Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Coronavirus echt gevaar?

59.685 Posts
Pagina: «« 1 ... 1802 1803 1804 1805 1806 ... 2985 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 luchtschip 3 augustus 2021 21:10
    quote:

    Arie40 schreef op 3 augustus 2021 20:17:

    [...]
    Je hebt jouw reactie verborgen in mijn quote.

    Daarom hier jouw reactie :

    quote

    Dat staat er groot boven. Kijk nogmaals naar mijn post van 1903uur. Doorbraak.be dus.

    Op de eerste regel staat de naam Malone. Klik er op en je ziet wat hij heeft betekent op het gebied van oa MRNA.

    Is hij geroyeerd? Nee dus. Dus waarom is hij een klaploper volgens jou!? Want dan was hij zijn titel echt wel kwijt geweest. Net als advocaat Moscowitz.

    Of hij 1 of meer patenten op zak heeft zegt mij niet veel. We weten allemaal dat er veel om patenten heen wordt gewerkt. Iets net iets anders doen dan het origineel en dan daarop een patent aanvragen. China doet niet anders. Allemaal spin-offs dus.

    1989 lijkt ver weg. Maar daar ligt de start van MRNA.

    unquote

    1989 lijkt ver weg en daar ligt de start van het mRNA.
    Dat klopt, maar Robert Malone is niet de uitvinder van de mRNA technologie, zoals hij zelf beweert.

    zie WikiPedia :

    Malone claims to be the inventor of mRNA technology, though, credit for the distinction is more often given to later advancements by Katalin Karikó or Derrick Rossi.

    In 2020 stond Malone onder zware kritiek

    zie Wikipedia :

    Malone was criticized for propagating misinformation during the COVID-19 pandemic, notably making unsupported claims about the alleged toxicity of spike proteins generated by some COVID vaccines. He said LinkedIn suspended his account over what he claimed were posts he had made questioning the efficacy of some COVID-19 vaccines.[3][7][12][13]

    With another researcher, Malone successfully proposed to the publishers of Frontiers in Pharmacology a special issue featuring early observational studies on existing medication used in the treatment of COVID-19, for which they recruited other guest editors, contributors, and reviewers. Malone and most other guest editors resigned in April 2021, when the journal rejected three of the papers selected: two were co-authored by Malone and the third was submitted by Front Line COVID-19 Critical Care Alliance.

    After expressing concern over the articles accuracy and lack of "balanced scientific contribution".[14] The latter is a group of critical care physicians that has been advocating for the parasite infestation medication Ivermectin be used despite the lack of any randomized clinical trials to determine its safeness or efficacy for treating COVID-19

    en.wikipedia.org/wiki/Robert_W._Malone

    Ook Knack.Be heeft het artikel van Doorbraak.Be, waar jij de link van plaatste, kritisch onder de loupe genomen, en kwam met de volgende Fact Check :

    Factcheck: nee, Robert Malone is niet de uitvinder van de mRNA-vaccins

    Een interview van de website Doorbraak met Robert Malone wordt gedeeld op Facebook. In het interview toont Malone zich bezorgd over de veiligheid van de coronavaccins. De tekst bevat enkele feitelijke onjuistheden. Zo is Malone niet de uitvinder van de mRNA-vaccins en zitten de in ons land gebruikte vaccins tegen het coronavirus niet meer in testfase 3.

    Op 7 juli post een man op zijn Facebookpagina een interview met de Amerikaanse wetenschapper Robert Malone, dat op 24 juni 2021 op de website van Doorbraak verscheen. Het Facebookbericht wordt 311 keer gedeeld, 37.600 mensen krijgen het op hun tijdlijn te zien. Het interview op de website van Doorbraak bereikt 47.300 internetgebruikers. Via zijn Facebookpagina bereikt Doorbraak met het interview nog eens 8700 mensen.

    We spitsen ons in deze factcheck toe op twee claims die ons meteen opvallen omdat ze wel vaker opduiken op sociale media en al eerder zijn weerlegd. Over de rest van het interview spreken we ons in deze factcheck niet uit.

