cijfers/outlook zijn een mixed bag van zowel goede als matige zaken. Dit draagt niet bij aan het inmiddels afgezwakte vertrouwen in het aandeel.
    En zo is het. Over het onderzoek m.b.t. het verlengen van het zogenaamde "Golden Hour" hoor je ook niets meer. Dat zou lopen met ministerie van defensie (US) potentieel zou dat ook een behandeling zijn voor hersen- en hartinfarct en levensreddend zijn bij zwaar trauma. Potentieel kan zoiets in iedere ambulance uitrusting terecht komen. Het wordt helemaal doodgezwegen maar het werd wel vol trots aangestipt in een interview enkele jaren geleden. En zo zijn er nog meer het is momenteel pappen en nathouden van de belegger. Ik ben zelf ooit op het randje van failliet geweest maar zoals ik het bekijk (aandeelhouder perspectief) dan had Pharming beter op de fles gegaan en geheel opnieuw begonnen (uitgaande dat het IP veilig is ondergebracht)

    Als ik bij een doorstart na 15 jaar ploeteren had moeten concluderen dat dit de winst voor de aandeelhouders was geweest... Het blijft een trader aandeel...
  6. forum rang 4 souni 5 augustus 2021 09:43
    quote:

    Bert van M schreef op 5 augustus 2021 09:23:

    Degene die echt diep teleurgesteld zijn in de cijfers hebben toch echt niet goed opgelet op de woorden vanuit Pharming. Er is echt gesteld dat de omzet zou herstellen in het 2e kwartaal, maar nog niet volledig.
    Boos worden heeft geen zin, behalve op jezelf. Als je doofof blind ben voor de (overigens weinige) signalen, waarin ligt dan je teleurstelling?
    Het feit dat ze niks melden over de Covid trials is ook niet verwonderlijk, die bal ligt bij Osthoff, pharming kan en mag niet voor haar beurt hinten of praten!
    Dat is niet helemaal waar, het onderzoek in de US is onder supervisie van pharming en daar heeft dr Osthoff geen zeggenschap over.

    Maar als U gelijk hebt dan heeft pharming zich laten gijzelen door dr Osthoff, geen sterke zet van dhr de Vries.
  7. forum rang 5 bikes 5 augustus 2021 09:43
    Rest van het jaar ziet er goed uit voor Pharming, is gewoon op de weg terug na Corona misére in USA en nog lopende onderzoeken met resultaten nog dit jaar. Daling typeert dat er veel korte termijn jongens bij zitten die heel snel veel geld willen verdienen. De LT beleggers wachten rustig af en hebben vertrouwen in de toekomst.
  8. forum rang 8 Braniek 5 augustus 2021 09:46
    quote:

    DJFerry schreef op 5 augustus 2021 07:47:

    Je hoort hier niemand over het bedrijfsresultaat dat meer dan gehalveerd is t.o.v. 1e hj 2020.
    Daar is toch een plausibele verklaring als je het goed leest tenminste. Het gaat om de vooruitzichten en Pharming handhaaft zijn winstgevendheid voor het hele jaar.
    Dan de azijnzeikers die uitsluitend zoeken naar vergelijkingen naar eerder.
    Beleggen gaat over toekomst.
  9. forum rang 5 Regeis 5 augustus 2021 09:47
    quote:

    Bert van M schreef op 5 augustus 2021 09:23:

    Degene die echt diep teleurgesteld zijn in de cijfers hebben toch echt niet goed opgelet op de woorden vanuit Pharming. Er is echt gesteld dat de omzet zou herstellen in het 2e kwartaal, maar nog niet volledig.
    Boos worden heeft geen zin, behalve op jezelf. Als je doofof blind ben voor de (overigens weinige) signalen, waarin ligt dan je teleurstelling?
    Het feit dat ze niks melden over de Covid trials is ook niet verwonderlijk, die bal ligt bij Osthoff, pharming kan en mag niet voor haar beurt hinten of praten!
    Dit is een nuchtere kijk op de gang van zaken en dat mag ik wel! Ik ben niet teleurgesteld en er is gehoor gegeven aan de verwachting dat Q2 weer beter zou worden dan Q1. Er wordt nog steeds winst gemaakt en uit eigen zak investeert het bedrijf in de toekomst. Dit laatste is ook zeker in het belang van alle aandeelhouders, stilstand is pas achteruitgang en wellicht geeft het webinar wel meer houvast richting de toekomst!
  10. forum rang 4 Bram de Stratenmaker 5 augustus 2021 09:48
    quote:

    Drieklezoor schreef op 5 augustus 2021 09:44:

    Een verstandig en leesbare uitleg.
    Zo denk ik er ook over, ligt niet aan het aandeel! Ligt aan de belegger, die zijn geld niet vast kan houden in dit aandeel. Hield m'n hart al vast. Maar dit was bijna te voorspellen. Alle vertrouwen in Pharming, en de vooruitzichten, komen vanzelf goed.
6.246 Posts
Pagina: «« 1 ... 50 51 52 53 54 ... 313 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Logische herfinanciering Pharming

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links