    1) Robert Malone is niet de uitvinder van de mRNA-vaccins

    zie commentaar in link

    2) Malone zegt in het interview dat wij 'proefpersonen' zijn, want de vaccins zitten volgens hem nog steeds in testfase 3

    zie commentaar in link

    Conclusie

    In een interview met de website Doorbraak uit de Amerikaanse wetenschapper Robert Malone zijn bezorgdheid over de veiligheid van de coronavaccins. Het interview bevat enkele feitelijke onjuistheden. Zo is Malone niet de uitvinder van de mRNA-vaccins, en het klopt ook niet dat de vaccins nog maar in testfase 3 van het klinisch onderzoek zouden zitten. De vaccins zijn ondertussen in gebruik en zitten dus in fase 4.

    We beoordelen de claims daarom als onwaar.

    www.knack.be/nieuws/factcheck/factche...

  2. forum rang 5 Bulletje Rozenwater 3 augustus 2021 21:10
    quote:

    pacman schreef op 3 augustus 2021 20:59:

    [...]

    kijk nu komen ze hiermee iets wat 'wij"(de Wappies) al langer vertelden alleen zeggen ze het nu over de ,

    .Het merendeel van de volledig
    ingeënte mensen die met corona worden
    opgenomen,heeft gezondheidsproblemen
    als obesitas,diabetes of hartkwalen

    maar ze hadden infeite als ze EERLIJK zijn moeten zeggen / verklaren,

    .Het merendeel van de
    mensen die met corona worden opgenomen en sterven/overlijden
    ,hebben gezondheidsproblemen
    als obesitas,diabetes of hartkwalen (lees ONDERLIGGEND FALEN )

    maarja jullie gaan natuurlijk voor spuit 4 en 5 hahahahahaha
    Gewoon statistiek. Een vaccinatie verlaagt de kans op ernstige ziekte met 95%. Het verlaagt ook de kans op besmetting, maar in mindere mate.
    En als je dat niet wilt geloven ben je een dom rund. Excuus voor het taalgebruik, maar de effectiviteit van vaccins ontkennen, dan heb je een bord voor je kop. Of je gelooft in complotten. Of je haalt al je informatie (zet een schraal vrouwenstemmetje op) "van Facebook".
    En natuurlijk is het zo dat dikke, oude, diabetige en longlijdende krakkemikken eerder ziek worden.
  3. [verwijderd] 3 augustus 2021 21:11
    Ik wil ook niet bij de minderheid behoren die met covid-19 maar zonder gezondheidsproblemen op de ic komen. Of spuit 4/5 nodig is is trouwens maar de vraag het begint er aardig op te lijken dat de vaccins erg effectief zijn en Sars-cov2 kan zomaar zijn uit gemuteerd in de gevaarlijkst mogelijke variant.
  4. forum rang 5 Bulletje Rozenwater 3 augustus 2021 21:17
    Ik acht de kans dat ik op -zonder vaccinatie- de ic beland met covid kleiner dan dat ik morgen door een komeet getroffen wordt.
    Maar je laten vaccineren is ook gewoon een kwestie van goed fatsoen. Alle beetjes helpen.
    En het is veel effectiever dan mondkapjes, afstand houden, een corona app installeren, geen spreekkoor initiëren in een stadion, een bedevaart naar Lourdes, undsoweiter.
  5. [verwijderd] 3 augustus 2021 21:21
    quote:

    Kleintje66 schreef op 3 augustus 2021 21:11:

    Ik wil ook niet bij de minderheid behoren die met covid-19 maar zonder gezondheidsproblemen op de ic komen. Of spuit 4/5 nodig is is trouwens maar de vraag het begint er aardig op te lijken dat de vaccins erg effectief zijn en Sars-cov2 kan zomaar zijn uit gemuteerd in de gevaarlijkst mogelijke variant.
    ook voor de duidelijkheid naar jou toe, je komt NIET op de IC als je GEEN gezondheidsproblemen hebt, je kunt wel ziek worden ook ernstig maar je afweersysteem maakt alles weer inorde na verloop van tijd, en dan heb je de beste natuurlijke immuniteit opgebouwd ook voor verdere mutanten.
  6. [verwijderd] 3 augustus 2021 21:22
    Een cytokine storm laat zich slecht voorspellen.
    www.tijd.be/ondernemen/farma-biotech/...

    "Wij zien zo'n cytokinestorm bij veertigers en vijftigers omdat je een sterk, alert immuunsysteem moet hebben om te kunnen overreageren. Dat is meteen ook de reden waarom je dat niet ziet bij bejaarden."
  7. forum rang 6 asti 3 augustus 2021 21:35

    'Vaccinatie en menstruatie: 'Iedereen heeft wel eens een verstoorde cyclus'

    (...) deskundigen benadrukken dat nader onderzoek nodig is. Voor nu vinden ze de 'menstruatiemeldingen' in ieder geval niet alarmerend. "Een vaccinatie heeft door je hele lichaam effect", zegt immunoloog Dimitri Diavotopoulos. "En dat is ook nodig, want je lichaam moet toekomstige infecties kunnen aanpakken."

    Volgens Diavotopoulos is het niet ondenkbaar dat een vaccinatie tegen corona ook invloed heeft op de hormoonspiegel, die de menstruatie regelt. "Maar dat geldt eigenlijk voor alles. Als je bij wijze van spreken hebt gegeten en je meet een uur later je hormoonwaarden, dan zullen die veranderd zijn. Heel veel processen in je lichaam hangen met elkaar samen." (...)'


    nos.nl/artikel/2392394-vaccinatie-en-...
  8. forum rang 10 luchtschip 3 augustus 2021 22:15


    Grafiek Corona virus infections after vaccination in San Diego, California

    verschil tussen fully vaccinated en not fully vaccinated

    seven days rolling average of cases per 100.000 residents
    March 1 through July 12 2021

    pbs.twimg.com/media/E7vQfpEXIAgwQMz?f...

    twitter.com/aaronecarroll/status/1421...

    Het is duidelijk : vaccinatie helpt

  9. forum rang 10 luchtschip 3 augustus 2021 23:29


    Met name in Texas en Florida stijgen de ziekenhuis opnames en de new cases.

    President Joe Biden laakt de houding en leiding van de Gouverneurs van deze Staten in zijn pers conferentie :

    "Just two states, Florida and Texas, account for one-third of all new Covid-19 cases in the entire country. We need leadership from everyone ... I say to these governors, please help, but if you aren't going to help, at least get out of the way" -- Biden

    video 1:02 minuut

    zie 3rde tweet

    twitter.com/atrupar/status/1422659254...
  10. Joost_K 4 augustus 2021 00:24
    quote:

    luchtschip schreef op 3 augustus 2021 22:15:

    Grafiek Corona virus infections after vaccination in San Diego, California

    verschil tussen fully vaccinated en not fully vaccinated

    seven days rolling average of cases per 100.000 residents
    March 1 through July 12 2021

    pbs.twimg.com/media/E7vQfpEXIAgwQMz?f...

    twitter.com/aaronecarroll/status/1421...

    Het is duidelijk : vaccinatie helpt
    Daar hoefde je toch alleen in NL de leeftijd breakdown van besmettingen voor te bekijken op het corona dashboard. Daar zie je toen de vaccinatie eenmaal flink op gang was per leeftijdsgroep een grote afname van het aantal besmettingen.
  11. forum rang 10 luchtschip 4 augustus 2021 01:34
    quote:

    Boodschappert schreef op 3 augustus 2021 23:27:

    Met "vaccins" gaan we deze pandemie niet verslaan dat moet nou toch wel duidelijk zijn.
    Voorlopig zijn we op de goede weg en het moge duidelijk zijn, dat de vaccins voorkomen dat mensen ernstig ziek worden.
    Het voorkomt dat mensen naar het ziekenhuis moeten of komen te overlijden wegens besmetting.

    In de US zijn er Staten waar de vaccinatie graad hoog is, dit zijn met name Democratische Staten.
    In de Republikeinse Staten is de vaccinatie graad nog laag.

    Opvallend is dat juist in de Republikeinse Staten de ziekenhuis opnames en IC opnames erg aan het stijgen zijn, terwijl dit in de democratische Staten niet aan de orde is.
    Met name in de Republikeinse Staten Texas en Florida stijgen de ziekenhuis opnames enorm.

    Een beter bewijs dat de vaccins goed werken is er niet.

    Gelukkig begint in de Republikeinse Staten het besef door te dringen dat vaccinatie helpt, en komen ook daar de vaccinaties op gang.

  12. forum rang 10 voda 4 augustus 2021 06:54
    Bijna 200 miljoen coronabesmettingen wereldwijd

    Door ABM Financial News op woensdag 4 augustus 2021
    Views: 84

    (ABM FN-Dow Jones) Er zijn inmiddels 199,5 miljoen Covid-19 besmettingen wereldwijd geregistreerd. Dit blijkt woensdag uit actuele data verzameld door Johns Hopkins CSSE.

    In de Verenigde Staten zijn nog de meeste Covid-19 gevallen geregistreerd, met vandaag 35,2 miljoen. Het aantal sterfgevallen ligt hier op 614.295.

    Woensdag lag het totaal aantal besmettingen in India op 31,7 miljoen. Het aantal sterfgevallen stond op 425.195.

    Brazilië blijft het derde land wereldwijd qua besmettingen, met circa 20,0 miljoen gevallen en 558.432 overledenen.

    In West-Europa heeft Frankrijk het hoogste aantal besmettingen met nu 6,2 miljoen. Het Verenigd Koninkrijk telt ruim 5,9 miljoen gevallen. Italië telt er 4,4 miljoen, Spanje 4,5 miljoen en Duitsland gaat richting de 3,8 miljoen.

    In Nederland staat het aantal officiële besmettingen nu op 1.902.261 tegen 1.899.888 een dag eerder. In België staat het aantal gevallen momenteel op 1.130.758. Dat waren er 1.129.018.

    In China, eind 2019 het eerste land dat coronagevallen meldde, zijn nu 105.346 besmettingsgevallen geregistreerd. Dat waren er dinsdag 105.242.

    Volgens de data van Johns Hopkins zijn er wereldwijd inmiddels ruim 4,2 miljoen mensen aan het virus overleden. Er zijn meer dan 4,1 miljard vaccinaties toegediend.
  13. [verwijderd] 4 augustus 2021 07:34
    *****
    Treffend citaat van een (nog) niet-vaxxer die m.i. de spijker op de kop slaat..............
    Alle reacties lezende concludeer ik dat de reeds gevaccineerden het meest gefrustreerd reageren. Geen argumenten maar vooral 'wappie' en 'asociaal' roepen naar niet gevaccineerden. Ik denk dat ik begrijp waarom. Als je eenmaal gevaccineerd bent kun je niet meer terug. Als je dan vervolgens leest dat je eringetuind bent wil je dat niet horen want je kunt het niet meer terugdraaien. De niet gevaccineerden kunnen zich altijd nog laten prikken. Wat een luxe positie. Maar goed, de enige optie voor gevaccineerden om niet kapot te gaan aan spijt is dus om alle argumenten tegen vaccineren af te doen als gevaarlijke onzin. Ze moeten wel want een sterker voorbeeld van zelfbinding dan een onomkeerbare prik is nauwelijks te bedenken. De enige manier om niet gek te worden is om zichzelf ervan te overtuigen dat prikken de juiste keuze was en in hun radeloosheid lukt het ze niet meer om niet geprikten met respect te blijven behandelen of om een open blik te houden. Het is pure paniek uiteraard. De antivaxer mag geen gelijk hebben want dan zijn zij genaaid. Het is nogal triestig om te zien. Gelukkig kan ik er als niet gevaccineerde wel om lachen. Mocht ik ernaast zitten, kan ik me morgen alsnog laten vaccineren. Nou, en nu maar hopen dat we de overheid en big pharma een beetje kunnen vertrouwen hè, vaxxers.
  14. forum rang 7 leek2018 4 augustus 2021 07:40
    quote:

    esprit se schreef op 4 augustus 2021 07:34:

    *****
    Treffend citaat van een (nog) niet-vaxxer die m.i. de spijker op de kop slaat..............
    Alle reacties lezende concludeer ik dat de reeds gevaccineerden het meest gefrustreerd reageren. Geen argumenten maar vooral 'wappie' en 'asociaal' roepen naar niet gevaccineerden. Ik denk dat ik begrijp waarom. Als je eenmaal gevaccineerd bent kun je niet meer terug. Als je dan vervolgens leest dat je eringetuind bent wil je dat niet horen want je kunt het niet meer terugdraaien. De niet gevaccineerden kunnen zich altijd nog laten prikken. Wat een luxe positie. Maar goed, de enige optie voor gevaccineerden om niet kapot te gaan aan spijt is dus om alle argumenten tegen vaccineren af te doen als gevaarlijke onzin. Ze moeten wel want een sterker voorbeeld van zelfbinding dan een onomkeerbare prik is nauwelijks te bedenken. De enige manier om niet gek te worden is om zichzelf ervan te overtuigen dat prikken de juiste keuze was en in hun radeloosheid lukt het ze niet meer om niet geprikten met respect te blijven behandelen of om een open blik te houden. Het is pure paniek uiteraard. De antivaxer mag geen gelijk hebben want dan zijn zij genaaid. Het is nogal triestig om te zien. Gelukkig kan ik er als niet gevaccineerde wel om lachen. Mocht ik ernaast zitten, kan ik me morgen alsnog laten vaccineren. Nou, en nu maar hopen dat we de overheid en big pharma een beetje kunnen vertrouwen hè, vaxxers.
    Hoezo "ingetuind"?
  15. [verwijderd] 4 augustus 2021 08:00
    *****
    @ Hoezo "ingetuind"?
    De angst voor de pandemie blijkt achteraf veel groter dan de werkelijk dodelijke gevolgen ervan.
    Een zojuist gepubliceerde studie van de Universiteit van Tübingen in samenwerking met de Universiteit van Jeruzalem toont aan: In sommige landen stierven zelfs minder mensen tijdens Corona dan anders tijdens de periode zouden zijn overleden. Het Duits-Israëlische team van wetenschappers evalueerde gegevens uit 103 landen om de oversterfte wereldwijd vergelijkbaar te maken.
    idw-online.de/de/news773782
  16. forum rang 7 leek2018 4 augustus 2021 08:09
    quote:

    esprit se schreef op 4 augustus 2021 08:00:

    *****
    @ Hoezo "ingetuind"?
    De angst voor de pandemie blijkt nu veel groter dan de dodelijke gevolgen ervan.
    Een zojuist gepubliceerde studie van de Universiteit van Tübingen in samenwerking met de Universiteit van Jeruzalem toont aan: In sommige landen stierven zelfs minder mensen tijdens Corona dan anders tijdens de periode zouden zijn overleden. Het Duits-Israëlische team van wetenschappers evalueerde gegevens uit 103 landen om de oversterfte wereldwijd vergelijkbaar te maken.
    idw-online.de/de/news773782
    Nog steeds geen antwoord op mijn vraag: "Hoezo ingetuind". Het door jou genoemde onderzoek heeft het over: "sommige landen". Ja, er zullen altijd wel uitzonderingen zijn. In een land met een jonge bevolking zal dat juist ook te verwachten zijn.
  17. [verwijderd] 4 augustus 2021 08:15
    *****
    Een voorbeeld hoe er maar van alles geloofd wordt...........betreft nog wel het "niet eerste de beste land / regering"
    Volgens de studie bedroeg het oversterftecijfer in Duitsland tijdens de pandemie tot nu toe ongeveer 40.000 mensen die zijn overleden. "Dat is veel minder dan de 90.000 officieel gemelde sterfgevallen als gevolg van COVID-19",
    idw-online.de/de/news773782
  18. [verwijderd] 4 augustus 2021 08:56
    quote:

    Boodschappert schreef op 3 augustus 2021 23:27:

    Met "vaccins" gaan we deze pandemie niet verslaan dat moet nou toch wel duidelijk zijn.
    Termen als verslaan kun je alle kanten mee op. Volgens mij is het al verslaan in Nederland, er gaan nog wat niet gevaccineerden en erg kwetsbaren dood maar niets om je druk om te maken als overheid.
  19. [verwijderd] 4 augustus 2021 09:51
    quote:

    esprit se schreef op 4 augustus 2021 08:00:

    *****
    @ Hoezo "ingetuind"?
    De angst voor de pandemie blijkt achteraf veel groter dan de werkelijk dodelijke gevolgen ervan.
    Een zojuist gepubliceerde studie van de Universiteit van Tübingen in samenwerking met de Universiteit van Jeruzalem toont aan: In sommige landen stierven zelfs minder mensen tijdens Corona dan anders tijdens de periode zouden zijn overleden. Het Duits-Israëlische team van wetenschappers evalueerde gegevens uit 103 landen om de oversterfte wereldwijd vergelijkbaar te maken.
    idw-online.de/de/news773782
    Wat een belachelijk citaat. Je zoekt duidelijk argumenten voor je stelling.
    Dit is het abstract van deze publicatie:

    Abstract
    Comparing the impact of the COVID-19 pandemic between countries or across time is difficult because the reported numbers of cases and deaths can be strongly affected by testing capacity and reporting policy. Excess mortality, defined as the increase in all-cause mortality relative to the expected mortality, is widely considered as a more objective indicator of the COVID-19 death toll. However, there has been no global, frequently updated repository of the all-cause mortality data across countries. To fill this gap, we have collected weekly, monthly, or quarterly all-cause mortality data from 103 countries and territories, openly available as the regularly updated World Mortality Dataset. We used this dataset to compute the excess mortality in each country during the COVID-19 pandemic. We found that in several worst-affected countries (Peru, Ecuador, Bolivia, Mexico) the excess mortality was above 50% of the expected annual mortality (Peru, Ecuador, Bolivia, Mexico) or above 400 excess deaths per 100,000 population (Peru, Bulgaria, North Macedonia, Serbia). At the same time, in several other countries (e.g. Australia and New Zealand) mortality during the pandemic was below the usual level, presumably due to social distancing measures decreasing the non-COVID infectious mortality. Furthermore, we found that while many countries have been reporting the COVID-19 deaths very accurately, some countries have been substantially underreporting their COVID-19 deaths (e.g. Nicaragua, Russia, Uzbekistan), by up to two orders of magnitude (Tajikistan). Our results highlight the importance of open and rapid all-cause mortality reporting for pandemic monitoring.

    elifesciences.org/articles/69336
59.685 Posts
Pagina: «« 1 ... 1802 1803 1804 1805 1806 ... 2985 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,79 +0,96%
EUR/USD 1,0704 +0,49%
FTSE 100 8.044,81 +0,26%
Germany40^ 18.160,80 +1,68%
Gold spot 2.324,33 -0,13%
NY-Nasdaq Composite 15.451,31 +1,11%

Stijgers

VIVORY...
+26,32%
BAM
+4,73%
PROSUS
+3,52%
ASMI
+3,14%
JUST E...
+3,10%

Dalers

RANDST...
-7,22%
Akzo N...
-6,93%
FASTNED
-4,65%
NSI
-3,89%
Arcelo...
-2,65%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links